Jsem mimo já nebo manžel? Nákupy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
2.11.12 12:05

@Kassy Řekla jsem mu, kupuj to to a to. Když vidíš, že to dochází, tak to kup, je to tvoje starost, já to nemůžu tahat. Je ještě explicitnější vyjádření mojeho požadavku??? A v hlavě to mlíko apod. nemám. Nevíc ho konzumuje manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
2.11.12 12:06

Pořád se tady opakuje že má koupit těžké věci - no já nevím, ale my máme ve sklepe 25 kg brambor, aspon 12 krabic trvanlivého mléka a pití, džusy, vody. Manžel to koupí vždy nárazově v makru nebo v globusu. Možná by pomohlo prostě koupit trvanlivé potraviny ve větším množství at to furt nemusíte řešit, co? :kytka:
Samozřejmě jestli pijete čerstvé mléko tak to nejde koupit ve velkém, ale to myslím v jednom nákupu uneseš.

Příspěvek upraven 02.11.12 v 12:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
2.11.12 12:08

@KláraPu
Ne to není chyba. Ječením si nepomůžeš.
Zkus to nejprve po dobrém :-) Zkus ten seznam, dohodni se s ním v klidu - žádné výčitky, prostě v klidu - on by stejně nechápal, proč se zlobíš…

My to máme tak, že když potřebuji, aby něco koupil cestou z práce, tak mu to napíšu mailem :-) Dostane seznam, takže nemá šanci něco zapomenout a všechno je ok. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
2.11.12 12:13

@Mišela1 My to bohužel nemáme moc kde skladovat.

Přesunou věci na manžela prostě nejde. Není technicky ani manuálně zručný, ale není to nic co bych před svatbou nevěděla. Tudíž to po něm ani nechci. Nákup je v jeho mentálních i fyzických možnostech. Je mi prostě divný, že je to tak nepochopitelný pro něj, ale vlastně i pro vás. Jednou jsem přišla večer domů a děti hned, že mají hlad. Manžel seděl v kuchyni a večeřel. Tak se ptám, proč nedal dětem najíst a on na to - no, to já nevěděl, že by měly jíst, tys mi to neřekla......Tak to jsem taky byla zase mimo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.11.12 12:14

@asha to jsem zapomněla dodat, že jsem nejdřív jela taky pro šroubky a hmoždinky o číslo větší - bohužel větší šroubky zase neprošli dírkama na držáku… A že muž začal vrtat, aniž by z dosahu odstranil věci, které se váleli za tv stolkem, to snad ani nemusím dodávat, bohužel tam leželo i nějaký plyšák, tak celý od cihlovýho mouru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2587
2.11.12 12:17

No u nás je to fifty fifty…oba se staráme o vše..nemáme žádné rozdělené povinosti..tím nemyslím, že bych já ležela pod autem..a muž doma žehlil :mrgreen: :mrgreen: ale takové ty nevyhraněné děláme společně..já teda sama nakupovat nejezdím, neb mě to nebaví, ale máme tři holčičky..a jezdíme nakupovat všichbi, a všichni do košíku dáváme nač má kdo chuť, aby mi pak někdo nevyčet že doma není to co by chtěl..holky maj 10,7,2,..a za tu dobu už sou naučené, že kdyžsi nacpou košík sladkostma tak budou mít večer hlad bo bonbony se večer nejí :mrgreen: :mrgreen: takže snášej sýry, jogurty, paštiky, snídanový cereálie, ovoce…muž mlíka, pití…a já jen spíš takový ty čističe, drogošku, a maso..
Ale určitě si nemyslím, že je třeba dělat z mužů nějaký neschopný trubky, ale zase je blbost něco nepřipomenout jen z principu toho, že si má vzpomenout sám..a když se na vše jde s humorem a nadhledem tak i tohle může být prča..ale s výčitkama se nikdy nic nevyřeší, jen se kalí voda a vztah :palec:

A co třeba dělám když už něco fakt má dlouhou dodací lhůtu…navrtání poličky, opravení kola..cokoli..třeba i nákup těžkých věcí…tak říkám..no to nic miláčku nedělej si s tím hlavu, vím, že toho máš hodně :mrgreen:..,já si řeknu sousedovi,..kterému??..no tomu svobodnému :mrgreen: :mrgreen: ..nebo jardovi ten mi vždycky moooc rád pomůže :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to to pak doma lítá:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
2.11.12 12:19
@KláraPu píše:
Mám takový dotaz. Nevím jestli jsem objektivní nebo ne, tak potřebuji nestranný názor. Manželovi jsem Xkrát řekla, že pokud jede ráno plavat, tak jestli může v Penny nakoupit takové ty těžší věci - mlíka, brambory, džusy, apod. Normální nákup si dělám sama, než bych mu to vysvětlila, tak si to radši koupím sama. Ráno byl plavat a ani se nenamáhal se zeptat, jestli něco nepotřebuju. Vím, že jsem mu to mohla říct a připomenout…Když se vrátil (já jsem si už mezitím nakoupila ty menší věci, měla jsem to při cestě ze školy), tak jsem mu řekla: Taky jsi mohl nakoupit!" A on:" Stačilo říct, zase jen vyvoláváš hádky…". Je normální mu to pokaždé připomínat, taky doma jí a vidí, že došlo mlíko…Jsem už unavená myslet i za někoho, kdo je dospělý a žije ve společné domácnosti. Chci po něm hodně nebo by takovéhle věci mohl chlap pochopit, zapamatovat si a dokonce i udělat??

