Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kupte si speciální sprej proti blechám a nastříkejte na veškeré čalounění a koberec. Pozor je to jedovaté pro kočky než to zaschne. A veškeré potahy vyprat na 60 °C. To nám pomohlo a máme klid.Ale název si nepamatuji.
@smon83 píše:
Kupte si speciální sprej proti blechám a nastříkejte na veškeré čalounění a koberec. Pozor je to jedovaté pro kočky než to zaschne. A veškeré potahy vyprat na 60 °C. To nám pomohlo a máme klid.Ale název si nepamatuji.
Popravdě nevěřím.
Spíš si myslím, že jste si jich doma nevšimli, ale určitě se ještě vyklubou… A to stříkání všeho vůbec nepomáhá.
Ja kdyz jsem si dneska myla vlasy tak js delsi dobu nechala pusobit sampon, psk delsi dobu oplachovala zabalila do rucniku a kdyz jsem ten rucnik rozbalila a klepala do sprchy, tak mi jedna pidi! Blecha vypadla, byla to na 100%,protoze se divam pres lupu. a ted kdyz jsem koukala na vlasy do zrcatka ze zadu tak jsem v umyvadle mela napadanej trus!!3hodiny po umyti takze jich tam asi bude dost
@Anonymní píše:
Ja kdyz jsem si dneska myla vlasy tak js delsi dobu nechala pusobit sampon, psk delsi dobu oplachovala zabalila do rucniku a kdyz jsem ten rucnik rozbalila a klepala do sprchy, tak mi jedna pidi! Blecha vypadla, byla to na 100%,protoze se divam pres lupu. a ted kdyz jsem koukala na vlasy do zrcatka ze zadu tak jsem v umyvadle mela napadanej trus!!3hodiny po umyti takze jich tam asi bude dost
No já nikdy ani trus nevyčesala.. Babi má starý mikroskop, je na čase ho dovést sem!!!
Udělám tady z toho bleší laboratoř ![]()
@Anonymní píše:
to je silene
jak je to mozny, to se tam jen schovavaji nebo co? nebo te i kousou?
@smon83 píše:
To nám zřejmě radíte Biokill (ten je toxický pro kočky) a má se aplikovat na všechny prostory včetně čalounění. Bohužel já za něj vyhodila již 2000,–kč a efekt neměl žádný
![]()
@Anonymní píše:
je mi vás hrozně líto, prožívám teď to samé a vím o čem mluvíte. Je to opravdu strašné a kdo to nezažil si vůbec nedokáže představit co je to za nervy.
AnonymníII
holky, já vám říkám, že ty blechy možná doma procházej nějakým vývojem. Nevím, že by dřív babička s dědou psa nějak ošetřovali, nebo kočky na chalupě. A nikdy jsme blechy neměli. Takže sůl taky nepomůže. ach jo. Já žádnou neviděla už 2 měsíce, štípanečky máme malý. Ale je to nepříjemný. Mě to teda hodně vadí. Jakoby mě brní celý tělo, když po mě nějaká leze. Pak se podívám, a nic. No přeci nejsme blázni. ale jakto že nejsou vidět. Myslíte, že by nepomohlo, kdybych si koupila ten obojek pro sebe? Proč by ne. Zeptám se asi veterinářky. Já už je nechci. Po 3měsících toho mám fakt dost.Ale říkaj tak rok, než se tím úklidem dá zbavit. Ale co když ani pak ne?
Kousou, nekdy to jakoby brni cela hlava. Hlavne tam mam 3 strupy po kousancich, takze z toho urcite sajou. Nwchapu to snad celej cyklus v tech vlasech nemuze probehnout, kdyz je myju kazdy 2 dny, vidim to v tech vlasech jako velkej problem. Vubec zvire nepotrebujou, zitra si koupim nakou barvu, nevim jakou, nosim meliry.To budu asi vypadat, ale reknu vam to radsi budu vypadat blbe, nebo klidne at si kazdej mysli ze jsem blazen, hlavne at doma nemam blechy.
