Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LucieHol Zvláštní je, že já na tyto výrazy v diskuzích prakticky nenarážím. Narážím ne ně pouze v diskuzích, kde je někdo kritizuje nebo se vůči jejich autorkám vymezuje. Buď nečtu ty správné diskuze nebo má někdo potřebu to zveličovat…
![]()
Tak mě zdrobněliny nikdy nevadily, ale to bylo v době, kdy se to hodilo, bylo to normální.
Dneska mám osypky, co z některých ženských vyleze… ![]()
A když brouzdám např. po aukru a objevím na fotce hezký tričko a v popisu se dozvím, že je to suprovoučké tričenko, okamžitě utíkám a nekoupila bych ani za korunu.. ![]()
@Lomikára píše:
@LucieHol Zvláštní je, že já na tyto výrazy v diskuzích prakticky nenarážím. Narážím ne ně pouze v diskuzích, kde je někdo kritizuje nebo se vůči jejich autorkám vymezuje. Buď nečtu ty správné diskuze nebo má někdo potřebu to zveličovat…![]()
viď? taky si říkám ![]()
@LucieHol
Omlouvám se za OT, máš krásnou profilovku
Taky bych chtěla fotky s bříškem venku, ale pořádný bříško budu mít až v zimě a nevím jak se budu v únoru na sněhu fotit ![]()
@LucieHol myslím, že kdybych před mým vypustila např že bude večer tuleníčko, tak si zaklepe na čelo a odejde
občas fakt přemýšlím, jestli je to vyjadřování jen na emiminu, nebo se tak ty ženy vyjadřují i doma. Já bych to nesnesla
to máš to samé v bazárku - tričenko, kalhotečky a pod.. uáááááááááá ![]()
@Lomikára píše:
@LucieHol Zvláštní je, že já na tyto výrazy v diskuzích prakticky nenarážím. Narážím ne ně pouze v diskuzích, kde je někdo kritizuje nebo se vůči jejich autorkám vymezuje. Buď nečtu ty správné diskuze nebo má někdo potřebu to zveličovat…![]()
Mám to stejně, ale u mě je to určitě tím, že určité diskuze jednoduše nečtu. Když ale na podobný zajímavý výraz narazím, tak se kolikrát skoro stydím za ženy, co jsou schopné vyslovit/napsat.
Já tedy tyhle výrazy nepoužívám, ale když si hraju s dcerkou, tak máme taky vlastní slovník zdrobnělin a používáme dětská slova
rozhodně je přeci nebude používat do dospělosti. Pochybuji že za mnou v 15 přijde že chce ďuďu, nebo viděla baf baf
a mykání taky odezní samo, i když u nás ho používá především dědeček, kterého si krásně omotala kolem prstu
já tedy nikdy nikoho neslyšela říct MY se budeme ženit nebo my jsme si našli přítelkyni ![]()
@Verca1989 píše:
Kdykoliv něco takového čtu, musím se oklepatSnažílkovat se s manžou, sledovat ovulku a hleník apod…nechápu, jak tohle může napsat dospělá ženská…a dost mi ještě vadí, že hodně matek po porodu začne mluvit stylem „rostou NÁM stoličky“, „právě JSME SE pokakali“ apod…
![]()
Uááááááá, tak z celého příspěvku jsem se málem osypala…Přesně tohle všechno nesnáším a přijde mi to na hlavu
![]()
@Lomikára bohuzel s cimkoli sem chtela poradit a precist si to tady tak sem na to narazila v X diskuzich ![]()
@Zrzounka píše:
Pozor, dokonce to zašlo tak daleko, že pokud říkáte „kočár“ místo „kočárek“ tak své dítě jistojistě nenávidíte, viz http://stefancikova.blog.idnes.cz/…ve-deti.html vždycky se mi při všech těch mimiscích a podobných ptákovinách vybaví tenthle článek.
@LucieHol píše:
@gina76 no napodobneja myslim ze kdyby to vsichni manžove tusili, tak se radsi ani nezeni
a to by pak asi zustali jen pritelíčci
jako ja kdybych doma rekla ze jdem mazlinkovat tak nevim nevim…
proslo by mi to mozna tak 1/mesic
Ale pouze v pripade, ze Ti jeste nebylo 18 ![]()
@martina.se píše:
@LucieHol myslím, že kdybych před mým vypustila např že bude večer tuleníčko, tak si zaklepe na čelo a odejdeobčas fakt přemýšlím, jestli je to vyjadřování jen na emiminu, nebo se tak ty ženy vyjadřují i doma. Já bych to nesnesla
to máš to samé v bazárku - tričenko, kalhotečky a pod.. uáááááááááá
Ale jako antikoncepce by to mohlo zabrat ![]()
@Fjodorka
hlavne tohle nepis radsi nkde mimo tuhle diskuzi nebo ti prijde domu Antrax v dopisku do schranecky
me uz jen ted po ranu vytocilo nazev jakesi diskuze " mame prdíky"
ja zatim jen vyhrozuje ze jak bude zlobit tak bude porad u babicky, abysme meli cas na sex
![]()
Zkusím ještě jednou napsat, nad čím jsem se v souvislosti s tímhle webem před čtvrt zokem pozastavila, páč by mně fakt zajímalo, jestli má někdo z vás podobnou zkušenost, hlavně z těch, co jsou tu dýl.. Je fakt, že se tu občas někdo do někoho „naveze“, ale to je pochopitelný.. Někdy mívám i pocit, že mezi některými uživatelkami funguje něco jako „cílená ignorace“ a občas mi to připadá, že odpovídají na něco, co si ani pořádně nepřečetly
Tohle všechno snažilkování ještě „jde“, a asi je to i pochopitelný, když to používaj i ostatní, nechtějí být „jiný“? Co se mi narodila dcera, taky pozoruju sklony k „my“ a infantilitě
ale spíš mě před čtvrt rokem strašně překvapilo, že když jsem založila diskusi, v které jsem potřebovala hodně akutně poradit jak na problém se čtyři dny starým miminkem, padaly tam perly typu „až po poradě s dětským lékařem“ a pod tím uživatelky forkovaly mezi sebou na účet novorozence zalepenýho Nutrilonem z porodnice.. To už mi normální nepřijde
Jen jedna mi odpověděla na otázku, která byla jednoduchá a jasná a já byla tak rozčarovaná a vyplesklá, že jsem ani nepoděkovala ![]()