Je samozřejmostí, že svagrová zdědí výbavičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
502
25.2.17 16:35

Na tohle se musí chytře. Udělala bych trošku blbou, řekla bych něco v tom smyslu že je škoda že to časově vůbec nevychází. Že až ty oblečky nebudeš potřebovat tak to bude za několik let..tak škoda no. A pak kdyby na to došlo, tak bych vybrala pouze ty, které bych dát chtěla a zbytek si v klidu prodala anebo bych ji řekla za tuhle tašku chci tolik a tolik, chceš nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
25.2.17 20:48

Vzhledem k tomu, že plánujete druhé, tak bych brala jako automatiku, že si věci necháte, proč byste do toho měli investovat znovu (takhle bys to měla vyložit i manželovi, když to běžně neřeší, aby viděl tu finanční stránku). To by měla švagrová pochopit a pokud bude prskat, tak je to pěkná kráva. Osobně mi přijde maximálně drzé, si o něčí věci vyloženě takhle říct, nemluvě o tom, že je to dost vypočítavé, zvlášť když ví, že máš drahé kvalitní věci.

Co se týče našich zvyklostí, tak moje mamka mi sdělila, že po rodině putoval kufr s dětskými věcmi, látkovými plenkami apod., kde každý, kdo ho dostal, věci využil, ty hodně ojeté pak vyhodil a nové svoje po dětech dodal a poslal dál. Patrně však kufřík na nás již nevyšel, jeho osud není znám :lol: Nicméně pár kusů oblečení jsme z rodiny obdrželi, převážně staré froté věci, co snad jsou ještě po mě, ty jsou opravdu nezničitelné, ale nevyužili jsme je, stejně tak těch pár kusů oblečků, co nám poslala teta - nelíbily se mi, používala jsem minimálně, většinou jako náhradní na cesty, kdyby se stala nehoda. Tyto věci jsem ochotna po rodině poslat dál. Celkově vzato se však jednalo o věci, co už člověk nevyužije, pošle se dál a lidi takhle darují až když mají definitivně ukončenou reprodukci :lol:

Co se týče věcí, co jsem kupovala já sama, tak třeba sestře bych asi neměla problém dát, nebo i švagrové, kdybych věděla, že čekají, ale s ohledem na to, že výhledově se to v nejbližší pár letech nedá čekat, tak budu spíš prodávat, a ty neprodejné věci daruji kamarádkám, když budou mít zájem, doma si to skladovat nehodlám. Sestra mi občas pošle věci po nevlastní dceři, co kupovala, protože na svoje si bude potom kupovat nové a nemá komu jinému to dát a jsou to věci už na větší dítě, skladovat to např. 6 let se jí nechce.
Sama jsem nakupovala nějaké použité věci, ve velmi dobré kvalitě a proto stejně u věcí, které jsem já kupovala nové a zachovaly se po jednom dítěti v perfektním stavu očekávám, že se mi je podaří ještě prodat.

Moje mamka mě zrovna dneska překvapila, když jsem říkala, že jsem dceři koupila před měsícem nové značkové boty - její první, ale už jí jsou malé a moc v nich nechodila, venku vlastně vůbec, a že je zkusím prodat, protože čekáme dalšího kluka a mají růžové ozdoby, tak ona hnedka že to ne, že bratránek čeká dítě, a co když to bude holka, že jim ty boty můžu dát. To se mi moc nezamlouvalo. Nestály málo a nejsem tak za vodou, abych posílala značkové takřka nenošené věci, které vím, že mohu v pohodě střelit ještě za slušnou cenu, do širší rodiny, se kterou se ani pravidelně nestýkám, jen tak zadáčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
25.2.17 21:28

Čtu, čtu a nestačím se divit. Samozřejmě zakladatelka, když plánuje další mimi, tak je správné, že si výbavičku ponechá (i když např. jedno dítě kluk v červnu a druhé dítě holčička narozená v listopaduale po sobě nepodědí skoro nic)
Ale co mně udivuje je množství odpovědí, že oblečky prodáváte. Teda zajímalo by mě, kde, že je to tak výhodné. Tady na emiminu set 100 kusů za 300? A to se vám vyplatí? Nebo fotit věci za kus 20,–- Kč - mně by se s tím nechtělo fotit a balit a chodit na poštu.
Ale já tedy jsem ráda za takové maminky, co tu prodávají, protože tu nakupuju a docela dost - je to fakt výhodné.
Ale kšeft z toho velký opravdu asi nebude. Já jsem se rozmýšlela, co s těmi mimi věcmi, že to někam daruji na charitu, ani to nikdo nechce, nebo teda prodám tady za těch 300 Kč :nevim: nakonec kámoška, co ani není ještě těhotná, ale v létě se chce začít pokoušet, projevila zájem, tak jsem jí odvezla obrovskou krabici od vysavače plnou hadříků a byla jsem ráda, že to nemusím házet do bílého kontejneru, to by mi přišlo fakt líto. No jestli bude mít letního kluka, taky tam toho moc neužije
Takže by mně fakt zajímalo, kde se dá tak dobře prodávat mimi oblečky?
Též těhotenské nikdo nechce, např. prodávala jsem nenosené rifle i s visačkou za půl ceny a nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
25.2.17 21:38

@stinga ja třeba prodávám na místních bazarcich, které jsou třeba jednou za čtvrt roku…bednu tam donesu, něco se prodá, zbytek třeba hodím na charitu a zas tam nekoupím další bednu :mrgreen:

A taky tu máme baterek, kam nosím věci, ale to jen někdy, protože z toho není tolik peněz…fotit to, posílat atd by me ani nehlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
25.2.17 21:42

@stinga
ono to není o kšeftu, ale že si tím já osobně přispěju na větší oblečení…já teda za 30 kč rozhodně neprodávám, většinou polovina až třetina pořizovací ceny, ale věci jsou opravdu krásné, nezničené, dál nositelné na parádu a funkční…fotit mi to nevadí, poštovné je zaplacené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
25.2.17 21:42

@catherine100 no právě, mně se to taky nechce fotit a nafocovat, ale jsem vděčná za maminky, které tu prodávají :hug:,tady máme taky bazárek, ale dávat na každou věc visačku se značnou a cenou a pořizovat číselný seznam těchto věcí se mi taky nechce, buď jsem teda tak líná, anebo je mi líto času, to raději si budu s malou hrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
25.2.17 22:18

@stinga tak záleží na těch věcech - materiál, zachovalost, značka. Ne že by se snad tom dalo vyloženě rejžovat, ale co já jsem kupovala, tak to bylo od 50 Kč za kus až třeba 300 Kč za kus. Někteří to dělají tak, že napakují všechno do tašky a řeknou, že za to chtějí určitou částku, ale zpravidla to pak zahrnuje i hodně jeté oblečení - seprané, vytahané apod., takže já bych do toho nešla, věci z bazaru zásadně vybírám kus od kusu a spíš se zaměřuji na značkové věci, které nejsou moc nošené.
Osobně třeba spoléhám na to, že se dobře prodají třeba dívčí šaty, které holka nosila jen na lepší příležitosti a na focení, bundy, zimní overaly a kabátky, protože jsou prostě jako nové a kvalitní. Klasická bodýčka a trička (krom těch novorozeneckých, které se moc nevynosí) většinou po běžném užívání už prodejná nejsou, to spíš na charitu nebo někomu darovat na donošení. Taky tepláčky pro děcka do roka dost vydrží, sama jsem kupovala i nošené a uvidím, co s nimi zvládne ještě druhé dítě, ale stále mi přijdou jako nové, prostě dobrý matroš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
25.2.17 23:07

@GKata to máš pravdu, do zavedení prikrmu jsem kupovala úplně všechno z bazarku včetně bodycek. Teď už z bazaru kupuji jen bundy, tepláky.svetry.Ale to spíš na zahradu. U těch mimi oblecku je super že jsou zachovalé. Neunosi je dlouho a max je poblinkaj a to se dá vyprat. Teď když vidím malýho věci co má teď tak to pak budu max. darovat na charitu nebo dávat na donoseni ale to jen opravdu rodině a u koho vím že mě nezdrbne že má většina bodycek fleky :lol: Když se mu kouknu do skříně tak má víc jak polovinu věci na dvorek a menší čtvrtinu do města nebo k dr. Kdybych měla kupovat značkové věci trefilo by mě. :lol: Teď mám z bazarku pěknou jarní bundu a je mi líto mu jí dávat na zahradu přitom stála 60 kč :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4159
25.2.17 23:19

Take si nemyslim, ze je to automaticke.Mne slibovali samy dve pribuzne, co mi toho daji a porad nic, tak jsem si vse koupila a nikdy uz o nicem nepadlo slovo a ani jsdm se neptala.Sama dam komu uznam. Napriklad bratrancova zena mi minule na oslave okoukla dcery slavnostni saty a prohlasila, at „ji je poslu po babicce az nam budou male“.Koukala jsem na tu drzost.Maj prd penize a asi bych ji je dala, kdyby se slusne zeptala. Proste delej podle sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
26.2.17 15:10

Co se týče prodeje - prodávám na našem bazárku a za pár korun si tam zase nakoupím zachovalé věci nebo vyměním. Nových věcí mám pár, děti z nich rychle vyrostou a věcích z bazárků mi není líto a nešetřím je. Celkově se ušetří spíš tím, že se právě kupují věci z bazárků. Vydělat na prodeji se určitě nedá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
26.2.17 17:31

@pitbul no právě, to jsem si chtěla potvrdit, že to není na výdělek, to si taky myslím. Trošku mě právě zarážely názory holek, že nikomu nic nedají, protože to prodávají. Jako by z toho měly právě takový profit, že se nevyplatí to nikomu dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
26.2.17 17:39
@Anonymní píše:
Zajímá mě Váš názor na věc. Máme 3 letého syna. Druhé dite plánujeme cca za 2 roky. Švagrová (manželova sestra) je na začátku těhotenství a nárokuje si věci, co mám po malém, které si nechávám na druhé dítě.
Jde o to, že se mi nelíbí, jak se vyjadřuje. Třeba když jsem prodávala před rokem a půl hrací decku, která mi přišla nepraktická, Švagrová se strašně divila, proc to prodávám. Možná to bude znit sobecky, ale říkala jsem si, co je ji po tom, když ještě v té době těhotenství bylo v nedohlednu (neměla stálého partnera) a navíc, když jsem si to zaplatila, proc bych to nemohla prodat.
Po synovi mam schovane téměř všechno oblečení, většinou znackove a ne levne kousky. Popravdě nevidím důvod, proc bych ji mela něco dávat, když plánujeme druhé, to mám pak vše kupovat znovu a ona to bude mít bez starosti? Ještě podotknu, že je na tom finančně dobře… nebo boty - synovi kupuji pouze superfit, což také není nejlevnější a ona je všechny chce… proc?
Mate podobnou zkušenost nebo je opravdu samozřejmostí, že se tyto věci dědí?

Diskuzi jsem nečetla, reaguji pouze na úvodní příspěvek. Pokud jí ty věci dávat nechceš, nedávej jí je - darování věcí je laskavost, ne povinnost. Pokud chcete druhé, nevidím žádný důvod dávat dětské věci švagrové. Pokud si o ně říká, tak bych jí v klidu a na rovinu vysvětlila, že si je chceš nechat pro druhé miminko a tedy chceš, aby byly co nejméně onošené (co si budem povídat, věci po několika dětech jsou sice často funkční, ale to opotřebení je na nich vidět).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
27.2.17 18:58

Asi záleží na tom, jak je která rodina nastavená. U nás jsou věci na miminka do značné míry putovní - půjčují se a pak se zase vracejí (sourozenci, sestřenice…). Občas v tom balíku nějaká drobnost chybí (prošoupala se kolínka na tepláčcích, rozpadlo se oblíbené tričko) a zase něco do těch balíků přibývá. Funguje to obecně dobře. Ale je fakt, že my jsme se nesetkali s tím, že by někdo něco nevracel nebo třeba tajně prodával, jak tu kdosi zmiňoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
28.2.17 09:20

Samozřejmé to není, ale u nás to tak běhá, prostě věci kolují. opak je to miminko zničí? kolikrát to bodíčko nebo spací pytel obleče, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
28.2.17 15:10

Mno za mě, bych se na ní z vysoka vyp*dla :-)
Moje sestra měla dítě dřív než já, já po ní nezdědila nic, vůbec nic. Vše jsem si musea koupit, pak se jí narodilo druhé a po mě vše chtěla… protože po prvním dítěti vše prodala. Naše máma ji vše půjčila (měla jsem věci uskladněné u ní), ani jsem to nevěděla. Sestra je vyzvanač jen zn. věcí, tak že mé věci používala na doma, své značkové na ukazování venku. Vrátila mi věci, a ani nepřidala JEDINOU věc ze svého :-( a potom jsem zjistila, že i mé věci prodávala na netu…

Tak že za mě ne! Mám špatné zkušenosti, a to hlavně v rodině. Věci vrácený flekatý, zničený.. potom ty prodeje na netu. Za mě prostě už ne! Postýlka se mi vrátila, polorozebraná atp.
Poslední dva tři roky věci vozím do kojeňáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová