Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@antikamila píše:
Stejně se 50% manželství rozpadne, tak proč zvyšovat počtyto, že na mě volá sestřička synovým a přítelovým příjmením jsem si zvykla, vždyť je to jedno
Chlap by s tím měl přijít sám, i když si promluvíte, nevzešlo to z jeho strany, bude cítit nátlak
je fakt že se hodně manželství rozpadne, ale podle mě tyto manžesltví jsou uzavřené z nepromyšlení na rychlo..třeba když se někdo veme po půl roce vztahu..at se pak nediví že se to později rozpadne..
Říká se, že je to jen papír ale mě to přijde jen výmluva těch co si je jejich partneři nechtějí vzít…u nás svatba posílal už tak dost pevný vztah, bylo to ještě krásnější ten pocit, že jeden druhému patříme tak nějak oficiálně a navrh jsem vždy chtěla přivést dítě do úplné rodiny…
Se mi teda zdá, že se rozpadnou zhruba ve stejných procentech, jako se rozpadnou vztahy nesezdaných párů, ne? ![]()
@yum-yum26 Našla jsem hodnotu z roku 2011 a je to 46,2%… Nepřehánějme tedy a těm několika to přejme ![]()
Ja za tou svatbou vidim jenom ty pripadny problemy, takze za mne ne-e
Pritelkyni je to asi jedno. Na spolecny prijmeni taky nehraju, ikdyz kluk ma prijmeni po pritelkyni. Prijde mne to staromodni ![]()
@Virginia píše:
Se mi teda zdá, že se rozpadnou zhruba ve stejných procentech, jako se rozpadnou vztahy nesezdaných párů, ne?
Jenže statisticky je snažší zjistit spíše ta rozpadlá manželství. Jinak si myslím, že to bude podobné.
@antikamila píše:
@yum-yum26 Našla jsem hodnotu z roku 2011 a je to 46,2%… Nepřehánějme tedy a těm několika to přejme
Tak to je jedině dobře ![]()
@Virginia píše:
Promiň, nemyslím to osobně, ať to nevypadá, že tu vrtám.
Ale myslím, že jsi jedna z těch typických holek, co se nechtějí vdávat, protože už mají dítě a neřeší to. A uvažují, co by, kdyby…kdyby je konečně požádal, že dnes už by řekly ne. Přitom si myslím, že většině (čest výjimkám) by se ve chvíli, kdy byť jen začli spolu uvažovat o dítěti, podlomila kolena, kdyby ten muž přišel s žádostí o ruku. Ale on nepřišel, přišly děti…a už se to přestává zdát důležité. Nějak se mi zdá, že takových je většina, že těch chronických odmítaček sňatku je naprosté minimum. Že spíš potom už se ta žena nějak vnitřně blokne, když chlapec nepřiklusal s prstýnkem včas.
no přesně toto je moje kolegyně, ta taky toto hlásala, hrozně si zakládala na oslovení slečna, pořád trvrdila jak ona papír nepotřebuje a nepotřebuje ani děti. teď je vdaná a čeká první mimi:-) proč? protože se tím tak trošku uklidňovala že to nepotřebuje ale jen proto že jeí přítel jí nepožádal a mimi jí řekl dr. že bude mít problémy. jakmile ale jí přítel dal prstýnek letěla zařizovat svatbu:-)) a jak ráda:-))
Anonymní: Nejčastější důvody z rokku 2011 - nevěra, alkoholismus a nezájem o rodinu…žádná nepromyšlnost na rychlo ![]()
Urcite se najde dost tech, ktere hazou ramena a v pripade zadosti by po prstynku skocily jako slepice po flusu. Takova obranna maska
.
@antikamila píše:
Stejně se 50% manželství rozpadne, tak proč zvyšovat počtyto, že na mě volá sestřička synovým a přítelovým příjmením jsem si zvykla, vždyť je to jedno
Chlap by s tím měl přijít sám, i když si promluvíte, nevzešlo to z jeho strany, bude cítit nátlak
tak když už do vztahu přicházíš s tím kolik % se rozpadne asi fakt nejsi adept na svatbu, já se vdávala z lásky, svatbou jsem žila, nejen že jsem prostě chtěla být za princeznu ale prostě jsem bya zamilovaná. a bylo mi fuk že tehdy mi jedna numerološka řekla že stejně manželství bude naprd, prostě jsem neviděla neslyšela. nejde pořád počítat procenta, statisticky potratí velké % žen a stejně se bláznivě každá snažíme otěhotnět a neřešíme procenta!
@martulkasloník přesně tak, taky si myslím, že většina holek si prostě zachovává tvář, aby nebyly ty stíhačky, co jako toho chlapa nutí.
Já vím, že pravděpodobnost rozpadu mého manželstvíí je zhruba stejná jako pravděpodobnost rozpadu vztahu nesezdaného páru. Ale mně to prostě přijde normální a přirozené, že můj muž mě požádal o ruku, že chtěl veřejně vyjádřit, že to se mnou myslí už nafurt a že patříme k sobě. Já bych teda po dvaceti letech nechtěla nikde potupně vysvětlovat, že tamtomu pánovi, co se jmenuje jinak ty fusekle peru já a že patřím k němu.
Přijde mi komické, když si chlap pořídí dítě, což je zavazující snad nejvíc na světě, ale musí se kolem něho chodit po špičkách, aby si náhodou nevšiml, že by matka jeho dítěte s ním chtěla strávit zbytek života a potřebuje k tomu dospět ![]()
Ano, pokud je v tom dítě, je pro mě svatba důležitá.
Není pro mě důležitá. Vzali jsme se před čtyřma rokama kvůli dětem a majetku. Ale nebyla to žádná změna - máme se rádi pořád stejně. ![]()
Podle mě sa tebou trochu mlátí hormony.
U nás se rozpadnou snad dvě třetiny manželství, pokud vím.
My máme vážně extrémní rozvodovost
.