Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše:
To druhé
a jak si to v praxi teda představuješ? Je docela možné, že očekáváš nemožné a pak není divu, že to nefunguje… ![]()
@Honza 12 píše:
Myslíš že je to udržitelné?
myslím, že ne.. nebo jak jsem psala výše, funguje je to už jen u jednoho a ten už má vystaráno na to, že bude na té špatné straně
@Regina Hero píše:
a jak si to v praxi teda představuješ? Je docela možné, že očekáváš nemožné a pak není divu, že to nefunguje…
To si taky myslím, zřejmě budu ten typ, co může mít vztahy jen na dobu určitou
@Venetia píše:
To si taky myslím, zřejmě budu ten typ, co může mít vztahy jen na dobu určitou
pak ale není chyba v okolí, ale v tobě… pokud je vztah založen na pevných základech, tak ho nějaký ten stereotyp v podobě každodenního soužití nerozloží… pokud si dva voní, mají si co říct, mají podobné nebo shodné názory na budoucnost, hospodaření, rodinu, děti a spol, mají nějaké společné zájmy a koníčky, které mohou sdílet, tak to každodenní rutina nezabije… pokud jsou ovšem každý natolik rozdílný od druhého, že není na čem stavět, že je spojovalo jen to nadšení z objevování nového, pak se to holt omrzí… když se poznají… a třeba poznají, že se k sobě opravdu nehodí… někdy to pozná jen jeden, protože ten druhý je závislák a potřebuje partnera k tomu, aby naplnil jeho život… a i přemíra lásky a „visení“ na tom druhém zabilo nejeden vztah…
Jestli jen nepotřebuješ naprosto odlišného parntera, než sis dosud vybírala… ![]()
@Regina Hero píše:
pak ale není chyba v okolí, ale v tobě… pokud je vztah založen na pevných základech, tak ho nějaký ten stereotyp v podobě každodenního soužití nerozloží… pokud si dva voní, mají si co říct, mají podobné nebo shodné názory na budoucnost, hospodaření, rodinu, děti a spol, mají nějaké společné zájmy a koníčky, které mohou sdílet, tak to každodenní rutina nezabije… pokud jsou ovšem každý natolik rozdílný od druhého, že není na čem stavět, že je spojovalo jen to nadšení z objevování nového, pak se to holt omrzí… když se poznají… a třeba poznají, že se k sobě opravdu nehodí… někdy to pozná jen jeden, protože ten druhý je závislák a potřebuje partnera k tomu, aby naplnil jeho život… a i přemíra lásky a „visení“ na tom druhém zabilo nejeden vztah…Jestli jen nepotřebuješ naprosto odlišného parntera, než sis dosud vybírala…
je to možné, ale takového jsem zatím nepotkala a už těžko potkám
@Venetia copak? Chystáš se za pět minut skočit pod vlak, že už nepotkáš?
@Regina Hero píše:
@Venetia copak? Chystáš se za pět minut skočit pod vlak, že už nepotkáš?
už na to nemám věk ![]()
@Venetia píše:
blížím se k 50.
v tom případě bych hledala partnera přes nějaké ty koníčky a záliby… a klidně i o fous mladšího…
Nečetla jsem diskuzi, ale přidám svojí trochu do mlýna..s manželem jsme spolu 6 let, máme roční holčičku..chováme se k sobě hezky, za celou dobu jsme se nijak zásadně nepohádali, prostě jsme na stejné vlně..doma mě manžel ošmatlává dost často, i když že by přišel a dal mi pusu to jen tak nedělá, dřív to tak bylo..ale nevadí mi to, jelikož jak říkám, pořád mě hladí, sem tam plácne apod. Máme kamarády taky manžele, kteří jsou spolu 2 roky a mají 7 měsíční holčičku..no kamarádka za mnou nedávno přišla, že doma řešili, že máme asi problémy v manželství a jak to tedy je, že prý si sebe nějak moc nevšímáme, nelíbáme se před nima a tak..
no já myslela že špatně slyším..
za prvé mě překvapilo co řeší doma, a za druhé to, že krom toho, že před námi taky nic takového nedělají, tak si kolikrát ještě sprostě nadávají, hádají se před námi a ona si mi kolikrát na něj stěžuje..úplně jsem na ní změnila názor, jelikož se mi tohle prostě nelíbí, nehledě na to, že mi i přijde že se mi kolikrát snaží ty naše „problémy“ vnutit..je toho víc, ale to bych asi všechno nedokázala vypsat..prosím o zachování anonymu..
@Regina Hero píše:
v tom případě bych hledala partnera přes nějaké ty koníčky a záliby… a klidně i o fous mladšího…
mladšího ho mám pořád.. s těmi vrstevníky to nějak v tomto věku nefunguje. Bohužel takové záliby nemám, takže jedině standartním způsobem
@Venetia píše:
mladšího ho mám pořád.. s těmi vrstevníky to nějak v tomto věku nefunguje. Bohužel takové záliby nemám, takže jedině standartním způsobem
s těmi koníčky by to bylo jednodušší… a nejspíš bys našla fakt takového, se kterým byste měli mnohem víc společné řeči…
Chlap skoro k padesátce buď kouká po dvacítkách, protože si něco chce ještě dokázat, nebo už chce mít klid… to chápu, to je pak těžké… ale jsou i výjimky… nevím, jaké máš koníčky, já bych (když to vezmu podle sebe) hledala někde v horách, na kolech, na lyžích, na nějakých offroadových akcích nebo závodech a nebo v knihovně… ![]()
Asi bych tam nešla sama, ale donutila bych nějakou kamarádku, aby šla se mnou, případně aby mě tam někam vzala sebou…
@Venetia To je škoda, že to tak máš, a proto ve vztazích nevydržíš.
Já jsem právě asi nějaký opačný typ - mě ty bláznivé začátky zas tak neberou, užila jsem si toho dost a připadalo mi to vše stejné. Zato to hlubší, co nastoupí pak, to je zatím u každého jiné. Jeden začne nudit a prudit už jen stylem dýchání, z dalšího se stal cholerický žárlivý magor,… a někdo se přehoupne do spolehlivého a milujícího ochranáře. To mi připadá zajímavé, jak se lidé chovají po tom, kdy už před sebou nehrají to počáteční divadýlko „jsem dokonalý“.
@Regina Hero píše:
s těmi koníčky by to bylo jednodušší… a nejspíš bys našla fakt takového, se kterým byste měli mnohem víc společné řeči…Chlap skoro k padesátce buď kouká po dvacítkách, protože si něco chce ještě dokázat, nebo už chce mít klid… to chápu, to je pak těžké… ale jsou i výjimky… nevím, jaké máš koníčky, já bych (když to vezmu podle sebe) hledala někde v horách, na kolech, na lyžích, na nějakých offroadových akcích nebo závodech a nebo v knihovně…
nic z toho se mně netýká… nejsem moc sportovní typ, mám psa a nic moc finance, takže takovou zábavu si nemůžu dovolit
Ve volném čase raději někam zajdu se pobavit, posedět, tanečky atd.