Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
AnonymníII
Taky už nemůžu. Svědí mě tělo, a taky ta hlava. Blechy jsem neviděla už 2 měsíce, ale vím, že tady jsou. Připadá mi, že se normálně polidštily, svině. Koušou jakoby jinak, jinde, lezou do hlavy. Nechápu. No co se ale divit. Zvířata si lidi ošetřujou, tak oni se třeba přeorientujou na lidi. Už jsme s chlapem uvažovali o zvířeti. Jinak se jich fakt my asi nezbavíme. Mám nasypanou sůl, luxuju, stříkám, do hlavy a za uši si dávám kapku tee trea, to fest smrdí, ale působí to jen než to vyprchá. To fakt asi neaj rádi. Jsem teda dost ráda, že nejdou na děti, jen na mě. Asi mě nezbyde nic jinýho než deratizátor. Ale to se mi před Vánocema nechce. Převrátí prý byt vzhůru nohama. Strašně mě to už nebaví. Pořád myslet jen na blechy
![]()
Holky prosim Vas jak se jmenuje ta tableta, jak tady pisete, ze se to da kocce a kam ona prijde tam to pochcipa? musim k Vetovi, nebo to nekde sezenu. dnes jsem nasla v postylce ty male larvy. do ted jsem vse prevlikala, kockam jsem dala pipetu co jsem mela doma profender, ale chci tu tabletu, pisnete prosim.)
Ahoj baby, taky doma bojuju s blechama, pes to odněkud dotáhl, ale celej život proti nim působil frontline pipeta… Teď to působit přestalo a dostal jinou, nic, blechy ho žraly dál, on je na ně navíc alergickej, takže se kouše do krve, ošetřuju mu rány čistým jódem, takže už mi zamazal lino i koberec (na mrtvicu, pustí to prý jen čpavkem), a protože je to berňák (dlouhá srst a prase půl koňa), tak má postříhanej celej zadek a nohy a boky a ocas, vypadá jak špatně ostříhanej a zuboženej pudl… Dostal drahej obojek za 800, doktor mi ještě prodával předtím Arpalit neo, tak jsem tím stříkala kde co a pomáhalo to jen na chvilku, než ty bestie zas odněkud vylezly. Máme ještě dítě necelé dva roky staré a nevšimla jsem si díkybohu žádných kousanců, ale já mám dožvejkaný nohy a měla jsem i z postele pokousaná záda a břicho, manžel prakticky nic a to spíme natisknutí na sebe… My teda nijak úklid nepřeháníme, nemám na to čas, ale ten psův obojek má blechy zabít a působit proti nim i v jeho okolí… Zatím je to tak střídavě oblačno, jsou dny, kdy mě nic nekouše, pes se nehryzal třeba i týden, a pak se to zas opakuje… Zkusím tu sůl a přemýšlela jsem o tom Adams cosi foogy či jak, kdosi tu dával odkaz. Máme byt 2+1, tak by se to snad mělo dostat všude… Já ty mrchy nikdy nevidím jinde než semtam na psovi nebo spadenou na linu, když ho vyčesávám, ale jinak nikde a pokousaná jsem pořád. Uvažuju i o tom Comfortisu a tom Neospo-cosi… Já ty štípance přežiju, ale chudák pes. Je zvláštní, že blechy měl několikrát i s těmi dermatitidami, ale nikdo nikdy pokousaný nebyl, ani se to neopakovalo třeba několik let. Ale letos je to teda katastrofa… ![]()
Anonymní se solí
:
Tak děvčata jsem v tom opět s vámi. Po 2měsících kdy jsem neviděla jedinou živou blechu je tu máme zas
A to mám každou noc zapnutý Myflear treap
nechápu to
acho jo
fakt to nechápu
![]()
Tos me uplne dorazila anomyme se soli.Je to pekne v haji, ty mas doma zvire? a jak jsi na ne tentokrat prisla?
Zensky ja jak je mam ve vlasech, tak se mi normalne pustili do usi.Mam obe usi zevnitr v tich zahybech uplne samej strup, oni se tam chodej „napast“.Kocku sice mame, ale ja jim hodne chutnam, to je v boji proti nim dost velikej prusvih.
Proboha nestrašte mě!!! Já pořád nevím jestli je v těch vlasech mám!?! Je to strašné. Nikomu jsme to neřekli, ani rodině ani přátelům. Mám strach, že to nepochopí a budou se na nás dívat jako na špinavce. A kdykoliv se pak objeví blecha svedou to na nás… Anonymní se solí jak jsi na ně přišla? Viděla jsi blechu?
Já musím zaklepat, že my pokousaní nejsme, cca každý třetí-čtvrtý den najdu jednu blešku. Ale jinak stále nacházím trus v posteli i když minimálně. Zítra(možná už dnes) si nastříkám vlasy tím arpalitem neo a dám do čepice. nebo já nevím jak na ty mrchy v těch vlasech přijít.
Presne my, taky jsme to nikomu nerekly, ale uz nevim jak to resit, mame miminko, chteji se chodit na nej koukat, navstivit nas a ja? copak sem muzu nekoho vzit? vyhazeny koberce, vsude pytle, a BLECHY!! Je mi vazne do place!
Nastříkala jsem si na hlavu arpalit neo, smrdělo to až hrůza. Na hlavu rychle čepku, měla jsem pocit že se mi to tam hemží pak už nehemžilo a šla jsem to vyčesat a?? NIC!!! Nikde NIC!!! Nechápu to! Vyšesávám to tím nejtenčím hřebenem!!
Nestraste me, ze ty blechy prijdou znova.ja teda mam klid jen cca 5 dni, ale stejne.uz to vidim nadejne. a doufam, ze to nepsijde znovu ![]()
@Anonymní píše:
Nastříkala jsem si na hlavu arpalit neo, smrdělo to až hrůza. Na hlavu rychle čepku, měla jsem pocit že se mi to tam hemží pak už nehemžilo a šla jsem to vyčesat a?? NIC!!! Nikde NIC!!! Nechápu to! Vyšesávám to tím nejtenčím hřebenem!!
myslim, ze uz je to psychicke, taky to tak mam ![]()
Anonymní se solí ![]()
Holky, našla jsem ji dnes na bodýčku na ročním kojenci
naštěstí jsem jí zmáčkla mezi prsty a hned jí hodila do hrnku s čajem
pro jistotu tam kápla ještě jar a když jsem vysávala jak šílená tak jsem zase našla jednu „spermii“ černé jadérko s ocáskem
starší dítě má zase 3kousance - na to jsem přišla už včera, ale modlila se, aby to mělo z venku od komára
achjo, je mi úplně do breku.
Všechno zase od znova. Hlavně teď už to mladší začalo chodit kolem nábytku a všechno na zemi strká do pusu tak se bojím tu sůl dávat i do těch obvodů, aby mi na to nelezlo. Dokud jenom leželo nebo se jen tak batolilo na dece tak to šlo, ale teď nevím, abych mu neublížila kdyby tu sůl snědlo. To je zoufalý
Nemůžeme nikam odjet - děti jsou nemocné. Hlavně já mám tak velký barák, že, když chci důkladně vysát 2hodiny mi na to nestačí
a s dětmi to je konec. Mladší se vysavače bojí. Tak, když ho pak zapnu a spí tak ho zase budím
![]()
@Anonymní píše:
Nestraste me, ze ty blechy prijdou znova.ja teda mam klid jen cca 5 dni, ale stejne.uz to vidim nadejne. a doufam, ze to nepsijde znovu
Radši s tím nepočítej
Taky jsem měla týden klid a pak zase..
Rozrustají se pyramidou, a zbavujeme si jich taky pyramidou, chce to čas… Jak já si bláhově myslela (když jsem odblešila psa, uklidila) že je konec!!! ![]()
Ted jak to ctu, tak zacala jsem vysvat ob den, ale zacnu asi zase kazdy den a i 2×.ja mam ale 3+1,to jde. velky dum si taky neumim predstavit
teda, je mi lito, ze se to u vas znovu objevilo
Me to pripada ze je to vsechno desne malinky, mam po ruce lupu a vsechno zkoumam.me se zda ze normalne zijou ze me a na kocku kaslou. zitra si zkusim umejt vlasy orthosanem tak jsem zvedava, pak zkusim vycesat vsivakem. koupila jsem novy polstare, tak si zitra vezmu, asi teda museji mit v polstari hnizdo, kde by jinak byli(to uz jem je 2×prala)dneska byla docela pohoda, ale ted vecer uz zas hruza svedi hlava, telo. Pripadam si jak na houpacce, chvili dobry, pak zas nova varka…