Jak se smířit s tím, že další dítě už nebude?

Anonymní
11.11.11 17:20

Jak se smířit s tím, že další dítě už nebude?

Zdravím všechny holky na emiminu a moc bych potřebovala poradit s něčím, co mě trápí :-( Máme s maželem dvě úžasné děti (stejného pohlaví)a já ještě velmi toužím po dalším dítku. Nicméně, manžel už třetí dítě nechce, hlavně kvůli financím, bojí se, jak by to bylo v budoucnu, až by byly děti na školách apod. Musím říct, že ho chápu, je to zodpovědný táta a v dnešní nejistné době nemůžeme vědět, jak na tom budeme za pár let. Zkoušela jsem se se sním o tom pobavit, probrat naše možnosti, jestli je to opravdu tak nereálné, ale vůbec se o tom bavit nechce, je pevně rozhodnutý. Usoudila jsem, že mi asi opravdu nezbude nic jiného, než se s tím smířit a to je ten hlavní problém - vůbec mi to nejde :-( Trvá to už několik měsíců a i když si každý den uvědomuju, jak jsem šťastná máma od dvou skvělých dětí, ta touha po třetím prckovi je v srdíčku pořád a nedaří se mi ji potlačit a přesvědčit samu sebe, že to nevadí, že nebude. Byla bych moc ráda, kdyby mi napsal někdo, kdo řešil stejný problém, a jak se s tím nakonec vypořádal. Už jsem uvažovala i o návštěve psychologa, promluvit si o tom s někým nezůčastněným, ale nevím, jestli by to pomohlo. Moc díky všem!

Lenka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
11.11.11 17:30

Soustředila bych se na práci, případně si našla nějakou novou. Podnikala bych věci, které s miminem nejdou. Užívala bych si celonočního spánku, hlídatelnosti dětí, které mi už nevisí u prsa. (a někde v koutku bych doufala, že si k nám třeťátko cestu tak jako tak najde :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.11.11 17:31

Ach jo, to je strašně složité, s tím ti neporadí nikdo, nikdo ti nepomůže, vlastně neexistuje rada. jestli pomůže psycholog, to nevím. Z mého pohledu, ač ti to nijak nepomůže, ona ta dnešní potřeba materiálního zabezpečení je obrovská, pramení to z té nejistoty, ale byla bych na tom stejně jako ty, určitě bych to svému muži zazlívala, ikdyž jen vnitřně. Přestože by to bylo sobecké, nekonstruktivní, přestože má tvůj manžel právo to tak chtít a dítě musí chtít oba, cítila bych to tak, jako ty. Vím co je touha po dítku, ale jak se jí zbavit kromě toho, že ho máš netuším. Zkus tocho psychologa, za to nic nedáš, tohle si rozumem nevysvětlíš. Znám případy, kdy taková tuha po dalším, neuspokojená, rozbila časem velmi fungující manželství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.11 17:36
Gladys píše:
Soustředila bych se na práci, případně si našla nějakou novou. Podnikala bych věci, které s miminem nejdou. Užívala bych si celonočního spánku, hlídatelnosti dětí, které mi už nevisí u prsa. (a někde v koutku bych doufala, že si k nám třeťátko cestu tak jako tak najde :wink: )

Máš pravdu, že to asi bude lepší, až půjdu do práce, že na ty myšlenky nebude tolik času. Zatím jsem ještě na rodičáku s mladším dítkem, takže se vše točí kolem dětí. Ty výhody co jsi napsala, si uvědomuju, ale pořád mi tu touhu po třetím prckovi přebít nedokážou :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.11 17:39
terinka4444 píše:
Ach jo, to je strašně složité, s tím ti neporadí nikdo, nikdo ti nepomůže, vlastně neexistuje rada. jestli pomůže psycholog, to nevím. Z mého pohledu, ač ti to nijak nepomůže, ona ta dnešní potřeba materiálního zabezpečení je obrovská, pramení to z té nejistoty, ale byla bych na tom stejně jako ty, určitě bych to svému muži zazlívala, ikdyž jen vnitřně. Přestože by to bylo sobecké, nekonstruktivní, přestože má tvůj manžel právo to tak chtít a dítě musí chtít oba, cítila bych to tak, jako ty. Vím co je touha po dítku, ale jak se jí zbavit kromě toho, že ho máš netuším. Zkus tocho psychologa, za to nic nedáš, tohle si rozumem nevysvětlíš. Znám případy, kdy taková tuha po dalším, neuspokojená, rozbila časem velmi fungující manželství.

