Deprese ze vzhledu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.2.20 13:44

Četla jsi Malého prince? Tam se píše, že to důležité je očím neviditelné…

• Citovat
  • Upravit
681
29.2.20 05:12

Kdysi mě vzhled trápil taky. Podle tvého popisu vypadám možná podobně jako ty. Teď už jsem to přehodnotila a vidím to tak, že za hezké považuji vše, co je zdravé. Tedy snažím se mít čistou pleť, lesklé zdravé vlasy, rovné držení těla, rovné bílé zuby…U něčeho se mi to daří víc, u něčeho míň. Třeba jsem se rozhodla po zubařském martyriu vykašlat na rovnátka, ale ve 22 bych si je klidně ale i dala.
Pokud máš peníze, investovala bych tam, kde jde o zdraví. Naopak na plastiky, které tělo spíš vyvádí z jeho přirozené rovnováhy, bych nešla. Malá prsa, větší nos, jemné vlasy - to vše jsou jenom varianty, které se ti třeba nelíbí, ale při vhodném zkombinování účesu, decentniho líčení a oblečení nijak nebrání v tom vypadat a hlavně cítit se skvěle. Nesnažit se vypadat jako někdo jiný (podle tebe tvé krásné spolužačky), ale vytěžit ze svého vzhledu maximum, podpořit jeho zdraví a přirozenou krásu, o to tady jde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
29.2.20 21:20

Ja rada pozoruju lidi. Muze sjizdim mlsnym pohledem :lol:, u zen zase sleduju, jak jim co (ne)slusi, abych si pak pripadne vzala/nebrala priklad.
Dosla jsem k zaveru, ze temer vzdycky vypadaji dobre dlouhe/delsi vlasy (tedy upravene) a pak damsky (tj. ne pansky) styl oblekani - tj. sukne/saty, halenky, odhalene raminko, zvyrazneny pas, puncochacky, boticky…
To samotne udela strasne moc.
Jiste neuskodi nejake decentni zvyrazneni oci/rtu, celkova upravenost a cistota.
Toho lze docilit prakticky pres noc (neni nutne si hrat na sexy dracici nebo usedlou padesatku, staci vybrat neco v souladu se svym vekem a naturelem).
V druhem kroku bych taky pripadne udelala nejakou zmenu zivotniho stylu, ktera bude prospesna telu i mysli.
A teprve ve treti fazi bych mozna popremyslela, jestli ty usi fakt tak odstavaji a zuby se rozbihaji, ze bych uvitala nejakou korekci.

Ja ti neverim, ze jsi oskliva. (Ja jsem totiz taky oskliva a nikdo mi to neveri :lol: )
Pekne se oblikni a posli mi fotku k pochvaleni! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
29.2.20 23:20

To nikdy nesmis mit, naopak snaz se delat neco pro to aby si vypadala dobre a hlavne tak jak chces

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.20 14:29

ALe né, určitě se vidíte mnohem kritičtěji, než vás vidí ostatní. :) Navíc mám dojem že je to obecně hlavně o tom, jak o sebe člověk dbá, jak se cítí, co z něho vyzařuje.. A každá žena, když se hezky oblékna a nalíčí, může být krásná.. jasně, taky to na mě občas padá, vlasy mám moc suché, nedrží tvar, támhleta je štíhlejší, támhleta zase hezčí.. Ale opravdu vám plastiky pomohou? Problém je u vás podle mě v malém sebevědomí a vztahu sama k sobě, a dokud nezměníte to, nepomohou vám ani plastiky k tomu, abyste se cítila líp.. :) Sama bych zkusila terapii a plastiky odložila na později. :) Držte se!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.20 11:16

Co se dá zlepšit ve vzhledu za 3 týdny ;)

Ahoj, přišla jsem si pro radu. Je 40 a mám teď pro sebe k dispozici 3 týdny času starání se sama o sebe. Tak mě napadlo, že se blíží jaro a že ten čas by se dal využít k péči o sebe. Od minulého týdne jsem přešla na odlehčující dietu. Nejsem tlustá, ale kdybych shodila cca 2 kila a nemyslím tím jen vodu, tak bych byla spokojená a myslím, že to i zvládnu. Ale nemáte třeba některá tip na to, jak se dalo pomoci pleti a celkovému vzhledu? Začala jsem i dřepovou výzvu. 3 týdny mi přijdou fajn. A když se to osvědčí, tak můžu pokračovat ;). Do práce chodím, ale odpadly mi povinnosti kolem ;). Děkuju za tipy a dobré rady. :kytka:
Rostou u vás už kopřivy? Mohla bych zkusit i vyčistit krev.

• Citovat
  • Upravit
6422
7.3.20 11:28

Víš co, z mých známých ty u chlapů nejoblíbenější nejsou ty nejhezčí, naopak klidně s velkou nadváhou, ošklivými vlasy. Chlapům je totiž fuk, jestli má žena malé nebo velké oči, malá nebo velká prsa, nadváhu, ale cítí se fajn s ženskou, která není nervózní, zakomplexovaná a neřeší pořád svůj vzhled. Ale chápu, že potřebuješ zvýšit sebevědomí, takže choď cvičit a za pracuj na postavě, najdi si dobrého kadeřníka a používej kvalitní šampony, buď upravená, najdi si svůj styl a překopej šatník, začni se líčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
26.4.20 21:40

Každý by měl cvičit a starat se o sebe podle toho, jak uzná za vhodné, já se ráda podívám do zrcadla občas a řeknu si, že to co dělám nese určité ovoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
28.4.20 13:15

@ZuzaM Nesouhlasím. Znám x mužů, co doma mají tu pohodovou ženskou, která je tlustá s mastnými vlasy atd., ale odbíhají si řešit svoje potřeby jinam. ;) Bohužel…Takže zas úplná rezignace a přechod do módu obtloustlé o sebe nedbající pohodářky nepovažuju za šťastný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.23 06:30

Jsem ošklivá a štve mě to

Od puberty nejsem hezká. Kromě mého současného muže jsem se nikomu nikdy nelíbila. Od 12 let mám akné, mám řídké vlasy, velký křivý špičatý nos, hodně ostré rysy. Teď v dospělosti jsem navíc hodně hubená - musím že zdravotních důvodů držet dost striktní dietu. BMI mám 16. Takže ještě víc vyniknou mé ostré rysy. K tomu jsem vyšší postavy, takže vypadám jako pavouk.

Měla jsem celkem dlouhé období, kdy už jsem to neřešila. Ale teď to na mě zas padá.

1. Manželovi už se evidentně nelíbím. Neříká sice nic, ale už nejméně rok se mně ani nedotkl a chová se dost chladně. Splní si své povinnosti v domácnosti a jde si po svém. Nechce se mnou trávit čas. Např. Když jdeme oba do města, on jde schválně jinou cestou nebo vyjde později, aby nemusel jít se mnou. Není to náhoda, dělá to skoro pokaždé.

2. Naše dítě, které je teď v 1. třídě, nechce, abych ho vadila do školy, protože se mu prý nějaké děti smějí, že má maminku čarodějnici.

3. Pracuji ve školce a i tady mají dětičky narážky na můj vzhled. Nejde jim nic vyčítat, jsou bezprostřední, což je v jejich věku v pořádku. Nedávno mi jedna holčička říkala, že jsem ze všech učitelek nejhodnější a že mě má ráda, i když jsem taková ošklivá.

4. V poslední době máme finanční potíže. Já jsem musela vzít ještě brigádu, takže pracuju 12 hod denně (o víkendu 4) a nemám na sebe vůbec čas. A na kadeřníka, kosmetiku, nehty, pěkné oblečení nemám ani peníze. Samozřejmě se snažím o sebe dbát - jsem čistá, nesmrdím, mám obyčejné ale slušné oblečení (chodím odjakživa spíš sportovně). Ale mám šedivé vlasy, špatnou kůži a nehty, nestíhám kvalitně spát, takže mám pořád kruhy pod očima. A pořád to akné + už dost výrazné vlásky.

V poslední době mě to někdy fakt bere, jsemnz toho smutná a často na to myslím. Včera večer jsem si udělala domácí čistící masku na pleť a zdá se, že se mi to akné ještě zhoršilo udělaly se mi 2 velké boláky na bradě.

Jak se s tím mám vyrovnat? Opravdu mě to trápí.

• Citovat
  • Upravit
12608
22.4.23 06:52
@Anonymní píše:
Od puberty nejsem hezká. Kromě mého současného muže jsem se nikomu nikdy nelíbila. Od 12 let mám akné, mám řídké vlasy, velký křivý špičatý nos, hodně ostré rysy. Teď v dospělosti jsem navíc hodně hubená - musím že zdravotních důvodů držet dost striktní dietu. BMI mám 16. Takže ještě víc vyniknou mé ostré rysy. K tomu jsem vyšší postavy, takže vypadám jako pavouk.

Měla jsem celkem dlouhé období, kdy už jsem to neřešila. Ale teď to na mě zas padá.

1. Manželovi už se evidentně nelíbím. Neříká sice nic, ale už nejméně rok se mně ani nedotkl a chová se dost chladně. Splní si své povinnosti v domácnosti a jde si po svém. Nechce se mnou trávit čas. Např. Když jdeme oba do města, on jde schválně jinou cestou nebo vyjde později, aby nemusel jít se mnou. Není to náhoda, dělá to skoro pokaždé.

2. Naše dítě, které je teď v 1. třídě, nechce, abych ho vadila do školy, protože se mu prý nějaké děti smějí, že má maminku čarodějnici.

3. Pracuji ve školce a i tady mají dětičky narážky na můj vzhled. Nejde jim nic vyčítat, jsou bezprostřední, což je v jejich věku v pořádku. Nedávno mi jedna holčička říkala, že jsem ze všech učitelek nejhodnější a že mě má ráda, i když jsem taková ošklivá.

4. V poslední době máme finanční potíže. Já jsem musela vzít ještě brigádu, takže pracuju 12 hod denně (o víkendu 4) a nemám na sebe vůbec čas. A na kadeřníka, kosmetiku, nehty, pěkné oblečení nemám ani peníze. Samozřejmě se snažím o sebe dbát - jsem čistá, nesmrdím, mám obyčejné ale slušné oblečení (chodím odjakživa spíš sportovně). Ale mám šedivé vlasy, špatnou kůži a nehty, nestíhám kvalitně spát, takže mám pořád kruhy pod očima. A pořád to akné + už dost výrazné vlásky.

V poslední době mě to někdy fakt bere, jsemnz toho smutná a často na to myslím. Včera večer jsem si udělala domácí čistící masku na pleť a zdá se, že se mi to akné ještě zhoršilo udělaly se mi 2 velké boláky na bradě.

Sedive vlasy muzes si barvit i sama. A kdyz mas brigadu a pracujes v materske skolce rak snad na toho kadernika obcas usetris. Zkus se malovat, par barvicek udela divy. A zajdi na kozni jestli je akne velka. A jsou kremy primo na akne. Mas dite, nanzela rak zecaz rak nevzhledna nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.4.23 06:54

Striktní dieta kazí tvou pleť. Jez kvalitně a zdravě. Nech si vyšetřit krev, takové hrozné akné v dospělosti není normální. Manžel možná odejde za nějakou prvoplánovou krasavou, ale to tě mrzet nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.23 06:56
@Anonymní píše:

Vynakládáš tolik úsilí, určitě jsi úžasnáa hodná ženská. Poradit neumím, ale fandím Ti a myslím na Tebe, ať se Ti daří ✊ 🍀 🌟

• Citovat
  • Upravit
4962
22.4.23 06:59

Zkus se přihlásit do nějaké proměny, třeba v Sama doma bývají. Sice to nevyřeší tvé problémy hned a napořád, ale myslím, že ti to zvedne sebevědomí, když uvidíš, že můžeš být „hezká“. Neslušel by ti třeba na hlavě uvázaný šátek nebo nějaká čelenka, které by zamaskovaly šedé vlasy a chybějící objem? Sleduju na ig jednu paní, která má alopecii, vlasty jen do půl hlavy, ale nosí čelenku, a moc jí to sluší, navíc to působí zajímavě, takže se člověk zaměří na tohle, a nestíhá sledovat další detaily vzhledu.
Podle toho, co píšeš, máte náročný život, když musíš tolik pracovat, to je možná jeden z důvodů, proč vám nefunguje manželství a odcizili jste se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.23 07:01

Přípravky na akné mám jak od kožní, tak ty, co si kupuju sama, ale nepomáhá to. Jde to zevnitř. Já držím dietu kvůli špatným ledvinám a nesnášenlivosti mléka plus dalším alergiím. Všechno držím na doporučení lékaře. Bez diety bych byla na dialýze a možná ještě hůř. Byla už jsem ve stavu, kdy jsem ležela měsíc na JIP. Jsem ráda, že žiju a je mi relativně dobře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková