Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
![]()
no já většinou kolem tý 16:00h cvičím tak nechci ke svačině jíst toho moc, aby mi zase nebylo blbě při cvičení. Ale ani když necvičím tak nemám nějak potřebu jíst víc, jsem takhle normálně příjemně najezená ![]()
@Majulis pokud chceš přibrat, musíš jídla přidat - a jíst častěji. Mám stejný problém, taky bych chtěla přibrat jak 5 kilo. Jednu dobu jsem jedla hooodně 10 000 kj, nevim kolik je to kcal. Ale podařilo se mi za měsíc přibrat 2,5 kg, u toho jsem ještě cvičila, ale pak jsem to vzdala protože jsem měla pocit že pořád jen stojím v kuchyni a chystám si jídlo, začala jsem zase jíst normálně a vše co jsem nabrala jsem během 3 tydnů měla dole. Teď bych se k tomu jídlu chtěla vrátit, ale nemůžu se donutit. Kdyby nás bylo víc, třeba bychom se mohli trochu povzbuzovat navzájem.
![]()
@Anonymní píše:
@Majulis tak 10 000 kj je 2388kcal, takže opravdu jíš dost málo
To vím no, ale když se snažím jíst víc tak jsem spíš přežraná a tím pak jím míň no. ![]()
@Majulis píše:
To vím no, ale když se snažím jíst víc tak jsem spíš přežraná a tím pak jím míň no.
Musíš prostě změnit skladbu jídla a né množství.
Prostě potřebuješ jíst vysocekalortickou stravu a tu v jídelníčku opravdu nemáš.
@Majulis píše:
Obnovuji diskuzi.
Měřím 166 cm a momentálně vážím 47 kg. Ještě na SŠ jsem mívala cca 52 kg, ale po odstěhování od rodičů, stresem ze studia a vysazení HA jsem zhubla na nynější váhu. Přibrat mi za boha nejde. Počítala jsem si svůj bazální metabolismu a na přibrání bych měla sníst 2000 kcal. To je ale pro mě nad lidské síly. Jsem ráda, že sním aspoň těch 1700 kcal na udržení si váhy.
Zasílám příklad jídelníčku:
Snídaně:
1 chléb + plátek sýra (45%) + červená paprika + 0,5 chleba s medem a máslem
cca 400 kcalDopolední svačina:
banán + žitný chléb + plátek sýra (45%)
cca 300 kcalOběd:
Rizoto s kuřecím masem a zeleninou + krémová brokolicová polévka
cca 485 kcalOdpolední svačina:
2 rýžové chlebíčky + sýr (45%) + jablko + tvarohový koláček
cca 250 kcalVečeře:
A to jsem na nějakých 1635 kcal. Připadá mi, že jím hezky, pravidelně, celkem zdravě a vyváženě. Občas si dám večer ještě nějakou mlsku. Co říkáte mému jídelníčku? Příští týden si ještě nechám udělat testy na štítnou žlázu pro jistotu. Ještě bych měla omezit ten stres ze školy, ale to se lehko řekne, jsem totiž hroznej stresor
chléb + tvarohová pomazánka + rajče
cca 200 kcal
Tvůj potřebný udržovací denní příjem je cca 2160 kcal. Kde máš nadbytek k ukládání zásob? To co jíš je prostě málo výživné.
Můj bazální metabolismus na udržení váhy 1765 kcal. Pokud chci rovnoměrně přibírat, měla bych množství jídla navýšit o 300 kcal. Takže žádných 2160 kcal udržovací denní příjem
http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/…rii-pro.html
@Majulis píše:
@LexoidMůj bazální metabolismus na udržení váhy 1765 kcal. Pokud chci rovnoměrně přibírat, měla bych množství jídla navýšit o 300 kcal. Takže žádných 2160 kcal udržovací denní příjem
http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/…rii-pro.html
Dobře. Já vycházel z předpokladu, že Ti je 30 let a máš pohybovou aktivitu zhruba 2-4 hodiny denně. A to nemluvím o tom, že denně určitě vykazuješ nějakou jinou činnost než jen cvičení.
A podle toho odkazu bych se v tvém případě vůbec neřídil. Ale je to Tvá věc.
@Majulis píše:
To vím no, ale když se snažím jíst víc tak jsem spíš přežraná a tím pak jím míň no.
on se ti pak žaludek trochu roztáhne a sníš toho víc. Já třeba po 14 dnech kdyz jsem měla pauzu více než 3 hodiny bez jídla tak už mi bylo špatně z hladu. Běžně jsem jedla po 2 hodinách. Denně 0,5 litru plnotučného mléka, přidat vepřové maso, večer jsem ujížděla na nugetě, ta má hodně KJ. Hodne jsem jedla omáčky smetanové. Rýži jsem si kupovala basmati z Dm drogerie, je vyborna sice drahá ale má 3× více Kj než obyč rýže. Prostě si hlídat kolik co má KJ, když se o to budeš zajímat, brzy zjistíš že sníst 10000kj není zase nereálné, ze začátku se budeš cítit přejedená, ale jde o to roztáhnout si žaludek a zvyknout si na ten vyšší příjem. Hlavní ale je mít na to čas.
@Majulis píše:
@Lizzi
no já většinou kolem tý 16:00h cvičím tak nechci ke svačině jíst toho moc, aby mi zase nebylo blbě při cvičení. Ale ani když necvičím tak nemám nějak potřebu jíst víc, jsem takhle normálně příjemně najezená
jíst a málo pohybu, jíst sladkosti, nebo nějaké tučné jídla a přibereš. ![]()
Nečetla jsem vše…mám stejný problém, věk skoro 40, výška 164cm, váha 48 kg. Tuto váhu si držím už hodně dlouho, to co jsem nabrala při těhotenství bylo do roka prač a já byla zase na váze 48 kg.
Zhubla jsem po návratu do práce po MD na 45 kg, po půl roce jsem skončila, a během 2 mesíců měla zase těch 48 kg. Podle nějakého vyšetření - teda už asi před 20 ti lety zjistili, že mám dobré spalování.
Pokud s váhou nepůjdu dolů, nemám to prý řešit. Přesně sepsaný jídelníček nemám, jím vše - ovoce, zeleninu, veškeré přílohy, chleba i rohlíky, miluju omáčky s knedlíkem a samozřejmě maso, mám ráda vše co je sladké. ![]()
Asi to taky nebudu řešit. Čím víc to řeším, tím víc jsem ve stresu a je to horší. Takže pokud se budu cítit dobře a nebudu mít žádné zdravotní problémy, tak to tak nechám. Kromě mléka a jogurtů, které nemůžu se také nijak neomezuji a když mám chuť si v deset večer dát dort, tak si ho prostě dám. Aspoň mám výhodu oproti ostatním ![]()
Lidem, kteří nemohou za žádnou cenu přibrat často chybí ve střevech nějaké bakterie. Zdravé střevo má obsahovat zhruba 500 druhů různých bakterií a určitým lidem některé bakterie chybí a jiné zase přebývají, proto někdo neztloustne ani za nic a jiný člověk naopak ztloustne skoro i z vody. Proto nejúčinnější je transplantace střevní mikroflóry, zvaná též fekální transplantace. Pokud je dárce člověk, který snadno přibírá, tak i příjemce po transplantaci snadno přibere. Dělaly se s tím pokusy v Americe a výsledky jsou prý moc dobré. Dokonce jedna původně velmi hubená paní zažalovala kliniku, která jí transplantaci provedla, protože získala mikroflóru od silně obézní dárkyně a sama se po přenosu za pár měsíců stala taky silně obézní. ![]()
Příspěvek upraven 03.01.17 v 19:10
Ještě bych dodala, že transplantace střevní mikroflóry se dělají i v Česku, ale na jiné nemoci. Kvůli přibírání vám ji žádná česká nemocnice neprovede, musely byste do Německa, Anglie nebo Švýcarska, kde Vám ji provedou na požádání (samozřejmě to není levné).
@Majulis pri tvym jidelnicku bych umrela hlady
hlavne odpoledne..