Jeden má vše a druhý nic?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.3.26 20:17
@Zeoli píše: Více

Hodně zjednodušené a ne vždy to platí. Jsou lidé, co se mohou snažit, jak chtějí, stejně jim to nevychází. Lenost zase někdy bývá zaměňována za depresi. Není to jen můj názor, tohle jsme probírali s mou psycholožkou.

• Citovat
  • Upravit
8302
11.3.26 20:18
@RajaMatangi píše: Více

Není troll.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.26 20:26
@Zeoli píše: Více

Tak to si dovolím oponovat… známá si našla manžela v 15ti. Líná, při těle, ale on se zakoukal a prostě ji chtěl… ona nikdy nepracovala a nikdy se o nic nesnažila a mal 2 děti, manžela a asi 8 zvířat… pořád si stěžuje že manžel je furt v práci (není). Ona má vše a nikdy se nesnažila, ale fakt nikdy co ji znám. Ani nevaří :nevim:. Je to o štěstí s ne o snaze.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.26 20:26
@hanka.br. píše: Více

To byl příklad, bohužel znám někoho, kdo byl hodně zapálený do zdravé životosprávy, stejně dostal rakovinu, bohužel nevyléčitelnou.
A k té lenosti - zrovna tohle jsem probírala na posledním sezení s psycholožkou, lenost bývá někdy zaměňována za depresi. Když má někdo fyzický handicap, tak to společnost většinou chápe, psychické problémy se však s takovým pochopením nesetkávají.

• Citovat
  • Upravit
3847
11.3.26 20:35
@Lollitka píše: Více

Tak to je masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11074
11.3.26 20:36

No, mela jsem kolegyni s dost podobným postojem jako ty, ale ona děti mela, dokonce 4 a každé to dítě mělo svého tatínka a v práci taky toho po ni chtěli moc a všude toho chtěli moc a taky se futrovala antidepresivy.
A jakože říkala, že je líná. A bylo i vidět jak je unavena a zívala, pořád zívala a vzdychala :nevim:
A ta rodina ji taky naložila…a ja i ostatní kolegyně jsme byly šťastné, že ji po roce a cosi vyhodili.
Jinak by odešli všichni ostatní a tak negativní postoj jsem nikdy pred tim neviděla a neslyšela a doufám, ze ani neuvidím a neuslyším, ona nedávala nic moc na jevo, ale v okamžiku kdy spustila, tak to byl šílený zmar.
Nemyslím, že byla líná, ale neměla kapacitu zvládat víc.
A taky to svedla na okolí, v sobě chybu neviděla.
Tou negativní energii jen sálala.
Tebe vnímám dost podobně …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.26 20:44
@Trojlístek píše: Více

Tak mít 4 děti se 4 tatínkama tak jsem na Bohnice taky :zed:… uz jen se s každým bavit o tech dětech a řešit harmonogram 8o

• Citovat
  • Upravit
117
11.3.26 20:56
@Lollitka píše: Více

To už se v tom úplně ztrácím, proč tedy nemáš s takovou náloží plný ID? 8o

Ať je ti lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
11.3.26 21:03
@RajaMatangi píše: Více

K ID už se nechci vyjadřovat, nejsem posudkový lékař, navíc ono dost lidí závidí i ty ne moc veliké peníze a ještě, když vidí člověka, na kterém třeba na první pohled není nic moc vidět. Do tajů posuzování jsem nikdy nepronikla.

Jinak díky, já se právě všemožně snažím, abych se mohla nějak zapojit a i k dobrovolničení bych se právě ráda vrátila a nemyslím si, že by zdravotní problémy tolik měly být překážkou (samozřejmě záleží, jak co a taky v jaké fázi). Ale když jsem docházela v roce 2013 za seniory a měli jsme supervize dobrovolníků, tak tam byl třeba pán po mozkové příhodě, který nemluvil, ale hrál perfektně šachy a spousta pacientů s ním moc ráda hrála, i když byl takhle handicapovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36307
11.3.26 21:06
@Anonymní píše: Více

Každý vztah zažije dřív nebo později krizi. Jen ho pořád omlouváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11074
11.3.26 21:27

Tak ony ty děti postupně všechny skončily v péči tatínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.26 21:53

@Trojlístek Ta kolegyně nejspíš byla psychicky nemocná. Těžko soudit, neznáme její celý příběh.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.26 22:05

Jujky, to je ale krásná ukázka zranitelného narcismu. Ty jsi, holka, úplně učebnicová. Jak ze skript. Takže: psychiatr a diagnostika a pak intenzivní psychoterapie v délce alespoň dva roky. Nic jiného ti nepomůže.

Nejsi oběť. Jen jsi uvnitř dost rozbitá a máš pocit, že jsi oběť trudného osudu. Neříkám to jako odsudek, ale jako holý fakt. Něco s tím dělej, jinak budeš sama už navždy. Tohle tvoje fňukání, ublíženectví a závist fakt ve vztahu nikdo nedá.

• Citovat
  • Upravit
11074
11.3.26 22:12

Tak ona si jista stigmata tahala uz z dětství.
Nicméně si poměrně jasně uvědomovala to své fňukání a toxicitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
11.3.26 23:19

Upřímně si myslím, že ženy, které mají na základě jedné diskuze potřebu stanovovat komplexní psychiatrickou diagnózu, a ještě pod rouškou anonymu, by k tomu psychiatrovi měly jít také ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí