Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Za sebe bych hodně doporučila péči o pleť, ta dělá hodně.
Na akné a černé tečky je dobrá kyselina glykolova, používám ji už měsíc a akné se mi prakticky netvoří a pleť je krásně hladká a lesklá. Na akné je dobrý i retinol.
Na vrásky je kyselina hyaluronová a sérum s vitamínem C.
Hlavní je hydratace, hydratovaná pleť bude vždycky vypadat zdravější, než suchá šupinatá pleť.
Taky bych na pleť a vlasy brala doplňky stravy, pokud víš, že ze stravy ty vitamíny, minerály a protein nedostaneš.
Hlavně se starej o péči o zuby, ty jsou hodně důležité a krásný úsměv udělá opravdu hodně.
Obecně platí, že zdravě vypadající jedinec bude působit atraktivnější.
Zkus i potrénovat být k sobě milejší, chovej se k sobě tak, jak bys chtěla, aby se k tobě chovali ostatní. Zkus si občas dát kompliment ☺️.
Vlasy určitě obarvit. Make-up je mocnej. Jednorázovej výdaj za vizážistku bys dát mohla ne? No a protože se trápíš, tak se tak nejspíš tváříš a to nepomáhá nikomu.
Tak ta kůže může souviset s ledvinami.
může to být i hormonální… Takže to bych řešila s lékaři. Jestli jsi štíhlá a kostnatá, tak si můžeš dovolit modely, které nejsou pro každého, takže to zkus využít. Vlasy si zvládneš obarvit i sama, nejlépe barvou, která je stejná jako tvoje přirozená.
A taky by mě zajímalo, jestli když ty máš dvě práce, to takhle má i manžel.
A kolik ti je let? Manžel také pracuje 12 hodin denně?
Ty vlasy, pleť, nehty svědčí o nedostatku spánku, živin. Takže co nejdřív se vrátit k normální pracovní době. Chápu dietu, ale co avokádo? Ořechy? Ryba? Červené maso? Tělo potřebuje živiny. Casual trika a kalhoty nesluší nikomu. Vem si halenku, sukni, šaty. Vlasy do drdolu také neeee. Když je máš řídké, vyzkoušet přípravky na objem, vyfoukat. Zkus tu hennu. Zvýraznit oči a rty. Řasenka, červená rtěnka. Vhodný parfém. A hlavně úsměv. A sebevědomí. To dělá hodně. ![]()
@Tarjei píše:
Hele mne je pres 40. Vsechno vytahany, lehka nadvaha, chlupata jsem jak opice, dlouhej nos, ve vlasech kouty…no a? Copak na tom tolik zalezi? Nezalezi, ver mi. Kdyz je nekdo krava, je krava i s dlouhejma nohama a rasama jak vejire. Kumst je mit zdravy sebevedomi i kdyz nejsi dokonala. A ver tomu, ze kazdej mame svoje sr.acky. Krasna postava preci neni zarukou stesti.
Tak zase „chlupatost“ přeci není nic, s čím by se nedalo nic dělat. Snadno vyřeší depilace ![]()
Jsi hezká uvnitř a neveřím, ze by ten venek byl tak hrozný.
Vlasy muze nabarvit kamaradka.
Taky je barvím jedne známé.
Drž se, pasilam hodne sil ![]()
Mně je 32 a manželovi 30. Myslím si, že vypadá tak o 10 let mladší než já. ![]()
Manžel má sice jen jednu práci, ale zase hodně pracuje na zahradě a na domě, který rekonstruujeme. Na druhou stranu tohle je jeho splněný sen - dům jsme koupili na jeho přání. Dřív jsme bydleli v bytě a manžel (původem z vesnice) to špatně nesl.
Dům je fajn, dcera může být na zahradě, na druhou stranu je tady věčně něco rozdělaného, hodně věcí nefunguje a zahrádka, na kterou jsem se tak těšila já, leží ladem, protože na ni vůbec nemám čas… ![]()
V podstatě oba pořád pracujeme - manžel ve firmě jako obchodní zástupce a kolem domu. A já ve školce jako asistentka a k tomu k tomu na recepci, což je spojeno hlavně s administrativou (kterou si bohužel většinou beru domů) a s úklidem. Taková holka pro všechno
Ve volném čase ještě občas doučuju, to mi teď skončilo a místo toho mám úklid za kolegyni na dlouhodobé PN.
Takže vlastně oba pořád pracujeme na tom, abychom tady mohli bydlet. Štve mě, že vlastně pořád pracujeme a ten dům polyká desetitisíce jako by nic. Ale zase manžel a dcera jsou tady spokojenější než v bytě.
Takze pořád pracuješ a nakonec nemáš ani na kadeřnici nebo kosmetiku atd. Tak já bych se asi na ty další práce vykašlala, vypadáš strhaně, protože se dřeš a místo toho, abys peníze dala na svůj relax, tak je cpeš do baráku, což je manželův splněný sen a tak se aspoň utěšuješ že je tam dceři fajn. Nebo se dři ale penize dej na svoji údržbu.
@Anonymní píše:
Mně je 32 a manželovi 30. Myslím si, že vypadá tak o 10 let mladší než já.
Manžel má sice jen jednu práci, ale zase hodně pracuje na zahradě a na domě, který rekonstruujeme. Na druhou stranu tohle je jeho splněný sen - dům jsme koupili na jeho přání. Dřív jsme bydleli v bytě a manžel (původem z vesnice) to špatně nesl.
Dům je fajn, dcera může být na zahradě, na druhou stranu je tady věčně něco rozdělaného, hodně věcí nefunguje a zahrádka, na kterou jsem se tak těšila já, leží ladem, protože na ni vůbec nemám čas…V podstatě oba pořád pracujeme - manžel ve firmě jako obchodní zástupce a kolem domu. A já ve školce jako asistentka a k tomu k tomu na recepci, což je spojeno hlavně s administrativou (kterou si bohužel většinou beru domů) a s úklidem. Taková holka pro všechno
Ve volném čase ještě občas doučuju, to mi teď skončilo a místo toho mám úklid za kolegyni na dlouhodobé PN.
Takže vlastně oba pořád pracujeme na tom, abychom tady mohli bydlet. Štve mě, že vlastně pořád pracujeme a ten dům polyká desetitisíce jako by nic. Ale zase manžel a dcera jsou tady spokojenější než v bytě.
Takze jsi splnila manzelovi (z vdecnosti?) jeho sen a honis se jako nadmuta koza nejen na ukor sebe, sveho zdravi i vzhledu (ktery s obecnou spokojenosti souvisi), ale predevsim na ukor casu, ktery bys mela travit s dcerou.
Partnerstvi ma byt tak nejak reciprocni, neco davam, neco dostavam. Co jsi dostala za tech 12 hod denne ( a 4 o vikendu) v praci ty? Jen nezajem a celkem nezastirane opovrzeni. Za to vse, co pro naplneni manzelovych snu delas, sis vyslouzila jen to, ze kdyz uz mate stejnou cestu, jde radeji jinudy, aby ho s tebou nikdo nespojoval. Nesahl na tebe rok, stydi se za tebe. To nepisu proto, abych ti sypala do ran sul, ale aby ses probrala.
Tohle si nezaslouzi nikdo. A rozhodne ne zenska, ktera maka jako soumar.
Kdyz uz kasles na sebe, nedelej to i dceri, ktera evidentne zacina prebirat manyry taty (stydi se za mamu) a na kterou nemas cas.
Hele já jsem sice štíhlá, ale za cenu zdraví. Mam Crohnovu nemoc, k tomu x potravinových intolerancí. A věř, že na stavu pleti a vlasů je to sakra poznat.
Když mám nemoc na vzestupu, strašně se mi zhorší pleť, padají mi vlasy, kůže je šedivá a suchá, do toho se prohloubí vrásky, jsem unavená, blbě spím, moc nejím a jsem ráda že zvládnu péči o domácnost, ne ještě můj oblíbený sportovní koníček.
Když je zle, trávím čas doma a zvládnu vylézt maximálně na zahradu na lavičku.
V těchto obdobích si připadám extrémně ošklivá a hlavně k ničemu, nejsem člověk co by se rád spoléhal na druhé a rád vyžadoval pomoc.
Minule mi kamarád na návštěvě řekl TY JO, TY VYPADÁŠ FAKT NEMOCNĚ, nemyslel to zle, on je takový ňouma co dřív mluví než myslí, nezlobím se na něj, ale na sebevědomí to nepřidá.
Každopádně můj manžel mi nikdy nedal na jevo, že bych se mu nelíbila, nebo mi nikdy nevyčetl, že něco nemůžu dělat.
I když jsem marod, snažím se dbát o sebe, aspoň ten základ, vlasy barva, oholena, upravená, čistá, voňavá, trochu sladěné hezké oblečení.
Myslím, že tvůj muž je blbec, když se za tebe stydí a zároveň má sám hodně nízké sebevědomí.
S tím dítětem je to těžší, děti jsou zlé a hlavně upřímné. Dítěti poraď ať řekne spolužákům, že čarodějnice jsou nejlepší mámy, protože umí začarovat zlé posměváčky… Tak s tím zkus něco udělat, někdy stačí jen vkusný culík, trochu krycího makeupu a rtěnka. Místo tepláků plátěné kalhoty, či legíny a hezké tričko nebo halenka místo mikiny. Žena hned působí upraveněji.
Buď ráda že jsi zdravá, se vzhledem jde vždy něco dělat.
@Tarjei píše: Více
Malichernost mi připadá, když má někdo 50 párů bot a má obden nové nehty. Ono když od mala slyšíš jak máš velký zadek, křivé nohy, šilháš a nejen to, ale i nadávky a posměšky, atd., atd. Nabydeš dojmu, že nestojíš za nic a nikdy si nezasloužíš lásku a respekt. K čemu je pak takový život? ![]()
@Aotearoa píše: Více
Také bych šla, určitě na nos.Ten s tváří udělá hrozně moc. Ošklivé oči nejsou, jen špatné líčení. To ještě nikoho ošklivějším neudělalo. Dej si poradit u profíků. Budeš mí ze sebe hned lepší pocit.
Urcitě! Ale tvůj negativní vztah k sobě to nezmění. Starej se o své tělo, svoji duši a pečuj o sebe. Základ je v hlavě, poté péče o sebe a vůbec…kde jsi vzala takovou nesnášenlivost komplet sama k sobě?! Operací se „domazlíš“ ale musíš na to domazleníčko být fit, dodržet rekonvalescenci a dobré mysli! (nejen) kvůli hojení, zvládáni bolesti a výdrži na výsledek.