Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
23, jéééé
![]()
Já jsem si ve 23 myslela, že můžu a dokážu snad všech, když budu hodně hodně chtít..
Už si to nemyslím
Ale pořád jsem životní optimista
Já si myslím, že k životu obecně patří to dobrý i zlý, takže i to zklamání. Kdyby bylo vždy vše happy, tož pak neoceníš to hezký. A kolikrát - co si budeme namlouvat - „my lidi“
neoceňujeme to hezký na pozadí každodennosti.
@Anonymní píše:
@Magdaleeena
Je mi jenom 23..:). Jsem ještě mladá a naivní no..
@Magdaleeena píše:
Mno, jo no… to je život… ona je taková.. jiná![]()
Znám pána, který má doma velmi atraktivní sebevědomou dámu, kterou nehodlá opustit. A má dítě s milenkou, která je o 20 let mladší, šedá myška o váze zcela jistě přes 100 kilo. Ale na rozdíl od jeho ženy k němu vzhlííííží![]()
mno, nikdo nejsme dokonalý, že se najde jiná/lepší?
Vidíš, a to byl jeden z jeho argumentů, proč zůstává s přítelkyní…že k němu vzhlíži, má ho ráda a on ví, že je pro ni „bůh“. O té druhé řekl, že se mu sice líbí, jak je sebevědomá, ale že ho to občas až děsí…strašně ho překvapilo, že narozdíl od jeho přítelkyně, když s ním ta nová nesouhlasí, tak mu to řekne, že by k němu asi tak nevzhlížela…
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaše názory. Myslíte si, že je možné, mít jeden vztah za celý život? Mám kamaráda, kterému je 24 let. Jeho přítelkyně je o dva roky mladší a jsou spolu 6 let…to znamená, že jemu bylo 18 a jí 16…jsou si sobě navzájem prvními partnery (i sexuálními). Kamarád o ní vždy mluvil moc krásně. Oba studují stejnou školu, poslední dva roky spolu bydlí. Prostě idilický vztah. Proto mi začalo být dost divné, když zhruba 10 měsíců dozadu začal kamarád říkat, že si píše s jinými, že ho napadlo, jaké by to bylo s jinou a o své přítelkyni už tak hezky nemluvil- najednou není tak chytrá, není sebevědomá…
Naprosto mě ale šokoval minulý týden, když mi řekl, že už 3 měsíce spí s jinou. Schází se pravidelně, občas jdou na kávu, na výlet, rozumí si, ona je chytrá, sebevědomá, krásná a mají prý skvělý sex. Zároveň ale pořád udržuje vztah se svojí přítelkyní. Když jsem se ptala, proč se s ní nerozejde, tak mi řekl, že jsou spolu přece dlouho a že ji má rád. Jako ženská tomu nerozumim, když cítím, že mi partner nevyhovuje natolik, že bych ho chtěla podvádět, tak to přece buď nějak vyřeším(na vztahu pracuji, komunikuji) nebo se rozejdu. Myslíte si, že pro muže je opravdu tak důležité, že měl jen jednu sexuální partnerku za život a potřebuje to „dohnat“? Nebo třeba s tou novou holčinou nejde jen o sex, ale on si to nedokáže nebo nechce připustit? Děkuju za vaše názory..:)
mam známou které je ted 39 a měla opravdu jen jednoho jedineho partnera… má s nim i dítě a nutno dodat že ten ji teda strasne podváděl a už spolu ani nejsou ale ona ho furt miluje a prý si sex s nikym jinym neumí představit… ale neznám ani jednoho chlapa který by měl jen jednu sexualni partnerku …pokud nekdo tady zna tak napiste
@Anonymní píše:
No, nevím. Já jsem vdaná letos 27 let. První vztah, byli jsme hodně mladí, nezralí, měli se rádi, měli zpočátku podobné představy o životě, rozuměli jsme si. Dnes jsme jiní než dřív, oba dva než tehdy v 18. Bohužel se ale vzdalujeme. Manžel je čím dál větší cholerik, hysterik, já už nejsem tak submisivní ani splachovací, vznikají třenice.....Posledních 10 let to není mezi námi moc ok, hádáme se, máme každý jiný představy. Čím dál častěji přemýšlím, zda se nerozvést, manžel nechce, ale také šťastný není. Ale tak nějak jsme zabředli…Děti velké, hypotéka doplacená, ale nerozumíme si. Chtěla bych žít jinak- v klidu, míru, mít pocit souznění s tím druhým, což doma necítím…smutné…Dnes mám názor ten, že člověk by měl mít nějaké zkušenosti a být zralejší než se „vdá-ožení“. Vyjít to samozřejmě někomu může…
Je mi jasné, že u vás je to úplně jiná situace. Máte spolu děti, rodinný život. Jemu ale v uvozovkách o nic nejde. Ano, jsou spolu dlouho, ale jsou mladí, rodinu nemají, tak co…:). Já prostě nechápu, proč by ji podváděl, kdyby ji měl tak rád…ještě navíc takhle dlouhodobě..
@Anonymní píše:
@Gemini91
Mně jde spíš o to, že ano, byli nebo jsou spolu takhle dlouho a je to krásné..:). Ale nebyli si nevěrní. Já nerozumím jeho chování…čtvrt roku pravodelně chodit za jinou a pak si lehnout do postele ke své přítelkyni..
Určitě si nevěrní nebyli to vím na 100%
@axelina píše:
mam známou které je ted 39 a měla opravdu jen jednoho jedineho partnera… má s nim i dítě a nutno dodat že ten ji teda strasne podváděl a už spolu ani nejsou ale ona ho furt miluje a prý si sex s nikym jinym neumí představit… ale neznám ani jednoho chlapa který by měl jen jednu sexualni partnerku …pokud nekdo tady zna tak napiste
No, já už teď taky neznám..:D. Ale já prostě nevěřím tomu, že by ji podváděl jenom kvuli sexu..a nebo teda když jo, tak by přece stačil jednonoční úlet nebo by těch úletů měl víc, aby si užil víc žen..:D…ale to, že má prakticky paralelní vztah s jinou slečnou už čtvrt roku…a mimochodem slečna ví, že je zadaný.. ![]()
@Anonymní píše:
@Eminka1
Takže věříš tomu, že on ji třeba ještě půl roku bude nevěrný, pak to skončí a vztah pojede vesele dál? Přítelkyně se to nikdy nedozví, jednou se vezmou, budou mít děti a na tohle se v podstatě „zapomene“? Já neříkám, kdyby jednou někde v opilosti ulítnul…ale čtvrt roku v podstatě udržovat paralelní vztah, to mi přijdé hrozné..
ne v tomhle pripade si myslim ze je to nevyspely blbecek a srabik co stoucha 2 zensky. Mel by to resit a pokud chce byt s pritelkyni mela by to vedet at se muze zaridit. Odpovidala jsem spis na otazku vztahu na cely zivot a myslela jsem to tak ze kazdy dlouhy vztah ma i hodne za sebou a vydrzi jen tehdy pokud ty nastrahy zivota spolu partneri dokazou prekonat. A k otazce jednoho sexualniho partnera a dohaneni, no kazdyho v zivote asi napadne jestli nekde neco nezmeskal a v tomto pripade si jednim uletem muze uvedomit ze chce jen svou partnerku nebo naopak chce si sexualne uzivat jinde a v tom pripade by mel byt k partnerce uprimny aby oba mohli byt stastni.
Mno, vidíš.. mám kamarádku, která je podobná té první, také k němu vzhlížela. On si našel sebevědomější, tu si vzal, občas čtu s ním rozhovory, jak je pyšný na svou rodinu, úspěšnou ženu.. a přitom po letech píše té první - mé kamarádce, jak mu ona chybí a že NEVÍ
, jestli neudělal chybu
A ano, kdyby si vzal tenkrát mou kamarádku, třebas by toto dnes psal té druhé
Čistě za mě, je to povahou lidí či přímo většina z nás pod vlivem různých krizových situací v životě neví, co vlastně chtějí ![]()
@Petra410 píše:
Je mi jasné, že u vás je to úplně jiná situace. Máte spolu děti, rodinný život. Jemu ale v uvozovkách o nic nejde. Ano, jsou spolu dlouho, ale jsou mladí, rodinu nemají, tak co…:). Já prostě nechápu, proč by ji podváděl, kdyby ji měl tak rád…ještě navíc takhle dlouhodobě..
V tomto případě ten vztah samozřejmě nemá cenu a rozchod je jediným řešením. Já ve svém příspěvku spíš odpovídala obecně na otázku Zda první vztah může být na celý život.
A to já ano. Spoustu chlapů jsou nevěrní jen kvůli sexu.
Pracovala jsem v mužském kolektivu, tak ty iluze nemám ![]()
A ano, i můj muž dnes bývalý. Ale on je bývalý:) kvůli něčemu jinému, v jeho případě jsem nevěru neřešila ![]()
@Anonymní píše:
No, já už teď taky neznám..:D. Ale já prostě nevěřím tomu, že by ji podváděl jenom kvuli sexu..a nebo teda když jo, tak by přece stačil jednonoční úlet nebo by těch úletů měl víc, aby si užil víc žen..:D…ale to, že má prakticky paralelní vztah s jinou slečnou už čtvrt roku…a mimochodem slečna ví, že je zadaný..