Děkuju Teri. Taky už jsem slyšela o případech, kdy na touze po dítku stroskotalo manželství, ale to bych byla opravdu nerada, máme s manželem hodně pěkný vztah a toto je prakticky jediná větší věc, na které se neshodujeme. Nikdy bych si nemyslela, že to budu řešit, vždy mi přišlo ideální mít dvě děti a myslela jsem, že další už chtít nebudu :-( Asi toho psychologa zkusím, nikdy jsem u něj nebyla, ale třeba to fakt aspoň trochu pomůže.

• Citovat
  • Upravit
10952
11.11.11 17:46

Nezlob se na svého muže,myslí to velmi dobře,starší děti jsiou prostě drahé :mrgreen: Napíšu ti,jak to mám já.Mám 3 syny,23,21 a necelé 2 roky.
A v srdci velkou touhu po tom,mít dcerku,kterou mít už nikdy nebudu i přesto,že nejmladší syn vyroste v podstatě jako jedináček.Není to teda kvůli penězům,né,že by přebývaly…ale na jaře mi bude 43,na malého jsme čekali dlouho…tak to přeci už to nechám mladším :lol:
Ale ta touha tam bude napořád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.11 17:49
Ivoka píše:
Nezlob se na svého muže,myslí to velmi dobře,starší děti jsiou prostě drahé :mrgreen: Napíšu ti,jak to mám já.Mám 3 syny,23,21 a necelé 2 roky.
A v srdci velkou touhu po tom,mít dcerku,kterou mít už nikdy nebudu i přesto,že nejmladší syn vyroste v podstatě jako jedináček.Není to teda kvůli penězům,né,že by přebývaly…ale na jaře mi bude 43,na malého jsme čekali dlouho…tak to přeci už to nechám mladším :lol:
Ale ta touha tam bude napořád…

Já vím, nezlobím se, jen mě mrzí, že si o tom nechce ani promluvit. Ale jak už jsem psala, ty jeho důvody chápu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.11 17:54

Ahoj Řešila jsem něco podobného.Měla jsem 2 děti, také stejného pohlaví a najednou touha po třetím.
Když jsem otěhotněla, manžel nechtěl o třetím ani slyšet.Ale na potrat bych nešla.
Po dvou holčičkách se narodil chlapeček,je to náš miláček.
Po jeho narození panuje u nás mnohem větší pohoda a spokojenost.
Určitě to ale není návod nebo doporučení.

• Citovat
  • Upravit
6429
11.11.11 17:57

Manžel má pravdu, v dnešní době si nikdo nemůže být jistý zaměstnáním, máte dvě děti, věnujte své síly a lásku jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.11 17:57

Tak u nás je to právě naopak, já jsem ta, která už třetí nechce. Máme dvě holčičky, první třída a školka.. Manžel chtěl dětí co nejvíc, chce třetí a je mu jedno, jestli by to byla zase holka. Já už se ale na třetí necítím, další mi už nedoporučují ani po zdravotní stránce /problémové porody/. Manžel se však s tím těžko smiřuje, při každé příležitosti miminko zmiňuje, nic jiného by si nepřál.. :-( Já jsem ale neústupná a teď, když vidím, kolik času trávíme s prvňačkou, jsem ráda, že jsem se do toho třetího nenechala „ukecat“ :wink: Prostě mě to vyhovuje tak, jak to je, potřebu dalšího dítěte už nemám, mám čas se věnovat těm, co mám… No ale celkově mám pocit, že když manžel pochopil, že z toho třetího už asi nic nebude, tak se náš vztah kapku změnil, jako by ochladl, což mě mrzí.. Ale jenom proto, abych mu udělala radost, do dalšího dítěte fakt nepůjdu.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15319
11.11.11 18:05

Taky se přidávám do klubu, máme dva dost vážné důvody, proč nebudeme mít třetí dítě, takže když to na mě přijde :mrgreen: a hormony mi velí chtít další dítko, tak si zopakuju ty důvody, po sté si v duchu odkývu, že je rozumné nemít třetí, v podstatě si zopáknu dialog, který jsme na to téma x-krát vedli s manželem a dám mu znovu za pravdu. Mně to docela pomáhá. :lol:
Představ si sebe na místě manžela, doma máš ženu a tři děti a MUSÍŠ je uživit. Myslím, že je to pro většinu chlapů docela stresující, je to velká zodpovědnost. Já jsem ráda, že neleží na mě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.11.11 18:11
Víš co, já jsem cvok, totální, na terku jsem čekala 7 let, na naší malou, co se narodí na Vánoce dalších 5. Je mi 36, další těhotenství už zdravotně asi nedám. Budu mít to miminečko voňavé vlastní, za chvilinku budu mít svou druhou vytouženou holčičku a nejsem uspokojená. Další vlastní nebude, ale přemýšlím alespoň o pěstounské péči. Už to ani nemůžu říct, okolí si myslí, že jsem se dočista zbláznila, ale rozumím ti. Manžel na pěstounskou péči asi nekývne, ale šla bych do toho, klidně až bude malé rok, klidně pěti šestileté dítko. Jiná situace než u tebe, ale taky to mám stále v hlavě. Držím ti palce, je to takoví divné, člověk je stále neklidný a jak kdyby mu něco chybělo.
Anonymní píše:
terinka4444 píše:
Děkuju Teri. Taky už jsem slyšela o případech, kdy na touze po dítku stroskotalo manželství, ale to bych byla opravdu nerada, máme s manželem hodně pěkný vztah a toto je prakticky jediná větší věc, na které se neshodujeme. Nikdy bych si nemyslela, že to budu řešit, vždy mi přišlo ideální mít dvě děti a myslela jsem, že další už chtít nebudu :-( Asi toho psychologa zkusím, nikdy jsem u něj nebyla, ale třeba to fakt aspoň trochu pomůže.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
11.11.11 18:17

zakladatelko :hug:
nevim jak jste na tom financne, jestli mate sve bydleni, ani jak mate deti daleko od sebe ( jestli napriklad obe soucasne nebudou studovat vysokou skolu)
chapu tvoji touhu a manzelovu starost, kazdopadne mas dve moznosti, otehotnet nebo neotehotnet a tim na sebe vzit rizika. Neznam povahu tveho manzela, abych ti mohla rict, jdi do tretiho miminka, manzel to vydrzi…
posledni dobou vsak pozoruji, ze vice lidi dava prednost financnimu zabezpeceni pred detmi, tim nemyslim pokryti zakladnich zivotnich potreb, ale jestli maji vlastni rodinny domek, luxusni auto atd..pritom vetsina uspesnych lidi pochazi prave z chudsich rodin…at to u vas dopadne jakkoliv, preju at jste vsichni stastni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
11.11.11 18:44

Ahoj, mám dvě úžasné děti, ale taky jsem o dvě přišla, a to asi ve mne vzbudilo touhu mít jich co nejvíc… je mi 33, jedno by se asi ještě stihlo, ale doma mi z toho už hrabe, potřebuju se aspoň vrátit na chvíli do práce i kvůli penězům, a hlavně měli jsme takové problémy, že mám strašný strach do toho jít zase, protože se bojím, co by se mohlo podělat…, navíc bychom zase museli jít do ivf, ale přiznám se, že pořád ještě po jednom toužím a nevím, co s tím, protože rozum mi velí spokojit se s tím, co mám :-).

Myslím, že čas to utřepe, asi i u tebe (teda nevím, kolik máš let), teď asi vrhnu síly do něčeho jiného, budu si užívat dětí, co to jde, a ono se ještě uvidí. Ono to nemá cenu lámat přes koleno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.11 19:15

Děkuju holky za pěkné příspěvky..

Anonymní - tak to vám moc přeju, třetího chlapečka a je to moc pěkné, že u vás teď panuje pohoda, tak bych si to taky přála :srdce:

Další Anonymní :-) - nevyměníme si manžely? :mrgreen: :mrgreen: Taky mám kamarádku, která měla dvě holčičky a už třetího prcka nechtěla, ale manžel chtěl moc a nakonec jsi přesvědčil. Teď mají chlapečka. Já to právě cítím, že se s tím smířit musím, jinak by to na náš vztah v budoucnu vliv asi mělo a to bych nechtěla :-( **
Neliso** - souhlasím, že je to pro chlapy stresující, ta zodpovědnost za rodinu, ale zase to mají jednoduší v tom, že s nimi necloumají hormony jako s námi
:wink: **
Terinko** - to je přesně ono, ten neklid mi hrozně vadí, ta nenaplněná touha, která tam pořád je. I mám z toho někdy až výčitky, jako bych si nevážila dost své skvělé rodiny, i když vím, že to tak není :-(

Monitom - moc děkuju za pěkná slova :kytka: Děti máme právě dost u sebe, takže jestli budou obě studovat VŠ, tak nějaký čas současně :-? Ale jinak si myslím, že na dnešní dobu máme hodně výhody, díky kterým by to nemuselo být tak náročné, např. nemáme žádné dluhy, hypotéku apod. Myslím si, že až budu i já v práci, ty tři děti bychom finančně zvládli, ale samozřejmě může se stát cokoli.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky