Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Caravaggio píše:
Já jsem v tomhle asi chlap, spíš to taky napíšu, než řeknu, když to chci říct připadám si děsně teatralne (ale občas to taky reknu). Svůj cit projevuju ale všemožné jinak činy, gesty, doteky, pochvalou, nějakou drobnosti, dobrotou, zájmem pozorně vyslechnout v podstatě cokoli (včetně sportovní problematiky).. Osobně těm slovům taky prostě neprikladam přílišnou důležitost, stejně jako i dost mých kamarádů.
Ano přesně, jsou to jen slova. Ono říct,, miluji tě, jen tak, nic nestojí, to umí říct spousty chlapů jen kvůli vidině sexu, dobrého jídla, nebo jen,,klidu,,
Podle mě když je ten cit upřímný, tak je mnohem těžší to vyslovit ![]()
A mě nezáleží na slovech ale na činech, takže podle mě je důležité, jestli se dotyčný chová tak, že mě miluje a nemusí mi to pořád dokola papouškovat ![]()
@krikrip píše:
@veronika6913 No mě taky říká často mám tě rád, nebo když mu řeknu mám tě ráda, tak on já tebe taky nebo mi posílá pusu.Jen jsem chtěla vědět spíš, jestli to pro ně znamená hodně nebo to má význam, že to muže říct každému.?
Jo tak to me taky odpovida ja tebe taky, kdyz mu rikam, ze ho miluju nebo tak
a vazne denne mi to minimalne jednou napise v sms. Hele ale me taky obcas zamrzi, ze mi to treba nerekne dlouho sam od sebe..ze to nedokaze obcas velmi dlouhou dobu rict, jen napsat…ale pak si uvedomim, co vse dela, ze na me mysli i pri blbym nakupu, kdy nekoupi jen veci ze seznamu, ale i veci co mam rada navic, nebo kdyz jde neco vyridit, tak mi priveze dortik co miluju nebo ruzi a tak…a proste i takove malickosti, jako treba par veci na zub co mam rada navic pri nakupu, mi rikaji jasne, ze me miluje! Ze na me mysli
a to me vzdy uklidni:-)
@Blackova.K píše:
Podle mě to je uplně jedno, jsou to jen slova. Takže já třeba nepotřebuju ani jedno. Kolikrát ty chlapi pořád milují a přitom zahýbají, chlastají, mlátí ženský. Ženský to samý. Důležitější je jak se ten člověk chová, co pro mě dělá než aby mi 10× denně říkal planý slova
Přesně tak. Já byla s jedním, který by mi klidně od rána do večer říkal, jak mě miluje a věčně mě žádal o ruku, ale jediný co uměl, tak mi akorát pěkně ubližovat a ponižovat mě. Manžel mi to občas řekne, ale nijak to po něm nevyžaduju. Ona se ta láska opravu „měří“ činy a ne nakecanými slinty.
Všem moc děkuju za reakci a komentáře
Už jsem klidnější a přeji všem pohodový vztah a ti, kteří ho nemají, tak at se jim takový dostaví ![]()
@veronika6913 tak to máme tak nastejno s některými věcmi, co píšete
Každopádně děkuju
Myslím, že lásku vycítíš z jiných věcí, než slov… Spíše z malých i velkých věcí, které přináší každý den a z toho, jak se při nich partner chová.
A také myslím, že většina chlapů zrovna na vyznání slovní formou není.
My si říkáme obojí
ale shodli jsme se, že „mám tě rád/a“ nám přijde takový, nevím, jak to napsat… procítěnější? milejší? možná mi někdo bude rozumět ![]()
@krikrip píše:
@veronika6913 tak to máme tak nastejno s některými věcmi, co píšeteKaždopádně děkuju
Neni vubec zac:-) ![]()
Já to třeba říct neumím, chlap ano. Ale zase…„mám tě moc rád“ záleží hodně kdy je řečeno. Někdy je to emoce jak blázen…a někdy je to jako „já mám zase moc ráda chilli“. Kdyby mi chlap neříkal vůbec „miluji tě“, jen jak mě má moc rád, asi bych byla radši, aby komplet mlčel. Ale já to z něj cítím na sto honů, takže tu formu moc neřeším.
@spagetka píše:
Ano přesně, jsou to jen slova. Ono říct,, miluji tě, jen tak, nic nestojí, to umí říct spousty chlapů jen kvůli vidině sexu, dobrého jídla, nebo jen,,klidu,,![]()
Podle mě když je ten cit upřímný, tak je mnohem těžší to vyslovit
A mě nezáleží na slovech ale na činech, takže podle mě je důležité, jestli se dotyčný chová tak, že mě miluje a nemusí mi to pořád dokola papouškovat
Přesně tak!
Pokud o nic nejde, chlap chce mít doma klid a jeho žena to „vyžaduje“, tak to chlapi říkájí celkem často. A nejhorší otázka pro muže (a možná i pro ženy) je „Miluješ mě?“. Málo který chlap má koule na to, aby řekl ženě, že ji nemiluje, ale má ji „jen“ moc rád. Takový chlap je sebevrah
. Taky patřím mezi sebevrahy, ale mohu si to dovolit, protože mám velice tolerantní partnerku, která raději přijme realitu než aby si nechala „krmit uši“ nesmyslama o tom jaji moc miluji jen abych měl klid.
Já bych se neřídil tím co chlap říká, ale především tím co pro partnerku dělá.
Tak název této diskuze mě pobavil a něco mi připomněl: víte na co dělíme muže? Na může a nemůže. Víte na co dělíme dámy? Na dá mi a nedá mi. Ale takhle psaný to není ono. Kazí to ta gramatika.
@veronika6913 píše:
@krikrip ja teda nejsem muž.. ale teda podle me, kdyz miluje, dokaze to i rict. Kdyz nemiluje, pak to je pro nej asi problem to vyslovit no… muj teda neni moc citove zalozenej, ale tohle mi obcas rekne i kdyz je fakt, ze mi spis rika, ze me ma rad:-) miluji te, mi spise pise a to denne, ale nahlas to rekne jen obcas noale rekne;-)
taky nejsem muž… ale dokaží to říct, i když nemilují…alespoň já to párkrát slyšela a nikdy to pravda nebyla… pro někoho to nic neznamená a jiný to řekne až když to opravdu tak cítí… moc bych na ty citové výlevy u mužů nedala
Pokud ti tohle chlap říká, tak v překladu to znamená: hučí mi v kládě a chtěl bych „nořit“ ![]()
@Tecumseh píše:
Pokud ti tohle chlap říká, tak v překladu to znamená: hučí mi v kládě a chtěl bych „nořit“
a když nemá důvod, protože sexu je dostatek?
@Uzo

U nás taky tak, jsem jediná žena, které to můj manžel řekl a říká 17 let od svatby.