Jíte špičky banánů?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
10.10.14 22:03
@janca.kk píše:
Ahoj Všem, :mavam: momentálně jsem se na internetu dočetla, že se prý mají špičky banánů odkrajovat, že mohou obsahovat jedy hadů. Věříte tomu a odkrajujete?
Mě to nikdy nenapadlo, jím banán normálně celý, sem z toho teď docela překvapená :lol:

Tak to s tím hadím jedem je docela roztomilý a neškodný hoax.
Odkrajování špiček banánů může mít jiný důvod - je tam obsaženo malé množství halucinogenních alkaloidů. Ale je to straaašně malá koncentrace a jsou to „látky rostlině vlastní“. Pokud by to bylo jedovaté, tak bychom banány už dávno nekonzumovali.
Přidám jednu příhodu ze studentských let: na kolejích s náma bydleli i arabští studenti (bylo to za minulého režimu). Měli celkem slušně velkou osobní spotřebu (co se týkalo peněz) a když už bylo „vysoké datum“ a „nebylo co kouřit“, tak obvykle šli do obchodu s ovocem, nakoupili dvě kila přezrálých banánů (vnitřek jsme sežrali, hladoví moravští studenti) a kávovou lžičkou vyškrabovali z „kalíšku“ u stopky dužinu, kterou zabalili do alobalu a balíček položili na rozpálenou plotýnku elektrického vařiče. Zuhelnatělý zbytek nacpali do dutinek a kouřili… No ale nepozoroval jsem nikdy, že by byli nějak extra zkouření. Takže to bylo spíš takové placebo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
11.10.14 08:02
@Nik77 píše: :mrgreen: Toto je můj favorit: „Ve vysokém stupni těhotenství seďte co nejméně! Dítě je hlavou dolů a mohlo by jí mít placatou!“ :-)
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová