Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom ProJj, mám to potvrzeno v praxi od známé i osobně od dovozce Jané a Concord.
ivulik123 píše:
jj,já jsem to už také několikrát četla že concord je odnož jané a že podvozky jsou vlastně stejné.Hata x a myslíš že kdybych si sehnala prostornou korbičku z concordu že by mi to fakt pasovalo na jané slalom reverse?
Děkuju,tak na tohle se zaměřím,ještě jednou moc díky za radu,a adaptéry tedy nejsou potřeba chápu to správně?
Nejsou potřeba adaptéry, Jané má konstrukci bezadaptérovou od cca r.2004/5.
A teď se mi přihodila velmi vtipná věc: volala jsem ještě pro jistotu do Handy Praha a paní mi tvrdila, že to nejde. Tak jsem jí říkala, že jsem to viděla na vlastní oči, potvrdil mi to přímo dovozce a uvádí se to přímo v papírech u korby Concord Proton, tak se šla někam zeptat a přišla s velmi zábavnou informací, že to teda jde a pasuje do sebe, ale když se to nějak sekne, nikdo už to nerozpojí
Oni to fakt tutlaj, aby si lidi nekombinovali svoje kočárky
![]()
ivulik123 píše:
Děkuju,tak na tohle se zaměřím,ještě jednou moc díky za radu,a adaptéry tedy nejsou potřeba chápu to správně?
Ivul ten sportak si nejdriv nekde omrkni at vis.
Hato kamaradka co kupovala to jane tak tam to mimco bylo fakt jak sardinka, klucici jsou asi o neco vetsi nez holcicky a byl tam fakt narvany, nemyslim ze by mu to bylo moc pohodlne, ted jezdi v Xlandru ktery je o neco sirsi a je spokojena. Sedacka sice je stejne siroka jako Xlandr ale zadova operka u toho jane byla nejak zuzena, je to tou konstrukci , že je otocna , tak to ubira misto. Já na ne koukala v Handy a uzoucky, nedovedu si predstavit jak tam treba sedi dvoulete ditko, my treba hodne cestujeme, takze to uz zalezi na kazdem a ditko sice pak v kocarku byt moc nechce ale kdyz se unavi tak si do nej rado vleze a povozi. My ve sportaku zadny podhlavnik nemame a ani se mi tam mala nepoti. Mame tam podlozku kterou muzu odepnout a nahradit jinou nebo zadnou. Ja tam svoje podlozky, co jsem si koupila a v pohode.
pro holky Dapp a Melan taky vkladam fotky slunecniku
Nejprve jsem ho mela umisteny tam kde Melan ale nikdy s emi poradne nepovedlo nakroutit sluencnik tak aby mala byla cela schovana. Takhle jak jsem to prendala tak na ni nesviti vubec a je pekne kryta ![]()
jeste dodam - kamaradka ma concord kocarek a nase korba jane z limitovane edice je uplne stejne prostorna jako concord, mozna malicko prostornejsi ale co jsme porovnavali tak jsou stejne. To uz zalezi jakou bys vybrala kolekci - normalni 2011, 2010 jsou korbicky opravu mensi. Limited 2011, 2009 a niz jsou korby prostorne jako concord.
Holky díky
,jste fakt moje zlatíčka
zase jsem o něco chytřejší,ale prozatím i když ještě máme pořád čas na koupi kočárku,tak jané beru jako favorita č.1
prostě jsem se do něj zamilovala
,a je fakt že i když se mi ze začátku hodně líbil concord tak ty jejich kolečka jsou docela dost sjetý a to mě štve,protože uvažujeme o kočárku starším,ale aby byl v dobrém stavu,takže si to pohlídám,dííííky
V prodejně mi řekli, že největší Jané hluboká korba je velká jako ta menší Concord tuším Sleeper a má 76cm na délku. Kdežto hluboká korba Concord Proton má 86cm. Když jsem koukala na net, tak to sedí s jejich informacemi. Takže asi záleží, jakou verzi Concorda jsi porovnávala s Jané Slalom.
PS: Když jsem dala naší malou v roce věku do té dle prodejny největší Jané korby, byla těsná na délku i šířku, v Concord Protonu se vešla i s fusakem Emitex a měla vůli (ta byla tak krásně velká, jako náš původní Roan Marita, ve kterém jsem vozila malou právě do toho roka). Jinak souhlas, kolečka u Concordu jsou nic moc, do terénu vůbec ne. Proto jsem tak moc koumala, jak to udělat, abych měla velkou hlubokou korbu a zároveň otočný sporťák Jané. ![]()
berushka18 píše:
jeste dodam - kamaradka ma concord kocarek a nase korba jane z limitovane edice je uplne stejne prostorna jako concord, mozna malicko prostornejsi ale co jsme porovnavali tak jsou stejne. To uz zalezi jakou bys vybrala kolekci - normalni 2011, 2010 jsou korbicky opravu mensi. Limited 2011, 2009 a niz jsou korby prostorne jako concord.
Hata x:je supr že tě tohle napadlo,protože i když jsem pokukovala po obou nakonec pořád vítězí jané,ale budu koukat po korbičkách od concordu proton,a jak myslíš že by to bylo s vajíčkem,které tedy na podvozek jané?
Vajíčko mají bezpečné Jané i Concord zhruba stejně a tam jde hlavně o tu primární bezpečnost = vozit dítě proti směru. A uchycení je stejné, jako u hluboké korby, tak by to mělo jít i Concord na podvozek Jané. Ale uvažovala jsem, že vajíčko pořizovat nebudem a budem používat tu hlubokou korbu, je homologovaná pro převoz mimča v autě a vejde se vedle ní druhá autosedačka. Auto musí mít třetí plnohodnotný pás, ne jen ten přes břicho a to máme. I když manželovi se to moc nelíbí
tak uvidíme. Jestli vajíčko budem pořizovat, tak vyberu to větší, zatím jsem je neporovnávala. Budu koukat hlavně na délku zad, jsme oba vysocí a naše dcera měla v roce 82cm
a přesto vydržela ve vajíčku Roan Babies Milli, byla fakt veliká.
ivulik123 píše:
Hata x:je supr že tě tohle napadlo,protože i když jsem pokukovala po obou nakonec pořád vítězí jané,ale budu koukat po korbičkách od concordu proton,a jak myslíš že by to bylo s vajíčkem,které tedy na podvozek jané?
No já vajíčko původně nechtěla máme chicco sice je 8 let staré po dceři,ale šetřila jsem si ho a je ve výborném stavu.Zrovna jsem to dneska probírala z kámoškou zda vajíčko ano nebo né(mám na mysli vajíčko na podvozku)takže s tím váhám protože by to bylo zase tak o 1500 nejmíň dražší,a vajíčko které mám doma tak bych ho mohla prodat maximálně tak za 200kč i když je ve velmi dobrém stavu,prostě je to starý model a s tím se holt musí počítat,takže tohle ještě promyslím.Mě právě taky láká že ty korbičky jsou homologované pro jízdu v autě což je supr.
Hata x a vy jdete do nového kočárku jestli se mohu zeptat?
Nový kočár trojkombinaci jsme měli na první dítě, asi jako většina mamin a zjistila jsem, že to není vůbec nutné. Ale když je to první, člověk má pocit, že to je to nejlepší
KOukala jsem i na Concordy Protony v bazaru a mile mě překvapilo, že se dají sehnat za slušné peníze jen třeba 6měsíců používané, absolutně netknuté
Sice peníze řešit moc nemusím, ale raději ten rozdíl mezi novou a starší korbou dám třeba na dcery spoření.
PS: Autosedačky se mají používat max 6let, pak se mají zahodit, psal to tady i Steeve.
ivulik123 píše:
No já vajíčko původně nechtěla máme chicco sice je 8 let staré po dceři,ale šetřila jsem si ho a je ve výborném stavu.Zrovna jsem to dneska probírala z kámoškou zda vajíčko ano nebo né(mám na mysli vajíčko na podvozku)takže s tím váhám protože by to bylo zase tak o 1500 nejmíň dražší,a vajíčko které mám doma tak bych ho mohla prodat maximálně tak za 200kč i když je ve velmi dobrém stavu,prostě je to starý model a s tím se holt musí počítat,takže tohle ještě promyslím.Mě právě taky láká že ty korbičky jsou homologované pro jízdu v autě což je supr.
Hata x a vy jdete do nového kočárku jestli se mohu zeptat?
ta já byla v bazárku v úterý,concord tam neměli a jané 3ks za různé ceny,jeden celý černý stál přes 11 000kč to mi příjde opravdu dost,pak byl v barvě etna ale byl dost višisovanej a pak byl modrý,a za dobrou cenu byl krásný,ale na lístečku stálo že je dírka ve slídě v boudě tak jsem na to koukla a dírka tam byla a né malá
Ivul, a koukala jsi na net? Je tam samostatných korbiček Concord Proton docela hodně, až jsem byla překvapená. My budem kupovat jenom tu, možná to vajíčko, Reverse už máme doma.
K té ceně, Slalom se dá koupit za +- 4-7tis a korbu Proton jsem viděla i za 1200.
Háto a tobě vydržela i v roce v korbičce ?
my uz jsme teda i ted dost valcili…Malé se v pul roce uz nelibilo a jen mi tam brečela, ted je spokojena ve sportaku a nebreci ![]()
s temi korbami to jsem nevidela ze je víc druhu u concordu ve velikosti ale každopádně vím , že v pul roce bych malou dala do naší korby i s lodgerem - fusakem ktery je opravdu hodně veliky. V roce to nevím ale mě by tam malá nevydržela, je to zvědavka.