Je normální ve svým bytě nemít soukromí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24190
27.3.19 08:46
@Anonymní píše:
Jo to máš pravdu asi neumím říct prostě tvrdě ne. Protože nechci aby říkali že jejich sestra je nenechá ani u sebe doma. Jenže co chceš vysvětlovat puberťákum. A hlavně mamka se jich nechce zbavit to si nemyslím jen prostě nic neřekne, až dnes mi řekla že tam prostě nebudou chodit. Ale přesně vím co si myslí mám špatnou vlastnost že chci hlavně druhým nadobře ale sobě skodim a hlavně si ničím nervy :( nevím jak ji to mám vysvětlit aby se jí to nedotklo. A nemyslela si že ke mě vůbec nemůžou chodit. Když to řeknu tak jak to je stejně budu za svini

Zakladatelko, přesně taková jsem byla já. Taky jsem dělala vše pro to, abych ostatním vyhověla i přes to, že jsem já nechtěla. Přišla jsem, že jsem to dělala proto, aby mě ostatní měli rádi. Myslela jsem si, že když řeknu „NE“, tak mě nebudou mít rádi.
Bohužel toto není pravda a já jsem se postupně naučila říkat ne, ale hlavně se učím mít ráda sama sebe. Taky když mě v minulosti někdo označil za sobce (i když to pravda nebyla), myslela jsem si, že opravdu sobec jsem a cítila jsem se špatně a začala přemýšlet, zda můj požadavek není přehnaný. Přesně jako to děláš ty. Máma tě pěkně citově vydírá. Jako první se zkus naučit, že se nikdy všem lidem nezavděčíš, vždy pro někoho budeš „svi.ě“. A za tu dobu co se to učím, jsem přišla na jednu věc. Že ti co jsou v pohodě se nikdy neurazí a nikdy tě nepovažují za „svi.i“, když jim řekneš „NE“. Většinou se urazí a takto tě titulují lidé, kteří mají problém sami se sebou a s lidmi manipulují. Tito lidé také většinou neví co je to respekt, nebo spíše nejsou schopni respektovat druhé a jiné názory.

Takže co já bych udělala v tvé situaci? Jasně bych mamce sdělila, že tví bratři na víkedny jezdit nebudou - s mamkou bych nijak nediskutovala, neobhajovala bych toto svoje rozhodnutí. Jakmile s mamkou začneš diskutovat, začneš se obhajovat a pokud nejsi pevná v kramflecích, neustojíš to. Pokud se bojíš pátku, že vyměkneš, kdyby bráchové byli za dveřmi, domluv se s přítelem a odjeďte. Přeji ti, aby jsi to zvládla. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24190
27.3.19 08:51
@Anonymní píše:
Přesně tak teď si to napsala pěkně tak přesně takhle to mám :,( abych nebyla špatná nebo neměla špatně svědomí, radši páchám víc škody, hlavně sobě máma je totiz taky taková mám to beztak po ní, vždy si vycházime se vším vstříc atd... A hlavně mi to tluče do hlavy hodně lidí ať koukám jen na sebe nevím jak se to naučit a nemít blbý svědomí že něco dělám blbě, asi fakt potřebuju terapeuta, nechápu to někdo na všechny Kácí svědomí nikde, všechno v klidecku. Snažím se to už nějakou dobu změnit ale Vždycky to trvá chvíli dokud nezměknu. To je asi běh na dlouhou trať, ale zas bych nerada aby mě nikdo neměl rád to nechci.

Nic ve zlém, ano, máš to odkoukané od své mamky. Já jsem na tom stejně ;) :hug: Ale lepším se :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24190
27.3.19 08:56
@Anonymní píše:
Presne tak! :) právě proto že se s přítelem přes týden nevidíme skoro vůbec protože je věčně v práci a nemáme na sebe moc času tak to je vždycky ta poslední tečka týdne(volá máma, kluci dnes jedou za kámošema:) . A je po víkendu. Nervy na cestě div ne infarkt :D Nechápu že to máma na mě už nepozná že jsem na nervy. Kurz asertivity? Takove kurzy se dělají? Myslíš že je to vážně užitečné? Máš stím nějakou zkušenost? Chtěla bych se nějak rozvíjet a být lepším člověkem a zajímám se hodně o psychologii ale žádný účinky to nemá hlavně ne Teda při stresu a nervu :D.

