Jak se smířit s tím, že další dítě už nebude?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13048
9.9.18 16:33

Nevím, já bych obecně proti 5 dětem nic neměla(už je nestihnu, jsme dost staří), ale nevadí mi ani dvě, i když je to minimum, které chci mít.
Za daných okolností by mi hodně vadilo, že ze mě udělal naprostého debila tím, že pár let sliboval a nějakou definitivu řekl až teď, kdy už měl asi pocit, že prostě ten argument je neprůstřelný.
Asi bych se byla ochotna smířit se dvěma dětmi, ale nevím, zda bych si vážila takového manžela jako člověka. Dost by mi vrtalo hlavou, jestli mi nelhal celou dobu.
Chtěla bych se zeptat, co děláš za práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235

Chápu, že se cítíš podvedená. Kolik vám je, že argumentuje věkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Russet obávám se, že pokud to nebude neplánovaná nehoda (a to by byl asi i rád, protože jsem loni měla zpoždění, tak to vypadal, že má radost, kdyby se zadařilo), tak se přesvědčit nenechá. Na to ho znám už dost dobře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.18 16:36

@Sany80s jsem učitelka, takže děti mám a budu mít celý život. Ale je to jiné, než mít své děti doma.

@terinka4444 já 33 a on 35 let. Původně říkal, že si necháme čas do jeho 40, a pak to uzavřeme, že jsme kompletní.

• Citovat
  • Upravit
53518
9.9.18 16:37
@Anonymní píše:
@Russet obávám se, že pokud to nebude neplánovaná nehoda (a to by byl asi i rád, protože jsem loni měla zpoždění, tak to vypadal, že má radost, kdyby se zadařilo), tak se přesvědčit nenechá. Na to ho znám už dost dobře.

Tak jestli se jako přestanete snažit, tak by se mohl spíš naf.rat, kdyby nehoda nebyla náhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.9.18 16:37
@Anonymní píše:
@Sany80s jsem učitelka, takže děti mám a budu mít celý život. Ale je to jiné, než mít své děti doma.@terinka4444 já 33 a on 35 let. Původně říkal, že si necháme čas do jeho 40, a pak to uzavřeme, že jsme kompletní.

Jsi mladoška. Ještě vydrž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
9.9.18 16:55

Na jednu stranu chápu, že se cítíš podvedená, že ti to „slíbil“, ale mít děti přece neni věc co se dá slíbit a za pár let dodržet. Třeba se manžel už necítí mít miminko, začínat znovu od začátku. Než jsme měli děti chtěli jsme taky 2. Teď máme dceru a na druhý se pořád necítím, když byla miminko, říkala jsem až bude starší. Jsou jí 4 a pořád se na to necítím. Manžel by druhé chtěl, ale nedokážu si představit, že by mi to vyčítal, že jsem to přeci slíbila 8o .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.9.18 16:59
@Anonymní píše:
@Sany80s jsem učitelka, takže děti mám a budu mít celý život. Ale je to jiné, než mít své děti doma.@terinka4444 já 33 a on 35 let. Původně říkal, že si necháme čas do jeho 40, a pak to uzavřeme, že jsme kompletní.

v tomhle věku argumentuje věkem jo? No tak to má pan manžel dost. No pěkně nehezky tě vyšplouchl. Ale jak to zvrátit, to fakt netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.18 17:04

@zuza92 a ty mu celou dobu říkáš, že za rok, až bude malá větší, nebo za další rok, až bude ve školce? Tak to totiž bylo u nás. Kdyby mi třeba před 4 lety řekl, že si myslí, že už další dítě nedá, tak bych to brala lépe, ale on to nechával otevřené a ještě udělal velké bydlení. My můžeme mít 4 děti a každé bude mít vlastní pokoj.
Já si myslím, že on předpokládal, že mě to s prací přejde a už se nebudu chtít vrátit znovu na začátek, když už jsou děti samostatné a parťáci do nepohody. Nepřešlo mě to. Navíc obě děti mluví o tom, že chtějí ještě miminko. Nenavádím, ale máme v rodině několik miminek a oba jsou z nich hotoví.

@terinka4444 ano, argumentuje věkem. Prý je na mimino starý :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13048
9.9.18 17:08
@Anonymní píše:

Ty jo, to jste dost mladí, mě a manželovi je víc než vám a plánujeme ještě minimálně jedno.
Já bych ti navrhovala, že doma řekneš, že bys teda chtěla do pěstounské péče dítě, že je to přilepšení rozpočtu…
Ono když pak půjdete na školení a manžel se dozví, jaké děti nejspíš budou k dispozici, tak by ti mohl kývnout i na další. A když nekývne, tak prostě budeš mít další v pěstounské péči, což je taky fajn. Po tobě jako po učitelce by měly úřady sáhnout všemi deseti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.18 17:22

@Sany80s pěstounskou péči a ani adoptovat nechci nikdy a to on ví. Moji rodiče tím prošli a málem je to stálo manželství.

• Citovat
  • Upravit
13048
9.9.18 17:36
@Anonymní píše:
@Sany80s pěstounskou péči a ani adoptovat nechci nikdy a to on ví. Moji rodiče tím prošli a málem je to stálo manželství.

Pak nemám moc radu, protože já jsem hodně nekompromisní pokud jde o morální kvality člověka, co se mnou žije.
A abych byla upřímná, tak jak jsi to popsala, tak mám o morálních kvalitách tvého muže dost pochyby.
Já celkem nepochybuji o tom, že to další dítě by sis mohla vyvzdorovat.
Nevím, jak se k tomu stavíš ty, ale já bych se k tomu asi nesnížila a pokud ano, nenáviděla bych jak sama sebe, tak manžela.
Za daných okolností asi nelze říct nic jiného, než že to je na tobě a tvém vnímání.
Já bych za daných okolností asi ztratila úctu k manželovi a já určitě nejsem schopna vést intimní život s člověkem, kterého si nevážím. Což by byl začátek konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
9.9.18 17:37
@Anonymní píše:
To je to, co jsem mu vmetla. Už několikrát. Rozumově chápu, že má názor na změnu názoru, ale…@hanka.br. 5 a 7 let.

Ještě jsi nám nenapsala, jaké jsou jeho důvody proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.18 17:52

@hanka.br. jeho hlavní argument je, že jsme staří na další dítě. Nechce se mu začínat znovu od začátku, když už jsou děti parťáci. Nechce zase řešit peníze. Aktuálně máme na dlaší dítě našetřeno tolik, jako je současná výše rodičáku. Pokud budu další rok učit, tak další peníze přibudou. Nemáme hypotéku a ani další dluhy.

@Sany80s vzdorovat nechci a ani nechci dělat podraz, že bych si dítě nějak uhnala lží. To je podle mě ubohé.

• Citovat
  • Upravit
13048
9.9.18 17:57
@Anonymní píše:@Sany80s vzdorovat nechci a ani nechci dělat podraz, že bych si dítě nějak uhnala lží. To je podle mě ubohé.

Já nemyslela podraz, spíš prostě přestat fungovat nebo pohrozit odchodem. To myslím tím vyvzdorovat.
Za daných okolností bych teda ale určitě neužívala antikoncepci.
Pokud to dítě nechce, ať se stará on nebo ať jde na vasektomii, nevím proč bys ty do sebe měla cpát hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí