Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@Jannnča to mas pravdu, vsak nejasam, mam z nich respekttakze s uklidem 1× denne budu pokracovat a po tom soku s blechy nevim kdy se odvazim prestat
ale zase pokud nebudou mit do ceho hryznout, tak se mnozit nebudou a larva se zivi trusem, ten pri uklidu mit nebude
Blecha vydrží hlady i rok
![]()
Holky prosim vas jak je to tedy? snasej ty vejce i kdyz se napijou ty krve lidsky? nebo jenom zvireci? asi jo zejo, svine jedny
@Jannnča to jo, ale musi mit prej dobre podminky. myslim ze teplo a hlavne vlhko. jinak prej cca 2 mesice
@Anonymní píše:
Holky prosim vas jak je to tedy? snasej ty vejce i kdyz se napijou ty krve lidsky? nebo jenom zvireci? asi jo zejo, svine jedny
i lidske, ale aby mohla snaset vejce, tak musi pit opakovane.to se ji u lidi asi moc nedari
Dneska bylo i ve zprávách na ČT1, že jsou přemnožené blechy…
Ale žádný převratný objev při likvidaci.
@Jannnča píše:
Blecha vydrží hlady i rok![]()
tak aspon budu mit porad uklizeny byt. vysavala jsem normalne 2× tydne, tak budu 1× dnne ![]()
@Pipet píše:
Dneska bylo i ve zprávách na ČT1, že jsou přemnožené blechy…
Ale žádný převratný objev při likvidaci.
a co tam radili? ![]()
Jsem to poslouchala z kuchyně, prostě ošetřit zvíře a doma to postříkat vysávat vyprat…
http://www.desinsekta.cz/…lecha-obecna
Prý pomáhá plynování
…jdu si ho pustit
.
@Jannnča píše:
Blecha vydrží hlady i rok![]()
To zas né, blecha už je jen konečné stádium, ta moc dlouho nevydrží.. ![]()
@Anonymní píše:
To zas né, blecha už je jen konečné stádium, ta moc dlouho nevydrží..
Omyl!!!
Blechy vydrží hladovět více než rok a čekat tak na svého hostitele. Samice klade po každém nasátí 4-8 vajíček, za celý život je to několik set, vajíčka jsou kladena mimo hostitele, většinou do jeho hnízda - zvířecí „pelíšky“, postele, ptačí hnízda. Larva se 3× svléká. Mohou skákat 30cm do dálky a 10cm do výšky.
No potěš! Ještě se mi osvědčilo - do postele dát ty normální bílý lněný prostěradla. Přes ty moderní froté atd. s gumičkou - to prolezly, a blbě se hledaly. Ta bílá neprolezou a jsou na nich vidět. Tedy - abych byla přesnější, poté, co jsem vyměnila ta prostěradla, už mě žádná neštípla. Možná to je i tím, že jsou kočky ošetřené a mohou všude a už se snad chytly všechny. Jenže!!! Čičinky mi mohou na terasu - dál už ne. a venku pobíhají naši pejsci a občas i cizí venkovní kočka. Psi nosí přes léto obojky - ale pozor - obojky jen odpuzují!!! Ale teď už jim došla trvanlivost. A z pejska může blecha na kočku velice rychle přeskočit, pletivo je nezarazí. Takže jsem zase na číče blechu našla,
a tak jsem zahájila preventivní opatření. Frontline mi vůbec nefunguje - vyhozené peníze. Objednala jsem opět advantage a budu se modlit, aby to zůstalo jen na kočce a opět se mi to tady nerozlezlo. ![]()
Na blechy vyzkoušeno a nejvíce osvědčeno v prostředí- ATAK fumigator, Bio Kill, a na ošetření kočky nebo psa- Frontline sprej ![]()
Holky, jsem zpět od našich a týden tu manža žádný blechy nenašel, tak v klidu přijedu domu, vysaju a helemese, blecha. Už se mi ani nechtělo brečet (stejně jsem se pak rozbulela), jen taková ta beznaděj… Sakra, co budeme dělat, já už nezvládám neustále uklízet, vzít vysavač ok, to není taková hrůza, ale prát a žehlit pořád dokola, když to nemá ani smysl.