Lepším člověkem? Co to je? Kdo bude hodnotit kdo je lepší člověk a kdo ne? Spíše bych si dala cíl být šťastná ve svém životě nebo být spokojená se svým životem, než být lepším člověkem. Jo a i malé krůčky jsou super a to i přes to, že nezvládneš hned svůj cíl :palec: A i pro malý mezicíl je potřeba počítat s průběžným neúspěchem, ale je také potřeba se jím nenechat odradit od celé cesty za svým cílem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39747
29.3.19 07:20
@elen-ka píše:
Zakladatelko, přesně taková jsem byla já. Taky jsem dělala vše pro to, abych ostatním vyhověla i přes to, že jsem já nechtěla. Přišla jsem, že jsem to dělala proto, aby mě ostatní měli rádi. Myslela jsem si, že když řeknu „NE“, tak mě nebudou mít rádi.
Bohužel toto není pravda a já jsem se postupně naučila říkat ne, ale hlavně se učím mít ráda sama sebe. Taky když mě v minulosti někdo označil za sobce (i když to pravda nebyla), myslela jsem si, že opravdu sobec jsem a cítila jsem se špatně a začala přemýšlet, zda můj požadavek není přehnaný. Přesně jako to děláš ty. Máma tě pěkně citově vydírá. Jako první se zkus naučit, že se nikdy všem lidem nezavděčíš, vždy pro někoho budeš „svi.ě“. A za tu dobu co se to učím, jsem přišla na jednu věc. Že ti co jsou v pohodě se nikdy neurazí a nikdy tě nepovažují za „svi.i“, když jim řekneš „NE“. Většinou se urazí a takto tě titulují lidé, kteří mají problém sami se sebou a s lidmi manipulují. Tito lidé také většinou neví co je to respekt, nebo spíše nejsou schopni respektovat druhé a jiné názory.Takže co já bych udělala v tvé situaci? Jasně bych mamce sdělila, že tví bratři na víkedny jezdit nebudou - s mamkou bych nijak nediskutovala, neobhajovala bych toto svoje rozhodnutí. Jakmile s mamkou začneš diskutovat, začneš se obhajovat a pokud nejsi pevná v kramflecích, neustojíš to. Pokud se bojíš pátku, že vyměkneš, kdyby bráchové byli za dveřmi, domluv se s přítelem a odjeďte. Přeji ti, aby jsi to zvládla. :hug:
:potlesk:
Přesně tak. Zakladatelka bohužel převzala chování své matky a jen na to doplácí.

Oni snad mají svůj domov a svou matku,ne? Koho zajímá,že tam mají kamarády? Ona si založila rodinu,je to JEJICH domácnost. Matce to pouze oznámit,s klidem,ale neústupně.
Něco takového jsem ještě neslyšela. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brumbera
29.3.19 08:09
@Žirafa 69 píše: :potlesk:
Přesně tak. Zakladatelka bohužel převzala chování své matky a jen na to doplácí.Oni snad mají svůj domov a svou matku,ne? Koho zajímá,že tam mají kamarády? Ona si založila rodinu,je to JEJICH domácnost. Matce to pouze oznámit,s klidem,ale neústupně.
Něco takového jsem ještě neslyšela. 8o

No ja jsem to pochopila tak, ze v tom byte driv bydlela jeji mamka s bratry a autorka s rodinou. Nyni se matka odstehovala a byt dceri prenechala. Proto je to trosku slozitejsi vysvetlit bratrum, ze nesmi jet domu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24190
29.3.19 09:56
@Brumbera píše:
No ja jsem to pochopila tak, ze v tom byte driv bydlela jeji mamka s bratry a autorka s rodinou. Nyni se matka odstehovala a byt dceri prenechala. Proto je to trosku slozitejsi vysvetlit bratrum, ze nesmi jet domu. :nevim:

Já jsem to právě pochopila jinak, že zakladatelka s mamkou bydleli ve stejném městě (ne bytě) a nyní se mamka odstěhovala dál, ale bratři v tom jejich původním městě (teď tam žije jen zakladatelka) mají kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39747
29.3.19 10:37

At tak nebo tak,je to byt jeji rodiny,tedy ona s partnerem a ditkem,hosi maji prece sve „doma“,cili by meli bydlet s matkou a hotovo. Jezdit si klidne vikend co vikend na navstevu (a jeste tak,ze se necekane zjevim ve dverich - tady me/nas mas a starej se 8o ),kdy je uplne jedno,ke komu,je neco neuveritelneho. Nevychovanost,bezohlednost,nechapu.

My s ex manzelem po tom,co se jeho rodice odstehovali na baracek, sli do bytu po nich (mestsky,coz je jedno) a manzelova segra nekolik desitek km se svym manzelem do jeho mesta.
Jezdila za svymi rodici (tedy mymi tchany) behem rodicaku k nim do vsi,ale navstevovala tady i sve pratele (vyrostla tady) ,a nekdy prespala u nas,ale s tim,ze bylo samozrejmosti (!),ze se predem zeptala,dokonce mela nejaky cas i klice od naseho bytu,ale v zivote by ji nenapadlo sem bez ohlaseni vtrhnout s tim,ze tu proste prespi. Naopak nam pi case vratila i ten klic,ptž ji pry bylo blby ho mit,tak vzdy zavolala predem,vyzvedla si od nas nahradni,v noci potichu prisla a zalehla,a rano nam ho vratila.

Neumim si ani predstavit,ze tohle udelam trebabja brachovi - ze se u jeho rodiny objevim s tim,ze jsem prijela na vikend 8o a jeste me nakrmte apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brumbera
29.3.19 11:32
@Žirafa 69 píše:
At tak nebo tak,je to byt jeji rodiny,tedy ona s partnerem a ditkem,hosi maji prece sve „doma“,cili by meli bydlet s matkou a hotovo. Jezdit si klidne vikend co vikend na navstevu (a jeste tak,ze se necekane zjevim ve dverich - tady me/nas mas a starej se 8o ),kdy je uplne jedno,ke komu,je neco neuveritelneho. Nevychovanost,bezohlednost,nechapu.

My s ex manzelem po tom,co se jeho rodice odstehovali na baracek, sli do bytu po nich (mestsky,coz je jedno) a manzelova segra nekolik desitek km se svym manzelem do jeho mesta.
Jezdila za svymi rodici (tedy mymi tchany) behem rodicaku k nim do vsi,ale navstevovala tady i sve pratele (vyrostla tady) ,a nekdy prespala u nas,ale s tim,ze bylo samozrejmosti (!),ze se predem zeptala,dokonce mela nejaky cas i klice od naseho bytu,ale v zivote by ji nenapadlo sem bez ohlaseni vtrhnout s tim,ze tu proste prespi. Naopak nam pi case vratila i ten klic,ptž ji pry bylo blby ho mit,tak vzdy zavolala predem,vyzvedla si od nas nahradni,v noci potichu prisla a zalehla,a rano nam ho vratila.

Neumim si ani predstavit,ze tohle udelam trebabja brachovi - ze se u jeho rodiny objevim s tim,ze jsem prijela na vikend 8o a jeste me nakrmte apod.

No tak jasny, tohle jsou deti v puberte, je potreba jim jasne stanovit hranice. Obzvlaste, jestli na nejaky hranice nejsou zvykly. A jako pokud v tom byte v bydleli a ten byt treba patri mamce, nebo ho dceri dala a podobne, tak chapu, ze to muze byt slozitejsi…

• Citovat
  • Upravit
18177
29.3.19 13:13

@Brumbera Chápu, že hledáš aspoň malou omluvu, ale to fakt jen o domluvě a troše respektu. Ségra se nastěhovala do bytu po mně. Já jí rovnou dala všechny klíče, dlouho jsem je pak od ní vůbec neměla. Teď jí s něčím pomáhám, takže klíče mám a chodím tam i sama, ale vždy po domluvě, v jasně daný čas. Udělám, co mám, a odcházím. Nejím jídlo z její lednice (i když mi to bylo několikrát nabídnuto), nepoužívám její věci.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brumbera
29.3.19 13:27
@Ba-stet píše:
@Brumbera Chápu, že hledáš aspoň malou omluvu, ale to fakt jen o domluvě a troše respektu. Ségra se nastěhovala do bytu po mně. Já jí rovnou dala všechny klíče, dlouho jsem je pak od ní vůbec neměla. Teď jí s něčím pomáhám, takže klíče mám a chodím tam i sama, ale vždy po domluvě, v jasně daný čas. Udělám, co mám, a odcházím. Nejím jídlo z její lednice (i když mi to bylo několikrát nabídnuto), nepoužívám její věci.. :nevim:

Vsak jo. Kdo vi jak to maji s vlastnictvim bytu…

• Citovat
  • Upravit
917
29.3.19 16:19

Puberťáci chtějí pařit každý víkend a nemají kde jinde než u ségry. Bože to jsou smradi. Mě by štvalo nemít o víkendu klid. Moje ségra by je prala :D já bych ze začátku mlčela, ale pak bych už asi vybuchla a řekla, že chci mít taky soukromí.
To mi připomíná loňské léto, kdy jsme buď byli o víkendu u tchyně nebo se sama pozvala. :zed:
Nedávno mě překvapila nečekaně za dveřmi, příště se zamknu! Taky mě to otravovalo, a nejhorší bude až se malý narodí, to mě bude přepadávat nonostop aby mě rozčílila, pač je na důchodě a nemá kromě úklidu nic jiného na práci. Mám ji ráda, ale soukromí taky, jsem samotář a nesnáším nezvané návštěvy (stejně tak to má moje mamka a sestra).
Mám ráda sourozence, ale fakt mít klid o víkendu je přece normální. Zamkni se nejsi jejich hotel. Že to mamce nevadí, se ani nedivím, když těm klukům taky ne. Ať si spí u kámošů, jsem zvědavá za jak dlouho jim taky něco řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová