Je samozřejmostí, že svagrová zdědí výbavičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.2.17 20:32
@Anonymní píše:
Ahoj :mavam: ja jsem delala v praci, kde jsem tridila obleceni a v dobe snazeni jsem si nanosila domu krasne i nove oblecky na miminko, no snazeni se nam nejak protahlo a svagrova prisla s tim, ze je tehotna a chtela po me tu moji vybavicku, ze mi je stejne k nicemu a ze mi pak vse vrati. Trvala jsem si na svem NE nedam/nepujcim, za prve jsem to mela pro svoje prvni mimco a chtela jsem to mit hezke, nektere veci uz tak byly z druhe ruky. Jeste navic svagrovci jsou na tom finance dvakrat lip nez my, no udelala ze me zavistivou a lakomou kravu :roll: :pocitac: a ted sama nechce dat sve sestre veci.po male, ze jeste planuje druhy :zed: :zed:

Tak to máme trosku podobne. Také budu za lakomou kravku, jak ji znám :roll:

• Citovat
  • Upravit
1436
24.2.17 20:33

U nás se věci po dětech půjčovaly a dávaly ve velkém, nikdo s tím neměl problém. Každý z příbuzných něco dostal, něco koupil a zase něco předal dál. A pak se mu to třeba zase na druhé dítě vrátilo, nebo přišlo něco jiného. Fakt je, že nikdo ze zúčastněných není nějak krkavý, že by počítal koruny za každou věc jestli se mu to vyplatilo nebo ne a ani nejsme snobové co musí mít nutně pro mimino značkové věci, když těm dětem je to stejně buřt :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
24.2.17 20:34
@lenka_ píše:
Shodou okolnosti jsem si nedavno vyslechla, ze jsem marnotratna. Svagrova ma ted pulrocni dceru, ktera je o 9 let mladsi nez ma dcera. Vzhledem k tomu, ze dalsi dite neplanuji, tak vse co je male okamzite rozdavam. A babicka mi nedavno neuveritelne vynadala, jak jsem sobecka, ze veci po detech neschovavam pro rodinne prislusniky, ale rozdavam kamaradkam. Kdyby mezi mladsi dcera nebyla o 9 let od dalsiho ditete v rodine, tak jim to klidne dam. Ale nekolik let to pro ne skladovat nebudu, nemam nafukovaci bydleni

Tak zrovna toto se da resit tak, ze prvni veci nabidnes v rodine, at si je na tech 9 let schovaji oni. A pokud odmitnou, tak jejich minus, ty jsi se zasnazila a posilas jinam. Take mame vetsi rozdily a my pudu plnou veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.17 20:35
@Agrion píše:
Ja jsem nechavala prakticky vse u babicky na pude pro brachu… no nestihnul to ;) Po skoro peti letech cekam tretatko a on se jeste porad k nicemu nema :lol: Po 6 letech a 3 detech uz bude vetsina veci, i kdyz byla vetsina znackova nemoderni, oprane a na vyhozeni… takze pokud planujes dalsi dite 5 a vice let po prvnim, tak bych se vybavicky klidne zbavila, protoze vetsina veci uz se ti pak stejne nebude libit..

To, co mám schovane je moderní stále a snad bude i za 2 roky ;). Mam k tomu i citový vztah, přinejhorším si to chci schovat na památku :oops:

• Citovat
  • Upravit
6388
24.2.17 20:36

Já už bych od nikoho ani nic nechtěla. Kolikrát se mi něco líbilo, jenomže když máte půjčených tisíc overálků, tak si řeknete, že je to zbytečný…skříně plné… :roll:

Není to povinnost a nepůjčila bych ji to, nikdy to už nevrátí ve stejném stavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.17 20:40
@Jar Jar píše:
U nás se věci po dětech půjčovaly a dávaly ve velkém, nikdo s tím neměl problém. Každý z příbuzných něco dostal, něco koupil a zase něco předal dál. A pak se mu to třeba zase na druhé dítě vrátilo, nebo přišlo něco jiného. Fakt je, že nikdo ze zúčastněných není nějak krkavý, že by počítal koruny za každou věc jestli se mu to vyplatilo nebo ne a ani nejsme snobové co musí mít nutně pro mimino značkové věci, když těm dětem je to stejně buřt :-)

Nejsem krkava… jde prostě o princip… znackove věci kupuji, protoze je značný rozdíl např mezi next / lindex a třeba pepco. Chci mít syna Hezky moderně oblečeného, a pokud chci, aby oblečení něco vydrželo, priplatim si.
Za snoba se určitě nepovažuji. Někdo utrácí peníze za věci pro deti, někdo za věci pro sebe. Já raději koupím hezké věci synovi a sobě ozelim;)

• Citovat
  • Upravit
6859
24.2.17 20:42
@SlecnaSally píše:
Já už bych od nikoho ani nic nechtěla. Kolikrát se mi něco líbilo, jenomže když máte půjčených tisíc overálků, tak si řeknete, že je to zbytečný…skříně plné… :roll:Není to povinnost a nepůjčila bych ji to, nikdy to už nevrátí ve stejném stavu

hlavně jak pak pozná jestli je to půjčené nebo její? :nevim: Plno věciček si většinou máma dokupuje a něco i koupí rodina. Já si tedy neumím představit jak bych to sama vracela a jak bych poznala oblečení moje a půjčené. Nehledě na to že se to opotřebovává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
24.2.17 20:42

To jsou tvoje věci, ty jsi je koupila a není ji nic do toho, co s nima udeláš.

Já pár věcí po dceři půjčila svoji sestře.
Ona mi je teď vrací a já je prodávám dál. Nechala jsem si jen ty nejmilejší na památku.
A nejsem zastáncem toho, když děti po sobě dědí boty. Dcera nosila jedny boty třeba jen měsíc a i tak, bych je druhému dítěti na nohy nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
24.2.17 20:43

Normálně bych jí vysvětlila, že plánujete druhé a proto si věci necháš pro ně. Přijde mi to logické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
24.2.17 20:44
@kacenka8 píše:
hlavně jak pak pozná jestli je to půjčené nebo její? :nevim: Plno věciček si většinou máma dokupuje a něco i koupí rodina. Já si tedy neumím představit jak bych to sama vracela a jak bych poznala oblečení moje a půjčené. Nehledě na to že se to opotřebovává

Ani nemluv, ve sklepě mám 5 pytlů za posledních 7 let a budu to třídit :roll: naštěstí nikdo nic nechce, ale sotva bych si vzpomněla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
24.2.17 20:44

Automaticé to není, ale já si se švagrovou věci na děcka normálně půjčovala. Také jsem měla spoustu značkových věcí, ale než aby mi 5 let lezelo všechno v krabicích a žloutlo, poslala jsem to dál, ať se to užije, dokud je to hezké. Vím, že až se nám narodí další dítě, švagrová zas napakuje věci, přidá něco nového a vrátí zpátky. :nevim: Boty neodkládáme, ty hážu do konťase pro charitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
24.2.17 20:46

Povinnost to určitě není ale u nás se to tak běžně dělá. Něco jsme na 1 dítko nakoupily, něco dostali od zname… Když to bylo ditku malé tak známá porodila druhé tak jsme zas poslali ji, pak ona nam, teď má věci svagrovka atd…U nás prostě na materiální hodnotu a nostalgií nad kusem hadru fakt netrpime, takže posíláme dál vše, něco se vyhodi, další přidá a vybavicka je tím pádem stále aktuální ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
24.2.17 20:50

@Cuddy Presne to jsem udelala, ale pry si mam vse nechat u sebe a oni kdyz to budou chtit, tak si to za tech 9 let vezmou. Zrovna nedavno to bylo jizdni kolo. Pry ho nenaji kam dat a momentalne ho nepotrebuji. Tak jsem ho darovala kamaradce pro jeji dceru. Osobne nevidim rozdil v tom, zda veci daruji kamaradce nebo nekomu z rodiny. Ja mam v rodine nejstarsi deti, takze jsem od nikoho nic nedostala, tak nevim, proc bych to mela mit doma z let, kdyz ty veci ted muze potrebivat nekdo jiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
24.2.17 20:51
@SlecnaSally píše:
Ani nemluv, ve sklepě mám 5 pytlů za posledních 7 let a budu to třídit :roll: naštěstí nikdo nic nechce, ale sotva bych si vzpomněla

Přesně tak taky to tak mám, o výbavičku do roka jsem teda tímhle půjčením přišla :roll: ale jen za dalších devět měsíců co ten náš kluk unosí je strašné. A ted když si představim že bych si půjčila od někoho celou výbavičku a pak přemýšlela u praní čí je co to by mě ani nehlo a raději bych si koupila všechno sama :mrgreen: Osobně to moc nechápu tohle půjčování oblečků. Ale asi jsme poctivky co ví že je to pak těžké všechno vrátit v dobrém stavu a ty co si půjčují tak zatím neví že jim toho plno přibude z podarování a koupení nových a pak to těžko vracejí zpátky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
24.2.17 20:52
@Anonymní píše:
Nejsem krkava… jde prostě o princip… znackove věci kupuji, protoze je značný rozdíl např mezi next / lindex a třeba pepco. Chci mít syna Hezky moderně oblečeného, a pokud chci, aby oblečení něco vydrželo, priplatim si.
Za snoba se určitě nepovažuji. Někdo utrácí peníze za věci pro deti, někdo za věci pro sebe. Já raději koupím hezké věci synovi a sobě ozelim;)

Njn, mně zase ty značkové věci připadají takové divné, spíš jen na vzhled, ale nepraktické. Taky jsem to zkusila, ale děti to moc nechtěly nosit. To až pak daleko později, někdy na gymplu, se ozývaly, že by chtěly to a to od té a té značky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová