Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@laducha tak ten most s ptákem je parádní, na ten se musíme přijet podívat… jsem ostuda, ještě jsem je neviděla…
Ano, letos jsem pár výletů sama s dětmi (7 let, 5 let, skoro 4 roky a 1,5 roku) podnikla, bylo to fajn, ale přiznám se, že to bylo dost náročné. Raději jezdím, když mám ještě někoho na pomoc s sebou (manžela nebo moje rodiče). Bohužel nemám k dispozici auto (jezdí s ním manžel do práce), jsme odkázaní na veřejnou dopravu, takže nejezdíme nikam daleko, tak do 40 km od našeho bydliště. A taky ne moc dlouhé trasy, max. 4-6 km, aby to bez problémů ušla i čtyřletá dcera (pro syna jsem brala kočárek a nosítko). Letos jsme byli třeba v brněnské ZOO a několikrát v Moravském krasu. Během podzimu a zimy mám na páteční odpoledne naplánované nějaké kratší vycházky (v dosahu MHD), ale příští rok už bych ráda vyrazila s dětmi i někam dál vlakem, možná i na víc dní. ![]()
@Regina Hero Dneska jsme šly s dcerou „pro změnu“ zase na bazén, tak jsem Ti vyfotila na mostě i toho býka ![]()
@laducha
jo, přijedeme to okouknout… a teda na venkovním bazéně jsem tam snad v životě nebyla, jen na kryťáku, jak si tak vzpomínám…
Ahoj, opět jsme „výletovaly“ s malou, minulý týden Kovozoo Staré Město, dneska Dinopark ve Vyškově.
Včera jsme s dcerou sice samy na výletě nebyly, ale dávám to sem jako tip.
Vlakem do Hranic na Moravě - město, po červené na vyhlídku u Sv. Jana Nepomuckého, pak na Hranickou propast, dolů do Teplic nad Bečvou do Zbrašovských aragonitových jeskyní a pak okolo Bečvy zpátky do Hranic.
Dcera chodí do turistického kroužku, tak jsem se k nim přidala a nelituju, bylo to fajn a i počasí nám vyšlo ![]()
@laducha píše:
Včera jsme s dcerou sice samy na výletě nebyly, ale dávám to sem jako tip.Vlakem do Hranic na Moravě - město, po červené na vyhlídku u Sv. Jana Nepomuckého, pak na Hranickou propast, dolů do Teplic nad Bečvou do Zbrašovských aragonitových jeskyní a pak okolo Bečvy zpátky do Hranic.
Dcera chodí do turistického kroužku, tak jsem se k nim přidala a nelituju, bylo to fajn a i počasí nám vyšlo
přesně na tenhle výlet jsme vyrazili, když mi bylo 11 nebo 12 v Pionýru… vedli nás tehdy dva kluci a tak jsme pořád podnikali nějaké výlety… ten jeden se jmenoval Pavel, byl černovlasý černooký a prostě úžasný a polovina děvčat do něho byla zamilovaná…
@laducha píše:
@Regina Hero A pamatuješ si něco z toho výletu?
jasně… nejvíc asi toho vykuleného chlapa, co jsme se ho zeptali… teda zeptal se ten vedoucí: „Dobrý muži, kudy tudy cesta do Teplic?“
Nevím, proč, ale čuměl jak puk a až napotřetí mávl rukou kamsi dopředu a otáčel se za námi ještě kus cesty, zatímco my jsme se chechtali a chechtali…
Objevila jsem další výletní cíl… hrad Lukov kousek od Zlína…
http://www.hradlukov.cz/index.php?…
Letos to asi už nestihneme, ale jaro to jistí… vypadá to tam zajímavě…
@Regina Hero Lukov je fajn. Poradaji se tam ruzne akce (sermiri…), to tam ale byvaji strasne davy.
@laducha tak už jsem to dohnala… mám ptáka i krávu…
![]()
Byla to ostuda, že já přerovačka jsem byla asi poslední, která to neviděla…
Jinak teda město vylidněné, mrtvé, skoro ani noha, všude zavřeno, a to byla sobota odpoledne… ![]()
Jinak ten opravený most se mi líbí, i když to rozdělení na jízdní pruh pro auta a vedle kola a pak chodce už moc ne… dřív to bývalo jen pro pěší, ne? Most je teď krásně široký a svádí to děti k pobíhání ze strany na stranu… ale těch aut tam za tu chvilku projelo docela dost na můj vkus…
@Regina Hero Víš, že ani nevím, jak to bylo se starým mostem
![]()
Pěkné fotky. Ano, bylo vylidněno, taky jsme nebyly doma, už od středy
Škoda, že jsi nenapsala, že sem jedete, v Horní Moštěnici byla výstava morčat
Kdybychom byly doma, určitě bychom se jely podívat.
Aut tu jezdí moc, doprava je tu mizerná, pořád zácpy. MHD jede okruh i dvakrát dýl, než má.