Je pro vás důležitá svatba?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Evelína1221
22.1.13 17:40

Mnoho slečen si tady stěžuje, že mají jiné příjmení než ostatní členové rodiny - přítel, děti. Nechápu, proč dáváte dětem příjmení po otci 8o Chápu, že většina ješitných chlapů chce, aby potomek měl jeho příjmení, ale podle mě, pokud to tak chce je jediné řešení jak toho docílit svatba a hotovo. Já bych nikdy nepřipustila, abych já se jmenovala jinak a moje dítě také jinak 8o 8o 8o Rozejdeme se a co jako pak? Znám případ ze svého okolí, že matka se jmenuje jinak a má dvě děti a ty se také jmenují každé jinak :( Prostě v průběhu 10 let měla 2 vážné vztahy, s oběma muži má dítě a s oběma se rozešla :nevim: Což samozřejmě není nic tak zvláštního, ale díky těm třem různým příjmením to vypadá divně. Já jsem také svobodná, i když zasnoubená matka a děti mají mé příjmení.

• Citovat
  • Upravit
1265
22.1.13 17:42

Já na svatbě nelpím. Jsem přesně ten typ, co nepotřebuje papíry na lásku…ale věřím, že pro někoho je to krásné a určitě mu to neberu. :hug: Nevidím ve svatbě žádnou výhodu. Nikdy nebudu mít jistotu, že nám to spolu vydrží. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
parketka
22.1.13 17:42

Pro mě svatba důležitá je a uplně chápu, že je ti líto, že máš jiné příjmení. My jsme nedělali žádnou hogo fogo svatbu, ale vzali jsme se na jaře v klidu jen za přítomnosti dvou svědků a máme na to oba moc hezký vzpomínky. Když opomenu ty romatnický důvody proč se brát tak jsou tam podle mě hodně důležitý i ty praktický důvody. Člověk nikdy neví co mu život přinese a co se může stát, když to vezmu čistě z tvého pohledu tak přítel může mít nedej Bože nějakou nehodu a ty zůstaneš s prckem sama bez peněz pak jsou tu další věci jako společný majetek, podávání informací v nemocnici. Podle mě je mít dítě závazek a rodiče by měli myslet i na tyhle praktický věci a je to hezký být rodina.

• Citovat
  • Upravit
23847
22.1.13 17:49

Svatba pro mne důležitá není a naštěstí jsem si našla partnera, který je téhož názoru :potlesk: (i když cizí svatby miluju, když mne pozvou :mrgreen: ) Tragédie je, když jeden svatbu chce a druhý ne :roll: Různá příjmení v rodině se mi líbí :palec: a křestní jména stejná po rodičích přímo nesnáším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
22.1.13 17:52

Já si holky neumím představit jít do vztahu s tím že řeším jaká je % úspěšnost že vztah vydrží či se rozpadne, mě v době zamilovanosti když jsem si chlapa vzala nezajímalo nic, ani to že mi jedna paní spočítala podle nějakých čísel že se stejně za 20 let rozvedu. :mrgreen: evelíno já bych jiné jméno než manželovo dítěti dát nechtěla, měla bych pocit že jsem si pořídila dítě někde na diskotéce nebo s vlastním otcem. nechápu proč by se dítě mělo jmenovat po mém svobodném jméně:-))
jedna moje kolegyně se rozvedla a pak si pořídila dítě, ale měla jméno po exmanželovi, když se dítě narodilo dítě se jmenovalo po exmanželovi ač otec byl někdo jiný, pak to složitě po porodu řešili. blázen když chtěla po sobě tak bych si dala své staré příjmení a radši ať se děcko jmenuje jako já zamlada a ne po ex kterého jsem neviděla roky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
22.1.13 17:57

Ne svatba pro mě není důležitá. Pravda, že když jsem byla těhotná, tak jsem chtěla, ale nějak na to nedošlo a doprošovat jsem se nechtěla. Jsme rodina od té doby co máme dítě a to jestli máme nebo nemáme stejné příjmení v tom pro mě nehraje roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
22.1.13 18:08

Tak moje dítě má příjmení po mě, ne po partnerovi…nechce si mě vzít, tak nevidím důvod proč by mělo mít dítě příjmení po něm…
Jinak jestli je to pro něho formalita, tak mu to normálně řekni, to neznamená, že ho hned do něčeho nutíš. Když jste se o tom bavili a tobě to bylo jedo, tak jak to má potom vědět, že si za tak krátkou dobu změnila názor :pankac: Jinak já si myslím, že to u vás určitě dopadne dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
22.1.13 19:05

Pro mě osobně je, byla a bude svatba důležitým krokem, začátkem nové rodiny. Brali jsme se s manželem hned po VŠ a první dítě měli až 3 roky po svatbě, brali jsme se prostě jen proto, že jsme chtěli. Vím, že v dnešní době je asi většinový názor jiný, ale pro mě je prostě starý pořádek svatba - děti nepřekonaný a důležitý.

chápu, že se někdo rozhodne mít děti bez svatby, ale pořád moc nechápu ten zvyk dávat dítěti jméno po otci?

zakladatelko, podle mého je nejlepší si o tom promluvit s přítelem. ano, šestinedělí je citově náročné, ale i přesto bych si o svých pocitech určitě promluvila. rozumně, jemně bych to nakousla. třeba chcete ve výsledku to samé, jen to tomu druhému neřeknete. a pokud svatbu nechce, a pro tebe je důležité hlavně to jméno, pořád se dá jméno změnit na matrice, jen tak..! (vím o případu, kdy manželé nechtěli jméno ani jednoho z nich, fakt nebylo o co stát :) tak si budoucí manžel změnil jméno a manželka pak přijala při svatbě jeho nové..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
22.1.13 19:13

Je velmi důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
22.1.13 19:22

Dala jsem dítětimpříjmení po otci, protože doufám, že jednou k té svatbě dojde a nebudu pak muset měnit všechny její doklady…
ani jsem nad tím nějak nepřemýšlela, jestli bude mít příjmení po mě nebo po otci :think:

a někdo se tu ptal na vdovský důchod - jak píšu, doufám že než půjdu do důchodu, že si mě vezme… :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
22.1.13 19:26
@mom.kri píše:
Dala jsem dítětimpříjmení po otci, protože doufám, že jednou k té svatbě dojde a nebudu pak muset měnit všechny její doklady…
ani jsem nad tím nějak nepřemýšlela, jestli bude mít příjmení po mě nebo po otci :think:a někdo se tu ptal na vdovský důchod - jak píšu, doufám že než půjdu do důchodu, že si mě vezme… :mrgreen: :lol:

Vdovský důchod nedostaneš v důchodu, ten dostaneš, když umře manžel a ta suma není zase tak malá. Když nejste manželé, nedostaneš nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417

A hlavně mě teda zaráží když tu píšete že svatba je pro vás důležitá, že vám vadí když má vaše dítě jiné příjmení - proč jste si tedy to dítě pořizovali, dřív než byla svatba?

Pokud chci mít rodinu se vším všudy, tak bych nejdřív trvala na svatbě, pak dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300

Pro mě důležitá je, pro mého partnera vůbec. Je rozvedený a znovu se ženit prostě nechce. Řekl mi to hned, jenže to mě bylo cca 22 a nějaká svatba mi nezajímala. Teď je mi 28, a svatbu bych samosebou chtěla. On to ví, bavíme se o tom, ale z jeho strany názor zůstává stejný. Na druhou stranu - vztah nám funguje dobře, a jen proto, že se nechce ženit, nebudu přece odcházet. Mrzí mě to, ale to je asi jediné, co s tím nadělám. Děti plánujeme, to, že je budu mít jako svobodná mě tedy nijak nevadí, jmenovat se budou po mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
22.1.13 19:29

@Laaja - jo, máš pravdu, blbě jsem četla… :oops:

mám to ošéfované alspon tak, že dostanu jeho životní a úrazovou pojistku, a budu mít přístup ke všem financím - penzijnímu pojištění, společnému účtu, stavebku atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
22.1.13 19:30

Pro mě je rodina strašně důležitá a svatba to vše jen zpečetí, takže za mě ano.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky