Jeho chování v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1064
6.7.26 07:46

Ja i věřím, ze ti muze byt spatne a jsi unavena tak brzo. Ja to nezažila, ale kamarádka ano.
Me teda zarazi, ze “je ti lito”, ze chodi do prace a pak funguje doma. Jako proč? Vždyť to dělají všechny ženský (záměrně píšu jen žensky, protože emimino me naučilo, ze kazdej druhej se během těhotenství zázračně promění v neschopného de.ila)
Ja bych ho teda sjela jak malý dítě, protože se tak chová a jasně mu vysvětlila, že tohle není nic oproti tomu, co teprve přijde po narození dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13019
6.7.26 08:41

Já teda nevím, ale mám okolo sebe spoustu žen, které zjistily těhotenství tak, že jim bylo špatně a byly unavené a to ještě před termínem menstruace. V osmém týdnu už jim nevolnosti jely prakticky ta nejhorší část z celého těhotenství. Připadá mi to normální a nenormální spíš to, že se tomu někdo diví.
Mně špatně nebylo téměř vůbec a že jsem těhotná jsem pocítila tak asi ve 14 týdnu.
Byla jsem v okolí za exota spíš já než ty, co blily dnem i nocí téměř od počátku.

Příspěvek upraven 06.07.26 v 09:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
6.7.26 08:42
@Anonymní píše: Více

Obnovuji zdejsi klub kre.enu a jmenuji prvniho clena. Spatny vyber zakladatelko k.ten jak vysity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
6.7.26 08:58

Ano, vybrala sis špatně. Naprosto katastrofálně.

Je to další budižkničemu, kterej si myslí, že žena je služka, která má na sebe ještě vydělávat.

Je ti líto, že po práci musí doma něco dělat? PROČ? Proč Ty bys měla pracovat v práci i doma a on jen v práci? Ty chceš bejt jeho služka?

Ještě to celý můžeš zvrátit. Ale to s touhle mentalitou asi neuděláš.

Už mě fakt nebaví každej den číst, jak ženy dělaj poskoky mužům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17817
6.7.26 09:03
@j.a.n.i1 píše: Více

Jet extra do obchodu autem pro pár banánů, to by se cukal i ten můj. My teda máme obchody v pěší vzdálenosti (větší město), ale na vesnici to nemusí být samozřejmost a bez auta nekoupíš ani rohlíky. Posílat ho spíš pravidelně na větší nákupy, napsat mu seznam, ať nakoupí cestou z práce, jasně může se stát že dostane zrovna nějaké těhotenské chutě na něco co doma nebude, ale ve většině vesnic už jsou dneska často aspoň Vietnamci… Může tam pak zaběhnout, sjet na kole, přitom si zasportuje a vybije se trochu. Ale fungovat doma by měl, mojí kámošce bylo tak zle od začátku, že nezvládala ani nakrmit kočku. Jak otevřela konzervu, letěla zvracet a její se fakt staral o všechno, prozvracela celé těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102049
6.7.26 09:33
@Jahudka82 píše: Více

No, tak si taky pripadne tehotenske chute muze nechat zajit, není to nic, co by do dalsiho nakupu nevydrželo…
Jinak fungovat by doma mel, to určitě, nakupovat muze cestou z práce, ale na druhou stranu, to, ze ona je těhotná neznamená, ze ona může komandovat a cely svet se bude tocit jen kolem ni. A i ona určitě neco malo muze zvladnout, kdyby opravdu ne, tak je to totiž na hospitalizaci. Samozřejmě že i takové případy jsou, ale je to spise vyjimka, povetsinou je to spíše tak, ze je to děsně otravné, clovek musi vynechat par cinnosti, které mu vadi, ale zas nepotřebuje peci 24/7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6969
6.7.26 09:42

Situaci, kterou popisuješ, dobře znám.
Blila jsem do konce 6. měsíce, bylo mi strašně zle. Jen jsem ležela, koukala z okna, jedla rohlíky, šunku, banán a pila slabý černý čaj bez kofeinu. Mezi třetí a pátou odpoledne mi bylo líp, to jsem trochu poklidila, a pak zase blila až do půlnoci. Bylo to příšerné. Depka jako blázen, pořád jsem si musela vtloukat do hlavy, že mi nic není, co chudáci skutečně nemocní.
Chlap pomáhal, občas už z toho taky byl zoufalý, ale spíš v tom smyslu, že neví, jak mi pomoci. Zřejmě sis opravdu špatně vybrala. Opravdová zátěž teprve přijde, tohle je nic, navíc ti to trvá pár dní. Mrzí mě to :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8964
6.7.26 10:02

Ja chapu obe strany. Chlapi nejsou zrovna empaticky bytosti, neumi si predstavit, jak příšerně te ženské je. Určitě je to nenapadne ve vteřině, kdy uvidí pozitivní test. Navic pokud doted byl zvyklej na servis, tak logicky ted bojuje. A zenska by neměla očekávat, ze od vteriny otěhotnění je z ni princezna, o kterou se bude muž kompletně starat. Je potreba máknout na obou stranách. On se musi vic zapojovat, neočekávat servis. Ona jiste neleží 24/7, aby o ni muselo byt pecovano. Kauda mince ma dve strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
6.7.26 10:07

Me taky zarazilo, ze jedou dva pro
banán :)
A ze on je línej, o tom neni pochyb.
Proste dva nevyzrálí lide čekají dite. Ona v 8.tydnu dela supertehotnou a on je hulvát.

Příspěvek upraven 06.07.26 v 11:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34263
6.7.26 10:12
@TaLucie píše: Více

Jasně, ženská má celý těhotenství kmitat jak je zvyklá, neexistuje aby jí bylo špatně, něco jí bolelo a nedej bože aby musel chlap zvednout zadel a něco doma udělat. Je jasný, že v osmém týdnu nemá nárok vůbec na nic co? Trošku empatie by neuškodilo, a docela mě zaráží že tohle napíše žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6969
6.7.26 10:18
@arinecka píše: Více

Cítím to podobně, já v osmém týdnu nedošla ani do schránky, teda došla, ale u brány blila opřená o plot :mrgreen: Auto, no.. to byl vyšší level. Chlap měl zakázáno používat veškeré vůně, to jsem hned letěla, jedl v jiné místnosti. Nejhorší to bylo před Vánoci - v Tv pořád reklama na majonézu a salát… Kdo nezažil, nepochopí. Prostě je ti strašně zle, zároveň máš hlad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1890
6.7.26 10:21

Tvůj muž svým chováním reaguje na změny, které jsou mu nepohodlné a se kterými nepočítal. Chlapi jeho typu /dokud žena plně funguje, je vše ok, když po něm chce zapojení v dosud zvládaných činnostech, které se ho doteď nedotýkaly, není spokojený a dává jí to znát/ se snaží udržet si svou pozici hlavy rodiny, pod jejíž úroveň je nákup, úklid, vynášení odpadků. Možná k tomu byli vychování v původní rodině, možná je v tom utvrdila i partnerka, že ty ženské úkony v domácnosti nejsou jejich záležitostí. Žádná samozřejmě nevíme, jak budeme prožívat těhotenství a nebo nemoc. Ale chlap, který byl zvyklý v původní rodině makat nebo chlap, který žil sám a musel se starat, ten na to bude spíš připravený. Než třeba dlouho studující jedináček, který z pece svoji rodiny rovnou přešel do péče svojí partnerky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
6.7.26 10:25

Nemas pravdu. Ja napriklad byla hospitalizovana jen tri dny a pote jsem dlouhodobe musela co nejvic lezet - doma. Chodila jsem si jen pro jidlo, do sprchy, ale uz napr. jsem nedavala veci po sobe do mycky a rozhodne jsem neuklizela, nevarila ci nenakupovala. Vse delal partner. Stvalo to me i partnera, ale nedalo se nic delat. A neni to zas tak vzacne - vzdy pri krvaceni v tehotenstvi se to dela tak, tzn. tohle se muze stat komukoliv a partner by to mel ustat. Jasne, nebude nadseny, ale zena za to nemuze a ani si to tak nepreje. A dovedu si predstavit, ze hodne s zenou mohou zamavat i nevolnosti, slabost ci unava. To, ze to clovek nezazil neznamena, ze to neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.26 10:29

Dekuji za názor. Pokusím se s nim o tom v klidu promluvit. Samozřejmě chápu i negativní příspěvky. Ano -obchody jsou daleko takze když doma dojde jídlo ze kterého by mi nebylo špatně hold se musí jet pro banán a další věci. Spousta žen má tehotenstvi krásné, jiným je už od začátku špatně jako mně. Větou,,mluví mi na bříško “ když jsem v 8.tydnu jsem logicky nemyslela ze mam obrovské břicho ve kterém me kope dite a on si s nim povídá, spis jsem nafoukla tudíž mam větší bříško a muž proste obcas pohladí, rekne neco ve smyslu,,tak jak roste naše malý miminko.” Urcite mam i hormony ale zároveň věřím ze chlap by proste neměl byt sprostý a denně křičet jen proto ze ho o něco požádám

• Citovat
  • Upravit
2315
6.7.26 10:30

Pokud se ti dnes navaluje z toho, co včera bylo v pohodě, taky celkem těžký plánovat nákupy. Zažila jsem.

A jako sorry, dojet pro pár banánů fakt neni věc, která by je zruinovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí