Jsem nešťastná z dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PaníKadrnožková
15.11.19 09:34
@jahuhudka píše:
@janat no právě některé psaly, že věří své výchově, a že od cca 14-15 let by dítě nenutily k ničemu, že ví co dělá. Tak si říkám, že i slušně dítě se může třeba blbe zamilovat nebo co ja vím. Já bych teda řádila jak černá ruka. Jinak syn si vybral SŠ nebavila ho, byl naštvaného, že se tam nic nového nenaučil. Až na VS je šťastnej Dcera dodělává SŠ, ale zatím ani neví co by chtěla. S oběma mluvím i jim říkám, když myslím, že dělají chybu a občas jsem naštvaná, že syn je mezek a jede po svém (no ale nechávám ho) je mu 21.

A co mas se synem? Pises, ze dela vs a ze ho bavi?

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
15.11.19 09:38

@PaníKadrnožková :jazyk: nic píšu o teoretické rovině, že mě překvapilo, už tu psaly, že by dětem daly volnost a věřily.
Nemusí jít o školu, jiný příklad 14-15 ti léta se zamiluje do dospělého (nebo kluk do starší) a bude se chtít odstěhovat třeba. Rozumíš? Prostě v 10 letech je tlačíme ať se učí, nejede přes to vlak, a v 15 už nebudu tlačit?
Samozřejmě když je dítě dospělé, má SŠ, názor mu řeknu, ale to co udělá je na něm. I když někdy remcam :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
15.11.19 09:42
@jahuhudka píše:
@PaníKadrnožková :jazyk: nic píšu o teoretické rovině, že mě překvapilo, už tu psaly, že by dětem daly volnost a věřily.
Nemusí jít o školu, jiný příklad 14-15 ti léta se zamiluje do dospělého (nebo kluk do starší) a bude se chtít odstěhovat třeba. Rozumíš? Prostě v 10 letech je tlačíme ať se učí, nejede přes to vlak, a v 15 už nebudu tlačit?
Samozřejmě když je dítě dospělé, má SŠ, názor mu řeknu, ale to co udělá je na něm. I když někdy remcam :mrgreen:.

Tak ve 14 je to pořád dítě. Takže tam by odstěhování nehrozilo. Ale něco jiného je říct dospělému dítěti svůj názor a něco jiného je, nařídit mu, aby šlo do práce místo na VS.

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
15.11.19 09:49
@jahuhudka píše:
Samozřejmě když je dítě dospělé, má SŠ, názor mu řeknu, ale to co udělá je na něm. I když někdy remcam :mrgreen:.

no, volnost a volnost. Predstavuju si, ze v 15 letech uz nebudu podepisovat ukoly a ze si kluci nejak ROZUMNE vyberou :mrgreen: co je to ale rozume, ze. Pokud je nekdo studijni typ, tak pujde studovat, pokud ne, jde na remeslo. Ja kdyz si vzpomenu na sebe… byla jsem na gymplu, mela jsem 4 a chtela jsem byt barovou pianistkou. Nasim cvakalo v hlave, rekli ok, ale kvuli nam udelej VS dle vlastniho vyberu a pak si delej co chces a my te ve vsem podporime :mrgreen: to mi znelo taky rozumne, ostatne flakat se na vs taky neni k zahozeni a pianistou teda nejsem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
15.11.19 09:50

@lucenka no a já se ptám na tu hranici, kdy necháme dítě ať si,,poděla,, život a nebudeme mu bránit. 15? 17? 18? Po střední?

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
15.11.19 09:57
@jahuhudka píše:
@lucenka no a já se ptám na tu hranici, kdy necháme dítě ať si,,poděla,, život a nebudeme mu bránit. 15? 17? 18? Po střední?

Jestli si postavi hlavu, tak si ten zivot muze hodne podelat uz treba ve 13 s partou narkomanu… Jinak pindat hodlam tak do maturity :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3236
15.11.19 12:43

@janat Znám děti z normálně fungujících rodin, které nechtěly ani na ucnak. Nakonec teda mají nejen ucnak ale i maturitu. Ale mnohem víc takových dětí znám z rodin, které jsou nefunkční, nebo je to u nich standard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
15.11.19 12:54
@Anonymní píše:
@DoktorkaZorkaHorká Mám ještě syna. Obě děti se nevydařili, nevím, kde jsme s mužem udělali chybu. Já i manžel jsme pracovití, já snad nebyla bez práce déle, než týden-dva. Nevím po kom ty děti jsou.

Ano evidentně jste udělali chybu a měla byste si to konečně přiznat a možná zajít k psychologovi. Obě děti se “nepovedly” já myslím ze chyba bude v tom, ze vám nikdy v ničem nebyli dost dobří. Všechna jejich rozhodnuti jste popírala a znevazovala… je to tak? Já bych takovou matku taky nechtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
15.11.19 12:58
@Anonymní píše:
@Micaella22 Tak byla vždy taková divná, když jsem chodila do školy na schůzky rodičovské, učitelka řekla, že je tichá a neprůbojná. Ale tak, myslela jsem, že z toho vyroste.

Ticha a neprubojna ve škola= divna? Tak to je jasné odkud vítr vane a otvírá se mi kudla v kapse z takových rodicu!!! Chudák holka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
15.11.19 13:00
@Anonymní píše:
@Russet Jistě že jsem jí měla ráda, a taky mám. Musela to cítit. Starali jsme se o ní, měla jídlo, střechu nad hlavou, dárky na Vánoce a k svátku.

Začínám se obávat, ze si z nás zakladatelka vystřelila, ptz říct, ze měla jídlo a dárky k svatku= rodičovská láska. Nechce se mi věřit, ze si tohle opravdu někdo mysli. Paní, vy jste vazne psychicky narušeny jedinec a vy jste nikdy neměla mít děti. Konec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
15.11.19 13:07

Popravdě, neznám celý ten kontext, ale ona byla dospělá a vy jste ji chodili kontrolovat do práce, na autobus, apod.? 8o Já si myslím, že vás má prostě jen plný zuby za to stíhání :nevim:. Nemyslím to zle, ale měla jsem to podobně s babičkou - neskutečně zvědavý tvor, vše musela vědět, nebylo jí žinantní volat si na studijní na VŠ 8o (a upozorňuju, že jsem nebyla žádný problémový dítě, bydlela jsem už sama, živila se sama), neustále mi volala a kontrolovala, kde jsem, a jakto, že tam jsem, až to vygradovalo v to, že jsem jí důrazně řekla, že takhle fakt ne. To nepomohlo, tak přišel další krok - ignorace. Eliminuju zvedání telefonů a veškerý kontakt, když je něco potřeba, tak to zařídím, pomůžu, ale telefony na blbé hovory o tom, kde jsem a obhajování, proč tam jsem, prostě nezvedám :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
15.11.19 13:12
@jahuhudka píše:
@janat no právě některé psaly, že věří své výchově, a že od cca 14-15 let by dítě nenutily k ničemu, že ví co dělá.Tak si říkám, že i slušně dítě se může třeba blbe zamilovat nebo co ja vím. Já bych teda řádila jak černá ruka. Jinak syn si vybral SŠ nebavila ho, byl naštvaného, že se tam nic nového nenaučil. Až na VS je šťastnej Dcera dodělává SŠ, ale zatím ani neví co by chtěla. S oběma mluvím i jim říkám, když myslím, že dělají chybu a občas jsem naštvaná, že syn je mezek a jede po svém (no ale nechávám ho) je mu 21.

Když se nad tím zamýšlím, tak to taky tak asi cítím, věřím sobě, že jsem je vychovala a věřím jim, že vědí co dělají a jsou zodpovědní. Ale zase si dovedu velmi dobře představit různé nestandardní situace třeba, že i takové dítě může spadnout do nějaké závislosti a tak, pak bych samozřejmě řešila a zasahovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
15.11.19 13:17
@jahuhudka píše:

Pro mě ta hranice není daná věkově, ani žádnými objektivními předěly (střední škola), ale vyloženě individuálně, osobní zralostí.
Já osobně jsem mohla být „ponechána“ určitě v takových 12 letech. Můj starší syn nyní patnáctiletý myslím, že taky tak dva roky už vím, že se nemusím o něj v tomhle smyslu bát a starat, a jeho názor zcela respektuju, byť s ním ne vždy souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.19 14:23

Přečetla jsem si celou diskusi a je mi špatně. Vy jste ten nejhorší člověk o jakém jsem kdy slyšela. Tolik bolesti co jste způsobila vlastním dětem. Chyba je ve Vás.

• Citovat
  • Upravit
4.1.21 17:24
@Anonymní píše:
@lucenka Kdoví, co mu ona o mě napovídala. Já to jenom chtěla uvést na pravou míru. Vím jaká je.
@Anonymní píše:
@lucenka Chci ať se vzpamatuje.

Ted se jenom modli aby kvůli tobě nespáchala sebevraždu :pocitac: :pocitac: :pocitac:. Ty MATKO ROKU :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová