Je normální ve svým bytě nemít soukromí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.3.19 18:24
@Do-not-touch píše:
Urcite nejsi povinna svoje bydleni poskytovat brachum kdykoli podle jejich prani, zvaz, kde jsou tvoje hranice, ty jim v klidu rekni a mamince taky, oni je proste budou respektovat, jinak jejich navstevy omezis jeste vic. Taky je to bydleni tveho pritele, jeho a tvuj nazor a meze proberte a vymezte si prostor a soukromi ;)

Přesně tak i to si myslím ja, jenže kdykoliv se mě zeptal jestli u mě můžou spát já řeknu jo i když nechci jen proto abych pak neměla výčitky že jsem jim to neumožnila, a dnes jsme se děsně s mamkou pohádali protože už jsem vybuchla. A řekla ji ze jsem prostě zodpovědná co je na tom zlého, přej že co stím furt mám že mi přece nezbořej byt tak jako jsem na prášky. Možná že to moc hrotim ale jednou jsem přišla domů po tom co tam byli pootocena trouba, od té doby mám vždycky vztek když si to představím.

• Citovat
  • Upravit
76843
26.3.19 18:26
@Anonymní píše:
Přesně tak i to si myslím ja, jenže kdykoliv se mě zeptal jestli u mě můžou spát já řeknu jo i když nechci jen proto abych pak neměla výčitky že jsem jim to neumožnila, a dnes jsme se děsně s mamkou pohádali protože už jsem vybuchla. A řekla ji ze jsem prostě zodpovědná co je na tom zlého, přej že co stím furt mám že mi přece nezbořej byt tak jako jsem na prášky. Možná že to moc hrotim ale jednou jsem přišla domů po tom co tam byli pootocena trouba, od té doby mám vždycky vztek když si to představím.

bože, tak problém je v tobě, proč říkáš ano, když to nechceš :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
26.3.19 18:36

A co kdyby tví bráchové se nasáčkovali ke svým kamarádům, když tam stejně jezdí kvůli nim? Jinak bych jejich návštěvy nastavila tak, aby mě nestresovaly. Máte dítě a jste rodina, nemůžeš se stresovat ještě kvůli pubertálním bratrům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
26.3.19 18:36
@Anonymní píše:

musíš zapracovat na sobě, taky neumím moc říkat ne a cíleně se to učím. Zatím jsem tak daleko, že místo některých Ne říkám aspoň Dnes ne, tak do týdne :oops: Ale už vím, že se tím sebeničím a že tudy cesta nevede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
26.3.19 18:39

Je to tvůj byt, není tvá povinnost každý víkend hostit své bratry.
Pokud mají kluci ve městě své kamarády, mohou přece přespat u nich, když už na to přijde.
Prostě mamince řekni jak to je, že pravidelné víkendové návštěvy prostě mít nebudeš a hotovo, konec diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33736
26.3.19 18:39

Ani omylem bych je nechtěla mít nakrku každý víkend. Máš svojí rodinu a nevidím důvod abys je měla na krku, je proto že oni chtějí, protože tam mají kamarády. Prostě bych řekla že tak max jednou měsíčně a museli by dodržovat nějaký pravidla. Pokud by se jim to nelíbilo, tak prostě smůla. Nenech se tlačit do něčeho co nechceš, není to tvoje povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.19 18:41
@stinga píše:
bože, tak problém je v tobě, proč říkáš ano, když to nechceš :zed: :zed:

Jo to máš pravdu asi neumím říct prostě tvrdě ne. Protože nechci aby říkali že jejich sestra je nenechá ani u sebe doma. Jenže co chceš vysvětlovat puberťákum. A hlavně mamka se jich nechce zbavit to si nemyslím jen prostě nic neřekne, až dnes mi řekla že tam prostě nebudou chodit. Ale přesně vím co si myslí mám špatnou vlastnost že chci hlavně druhým nadobře ale sobě skodim a hlavně si ničím nervy :( nevím jak ji to mám vysvětlit aby se jí to nedotklo. A nemyslela si že ke mě vůbec nemůžou chodit. Když to řeknu tak jak to je stejně budu za svini

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.19 18:44
@baimoli píše:
A co kdyby tví bráchové se nasáčkovali ke svým kamarádům, když tam stejně jezdí kvůli nim? Jinak bych jejich návštěvy nastavila tak, aby mě nestresovaly. Máte dítě a jste rodina, nemůžeš se stresovat ještě kvůli pubertálním bratrům.

Přesně tak máš pravdu a děkuji za pochopení to samé si myslím i já jenže nemám na to jim to říct. Hlavně taky když tam jsou od pátku do neděle je jasné že celý byt jim prospěje víc. Umím být tvrdá a zlá, Vím to o sobě a nechci taková být, i když někdy musím ale pak si to vyčítám. Proto radši dovolím a pak se stresuju. Jsem asi úplně tupá :(

• Citovat
  • Upravit
32158
26.3.19 18:55
@Anonymní píše:
Přesně tak máš pravdu a děkuji za pochopení to samé si myslím i já jenže nemám na to jim to říct. Hlavně taky když tam jsou od pátku do neděle je jasné že celý byt jim prospěje víc. Umím být tvrdá a zlá, Vím to o sobě a nechci taková být, i když někdy musím ale pak si to vyčítám. Proto radši dovolím a pak se stresuju. Jsem asi úplně tupá :(
Čím dřív se naučíš říkat ne a nedělat věci, které tě stresujou, tím líp pro tebe. Aby miláčkové celé víkendy trávili u tebe a pařili s kamarádama, to by měli teda smůlu. Proč by je sestra měla nechávat u sebe doma a sama nemít soukromí? To není povinnost. Víkend nemáš proto, aby si z tebe dělali hotel. Co tvůj přítel, tomu to nevadí?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
26.3.19 19:02

No ty bláho 8o já jsem člověk extrémně háklivý na soukromí, bez ohlášení ke mně nesmí prostě vůbec nikdo. A rodina umí být pěkná pakáž. Seber jim klíče, máma nebo kdo ať pindá jak chce - a až zas někdo přileze „tady mě máš pust mě dovnitř“, buď dělej že nejsi doma, nebo s milým úsměvem mezi dveřmi řekni sorry ale nebyli jsme domluveni nehodí se mi to ( a potom už důrazně PROSTĚ NEHODÍ), a trvej na dodržování pravidel, který stanovíš.
Nesnáším nevychovanost a oprsklost a vlezlost. Tolerovat druhého je základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
26.3.19 19:15

Přijde mi, že si hodně nesebevedoma- z toho, jak o sobě mluvíš, že nechceš být za svini jsi tupá (nebo tu svini snad použila máma???)… A z toho to vše pramení, neumíš říci ne, neumíš být asertivní…zkus na tom zapracovat, bude se ti lépe žít… :srdce:
Opravdu nejsi povinná mít doma co víkend nasackovany bráchy, a půjčit takovým vyrostkum bejvak…noooo, umím si představit, jak by to dopadlo…mejdan by byl téměř jistě…
Takže brachum bych řekla, že je řada uvidíš jednou za čas, ale častěji než jednou za mesic-a to bys byla ještě hodně hodná-si můžou nechat zdát. A jestli mají takový super kámoše, nic jim nebrání přespávat u nich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
26.3.19 19:19
@Anonymní píše:
Přesně tak máš pravdu a děkuji za pochopení to samé si myslím i já jenže nemám na to jim to říct. Hlavně taky když tam jsou od pátku do neděle je jasné že celý byt jim prospěje víc. Umím být tvrdá a zlá, Vím to o sobě a nechci taková být, i když někdy musím ale pak si to vyčítám. Proto radši dovolím a pak se stresuju. Jsem asi úplně tupá :(

Vždyť můžou za kámošema přijet třeba v sobotu odpoledne, jít s nima pařit, přespat u nich a pak se vrátit za maminkou. Jestli si nechceš připad blbě, tak jim dovol být u vás třeba 1× za měsíc, ale musí dodržovat tvé podmínky. To ti řekla tvoje máma, že jsi svině, nebo to jen říkáš ty? Protože, kdyby mě někdo nazval sviní, dlouho bych s ním nemluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
26.3.19 19:22
@Anonymní píše:
Jo to máš pravdu asi neumím říct prostě tvrdě ne. Protože nechci aby říkali že jejich sestra je nenechá ani u sebe doma. Jenže co chceš vysvětlovat puberťákum. A hlavně mamka se jich nechce zbavit to si nemyslím jen prostě nic neřekne, až dnes mi řekla že tam prostě nebudou chodit. Ale přesně vím co si myslí mám špatnou vlastnost že chci hlavně druhým nadobře ale sobě skodim a hlavně si ničím nervy :( nevím jak ji to mám vysvětlit aby se jí to nedotklo. A nemyslela si že ke mě vůbec nemůžou chodit. Když to řeknu tak jak to je stejně budu za svini

Zakladatelko, takže se bojíš, že budeš za zlou a neoblíbenou? To budeš muset vydržet :nevim: Znám pár lidí, jako jsi Ty a dost často jsou zbytečně nešťastný. Neřeš okolí a mysli jednou na sebe :kytka: A ještě poradím jeden komunikační trik: hodní lidé jako Ty často při odmítnutí vysvětlují důvody, aby se pocitově ospravedlnili. Na to se vykašli. Neříkej: Nechci je tu, mohli by zapálit byt/udělat nepořádek/přelít kytky. Řekni prostě: Ne/Nejezděte/Nemám čas/Nehodí se mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.19 19:32
@Mar__tanka1983 píše:
Přijde mi, že si hodně nesebevedoma- z toho, jak o sobě mluvíš, že nechceš být za svini jsi tupá (nebo tu svini snad použila máma???)… A z toho to vše pramení, neumíš říci ne, neumíš být asertivní…zkus na tom zapracovat, bude se ti lépe žít… :srdce:
Opravdu nejsi povinná mít doma co víkend nasackovany bráchy, a půjčit takovým vyrostkum bejvak…noooo, umím si představit, jak by to dopadlo…mejdan by byl téměř jistě…
Takže brachum bych řekla, že je řada uvidíš jednou za čas, ale častěji než jednou za mesic-a to bys byla ještě hodně hodná-si můžou nechat zdát. A jestli mají takový super kámoše, nic jim nebrání přespávat u nich…

Jojo nespíš nemám moc sebevědomí, beztak jsem to zdědila po máme ta skáče podle dětí, a ne oni podle ní to mě právě vždycky tak vyvede z míry že bych nejradši bouchla jak dynamit! No právě že je to tak že bratři ke mě maji velký respekt možná i strach protože když jsem vytocena jsem vážně na zabití, a dělat u mě party to by si nedovolily protože vědí že by o de mě dostaly pěknej vylagoš, takže vím že tam jen spěj. Naštěstí, ale i tak mi to vadí dnes jsem jak atomovka :zed: ale skusim jim to říct proč nespěj u svých kámošů, přesně vím co mi řeknou, jakpak by ne když bydlej všichni u rodičů. Asi si zajdu na psychiatrii, ať se konečně začnu dívat jen na sebe! :oops: nebo se zničim kvůli všem. To by taky mohlo trvat celé léto atd… A to by mi asi přeskočilo představa že každý týden pravidelně, jsem bezmocná a musím se furt o někoho starat tak to neee končím a dostanou co proto! :lol:

• Citovat
  • Upravit
7651
26.3.19 19:33

A co na to ten přítel?
Tomu to nevadí, že tam bráchové jsou prakticky každý víkend?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová