Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mozem ti povedat ze cena urcite nieje zarukou kvality mam/mal som chytre hodinky od 10 do asi 1300 EUR a momentalne najcastejsie nosim tie z ciny za 10 EUR. Preco?
~10 EUR: Notifikacie funguju spolahlivo. Dlho vydrzia. Pocasie a nastavenie sa obcas strati, ale to ma neobtazuje. Displej krasne citatelny. Hlavne bateria vydrzi v podstate cely tyzden. Edit: Ale teda v aute sa nedokazu dohodnut s bluetooth auta a telefonu takze hovor spadne, to je dost otravne a podobnych chyb je tam kvanta, ale na bezne pouzivanie najlepsie ake mam aktualne. A cas od casu musis restartovat bluetooth v telefone ![]()
~1300 EUR Garmin pouzivam iba na sport, vela meranych parametrov, dokazu sa spojit s cimkolvek, presne snimace, neodpajaju sa, vlastne nastavenia displejov ale vydrzia cca 12h na baterku, co je na bezne pouzivanie extremne otravne. Su velke, tazke a maju vlastnu hlavu (napriklad si mozes zvolit vlastny displej, ale za 15 min sa ti to prepne spat na ten co urcil vyrobca - a to nieje bug ale feature, potvrdene vyrobcom). Aj tak na sport asi najlepsie co som kedy videl.
~600 EUR Polar pouzivam na regeneracne treningy ked potrebujem sledovat tep, a na turistiku (to Garmin nevydrzi) ale ziadne dalsie sofistikovane funkcie nepotrebujem. Notifikacie su spolahlive ziadne dalsie veci nepouzivam. Povodne to boli moje primarne treningove hodinky a odsluzili roky v dazdi, mraze atd… Na treningy ich nepouzivam pretoze nemaju tolko technickych udajov ani uroven nastavenia ako Garmin, ale su super lahke, na ruke ich ani necitis
~? EUR Polar - take strasne stare, maju nejake smart funkcie, mam ako zalozne uz nepouzivam.
~300 EUR Samsung fashion smart hodinky, nosim iba k obleku, pretoze moje super luxusne mechanicke s menom sa mi pokazili a nikto ich nevie opravit. Odpajaju sa strasne casto, notifikacie obcas zabudnu, obcas sa notifikacia neda vypnut, obcas ju zmazem v telefone, zmazem v hodinkach a ona sa zase objavi… Nicmene co sa tyka spojenia s telefonom asi najspolahlivejsie.
~150EUR Garmin naramok, snad sa mi ani raz nepodarilo spojit s telefonom, displej taky neostry, rozmazany, najvacsi smejd aky som kedy videl… lezi v skrini
~200 EUR Casio taka pekna kombinacia smart a klasickych hodiniek, ale k obleku moc kricia a na bezne nosenie su mi tazke a casto trham remencek. Na obrazkoch vyzeraju o dost lepsie ako v realite…
Este mimo temu - Stare casia este ne-smart su super, ale zase potreboval by som novy remencek - nie uz sa nevyraba, nove sklicko - nie uz sa nevyraba… tie servisy uplne zdegradovali, uz nedokazu nic opravit, nahradne diely drzia na maximalne rok stary model („ved viete kolko je modelov to sa neda vsetko drzat“)… Vsetko smeruje k spotrebaku, ked sa pokazi vyhod a kup si nove - a v tom pripade asi najmenej boli vyhodit tie 10 eurove.
Příspěvek upraven 15.10.25 v 20:11
Nedavno jsem klukum koupila hodinky niceboy v akci v albertu za 600, bezna cena se pohybuje neco nad 1000. Lze pres ne volat.
@IcePlanet7 Začala jsem to číst a zpočátku jsem si říkala, že to bude nějaký přehnaný komentář – nač tolik hodinek. Ale pak to začalo dávat smysl
No jo, je to pravda. Ta cena je někdy „irrelevantní“, ale nikdy nevíš, co ti přijde za těch 10 eur. I když ta ztráta pak tolik nebolí, ale i tak každá koruna se počítá. Tak já radši něco, kde aspoň tu záruku mám garantovanou. A k tomu náramku, já jsem ho kdysi zkoušela nosit, ale je mi hrozně nepohodlný na ruce, hodinky mi přijdou mnohem přirozenější.
@IcePlanet7 tedy pořádný rozpis a celkem podrobný. V podstatě přesně jak jsem si myslela – cena není úplně zárukou kvality. Je pravda, že když přijdu o 10 eur, není to katastrofa, ale když už se bavíme o stovkách, to je jiná rána…
A je důležité, jaký operační systém mají ty hodinky? Jakože když je chci spárovat s telefonem. Dají se připojit na jakýkoliv?
@marcella37 píše: Více
Dají se připojit na jakýkoli, respektive, bavíme se o chytrých mobilech, tedy, jak iOS (Apple), tak Android. Jen musí být v minimální odpovídající verzi, ale to je informace, která obvykle bývá uvedena na stránkách e-shopu.
Jaký systém je v hodinkách je jedno, do mobilu si k nim instalujete odpovídající aplikaci dle výrobce, obvykle přes QR kód, který je v balení u těch hodinek.
@marcella37 Bojíš se, že by to nešlo na Android nebo iOS? Půjde, alespoň naše Carneo, co jsme kupovali, jdou určitě. Já mám ten první a manžel ten druhý, napíšu to takhle, abych to pořád nemusela vypisovat, a aby se to nezačalo brát jako reklama ![]()
@blink vidíš nějaký rozdíl v tom, jak fungují hodinky u tebe a u manžela? Myslím, jestli třeba někomu nejdou líp, nebo tak… ![]()
@pouni Hodinky přece fungují pořád stejně, ať je aplikace v jakémkoliv mobilu. To by se nemělo nijak ovlivňovat.
@violetka61 To si nemyslím, vždyť všichni víme, jaké operační systémy kde jsou, takže s některými může mít aplikace problém a s některými ne. Otázka byla na místě, i když možná trochu nešťastně formulovaná. Ale z předchozího textu bylo zřejmé, na co se ptá ![]()
@nikka323 Neříkám, že otázka nebyla pochopitelná nebo špatně formulovaná. Jen si nemyslím, že by to mělo nějaký vliv na fungování aplikace. Aplikace bývají často vyvíjené zvlášť pro různé operační systémy, takže bych se z toho moc netrápila a spíš se soustředila přímo na fungování hodinek.
Tak mně se stalo, že mi na iOS nefungovala jedna aplikace úplně dokonale, ale to bylo spíš způsobené něčím jiným. Protože na jiném telefonu fungovala. Myslím, že je potřeba zohlednit i tohle, zvlášť pokud člověk nemá Android. Na ten dokážou vymyslet všelijaké věci. I proto jsem si změnila telefon ![]()
@barts93 Není všechno zlato, co se třpytí, a není všechno super, co má jablko. Přesto je zvláštní, že tobě to nešlo a na jiném mobilu ano. Bohužel, kdo ví, v čem byla chyba.
Ale ty aplikace jsou přece stejné pro všechny možné operační systémy, že? Tedy všechny ty funkce, co tam mají být, tam opravdu jsou… jo?
@frame Přesně tohle mě napadlo, když jsem se ptala, jestli je nějaký rozdíl ve fungování na jednotlivých operačních systémech. Vím, že pro každý systém je vyvinutá jiná aplikace, ale zajímalo mě, jestli ta aplikace náhodou nedělá někde větší problémy než jinde.