Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@arinecka Presne. Nechapu, ze maji zeny kecy na ten osmy tyden. A celkove, ze kritizuji zakladatelku v tomhle ohledu. Asi mely stesti a mely tehotenstvi v pohode- coz vsem preju, ale vubec to neznamena, ze to tak ma kazdy. Je to zkratka jiny stav a je treba se tomu prizpusobit. To, ze vetsinou nevolnosti zacinaji, neznamena, ze nekomu nemuze byt uz strasne spatne.
@Katalpaz píše: Více
Ja moc nechapu zeny, co hned po pozit testu chteji na neschopenku, i kdyz jim nic neni.
Ale kdyz je nekomu zle tak se neda nic delat, to ovlivnit proste nejde. Ja mela nastesti cely tehotenstvi pohodu, jen mi vadilo syrove maso. Ale jak pises, ne kazda zena to tak ma no.
Mne taky bylo okamžitě špatně a defakto hned v PN, ale je fakt, že mám i vrozenou vadu a muselo se to hlídat.
Byla jsem unavena a uplne neschopna. Úplná mozková mlha.
Obě těhotenství hrůza. Bylo mi blbě a porad jsem spala.
V okamžiku porodu vše negativní zmizelo jak mávnutím kouzelného proutku.
Bála jsem se, že už se z toho stavu divnosti nikdy nedostanu.
Kdo mi to dával příšerně sežrat byly učitelky v MŠ straší dcery, pro ně byl tatínek bůh co se o vse stará a zvládá a ja ta nejvíce neschopná ženská.
Pro mě těhotenství nejhorší období mého života a paradoxně největší svině byly ženské, které měly neustále potřebu mě řešit.
@Pe.M.1 píše: Více
Pokud je hlava rodiny, tak se o rodinu stara.
Ok, nakup je pod jeho uroven, uklid taky. Zaridi na uklid firmu, na nakup dovazku.
@Anonymní píše: Více
Ne, ja to takhle nemyslwla.
Heley ja te nechci nejak skolit. Naopak s tebou soicitim. Nebudu ti rikat, ze tvůj muz je de*il, neznam vas
Jen me zarazila ta vzdalenost na nakup. Zkus mit doma zasobu veci co muzes jist. Třeba piškoty…
Domacnost je vas obou. Ted je prostě na nem. Nenech se nejak citove vyditat. Jeho pocity, jeho problem. Snaz se spis uklidit nekam a idealne neprilivat olej do ohne svymi emocemi. To te jeste víc vyčerpá.
A moje poznamka o mlhveni k brzichu vubec nemirila na to, ze tvoje těhotenství neni videt.
Bohuzel mam ve svem okoli mezi chlapi co takhle prehravaji nadseni na zacatku těhotenství jen same pitomce. Schopnej chlap resi spis logistiku a zarizuje veci…
Ne, nemusi se jet hned, to, ze ti je špatně, neznamená, že nemuzes taky trochu myslet a planovat a co je potreba koupit mi třeba napsat a poslat, aby se pro to mohl stavit cestou…
S timhle pristupem se vlastne ani nedivim, ze nadava…
@KKubula píše: Více
Jasně zmenilo se to presne v okamziku, kdy on dojel domů…
@j.a.n.i1 píše: Více
přesně, že by jako neměli mobily, a ona mu nemohla napsat „prosím, po práci kup banány“?
ne on musel přijet, a pak oba jeli koupit banán - no drama musí bejt
Zase ono když je ti tak blbě, že nic jiného než tu 1 potravinu sníst nezvládneš abys to nevyhodila, tak nejíst nic taky moc nepomůže, bylo by jí ještě hůř.
Teda tohle ti, zakladatelko, nezávidím, nenapadá mě bohužel nic jiného, než že sis vybrala špatně. Z mého pohledu se chová jako hulvát. Vrchol bylo tedy, kvůli tobě utratil peníze a naftu. Vážně, to řekne partnerce?
Co je jako bez řečí pro partnerku udělat? ![]()
No co, teď trochu tak pozdě bycha honit.
Můžeš s ním akorát mluvit, jestli je ochoten poslouchat, jediné jen, nemá smysl se pouštět do hovorů zrovna v okamžiku výbuchu vzteku, to nemá vůbec smysl, takový člověk neposlouchá. Nějaký lepší okamžik, kdy je on v klidu, což asi bude těžké.
Zdůraznil bych jeho slib, jak ti bude podporou a co je skutečnost.
No uvidíš. ![]()
Nepřipadá mi, že přeháníš. Z mého pohledu muže, těhotenství prd rozumím, takže jediné, co mohu pro partnerku udělat, je vyhovět jí v tom, co požaduje. A bez řečí.
Nadávky a vyčítání do toho fakt nepatří.
![]()
Kdyz ty veci dojdou tak se pochopitelně musí jet pro nove, párkrát se i proste stalo ze jsem mela nakoupené věci a letěla jsem k záchodu jen jsem pomyslela na nějaké jídlo doma tak po celém dni nejezení hold řeknu ze se bude muset zajet pro něco jineho abych do sebe aspoň něco dostala(tohle se nestává denně za celou dobu to bylo max 2). Jsem samozřejmě rada za názory či zkušenosti jiných ale tyhle rýpavé příspěvky typu,,no jsi pitoma, přemýšlej, chudák chlap “ vážně nejsou nutne.
@Jahudka82 píše: Více
Tak urcite zvladne napsat zpravu, kup cestou kilo banánů… A o tom to je, ze ta empatie by mela být oboustranná, pokud ona k tomu pristoupi stylem, ja jsem tehotna a ty budes skakat podle me, tak to proste fungovat nebude ani s normalnim partnerem.
Ty jo … chudák chlap. Měl by hodně rychle zdrhnout. Tohle by nevydržel ani svatej … ![]()
vy nemáte mobily? že musíš čekat až on dojede domů a pak udělat dramatický výjezd pro banán?
@stinga píše: Více
Jo takhle bych to třeba řešila já. Ale co my víme, třeba mu napsala nebo volala a on to neslyšel, to je zas dost časté u nás, že mu volám jestli nejde do Lidlu, který má při cestě z práce a on je najednou doma, třeba i s nákupem, ale pokaždé mi taky třeba nezavolá, že je v krámu jestli něco nepotřebujeme, protože to prostě chce mít co nejrychleji za sebou a nechce se mu tam hledat vanilkový cukr a x dalších věcí, který by mě určitě v tu chvíli napadly
proto jsem ráda, že nebydlíme v nějaké horní dolní, kde bych na něm byla závislá co doveze a kdyby on zapomněl koupit sunar a pleny, nebo jsem se mu nedovolala, dítě by bylo o hladu a mokré. Tipuju, že ona neřídí nebo nemá 2. auto aby si tam sjela sama ale pokud je jí zle, necítí se nejspíš ani na to. Já obě těhotenství chodila do práce, fungovala, takže to že bych nebyla schopná jíst jen piškoty jsem nezažila, blbě mi bylo spíš až večer z toho, že mě pálila žáha. Nákupy jsem netahala, ale chlapa takhle nehonila no, na to by se mi vykašlal z vejšky. A když už by mi bylo jo zle a pro něco bych ho poslala, byla bych ráda, že tam sjede a já nikam nemusím, pokud s ním mohla jet, zas tak špatně jí asi nebylo
pro mě byla jízda autem jako spolujezdec za trest. Bylo by mi blbě už jen z toho ![]()