Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nechceš odejít? Chceš ho převychovat? nebylo by lepší najít někoho, s kým nebudeš mít tolik ´´práce´´?Já to nechápu…a ještě s ním plánuješ dítě…Nemůžu ti poradit, promiň. Protože tvoje jednání neschvaluji. Jestli se okamžitě nevzpamatuješ, tak dopadneš hodně špatně…Láska není všechno, příjde jiná i když to teď bude bolet, ale otevři oči, na něm není co milovat
@ArankaC. nějak nechápu, co na takovém hovadu vidíš. Chlastá, uráží tě, je agresivní, utrácí vaše peníze, víkendy tráví pitkami s přáteli. To přece není partner pro rodinu a pro život. Očividně si z tebe doma udělala služku a ještě převychovává on tebe, aby jsi držela hubu a krok, jinak bude zle.
Jinak z vesnice znám spoustu lidí a rozhodně tam není normální celý víkend prochlastat. ![]()
Napsala jsi, jsem snad divná já!!! Ano, jseš, pokud chceš žít s tímto chlapem a ještě ho chceš převychovat. Já bych to nazvala totální blbostí. A neuklidňuj se tím, že takový chlapi jsou skoro všichni. Ne, nejsou!!!
Holka, seber se, tohle nikam nevede ![]()
Je mi jasné, že ho miluješ a je to tím pádem pro tebe těžké (zkrátka radí se to dobře, tomu kdo není do této situace tak zainteresován, tak jako jsi ty)
Zkus si na papír napsat upřímně, přoč ho miluješ, co se ti na něm líbí (myslím to uvnitř) a vedle si napiš čím tě trápí a co tě na jeho chování a charakteru vadí. Možná se pak budeš hodně divit…
Držím palce ![]()
Holky, mě to připomíná ten film Pelíšky: „A teď si hekla! Teď sem tě slyšel!“
Já teda když posmrkávám, podá mi přítel kapesník…pokud kašlu zeptá se, jestli nechci čaj? Má svoje „mouchy“, jako každej, ale takhle teda neprudí…to by letěl…
Mě posílá spát, že to všechno zvládne ![]()
Jenže všichni holt nemáme štěstí na chlapa
A ne každá si je hned vědoma sebe a své hrdosti, až právě do té doby, než se srazí s takovým blbcem a pak si řekne po čase: A DOST!! Vyrazí ho a ona bude šťastná za takovou zkušenost, která jí posílí a která jí dovolí si pořádně uvědomit to, že si má sama sebe vážit a s takovým typem moulů se nezahazovat, naopak se jim pěkně vysmát za jejich hloupou povahu ![]()
@Jitka1976 píše:
Holky, mě to připomíná ten film Pelíšky: „A teď si hekla! Teď sem tě slyšel!“Já teda když posmrkávám, podá mi přítel kapesník…pokud kašlu zeptá se, jestli nechci čaj? Má svoje „mouchy“, jako každej, ale takhle teda neprudí…to by letěl…
Asi tak, partneři si mají pomáhat a podporovat se. Nikdy by mě nenapadlo zlehčovat nemoc toho druhého, naopak se o něj starám a to stejné očekávám i já. Že mi zajede koupit do lékárny léky, pošle mě spát a postará se o děti apod.
Přítel zlobí? Ten nezlobí, tomu hrabe. ![]()
Já jsem taky vstoupila po druhé do stejné řeky, takže asi vím jak se cítíš. Myslím když píšeš, že ho miluješ. Ale pokud byl důvod prvního rozchodu, že tě takhle ponižoval, tak se to nezmění.
A já jsem taky z vesnice a přítel vždycky rád chodil i celý víkend popíjet s kamarádama, ale teď už z toho „vyrostl“. Teď jde do hospody tak 2× do měsíce. Takže určitě to není normální, hlavně když ti ani nedá vědět.
Já být tebou, tak bych mu ukázala, že se sebou nenáchám vorat. Přestala bych mu vyvářet. Máš hlad- namaž si chleba. Seber malýho a na pár dní jeď třeba k rodičům a jemu nic neříkej, co je mu dotoho. A buď se mu rozsvítí, že by o tebe mohl přijít a že by si tě měl hýčkat nebo to nemá cenu.
Přítel nezlobí… přítel není malý dítě, čili ví velmi dobře, co si může k tobě dovolit..
No hele dupeš štve ho i to jak dýcháš, je to potenciální alkoholik..
Jestli se ti tak hezky žije tak v pořádku.
Pokud ne, je na čase terapie- jakákoliv, ale pro tebe, aby sis ujasnila, proč máš tak nízký sebevědomí a sebehodnocení, že si nenajdeš někoho kvalitnějšího a vezmeš „zavděk“ tímto pánem. S tím, že ho převychováš nepočítej..lidi se mění jen když sami chtějí a to ještě ne zcela.
@ArankaC. Odejdi od něj. Tedy existují ženy trpitelky, které nevědomě hledají někoho, kdo jim bude ubližovat ať už psychicky nebo fyzicky, ale pokud tě to štve už natolik, že se o tom zmiňuješ tady, poto to chceš asi změnit. Začala bych tím, že bych změnila sebe - už při čtení řádků-má navařeno, uklizeno, servíruješ mu pod nos - špatně, špatně, špatně… ![]()
Tak takového chlapa bych chytla za flígr a vyrazila snim dveře. Baví tě dělat služku? holka holka ![]()
A proč se s někým takovým snažíš o dítě? Myslíš, že pak se změní a bude to jinak? Nebude!!!
Ahoj tak k předchozímu-svým způsobem vím, že už jiný nebude. Nedávno začal o tom co mi přesně vadí, že se v tom zlepší. Neřekla jsem mu vše, ale to hlavní, ty jeho náladičky, bezdůvodné nadávání a narážky na mojí plnoštíhlou, nikoli tlustou, postavu. Klasika pár dnů klid a pak postupně znovu. Nejdřív ostrá hádka kvůli syna, kterého už dlouho se mnou vychovává jako vlastního, jenže jeho pravý otec nás poslední dobou otravuje. Vyčetla jsem mu, že ho razantně, třeba i silou nevyhodil, že se choval flegmaticky a on mi řekl, že ať se radši starám o to, že neplatí už půl roku, proč ho nedám k soudu, ať solí a tak. Skončil tím, že je malý bastard a parchant. 2 dny jsem s ním nemluvila, až se přišel omluvit. Byl ten večer dost opilý, přesto jsem mu řekla, že to řekl naposled bez ohledu na promile v krvi. Klid byl jen do večera, než mi řekl opět, že jsem tlustá a že to prý myslí dobře, abych s tím začla něco dělat. Když jsem se bránila, řekl mi, že žeru a mám to z toho. Přitom moc nejím a dobroty už nevím jak vypadají. Jeden den je fajn a pak zas zlý. Ve všech směrech mě zanedbává, doma nic nedělá a pořád si jen stěžuje. Před lidma mě pusinkuje a říká, že jsem krásná a hodná, ale pak zas obrací. Vím, že má psychické problémy a traumata z dětství a často sám říká, že s ním hodně zkusím, ale přitom je čím dál protivnější, tak já nevím.
@ArankaC. píše:…hmmm… ty jsi právě odpovídáš na vše sama: pusinkuje na veřejnosti, pak doma… peklo. Trestáš ho za urážku toho nejcennějšího - tedy syna hlubokým opovržením a zarytým mlčením? To tím syna chráníš, nebo si uklidňuješ svědomí, že to ještě není tak hrozné?! Tak milé děvčeje!!! Všechno špatně, zpátky na stromy (to když lidé byly ještě opice). Seber se a v klidu odejdi. Evidentně jste spolu tak šťastni, že on raději ani už domů nechodí. No tak.. Prober se… Copak blbeček lemtající nonstop pivo někde v pajzlu je taťka do rodiny?.. Ve finále ještě budeš řešit jeho závislost a násilí, jako bonus… Hoď se po odstěhování do klidu a on ten pravý hodný taťka dorazí a věř mi, že to bude úúúúplně o něčem jiném…
Ahoj tak k předchozímu-svým způsobem vím, že už jiný nebude. Nedávno začal o tom co mi přesně vadí, že se v tom zlepší. Neřekla jsem mu vše, ale to hlavní, ty jeho náladičky, bezdůvodné nadávání a narážky na mojí plnoštíhlou, nikoli tlustou, postavu. Klasika pár dnů klid a pak postupně znovu. Nejdřív ostrá hádka kvůli syna, kterého už dlouho se mnou vychovává jako vlastního, jenže jeho pravý otec nás poslední dobou otravuje. Vyčetla jsem mu, že ho razantně, třeba i silou nevyhodil, že se choval flegmaticky a on mi řekl, že ať se radši starám o to, že neplatí už půl roku, proč ho nedám k soudu, ať solí a tak. Skončil tím, že je malý bastard a parchant. 2 dny jsem s ním nemluvila, až se přišel omluvit. Byl ten večer dost opilý, přesto jsem mu řekla, že to řekl naposled bez ohledu na promile v krvi. Klid byl jen do večera, než mi řekl opět, že jsem tlustá a že to prý myslí dobře, abych s tím začla něco dělat. Když jsem se bránila, řekl mi, že žeru a mám to z toho. Přitom moc nejím a dobroty už nevím jak vypadají. Jeden den je fajn a pak zas zlý. Ve všech směrech mě zanedbává, doma nic nedělá a pořád si jen stěžuje. Před lidma mě pusinkuje a říká, že jsem krásná a hodná, ale pak zas obrací. Vím, že má psychické problémy a traumata z dětství a často sám říká, že s ním hodně zkusím, ale přitom je čím dál protivnější, tak já nevím.