V zoufalosti jsem na obojek myslela taky, ale kojim, takze nemuzu, jinak bych do toho sla. Presne to brneni mam takY, je to hnus!!a presne taky driv kdyz jsem byla mala chovala jsem si kocku, mela blechy, vyklepavala jsem dycky bordel do vany- trus.Ale v zivote jsem nic takovyhodle nemusela resit. Blechy byli u zvirat venku a tecka.Ted co se deje-hruza.ja jsem cetla :Blechy vam udelaji ze zivota peklo. A je to fakt pravdabohuzel.Prej to muze trvat i dva roky. bohuzel snad ne!!!ale bojim se,: jednou blechY, porad blechy?
Tak jsem si přišla pro radu a koukám, že jste tu holky na tom všechny stejně
to snad na ty mrchy opravdu nic účinného neexistuje?…
Holky, co máte domácí zvířata - ty musíte odblešit (nejlépe nějakým anti parazitickým šamponem), vydesinfikovat pelechy (jestli mají plastové, normálně bych to vzala savem, jestli látkové, tak vyprat na 90), všechny textilie, co na ně používáte (ručníky, deky, polštáře do plechů apod.) vyprat na 90 (normálně prací prášek, do bubnu pračky obětovat jeden pěnový biolit nebo tak něco). Vaše textilie, a oblečení, co jste v poslední době nosili/používali/měli v koši na vyprání = vyprat. Čím vyšší teplota, tím lepší. Čalounění zkuste těmi spreji. Na oblečení dětí a do postýlek doporučuji levanduli. Kupte normálně eterický olej, ten dejte (pár kapek, bývá to silné) do destilky nebo neperlivé stolní vody a klidně tím přestříkejte oblečení a povlečení, než budete žehlit. Místo levadnule můžete použít i tee-tree olej.
Proti těm klasickým antiparazitickým pomůckám (killtec, Frontline) začínají být blechy odolné.
A prostě uklízet a uklízet a prádlo ošetřovat a ošetřovat a sebe taky. Generální úklid stačí dělat každý den po dobu zhruba 3-4 dnů, pak co týden opakovat (vystříkání nábytku, vymytí/vyprání pelechů apod.) a pořád prát tak vysoko jak to jde. Blechy jsou odolné a mají tendenci přežívat dlouho (mrchy). Takže klidně i několik měsíců.
Jo a do uší klidně kápnout 2-3 kapky peroxidu vodíku (toho slabého). Sice to šimrá, ale vyplaví to všechno. Pak pořádně vysušit. Neublíží to, nebojte ![]()
Hodně štěstí.
@Anonymní píše:
Tak jsem si přišla pro radu a koukám, že jste tu holky na tom všechny stejně![]()
![]()
to snad na ty mrchy opravdu nic účinného neexistuje?…
Tohle zabírá opravdu spolehlivě, mám to vyzkoušeno a působí až 3 měsíce po nastříkání :
http://www.levnehnojivo.cz/product.php?…
Neusmrtí to okamžitě všechny, jelikož mají různá vývojová stadia, ale po cca 5 nástřicích /stříkali jsme častěji než je uvedeno/ úplně zmizeli. Hlavně to působí na všechny vývojová stadia, Biokill absolutně nezabral, až tohle, sehnala jsem normálně v drogerii. A nyní již půl roku ani jedna
.
Ahoj třeba „anonymní nad ránem“ ![]()
Nemáte prosím někdo zkušenosti s :
atak fumigator na blechy??? V kombinaci s K-othrivinem, co doporučuje pistelka výše se to jeví jako docela spolehlivé
![]()
Nezkoušeli jste někdo tuto dýmovnici?…
ja uz s nima bojuju mesic, zacnu zase vysvat 2× denne, radsi