Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Uzo píše:
Můj manžel mi „miluji tě“ řekl asi po čtvrt roce, možná půl roce chození (a to už jsme spolu bydleli). Ale od té doby mi to říká denně, už asi 20 let
Kamarádce to přišlo hloupé, její jí to neříkal nikdy, ale „nepotřebovala to slyšet“ a už se rozvedli…
Tím nechci říct, že to tak bude všude, to fakt ne… ale příjde mi to přirozené, že si to lidi říkají, nebo u nás to tak je.
Já to řekla ve svém životě pouze dvěma mužům, manžel to řekl (doufám) jenom mi, když jsem byla první
Taky tak, to souhlasí, včetně délky manželství. Dokazuje to činy, chováním, slovy, ideální kombinace.
Moc si nedovedu představit, že miluju tě uslyším jen každý sedmý přestupný rok. A ještě zajímavější mi přijde, že ty ženský jsou nacvičený, že: jsou to jen slova, hlavní jsou činy. Super, lepší kombinace než samý slova a žádný činy.
Ale do normálního harmonického partnerství i slovní projevy lásky přece patří, ne?
Nepamatuju si že by mi někdy žekla žena že mě miluje… asi dělám něco špatně.
@jakanas píše:
Nepamatuju si že by mi někdy žekla žena že mě miluje… asi dělám něco špatně.
Tak to je smutný ![]()
@ichtys Ale není, vždyť jsou to jen slova. Kdyby mě nemilovala tak spolu nežijeme už skoro patnáct let.
@jakanas píše:
@ichtys Ale není, vždyť jsou to jen slova. Kdyby mě nemilovala tak spolu nežijeme už skoro patnáct let.
To je otázka? Já žila s někým 25 let a nemilovala jsem ho
@Venetia píše:
Nechci být hnusná, ale kamarádka /mmch se teď rozvádí/ žila se svým mužem skoro 30 let, a taky to nebyla žádná velká láska. Prostě jí sbalil už v 16, její rodiče byli alkoholici, prali se apod. tak si ho vzala, říká, že neví ani proč. Nakonec taky pil, podváděl jí, nikdy nepochválil, natož aby jí vyznával lásku, přitom je hezká, pracovitá, kuchařka, teď už je z něj na nervy a chce to skončit. To je jenom poznámka pod čarou ![]()
@ichtys píše:
Nechci být hnusná, ale kamarádka /mmch se teď rozvádí/ žila se svým mužem skoro 30 let, a taky to nebyla žádná velká láska. Prostě jí sbalil už v 16, její rodiče byli alkoholici, prali se apod. tak si ho vzala, říká, že neví ani proč. Nakonec taky pil, podváděl jí, nikdy nepochválil, natož aby jí vyznával lásku, přitom je hezká, pracovitá, kuchařka, teď už je z něj na nervy a chce to skončit. To je jenom poznámka pod čarou
Takových vztahu asi je, kde láska dávno vyprchala a přesto spolu zůstávají
@jakanas píše:
@Venetia píše:
Neberte mu ty iluze ![]()
@Venetia
Asi ano, je to zvyk a kam taky jít a být sám třeba už na stará kolena, nebo nechtějí dětem ničit zázemí a mají společný majetek. Každý nemá žaludek na to, tohle všechno zahodit a začínat znovu. Njn, je to složité, ten lidský život.
Taky si říkám už od rána, že jsem moc ráda, jakého mám hodného muže ![]()
@jipo píše:
Neberte mu ty iluze
Iluze nikomu brát nechci, jen tohle přesvědčení, že kdyby mne neměl(a) rád(a) tak by se mnou nebyl(a) neodpovídají často realitě