Tak to mi něco připomíná. Manžel je schopný, zlatý, hodný, ale na některé věci prostě zabedněný - bohužel asi jako většina mužů. Napiš mu prostě předem sms. Je to opruz, chápu, že tě to štve, ale za rozvod to nestojí :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.11.12 12:23
@Gladys píše:
@asha to jsem zapomněla dodat, že jsem nejdřív jela taky pro šroubky a hmoždinky o číslo větší - bohužel větší šroubky zase neprošli dírkama na držáku… A že muž začal vrtat, aniž by z dosahu odstranil věci, které se váleli za tv stolkem, to snad ani nemusím dodávat, bohužel tam leželo i nějaký plyšák, tak celý od cihlovýho mouru…
:mrgreen:
No tak to pak.. „zkrátka volšový ručičky“ :mrgreen: Ale urcite ma jiny prednosti ;)
U nas je to zas jak z povidky od P. G.Woodehouse, co pri zatloukani hrebiku do zdi asistuje cela siroka rodina vcetne sluzebnictva a stejne to konci nedobre :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
2.11.12 12:25
@KláraPu píše:
@Mišela1 My to bohužel nemáme moc kde skladovat.Přesunou věci na manžela prostě nejde. Není technicky ani manuálně zručný, ale není to nic co bych před svatbou nevěděla. Tudíž to po něm ani nechci. Nákup je v jeho mentálních i fyzických možnostech. Je mi prostě divný, že je to tak nepochopitelný pro něj, ale vlastně i pro vás. Jednou jsem přišla večer domů a děti hned, že mají hlad. Manžel seděl v kuchyni a večeřel. Tak se ptám, proč nedal dětem najíst a on na to - no, to já nevěděl, že by měly jíst, tys mi to neřekla......Tak to jsem taky byla zase mimo??

No můj manžel byl schopen vzít syna na zahradu ( máme ji asi 20 minut od bytu )ve 30C a nevzít synovi jeho pití. Máme tam pití v petkách ale syn z toho ještě neuměl pít. Tak jsme to probrali a manželuž to chápe. Přitom je to výborný táta a skvělý manžel, ale on vydrží bez pití hodiny tak mu to prostě nedošlo.

Příspěvek upraven 02.11.12 v 12:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.11.12 12:26
@KláraPu píše:
Mám takový dotaz. Nevím jestli jsem objektivní nebo ne, tak potřebuji nestranný názor. Manželovi jsem Xkrát řekla, že pokud jede ráno plavat, tak jestli může v Penny nakoupit takové ty těžší věci - mlíka, brambory, džusy, apod. Normální nákup si dělám sama, než bych mu to vysvětlila, tak si to radši koupím sama. Ráno byl plavat a ani se nenamáhal se zeptat, jestli něco nepotřebuju. Vím, že jsem mu to mohla říct a připomenout…Když se vrátil (já jsem si už mezitím nakoupila ty menší věci, měla jsem to při cestě ze školy), tak jsem mu řekla: Taky jsi mohl nakoupit!" A on:" Stačilo říct, zase jen vyvoláváš hádky…". Je normální mu to pokaždé připomínat, taky doma jí a vidí, že došlo mlíko…Jsem už unavená myslet i za někoho, kdo je dospělý a žije ve společné domácnosti. Chci po něm hodně nebo by takovéhle věci mohl chlap pochopit, zapamatovat si a dokonce i udělat??
Řekla bych, že to je normální :nevim:

Můj chlap nakoupí, klidně jede i v osm večer, ale seznam, prosím s-e-z-n-a-m! Jinak je schopný přivézt nákup za stovky, ale všechno jinak, než jsem chtěla…

A jak tu někdo psal, že dává odpadky mezi dveře, aby o ně zakopl, tak mám hostorku z loňska. Kvůli něčemu jsme vyndali z auta sedačku pro dítě, takže byla v bytě. Jela jsem s Ondrou vlakem do ZOO a manžel nás měl večer vyzvednout na nádraží. Říkala jsem, že nesmí zapomenout sedačku a pro jistotu ji vystavila ke dveřím, kde o ni musel stoprocentně štrejchnout. A to bylo pořád „jooo, vezmu, nejsem blbej“. A co myslíte? Přijel na nádraží bez sedačky a ještě si neodpustil poznámku, že samozřejmě mu u těch dveří překážela, že o ni málem zakopl. A prý jsem mu měla ještě z vlaku zavolat, aby ji nezapomněl. Příště… :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
2.11.12 12:26
@KláraPu píše:
Přesunou věci na manžela prostě nejde. Není technicky ani manuálně zručný, ale není to nic co bych před svatbou nevěděla. Tudíž to po něm ani nechci. Nákup je v jeho mentálních i fyzických možnostech. Je mi prostě divný, že je to tak nepochopitelný pro něj, ale vlastně i pro vás. Jednou jsem přišla večer domů a děti hned, že mají hlad. Manžel seděl v kuchyni a večeřel. Tak se ptám, proč nedal dětem najíst a on na to - no, to já nevěděl, že by měly jíst, tys mi to neřekla......Tak to jsem taky byla zase mimo??

Takovouhle situaci si nedokážu dost dobře představit. Vaše děti s tátou nemluví? Nebo jsou stejně jako on zvyklé, že se o všechno staráš ty, a tím pádem je ani nenapadlo říct tátovi, že hladoví a chtějí večeři? 8o
Jak to tak čtu, tak mi připadá, že jste si spolu zavedli systém on nic a ty všechno, což ti možná zpočátku vyhovovalo, když těch starostí nebylo tolik, a teď s dětma už jsi z toho unavená a vystreslá. Sedni si s mužem, řekni mu, že to takhle dál nejde a NAPIŠ mu seznam toho, co bude každý týden dělat. Přiděl mu v bytě nějaký prostor, o který se bude trvale starat (chodba, koupelna), zaúkoluj ho napevno s těma nákupama, prostě na něj převeď část povinností, které tě nejvíc namáhají.
Zkraje to bude možná těžký a ano, budeš se mu muset připomínat, ale věřím, že to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
2.11.12 12:31
@micelinka píše:
U nás je to stejné. Vidí, že není co jíst. Nic. Vidí, že je plnej odpaďák. Nic. Cítí, že je posraný dítě. Nic. atd. atd. Kolikrát ty odpadky dám před dveře, aby o ně zakopnul, dá je nastranu a nechá je tam. Hadry má všude, rozhodnu se je neuklízet, tak jsou za pár dní neskutečné hromady…on to asi nevnímá, nevidí, když mu to řeknu, tak má řeči, ale byl takový vždy, takže starého psa novým kouskům nenaučíš :mrgreen:
:pankac: :pankac: :pankac: jako u nás
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
2.11.12 12:37

No kdybych ja cekala, az manzela napadne nakoupit, tak doma umreme hlady :lol:
Jsem zvykla, ze kdyz prijde z prace, tak se v klidu naji a pak se automaticky zepta, co je potreba, MOje odpoved je jednoducha, jestli mas penize tak jedem rovnou do supermarketu. Vestinou tlaci kosik, protoze byva tezky, u pokladny vsechno vysklada a pak pekne taky do auta, no a z auta rovnou domu me pred lednicku a ja se pak uz zaridim, delame vetsi nakupy 1× tydne a se 3 detmi je toho potreba hafo, jinak behem nakupu se staram o 3 deti mezi regaly.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
2.11.12 12:38

Můj chlap taky jakoby NEBYL v domácnost(a to bohužel i u věcí ryze mužských),ale dokáže mě fakt n****t, když vleze do lednice, už s úmyslem, aby ze mě udělal debila, začne vyhledávat věci s prošlou záruční dobou nebo vytahovat hrnce s jídlem, který už se jíst nebude a začne je tak MIMOCHODEM říkat, že tohle a tohle je prošlý(většinou se jedná o jogurty, který než dám malýmu, tak stejně prohlídnu),že ta a ta omáčka už se vyhodí a když mě fakt chce naštvat, tak dá CELEJ hrnec na verandu, místo toho, aby to vylil do záchodu, já si toho kolikrát nevšimnu, protoře máme dva východy z baráku a já chodím tvětšinou tím druhým a ten hrnec, tak krásně KVETE třeba tejden, vožíraj to psi a ptáci a samozřejmě pak letí do popelnice(to ale musím udělat já),takže z mé výbavy hrnců a kastrolů je jen snítka z toho, co jsem mívala, takže takle se zapojuje TEN MŮJ :zed: :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
2.11.12 12:38

Asi je holt nezměníme. Tím bych to tu asi ukončila. Musím jít totiž koupit to MLÍKO :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí