Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A když jsem kojila tak mliko bylo v mrazaku a po navratu jsem odsavackou odsavala to opilé
když jsem šla parit hned po kojení měla jsem 2ky a při navratu domu velké 3 ky
rada na to vzpomínám proste i kojici maminky můžou jít pit ![]()
Pres den trajdam furt nekde po kavickach
A v noci jsem byla asi petkrat, sestkrat, malemu je deset mesicu…
Jednou jsem se teda vylozene ozrala jak prase, v sest rano jsem sedela v nonstopaci a pila vodku s kavou.. ![]()
Tatka fungoval a jak me rano videl, tak vzal maleho, sli ven a prisli az odpoledne ![]()
Ale ja jsem teda svobodna a s tatou jsme od sebe ![]()
Manzel rad hlida maleho a kdybych nekam chtela jit, tak s tim nema problem. Zatim jsem nikde vecer nebyla, ale bezne chodivam na cviceni, ke kadernici, jezdivam sama na nakupy, s mrnousem chodim obcas s kolegynemi z prace nekam posedet - ted v lete nekam na zahradku, az nebude pocasi, tak do nekurackych podniku - nastesti vzdy odpolko
A manzel? Ten moc nikam nechodi, obcas mam tendenci ho sama nekam poslat, aby zasel s kamarady na pivko, at prejde na jiny myslenky a nema jen nas a praci ![]()
Já začala chodit ven, když byli mladému cca 3 roky. Do té doby sice jo, ale jen když byla u mě mamka nebo já u ní a ona hlídala. Nejdřív to bylo 1× za měsíc, ale přes noc, pak skoro každý víkend. Ex nic nenamítal, on chlastal první ligu doma ![]()
Malému je 13 měsíců a nemáme babičky.
Přes pracovní týden chodím 3× týdně dopoledne cvičit (malý je tu hoďku v dětském koutku) a denně s kamarádkama na kávičky nebo obědy do dětských herniček, na zahrádky, do parků apod. Přes den prostě vždycky všude s malým.
Večer jsem byla venku teď nedávno poprvé, to byl malému rok a pár dnů, ale odešla jsem až po uložení malého a manžel hlídal jen chůvičku. On není moc „hands on“ typ.
Víkendy trávíme s manželem spolu a pátky nebo soboty zveme známé na večer na skleničku k nám. Což je ideál - malý spinká a my se můžeme bavit, aniž bychom sháněli hlídání.
Takže společensky vyžitá jsem až na půdu. ![]()
Od 4 měsíců se s manželem střídáme - týden on, týden já. Někdy se stane že já i častěji
Babička hlídá přes noc výjimečně.
Dcera bude mít už 3 roky, takže teď někdy chodíme večer ven oba a ona spinká u babičky - zrovna včera jsme byli… jinak já sama chodím tak 2krát měsíčně když je tu moje kamarádka na víkend, tak jdeme pokecat u vínka… uspím malou a pak jdu, vracím se třeba ve 3, pijeme vínko a kecáme a je to super… občas jsme šly i tancovat ![]()
V týdnu chodím do práce, o víkendu na zábavy..někdy stihnu i pátek a sobotu..vracím se jako slušná holka za světla.. ![]()
Nevidím na tom nic divného, dítě chodí se mnou… ![]()