Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Alice180 píše: Více
Tak hlavně, že za celý zakladatelky život to během docházení k psychologovi a psychiatrovi nikdo nepoznal a tady to někdo diagnostikuje z pár komentářů ![]()
Ano, je to hodně odvážné. Ber to tak, že jsem zkrátka hodně odvážná. ![]()
@Ani123200 píše: Více
A ty si myslíš, že se tím ti lidé pochlubí hned na první dobrou? Vždyť by absolutně nezískali to, co chtějí. Tohle nikdo neříká, protože by celá ta hra okamžitě prestala fungovat. Jó, hraničář, ten ti to vytroubí hned, protože si uvedomuje, že je neco špatně a většinou se snaží o nápravu. Proto jich tou diagnostokou projde také daleko větší procento. Jinak ona neříkala, že je léčena na psychiatrii. Jen, že má AD, která může ve většině případů napsat i praktik a píše je bez hlubšího zkoumání na blbou náladu.
@Anonymní píše: Více
Tak to jsem předpokládala, že jí píše AD psychiatr…ono obecně u poruch osobnosti je to těžké, protože ti lidé okolí nevěří, že by problém mohl být v nich. Mám kamarádku hraničářku, která se fakt snaží. Ne, že by neměla horší období, ale zvládá to. Moje mamka si třeba svoje problémy nikdy nepřiznala, věřila na osud a paradoxně ten osud jí dal nakonec za pravdu, umřela na rakovinu krátce po šedesátce, i když žila zdravě, nepila, nekouřila, nejedla nezdravě, ale jak měla ty úzkosti, tak jí z toho bylo pořád zle i od žaludku od nervů, tak asi příčina byla ta psychika.
To je fakt obrovská odvaha – někomu psát, že „bude sama na vždy“ a přitom se ohánět „odborností“. Kdyby to opravdu bylo z hlavy psychologa, psychiatra nebo terapeuta, tak by to bylo naprosto neprofesionální a neetické. Takhle to spíš působí jako osobní útok s nádechem pseudoodbornosti.
Co by zato tve „nic“dali nemocni, umirajici, tem co umiraji blizci..nerouhej se nebo opravdu zjistis, co to je nemit nic. Jinak asi znaky deprese. Takze terapie.
To je možné. Za svým tvrzením si ale stojím. Což znamená, že už to asi dál nemá smysl pitvat. Někdo si z toho třeba odnese něco, co ho trkne a bude snáze schopen pochopit něco nekalého ve svém okolí. Někdo si o mně bude myslet, že jsem blbá. Tak to je, s tím počítám.
Štěstí a smůla určitě vliv mají, ale z mé zkušenosti skutečně hraje největší roli osobní nastavení (a tam se můžeme bavit, nakolik je i to výsledkem genetické loterie či vůle).
Ono kolikrát stačí nahlédnout pod pokličku někoho, kdo na první pohled „má všechno“. Překvapilo by tě, jak často je tam třeba závažná zdravotní diagnóza, strach o děti, finanční nestabilita… ale ti lidé s tím žijí, protože jednak jim nic jiného nezbývá, a druhak sami nejlépe vědí, že srovnávat svůj život s jinými nejenže nepomůže, ale hlavně ani objektivně nejde, protože prostě nikdy nemáš dostatek informací.
Před chvílí jsem procházela parkem a proti mě jel mladý kluk na elektrickém vozíku, podle všeho skoro úplně paralyzovaný, i hlavu měl položenou na rameni. Jestli se chceš za každou cenu srovnávat, začni z druhého konce.
@Ani123200 píše: Více
Teď už jen všeobecně k tématu. Ano, poruchy osobnosti jsou obecně složité na pochopení. Jak vnitřně, tak i směrem od okolí, které nedokáže tohle většinou rozpoznat a stává se tak nechtěně součástí toxickýh vztahů. Ale třeba hraničáři jsou opravdu daleko lépe léčitelní, protože si uvedomují, že problém existuje v nich a snaží se ho řešit. A mnozí to opravdu dokážou. Člověk se silně narcistními rysy či přímo poruchou však nemá z podstaty struktury sveho já vhled a nevidí, že problém je v něm. Nedokáže držet stabilní a dlouhodobé vztahy ani milostné, ani pracovní. A tak přenáší vinu na okolí, aby zakryl stud. Zranitelný typ fňukavými výlevy na trudný osud, skrze něž hledá politování a strhává tak pozornost směrem k sobě, nebo otevřeně agresivními útoky vůči okolí u grandiózního typu. A jen taková poznámka na závěr. Čím více bude mít člověk povědomí o těchto věcech, tím menší pravděpodobnost, že se dostane do vlivu takové osoby.
Nejsi ani tak odvážná jako si tu anonymně na něco hraješ ![]()
@Trojlístek píše: Více
Souhlas. Myslím si, že to je problém i zakladatelky, je to energetický upír a proto s ní nikdo nechce být déle v kontaktu. Spousta lidí hned přisuzuje všechno depresi a honí člověka k psychiatrovi. Ale přitom je to jen negativní postoj k celému světu a proto se tomu člověku vůbec v ničem nedaří.
@Anna766 píše: Více
Mne se osvědčilo se s podobnými xxx nebavit, jakákoli reakce ji živí… Tohle lidé co diagnostikují jsou většinou pacienti co se nikde neléčí ač to evidentně sami potřebují. Nereagovat je podle mne nejlepší.
Jenže je zajímavy si přečíst zakladatelku a pak popis toho, co psala anonymní. Celkem to sedi ![]()