Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@terien píše:
Prej JEDNOU něco odpustit![]()
![]()
no však, ty nedokážeš sedět JEDEN rok na prdeli,
ale jeden rok už nestačí, ty nedokážeš sedět DVA (a více - nekonečno) roků na prdeli
vir, když nás uvidí sedět na prdeli, tak se hrozně vyděsí a zmizí, přece
@stinga píše:
no však, ty nedokážeš sedět JEDEN rok na prdeli,ale jeden rok už nestačí, ty nedokážeš sedět DVA (a více - nekonečno) roků na prdeli
Pro Nemecko uz jsme nebezpecnou zemi smutacemi, dlouho se tam nepodivame. Budeme radi, kdyz umozni aspon transit, coz mozna uz bez testu nove nepujde. Takhle jsme to v CR dopracovali. Pul roku vse zavrene a jsme nebezpecnou zemi s mutacemi.
@Hanka1 píše:
tak to bylo prezentováno, hlavně nevidím důvod platit miliony za pronájem, když se ti nabízí hala O2 zadarmo…
Tak ono to je samozřejmě o dost složitější
Tož za prvé prostory O2 arény nejsou tak vhodné. Jsou pro tento účel velmi špatně členěné i doprava do O2 je z pohledu logistiky mnohem složitější. Nu a za druhé O2 byla nabídnuta zdarma, když už smlouvy byly podepsané a příravy a logistika už dávno rozjetá.
@stinga píše:
no však, ty nedokážeš sedět JEDEN rok na prdeli,ale jeden rok už nestačí, ty nedokážeš sedět DVA (a více - nekonečno) roků na prdeli
@pajinaa píše:
Nejela bych nikam, když to vidím kolem sebe..většina lidí nezopovědní kreténi, kteří se zjevně ničeho nebojí, kromě toho, že by si nemuseli letos zalyžovat nebo lézt chlastat pivo do hospody. Taky mě to se. e, ale chovat se jako hovado jen proto, že si neumím jednou něco odpustit? Doufám, že přes víkend ti naši umělci něco vymyslí, tak, aby zůstal režim zachován a bylo zavřené, co má být zavřené. Přála bych všem ignorantským idiotům vidět svého nejbližšího člověka napojeného na ventilátoru, možná by to někteří, co se tady cítí tak nesvobodně, přehodnotili. Jsme akorát zase odstrašující příklad pro celou Evropu - prostě blbí Češi, co se jednak nedokážou domluvit a k tomu je jim zatěžko i nandat si roušku na obličej, což je to nejmenší, co může každý udělat. Když jsem včera slyšela tu debatu ve Sněmovně a následně viděla to hlasování, zase jsem se začala stydět, za to, v jaké zemi žiju, jsme opravdu hrozný národ.
Tak jediný problém je, že prokazatelně nemocní nesedí doma a dost lidí nedodržuje karanténu. Jinak mi jako kreténi připadají ti, co papouškují každou blbost a straší mrtvolami. Já mám z nemoci respekt, sama jsem zdravotník a denně se setkávám s nemocnými lidmi, ale zase nejsem hysterická a mám svůj rozum. Na lyžích jsem byla 25.12. v Beskydech a panovala tam taková opatření, že jsem s nikým cizím nepřišla do styku ani na 3 metry
.
@zimni.bludiste píše:
Zodpovědní lidé do obchodů nechodí a nákupy si nechávají vozit.
To je vtip roku
. Představ si, že někteří zodpovědní lidé chodí denně do práce, někteří dokonce pracují ve zdravotnictví a denně se setkávají s nemocnými nebo potencionálně nemocnými. A taky spousta lidí bydlí mimo dosah rozvozů, k nám si neobjednáš ani mekáče nebo pizzu.
@adablahova5 My na jarňáky jedeme. Máme chalupu… Jinak už jsme takto byli víckrát a třeba před 14 dny jsme na běžkách nepotkali ani živáčka. Ne všude jsou hory plné lidí.
A předtím než půjdu zpět do práce (zdravotnictví) si udělám test.
Tak treba ve Švýcarsku se lyžovalo cely prosinec a do puli ledna urcite a slo to - u nástupu na vlek byly koridory a na lanovku mohli najednou jen ctyri lidi - rodina. Ale tak Švýcaři jsou disciplinovani, tady maji problem vzit si roušku do uzavřených prostor i poslanci… ![]()
@pajinaa píše:
Nejela bych nikam, když to vidím kolem sebe..většina lidí nezopovědní kreténi, kteří se zjevně ničeho nebojí, kromě toho, že by si nemuseli letos zalyžovat nebo lézt chlastat pivo do hospody. Taky mě to se. e, ale chovat se jako hovado jen proto, že si neumím jednou něco odpustit? Doufám, že přes víkend ti naši umělci něco vymyslí, tak, aby zůstal režim zachován a bylo zavřené, co má být zavřené. Přála bych všem ignorantským idiotům vidět svého nejbližšího člověka napojeného na ventilátoru, možná by to někteří, co se tady cítí tak nesvobodně, přehodnotili. Jsme akorát zase odstrašující příklad pro celou Evropu - prostě blbí Češi, co se jednak nedokážou domluvit a k tomu je jim zatěžko i nandat si roušku na obličej, což je to nejmenší, co může každý udělat. Když jsem včera slyšela tu debatu ve Sněmovně a následně viděla to hlasování, zase jsem se začala stydět, za to, v jaké zemi žiju, jsme opravdu hrozný národ.
Cela rodina jsme covidem prošli. Rodiče přežili jen zázrakem. Tatku v nemocnici pohrbivali, chtěli podepsat souhlas, ze ho nebudeme chtít dát na ventilátor, ze už je starý (není mu ani 60)
. Zavolali nas tam a mohli jsme se na něj podívat. ( to neposkytnutí ventilatoru nebylo z naší hlavy, ale od lékařky). Nechali jsme ho převést domu a už je o moc lepší. Dokonce o 3 týdny déle na světě, než se v nemocnici planovalo. A i přes to se nám nelíbí, jakým způsobem jsou lidi omezování. Zname X lidi, kteří jsou bez práce a v dluzích a nějakých nahrad se ani nedočkali. A Ti co se dočkali, tak se maji na co těšit, neboť svagrova pracuje na FU a minimálně u nás v kraji vzniklo oddělení, které se zaměřuje na to, jak ty, co dostali nachytat a chtít od nich prachy zpět i s úroky. Kdyby se politici chovali zodpovědně, kdyby odskodnovali jak meli, oukej. Ale s tímto bordelem, co tu je, tak chápu, že na to už lidi dlabou. A pokud bych byla vyděšená, ze umřu, tak se zavřu doma, ale nemam v planu omezovat druhé. To bych ponechala na každém, at si prehodnoti rizika sám.
Budu sedet doma na zadku u PC a decka radit venku na zahrade nebo pujdeme na testy a pojedeme na prazdniny k rodicum, kde je stene. Coz je velke lakadlo pro deti. Je tam i snih a kopecek na vlastni zahrade, louce, takze se vyblbnou dost.
A ja si budu zase sedet nad diplomkou nebo se venovat seminarkam. Nepojedeme na hory, vylety atd. letos nee. Proste volime samotu.
@bramburka81 píše:
To je vtip roku. Představ si, že někteří zodpovědní lidé chodí denně do práce, někteří dokonce pracují ve zdravotnictví a denně se setkávají s nemocnými nebo potencionálně nemocnými. A taky spousta lidí bydlí mimo dosah rozvozů, k nám si neobjednáš ani mekáče nebo pizzu.
Nemluvím o objednávání hotovek, ale normálního nákupu. Někteří lidé zase mají možnost pracovat trvale z domova. A ti, kteří tu možnost nemají, nemusí nutně chodit neustále nakupovat fyzicky do obchodu. Zodpovědní lidé pracují z domova, pokud tu možnost mají. Goodbye
@zimni.bludiste Teda já zodpovědně pracuji z domu už skoro rok a slušně mi hrabe.
Výlet jednou týdně do Alberta je alespoň příjemným zpestřením týdne.
Asi se půjdu zastřelit ke zdi, že týdenním nákupem a sáňkováním v prostoru sjezdovky o jarních prázdninách zhoršuji epidemiologickou situaci a uvrhám spoluobčany na ventilátory. ![]()
@zimni.bludiste píše:
Nemluvím o objednávání hotovek, ale normálního nákupu. Někteří lidé zase mají možnost pracovat trvale z domova. A ti, kteří tu možnost nemají, nemusí nutně chodit neustále nakupovat fyzicky do obchodu. Zodpovědní lidé pracují z domova, pokud tu možnost mají. Goodbye
Ty evidentně nedokážeš pochopit prostý fakt, ze je hodně oblasti v rámci ČR, kam ti normální nakup nikdo nedoveze.
Na hory pojedeme o prázdninách určitě, ale máme je v dojezdové vzdálenosti, nepotřebujeme ubytování. Nemyslím si, že se rozběhnou vleky, ale máme v plánu běžky a procházky. Nevidím v tom problém, davům se dá celkem snadno uniknout. Většina lidí vyveze mláďata na nebližší sjezdovku, si stačí vybrat nějakou méně profláknutou trasu nebo vyběhnout na stopu a provoz je frekvence lidí je normální jako jindy. Doma by se už asi děti ukousaly nudou ![]()