Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kika1991 No přesně. Mě to taky dělají přítele příbuzní a ještě ty ksichty k tomu přidávají. No děs ![]()
@Lufka19 Máš zajímavě vybraná jména pro kluka. Jedno cizí a druhé české
Charlotte je krása ![]()
Moc děkuju za názory a je rozhodnuto bude to Laura Trajerová
teda jestli to nebude na konec Matěj
ale klučíka už doma máme tak snad to vyjde
@Tamtama my máme Tamarku…a je to užasné jmeno..vzbuzuje obdiv a je málo dávané.
Holky, včera jsem četla někde na netu, že potvrzení z matriky (když nejsme vzatí) o jménu dítěte si nechat vystavit v místě, kde budeme rodit. Budu rodit v jiném městě, než bydlím. Tak mě to trochu zmátlo, protože nikde jinde jsem tohle nečetla. Chtěla jsem si to zařídit tady u nás. Tak teď fakt nevím…
@Missa2 píše:
Holky, včera jsem četla někde na netu, že potvrzení z matriky (když nejsme vzatí) o jménu dítěte si nechat vystavit v místě, kde budeme rodit. Budu rodit v jiném městě, než bydlím. Tak mě to trochu zmátlo, protože nikde jinde jsem tohle nečetla. Chtěla jsem si to zařídit tady u nás. Tak teď fakt nevím…
My sice sezdaní byly, ale rodné listy se také zařizovaly ve městě narození dětí, což bylo od bydliště nějakých 65 km.
@dvojčatkova Rodné listy chápu, ale spíš ta matrika o jménu dítěte. Jestli můžu tady nebo musím do města, kde budu rodit.
My máme termín „až“ 13.8… pro holčičku ( která to pravděpodobně není ) jsme se shodli na Zorce ( po dlouhých bojích - první dcerku mám Vendulku, ale vysněné jméno pro holku je Isabella
). No ale pro kluka to byl a stále asi je boj… Hned na začátku těhu mi přítel řekl, že nechce, aby se kluk jmenoval po něm - Václav, Vašek.
Já jsem si vysnila Damiánka, ale nikomu se nelíbí ![]()
Momentálně v posledním výběrovém kole byl Matyáš, Matouš a Tadeáš… Přítel mu „prozatím“ říká Tadeášku… a já zachvilku rodim a nevim ![]()
My máme doma Sarinku a Honzika. Ted čekám třetí a ve vyberu je Adam a Martin, Katka, Sofie a Adéla..
@kometa32 Přítel chce, aby se mimčo, když to bude kluk, jmenovalo po něm. Ale já prostě tuhle tradici nemám ráda, dalšího Karla v rodině bych už asi nezvládla
@Lintith taky se mi moc moc libi isabella ale bohuzel se nam to vubec nehodi k prijmeni ![]()
@Lufka19 ahoj… a mluvili jste o tom?? Víte jistě (teda dle UTZ), že to bude kluk? Co, kdyby bylo,,nejhůř,, tak zkusit jméno Karel v jiném jazyce? Například Carlos? Vypadá to líp a nezní to tak tvrdě ![]()
Ahoj, přišla jsem si pro radu
v porodnici prý chtějí obě jména i když jsme si nechali říct co to bude
no a já nevím jaké jméno vybrat - na začátku těhot. jsme si mysleli, že to tedy bude kluk a chtěli jsme Daniela, pak nám dr oznámil, že to bude holka
jenže mě se Daniel už nějak nelíbí - dává ho teď skoro každý
jako jooo možná si řeknete, že když víme, že to bude holka, tak je to jedno, prostě to tam jen plácnout a je to, jenže pořád je tu i to : Co kdyby se nááááhodou dr spletl?!… tak jsem se chtěla zeptat, která klučičí jména se vám líbí, potřebuji nějakou inspiraci
![]()