@Anonymní píše:
A to já ano. Spoustu chlapů jsou nevěrní jen kvůli sexu.
Pracovala jsem v mužském kolektivu, tak ty iluze nemám
A ano, i můj muž dnes bývalý. Ale on je bývalý:) kvůli něčemu jinému, v jeho případě jsem nevěru neřešila
No nejhorší na tom je, že jeho přítelkyně ho má opravdu tak moc ráda..:)..možná až nezdravě, je na něm závislá. U ní bych se opravdu bála, aby si neublížila, kdyby se s ní rozešel. Neodvedu si představit to, kdyby to prasklo. Myslím si, že je dost možné, že ona by začala obviňovat sebe, že za to může ona, odpustila by mu, zůstala s ním a ještě věřila, že to zavinila a hledala, jak se má zlepšit. Není moc sebevědomá..:(. Je to můj kamarád, ale je mi té holky strašně líto..
@axelina píše:
Manzel moji kamaradky
ona vesela, spolecenska, vtipna. On, mamincin chlapecek, co se odmita odstehovat z domu. Jsou spolu tri roky. Po dvou letech se brali, ted maji uz rocni ditko. Za celou dobu spolu nebyli sami dyl nez par dnu. Absolutne nevim, kam ta holka dala oci a rozum. Jsem zvedava, jak tohle dlouho vydrzi. Ona je neskutecne zamilovana a cokoli reknu omlouva ho, ze takhle to neni. Jednou ji ty ruzovy brejle ale spadnout musi
@Anonymní píše:
No, já už teď taky neznám..:D. Ale já prostě nevěřím tomu, že by ji podváděl jenom kvuli sexu..a nebo teda když jo, tak by přece stačil jednonoční úlet nebo by těch úletů měl víc, aby si užil víc žen..:D…ale to, že má prakticky paralelní vztah s jinou slečnou už čtvrt roku…a mimochodem slečna ví, že je zadaný..
já bych řekla takový pruměrný chlap…řešit to začne až když by se to jedna nebo druhá měla dozvědět… neni to asi fakt nic vyjímečnýho ![]()
Neřeš to.
Já svého muže milovala, jeho nevěry jsem tolerovala, resp. že nějaké jsou (a že byly celý náš vztah) jsem zjistila asi po 10 letech. A ne, kvůli nevěrám jsem ho milovat nepřestala. Rozvedli jsme se až za pár let kvůli něčemu jinému. A dnes je podruhé ženatý. Jeho současná manželka je o 15 mladší a nevěry mu toleruje. Ano, on se nezmění. Ale dovedu si představit, že pro někoho není nevěra důvodem končit vztah.
@Anonymní píše:
No nejhorší na tom je, že jeho přítelkyně ho má opravdu tak moc ráda..:)..možná až nezdravě, je na něm závislá. U ní bych se opravdu bála, aby si neublížila, kdyby se s ní rozešel. Neodvedu si představit to, kdyby to prasklo. Myslím si, že je dost možné, že ona by začala obviňovat sebe, že za to může ona, odpustila by mu, zůstala s ním a ještě věřila, že to zavinila a hledala, jak se má zlepšit. Není moc sebevědomá..:(. Je to můj kamarád, ale je mi té holky strašně líto..
No, nevím. Já jsem vdaná letos 27 let. První vztah, byli jsme hodně mladí, nezralí, měli se rádi, měli zpočátku podobné představy o životě, rozuměli jsme si. Dnes jsme jiní než dřív, oba dva než tehdy v 18. Bohužel se ale vzdalujeme. Manžel je čím dál větší cholerik, hysterik, já už nejsem tak submisivní ani splachovací, vznikají třenice.....Posledních 10 let to není mezi námi moc ok, hádáme se, máme každý jiný představy. Čím dál častěji přemýšlím, zda se nerozvést, manžel nechce, ale také šťastný není. Ale tak nějak jsme zabředli…Děti velké, hypotéka doplacená, ale nerozumíme si. Chtěla bych žít jinak- v klidu, míru, mít pocit souznění s tím druhým, což doma necítím…smutné…Dnes mám názor ten, že člověk by měl mít nějaké zkušenosti a být zralejší než se „vdá-ožení“. Vyjít to samozřejmě někomu může…