Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No já mám kamarádku, která udělala přesně to, co tvoje dcera. Odstřihla rodiče.
Nutno říct, že její rodiče ji pomlouvají všude.
Prý je okradla, a teď se nechává živit mužem, který je manipulátor apod. Ve skutečnosti holka vystudovala VŠ (to je to okradení, nešla makat a nedávala jim peníze) a teď ji opravdu muž živí, ale to proto, že mají malé dítě a druhé na cestě. Pořád ji diktovali život, nejdřív si vydupala VŠ, kterou úspěšně zvládla, ačkoliv to byla blbost a prý na to neměla. Pak ji začali kecat do výběru partnera a to byla pro ni konečná. Nedivím se jí, znám obě strany a bylo to její nejlepší rozhodnutí v životě.
Podle toho, co tu píšeš, jsi spíš ublížila dceři ty než ona tobě.
Tak záhada je vyřešena
aspoň vidíme, že existuje opravdu hodně matek, které jsou za trest..
o svojí matce tyrance jsem zde už několikrát psala.. její nejnovější akce (mimo podzimní nesmyslné stížnosti na mne i bráchu do naší práce v našich přes 40letech
)
je ze dneška - po 18letech poslala svému vnukovi přání k narozeninám (nikdy o něj neprojevila zájem, nikdy ho neviděla a jelikož se s ní nestýkám já ani brácha, tak my tam děti neposíláme) a v textu bylo :
Přijď ať se dozvíš, proč jsem čekala až do tvé dospělosti ![]()
super…
@Lucy75 píše:
Tak záhada je vyřešenaaspoň vidíme, že existuje opravdu hodně matek, které jsou za trest..o svojí matce tyrance jsem zde už několikrát psala.. její nejnovější akce (mimo podzimní nesmyslné stížnosti na mne i bráchu do naší práce v našich přes 40letech
)
je ze dneška - po 18letech poslala svému vnukovi přání k narozeninám (nikdy o něj neprojevila zájem, nikdy ho neviděla a jelikož se s ní nestýkám já ani brácha, tak my tam děti neposíláme) a v textu bylo :
Přijď ať se dozvíš, proč jsem čekala až do tvé dospělosti
super…
Doteď jsem se litovala, že na naši matku nikdo nemá, ale musím uznat, že ta vaše je ještě vyšší level. Naše stížností a pomluvou v práci zatím jen vyhrožuje, ale dopisy „o pravda se ukáže“ vnukům píše běžně…
@Lucy75 píše:
Tak záhada je vyřešenaaspoň vidíme, že existuje opravdu hodně matek, které jsou za trest..o svojí matce tyrance jsem zde už několikrát psala.. její nejnovější akce (mimo podzimní nesmyslné stížnosti na mne i bráchu do naší práce v našich přes 40letech
)
Přijď ať se dozvíš, proč jsem čekala až do tvé dospělosti
super…
to je fakt masakr
![]()
Zakladatelka je magor to je jasný, ale tahle diskuze mě přivedla na hodně otázek.
Do kdy dítě vychováváme, tlačíme do věcí o kterých si myslíme, že je pro jejich dobro
Učení nasobilky? Co když chytrý dítě odmítne po ZŠ jít dál do školy. Nutit?
Co když v 16-17 chce odejít za chlapem? Zakazovat?
Když odejde a máte mladší dítě, nechcete, aby opakovalo staršího sourozence stojíte před dilematem, když dovolím a tvářím se, že pohoda, mladší bude mít dojem, že je to normálka..
Snad rozumíte.
@jahuhudka jo, máš pravdu. Teď mi normálně skoro nadávalo mé osmileté dítě, které doneslo čtyřku z opisu vět a já mu na trénink určila po dobu týdne opsat každý den 5 vět. Ty brďo, takový tuhý odpor. A zlomila jsem to až řevem, při kterým se natřásalo celé auto
ale přece za 5 let už to tak nebude fungovat
já se absolutně neučila celý gympl, taky to podle toho vypadalo, naši se naštěstí zmohli na výchovu jen dva dny po rodičáku, ale i tak…
@jahuhudka píše:
Zakladatelka je magor to je jasný, ale tahle diskuze mě přivedla na hodně otázek.
Do kdy dítě vychováváme, tlačíme do věcí o kterých si myslíme, že je pro jejich dobro
Když odejde a máte mladší dítě, nechcete, aby opakovalo staršího sourozence stojíte před dilematem, když dovolím a tvářím se, že pohoda, mladší bude mít dojem, že je to normálka..
Snad rozumíte.
Zakazovat, prikazovat, to nema cenu, to nikam nevede. Kazdy ma svoji hlavu a vi na co mu je. Nutit se neda nic
A kdyz bude chtit odejit za chlapem? Driv, nebo pozdeji se to stane
![]()
@arinecka píše:
Zakazovat, prikazovat, to nema cenu, to nikam nevede. Kazdy ma svoji hlavu a vi na co mu je. Nutit se neda nicA kdyz bude chtit odejit za chlapem? Driv, nebo pozdeji se to stane
Takže bys v klidu přijala, že dítě bude mít ZS, v 17 se odstěhuje v 18 porodí?
@jahuhudka píše:Zakazovat, prikazovat, to nema cenu, to nikam nevede. Kazdy ma svoji hlavu a vi na co mu je. Nutit se neda nic
Snad rozumíte.
@jahuhudka píše:
Takže bys v klidu přijala, že dítě bude mít ZS, v 17 se odstěhuje v 18 porodí?
No, u nas to nehrozi, ale kdyby to tak bylo, co bych mohla delat? Asi nic. Nebyla bych z toho ale nadsena, to fakt ne.
@arinecka jde mi čistě o tu teorii. Nasobilku dítěti nížině, zeleninu dítěti nutime
a sotva vyleze z plen nejednou ví nejlíp že zvládne život?
Si pamatuju sebe ty ideály a plány ![]()
@jahuhudka Zakladatelka je magor.. Koukám, že jste s tím hned hotová. Pochybuju, že sem někdo píše o radu a je zvědavý na to, že mu tady bude někdo nadávat do magorů.
@jahuhudka Hele mě normálně dodnes mrzí, že mě rodiče u určitých věcí „nepřidrželi“ déle a já se na ně kolem puberty vyprdla. Nejen, že mi to do života dalo vizi „když tě něco nebaví/nejde ti to, tak se na to vyprdni a máš klid“, ale také jsem mohla být v mnoha ohledech někde jinde. Samozřejmě vím, že tohle je o mém rozhodnutí, ale přeci jen kdyby rodiče na určitých věcech trochu víc trvali, nemusela jsem dnes možná denně bojovat se svou leností a pohodlností
Ale jako volat do práce 20ti leté dceři, zda tam chodí, to by mě ani ve snu nenapadlo. Na druhou stranu jsme doma vždy hodně mluvili, třeba i o tom, co se ve škole/práci stalo a jsem si jistá, že by rodiče okamžitě poznali, že na něco dlabu ![]()
@jahuhudka píše:
Snad rozumíte.
a co to spíš dělat tak, že dítěti se vysvětlí, jaké následky může mít jeho rozhodnutí. Ono už si to posoudí samo. Táím beru toho puberťáka 15+. Mamka mě v tomhle věku do ničeho netlačila a jsem a to ráda. Naopak mám spolužačku, kterou rodiče donutili jít na střední, na kterou nechtěla. Kecali jí do všeho. A pro rodiče to dopadlo podobně, jako v případě zakladatelky. A holčina stejně dělá v oboru, který chtěla studovat původně.
@lucenka co když vysvětlíš a dítě řekne prostě končím, studovat nebudu, mám chlapa, stěhuju se. Zajímá mě, jak by to měli ostatní, protože já bych aspoň na to středoškolské dost tlačila (aspoň výuční list)
@jahuhudka píše:
@lucenka co když vysvětlíš a dítě řekne prostě končím, studovat nebudu, mám chlapa, stěhuju se. Zajímá mě, jak by to měli ostatní, protože já bych aspoň na to středoškolské dost tlačila (aspoň výuční list)
Já pevně doufám, že dítě vychovávané v tom, že dokončená střední škola je základ, takhle revoltovat nebude a bude to mít jako standart
Čas ukáže. U nás to tak fungovalo, nikdy jsem si nepřipouštěla, že bych mohla NEMÍT maturitu. Na druhou stranu vejška už u nás v rodině bylo něco „nadstandartního“ a pod tímto dojmem jsem dosažení vysokoškolského vzdělání po pár pokusech nechala.