Jeden má vše a druhý nic?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4383
11.3.26 19:01

Stavīš se do role oběti. Ty možná vidíš šťastné životy, páry, psi (ok, to jsem přehnala ) ale nevidíš co je uvnitř. Nevidíš kolik dřiny stalo nejednoho človeka, aby se měl V zivotě dobře. Jak se cítíš uvnitř, to také vyzařuješ a i nevědomky přitahuješ k sobě. Ano, klišé, ale tak pravdivé. Jinak, jaké si to uděláš, takové to máš. Píšeš že v práci nevydržíš. To nenī žádná nespravedlnost, ale sorry, Tvá blbost… ne každý se na Tebe bude culit, ne vše se Ti povede… v zivote překážky budou, nebo sis myslela že Ti vše spadne do klína???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.26 19:04

Zakladatelko, chlapa, který mě podváděl, bych nechtěla ani za zlatý prase. Paní si asi myslela, že dalším dítětem si ho k sobě přiváže, ale takových bylo, co si to myslely taky. Zahnul jednou, zahne i podruhý. Toho nelituj, že jsi o něj přišla.

• Citovat
  • Upravit
TRG
5511
11.3.26 19:07
@Anonymní píše: Více

Podváděl svoji milenku se svojí manželkou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
11.3.26 19:11
@Lollitka píše: Více

Prosím, neber to nijak zle. Ale tys chtěla doktorát, získat Českou hlavu a v jiných diskuzích si nespojíš dohromady, že se po čtyřicítce zpomaluje metabolismus a že po psychiatrické medikaci nehubneš? :think: A máš plný invalidní důchod, ale zvládáš bydlet sama, dobrovolničit a pravidelně chodit do fitka? :think: Jestli ty nebudeš spíš nějaký místní troll, co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25233
11.3.26 19:13

Je mi líto, co prožíváš. Jaké jsi měla dětství? Jaké jste měli vztahy s rodiči, jaký ho měli rodiče mezi sebou? Jaké jsi měla kamarády? Jak to máš teď s kamarády? Tyhle ty modely si nevědomky neseme do svého života a proto se v něm někdo motá a neví kudy kam a jiný to vyřeší v okamžiku. Možná by nebylo špatné popovídat s psychologem nebo s nějakým koučem nebo co všechno dneska existuje. Aby si pomohl „přepnout“ do na „jiný kanál“. Prostě někdo, kdo ti otevře oči a nasměruje tě jinam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
11.3.26 19:20

Zakladatelko, tohle je určitě na (kvalitní) psychoterapii. Léky samy o sobě nic nevyřeší, to už asi vidíš.

Nesouhlasím s tím, že jsi „v roli oběti“. Ty skutečně obětí budeš, a to pravděpodobně nedostatečné lásky, podpory a přijetí v dětství. Snad 100 % lidí, co jsou v dospělosti negativisty, nikdy nepoznalo od rodičů skutečnou lásku.

Ale tohle je opravdu na dlouhodobou terapii :kytka: To, že jsi nyní v dospělosti negativistkou, není tvoje vina. Pokud na sobě ale nezačneš pracovat, tak se to s tebou potáhne nadosmrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.26 19:23
@Aries6 píše: Více

Chodím, chodil už od vysoké školy, pravidelně. Právě já to všechno vím, jsou časy, kdy to přijímám, ale pak přijde horší období a je všechno v háji :( pak mi vše přijde nespravedlivé.

O rodině bych se ani nebavila. Ta mě bere jako černou ovci a tak jsem jakmile to šlo, ujela na druhý konec republiky a nestykame se.

Odpověď na jinou zprávu: dělám ve finanční sféře. Nevím jaký tlak je na ostatní, ale mě přijde, že mám smůlu na špatne vedoucí.

K tomu výroku, že by podváděl i mě. Tohle je to dnes a denně a já prostě vím, že jsou lidé, kteří nemají nevěru jako hobby a dojdou k ní jako slepí k houslím. Jak jsme psala, já nebyla milenka z nudy, ale při krizi ve vztahu.

• Citovat
  • Upravit
9299
11.3.26 19:27
@RajaMatangi píše: Více

Ježiš, o lékách jsem opakovaně psala, že si nemyslím, že by to bylo jimi, ne všechny psycho léky metabolismus zpomalují a o všech, co beru, kromě nově Anafranilu mi všichni tvrdí, že jsou metabolicky neutrální, nebo po Elontrilu se dokonce často hubne. Kdybych brala mirtazapin a olanzapin, tohle bych netvrdila, tam je to jasné, ale ty neberu. Že se metabolismus zpomaluje taky samozřejmě vím, nikde jsem nepsala, že to tak není, jen že nechápu, proč nehubnu, když cvičím a mám poměrně veliký kalorický deficit. To i pomalejší metabolismus by mělo rozpohybovat trochu a hubnout bych měla i tak alespoň pomaleji.

Nikde nepíšu, že bydlím sama, nebydlím, bydlím s rodiči celý život, kromě 2 let v chráněném bydlení. A že mám plný ID (resp. už se nedělí na plný a částečný, ale na 3 stupně, plnému odpovídá 3. stupeň), jsem taky nepsala. A dobrovolničit jsem chodila v minulosti (rok 2010 a 2013). Teď jedině chodím cvičit kromě terapií a chození po lékařích a tak. A i kdybych ID měla, tak s cvičením se to nevylučuje, protože čistě fyzické problémy nemám. I psychicky nemocní lidé mohou něco dělat, znám holky s těžkými depresemi a ID trojkou, které si lítaly po světě na dovolené a tak.

A ano, Českou hlavu jsem chtěla získat, už za studií na LF mi opakovaně nabízeli místo pomocné vědecké síly, odmítla jsem jen kvůli strachu z nedostatku času na učení.

A žádný troll fakt nejsem a nevím, kde ty sis vycucala ty informace o mně z prstu.

Příspěvek upraven 11.03.26 v 19:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
11.3.26 19:41

Ono to, jak se projevuješ, fakt působí blbě a negativně - jako třeba označování toho, že kolegyně odchází na mateřskou nebo někdo jiný se zasnoubí, jako jobovky… Docela hustý, ty nepřerušili kontakt proto, že se rozešly vaše zájmy, ale protože tohle z tebe musí být cítit.
Nebo že v práci se po tobě něco chce.
Už to tu říkají jiní - neplač, že tě nikdo nechce, udělej si život hezký a spokojený bez chlapa. Najdi si to hezké v něčem jiném. Třeba tím budeš vyzařovat jinou „auru“.
Třeba když pracovat teda nemusíš, protože máš našetřeno, tak si zkus najít, co by tě bavilo, a k tomu si doplnit kurz, vzdělání a úplně změnit obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.26 19:44

Ze ma nekdo nejvyssi stupen invalidniho duvodu, jeste neznamena, ze se akorat dosoura nakrmit holuby do parku. Mam znamou, ktera ma kvuli psychicke nemoci taky nejvyssi stupen invalidniho duchodu, ale bydli sama, ridi auto, stara se o sva zvirata a normalne sportuje. Jenom je pod brutalni palbou leku, musi si davat pozor na pretizeni a stres a jsou proste dny, kdy se slozi (muze jich byt nekolik po sobe), takze potrebuje, aby fungovala zachranna sit rodiny a kamaradu.

• Citovat
  • Upravit
117
11.3.26 19:45
@Lollitka píše: Více

Tak promiň, jestli jsem tě naštvala.

Pokud nemáš ID 3. stupně, tak to chápu o to míň, proč nejdeš alespoň do chráněné dílny? Nepomohlo by ti to?

Žádné antipsychotikum, které by bylo zcela metabolicky neutrální, neexistuje. Asi tě zase naštvu, ale pokud myslíš tím LF Lékařská fakulta, tak si přece musíš tyhle informace umět sama dohledat. Že se tedy ti všichni mýlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
11.3.26 19:50

Přesně a navíc já tady ještě v žádné diskuzi nepsala, jaký stupeň ID mám. O trojce jsem nepsala nic. Právě beru 6-7 druhů léků, z toho jeden jsou depotní injekce, na které chodím jednou měsíčně. Mám za sebou 31 hospitalizací na psychiatrii, 50 ECT, 70 rTMS, milion terapií, denní stacionáře, hypnózu, opakovaně na psychiatrii NG sonda… jen teď na mě dolehlo, že jsem v minulosti po lécích přibrala, tak jsem se rozhodla, že budu intenzivně cvičit, abych to shodila. Sama jsem nikdy nebydlela, řídit nesmím, mám tedy kocourka moji lásku, ale o něj není problém se starat a můj je hodně spavý a přizpůsobivý, takže mě ani nebudí, když potřebuji dospávat. Takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
11.3.26 19:59

Jo naštvala, pár lidí mě tady zná osobně a žádný troll nejsem, nevím, co bych z toho měla. Do chráněné dílny jsem chodila, resp. jsem dělala v tréninkových kavárnách, v tréninkovém obchodě a kdysi peer konzultanta. Jenomže každý pokus o tuhle práci vedl k hospitalizaci, naposledy jsem byla v PNB vloni. Teď si dávám pauzu a chci se věnovat sobě a ráda bych ještě něco studovala.

SPC léků na stránkách SÚKLu samozřejmě čtu všechna, ale prostě ne po všech se přibírá. A v propouštěcí zprávě z psychiatrie podepsané primářem mám třeba i to, že mi nasadili lurasidon kvůli tomu, že nemá vliv na přibírání, kvůli mé fixaci na hmotnost. V SPC to sice takhle úplně není, ale prostě si nemyslím, že kvůli tomu, že beru třeba tenhle lék, tak nemůžu shodit, když prostě mám kalorický deficit a sportuji jak kardio, tak silově. Řešila jsem to i s prof. biochemie a prostě bych trochu hubnout měla, třeba pomaleji, to je jasné, jako ve 20ti mi stačilo si místo 3 knedlíků dát jeden a druhý den už jsem měla o kg míň (trochu nadsázka, ale hubnutí bylo snadné, navíc ty teorie všech, že se na psycho lécích nedá shodit, je třeba taky blbost, brala jsem 800 - 1000 mg quetiapinu, který skoro všem zvyšuje chutě k jídlu a přibírá se po něm a já na něm měla anorexii a hubla jsem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
11.3.26 20:10

Pokud má někdo vše, tak pro to taky udělal vše. Pokud má někdo nic, tak proto, že nedělá nic.
Závist je odsouzení hodná vlastnost, stejně tak lenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102049
11.3.26 20:15
@Zeoli píše: Více

No, zdravá dávka lenosti je nejlepší ochranou proti vyhoření a složení se, takže tu bych tedy nezatracovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí