Deprese ze vzhledu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
643
22.4.23 07:31

Já jsem tu za tlusté šeredy, co o sebe nikdy moc nepečovaly a nemají na to ani peníze + mají akné i v dospělosti. Ale být tebou, zkusila bych jako první ty vlasy. Myslím, že by to byl nejrychlejší první krok cena/výkon, ty šediny prostě sluší fakt málokomu, hned by ten výzor byl zdravější. A pak asi nejakou seanci s vizážistkou na líčení, najít si nějaký sedící makeup nebo tónovací krém, trochu si přizakrýt ty kruhy pod očima treba… A pak bych si zkusila misto sportovního trika jednou koupit třeba halenku :) S fyziognomií toho rychle moc nenaděláš, to je běh na dlouhou trať. Přála bych ti lepší finanční situaci, ať můžeš taky odpočívat a nestrhat se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
22.4.23 07:47
@Anonymní píše:
Přípravky na akné mám jak od kožní, tak ty, co si kupuju sama, ale nepomáhá to. Jde to zevnitř. Já držím dietu kvůli špatným ledvinám a nesnášenlivosti mléka plus dalším alergiím. Všechno držím na doporučení lékaře. Bez diety bych byla na dialýze a možná ještě hůř. Byla už jsem ve stavu, kdy jsem ležela měsíc na JIP. Jsem ráda, že žiju a je mi relativně dobře.

Někdy se člověk musí vyrovnat s tím, co mu dal osud do vínku a není to lehké. Nenech se tím převálcovat. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.4.23 07:59

No co si budeme, ta péče o penězích je. Ale dá se něco i bez nich. Na kadernika bych si tedy ušetřila, vlasy jsou základ, hlavně dobrý střih když jich mas málo a to si sama neuděláš. Na akné to chce kvalitní kosmetiku, ale zase prachy, že jo :think: Tak dej důraz na make-up, dá se hodně zamaskovat, tu přidat, tu ubrat, oblečení můžeš mít z druhé ruky, zkus vinted, tam se dá ulovit za pěkný peniz. Jinak nevím no, smířit se s tím není moc fajn rada, ale asi nic víc nevymyslis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.4.23 08:05
@Russet píše:
Striktní dieta kazí tvou pleť. Jez kvalitně a zdravě. Nech si vyšetřit krev, takové hrozné akné v dospělosti není normální. Manžel možná odejde za nějakou prvoplánovou krasavou, ale to tě mrzet nemusí.

No, jasně. Ukaz mi jedinou, kterou by to nemrzelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
22.4.23 08:06

Podle mě potřebuješ psychotetapii na srovnání se sama se sebou. Určitě to není tak hrozné. Každá nemůže být prvoplánovitá kráska, ale každá může být upravená a maximálně využít to, co jí příroda nadělila. Zase tolik času a peněz to nestojí. Znám ženy na dobrých pozicích, které nejsou prvotřídní krásky, ale jejich profese určitou vizáž vyžaduje. Myslím si, že základ je spokojenost sama se sebou a dále může poradit kadeřnice, kosmetička, stylistka atd.

Píšeš, že máš problémy málem na dialýzu. To pracuješ na plný úvazek plus brigáda? Zkoušela jsi třeba žádat o ID, jestli bys nedostala aspoň první stupeň? Nebo statut osoby zdravotně znevýhodněné? Tam by úlevy mohl čerpat aspoň zaměstnavatel.

Podle mě máš hlavní problém sama se sebou. Protože každý člověk ze sebe vyzařuje nějakou energii a podle toho na něj ostatní reagují. A zcela racionální pohled, ostatní si k Tobě dovolí jen tolik, kolik jim dovolíš Ty. Musíš si umět nastavit hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
22.4.23 08:37
@Anonymní píše:
Od puberty nejsem hezká. Kromě mého současného muže jsem se nikomu nikdy nelíbila. … Pracuji ve školce a i tady mají dětičky narážky na můj vzhled. Naše dítě … nechce, abych ho vadila do školy, protože se mu prý nějaké děti smějí, že má maminku čarodějnici.

Ono jde hlavně o to jak se člověk cítí a co z něj vyzařuje. Vzpomněl jsm si na učitelky základní školy Abby a Britany Hensel. Nevím, jestli jsou „hezké“, ale vyzařuje z nich něco. A kvůli tomu něčemu je děti mají rády, jsou úspěšné a mají přátele.
 https://www.youtube.com/watch?…

Manželovi už se evidentně nelíbím … nejméně rok se mně ani nedotkl a chová se dost chladně … Nechce se mnou trávit čas.

V tom je něco úplně jiného než Tvůj vzhled. Něco se změnilo v něm, ne v Tobě. Možná jiná žena? Sorry. To se stává i kdyby manželka byla top modelka.

• Citovat
  • Upravit
9243
22.4.23 08:46

Proc mas sedive vlasy? Nemuzes zkusit alespon henu, ta i trochu slabe vlasy posili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
22.4.23 08:46
@Anonymní píše:
Tak to na mě padlo. Často dostanu deprese po nějakém srazu s kamarádkami, protože jsou všechny opravdu krásné. Kdežto já? Postava nic moc (s tím jediným se dá něco málo dělat), ale co je horší, mám prostě vady, které vyřeší jen statisíce u plastických chirurgů. Zrovna koukám na fota z akce a prostě vše je u mě naopak - velký nos, malé a zapadlé oči, úzké rty, vlasy nic moc… kdybych měla rozebírat svojí postavu po svléknutí svršků, tak to jsou další statisíce… nevím, co chci slyšet, nechci se s tím smířit. Podstoupily byste v mém případě nějaké plastiky, i když by vám velmi výrazně chyběly ty peníze pak v rozpočtu?
:hug: když my ženský se prostě umíme úplně strašně a přitom nesmyslně mučit. O co to mají v tomhle jednodušší chlapi :lol: fakt neznám jednoho jediného chlapa který by měl depky z toho že nevypadá jako Kevin Sorbo v době kdy se natáčel Herkules :mrgreen:

A teď vážně já si prostě myslím že holt každá nemůžeme být prvoplánová kráska. Ale to neznamená že prostě nejsi hezká nějak jinak. ;) Ono je strašně důležité takové to charisma a to co z člověka vyzařuje.
Podívej se, já mám třeba úplně obrovský prsa který jsem v dřívějších dobách úplně nenáviděla a dokonce jsem si i říkala že kdybych dostala rakovinu prsu a museli mi obě vzít tak by mi to vlastně ani moc nevadilo a že daleko víc by mě mrzely moje vlasy :oops: no byla jsem prostě úplně blbá :mrgreen: a prostě pak jsem poznala mého přítele teď už teda manžela :srdce: a jemu se prostě obrovský prsa líbily úplně hodně a nechtěl ani slyšet o tom že bych to třeba časem nechala zmenšit to prostě vůbec :oops: a víš co teď zpětně mi přijde že ty moje prsa nejsou zase tak hrozný a ani nemám pocit že by se to zmenšovat mělo :mrgreen: no a zkrátka tím chci říct že každému se líbí něco jiného ;) a mě šíleně vytáčí takový ten tlak na vzhled u ženských prostě každý jsme nějaký a tak je to dobře :palec: takže zakladatelko hlavu vzhůru :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
22.4.23 08:54

Ježíš teď koukám že jsem zareagovala na něco co už vůbec není aktuální :oops: no to je jedno třeba si z toho někdo něco vezme i tak. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33663
22.4.23 09:20
@Anonymní píše:
Od puberty nejsem hezká. Kromě mého současného muže jsem se nikomu nikdy nelíbila. Od 12 let mám akné, mám řídké vlasy, velký křivý špičatý nos, hodně ostré rysy. Teď v dospělosti jsem navíc hodně hubená - musím že zdravotních důvodů držet dost striktní dietu. BMI mám 16. Takže ještě víc vyniknou mé ostré rysy. K tomu jsem vyšší postavy, takže vypadám jako pavouk.

Měla jsem celkem dlouhé období, kdy už jsem to neřešila. Ale teď to na mě zas padá.

1. Manželovi už se evidentně nelíbím. Neříká sice nic, ale už nejméně rok se mně ani nedotkl a chová se dost chladně. Splní si své povinnosti v domácnosti a jde si po svém. Nechce se mnou trávit čas. Např. Když jdeme oba do města, on jde schválně jinou cestou nebo vyjde později, aby nemusel jít se mnou. Není to náhoda, dělá to skoro pokaždé.

2. Naše dítě, které je teď v 1. třídě, nechce, abych ho vadila do školy, protože se mu prý nějaké děti smějí, že má maminku čarodějnici.

3. Pracuji ve školce a i tady mají dětičky narážky na můj vzhled. Nejde jim nic vyčítat, jsou bezprostřední, což je v jejich věku v pořádku. Nedávno mi jedna holčička říkala, že jsem ze všech učitelek nejhodnější a že mě má ráda, i když jsem taková ošklivá.

4. V poslední době máme finanční potíže. Já jsem musela vzít ještě brigádu, takže pracuju 12 hod denně (o víkendu 4) a nemám na sebe vůbec čas. A na kadeřníka, kosmetiku, nehty, pěkné oblečení nemám ani peníze. Samozřejmě se snažím o sebe dbát - jsem čistá, nesmrdím, mám obyčejné ale slušné oblečení (chodím odjakživa spíš sportovně). Ale mám šedivé vlasy, špatnou kůži a nehty, nestíhám kvalitně spát, takže mám pořád kruhy pod očima. A pořád to akné + už dost výrazné vlásky.

V poslední době mě to někdy fakt bere, jsemnz toho smutná a často na to myslím. Včera večer jsem si udělala domácí čistící masku na pleť a zdá se, že se mi to akné ještě zhoršilo udělaly se mi 2 velké boláky na bradě.

Jak se s tím mám vyrovnat? Opravdu mě to trápí.

Jasně že tě to trápí, to je pochopitelné. Ale ruku na srdce, všechno se dá řešit. Opravdu. Zajdi ke kadeřníkovi, zkusila bych na tvém místě klidně vizážistu. Poradí ti, jak se líčit, aby se potlačily ty hodně ostré rysy. Není důvod se s tím jak vypadáš vyrovnávat, to pak nebudeš spokojená nikdy. Musíš se mít v první řadě ráda, a to bohužel nemáš. Pěkné oblečení se dá sehnat za pár korun, na kadeřníka si ušetři. Řasenka atd taky nestojí majlant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
22.4.23 09:45

Také se přimlouvám za barvení vlasů, šediny dělají starší. Make-up na sjednocení pleti, vyzkoušej v obchodě, co je pro tvůj odstín pleti nejlepší. Řasenka, rtěnka, popř. i oční stíny a budeš vypadat mnohem líp. Málokterá žena vypadá bez líčení stejně pěkně. Když si dívám na fotky nenamalovaných celebrit, tak je často ani nepoznám.
Až budeš mít víc peněz, nech si poradit s líčením a vlasy, já to udělala a vyplatilo se mi to.
Kvůli těm zdrav. problémům - mně hodně pomohl léčitel Břetislav Nový.

Příspěvek upraven 22.04.23 v 09:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.4.23 09:45
@terien píše:
No, jasně. Ukaz mi jedinou, kterou by to nemrzelo

Tak zamrzet to může, ale vyčítat si to nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.4.23 09:47

Ty vlasy jsou prusvih, staci barva. Uber nekde na financovani manzela a ditete a venuj ty prachy sobe.
Akne res s doktorem.
A zacni se usmivat, usmev udela uplne vsechno. Carodejnice jsou spis zamracene nez hnusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.4.23 09:48
@Anonymní píše:
Přípravky na akné mám jak od kožní, tak ty, co si kupuju sama, ale nepomáhá to. Jde to zevnitř. Já držím dietu kvůli špatným ledvinám a nesnášenlivosti mléka plus dalším alergiím. Všechno držím na doporučení lékaře. Bez diety bych byla na dialýze a možná ještě hůř. Byla už jsem ve stavu, kdy jsem ležela měsíc na JIP. Jsem ráda, že žiju a je mi relativně dobře.

A na tvoji nízkou hmotnost se lékař divá jak? Doporučil ti nějaké cvičení, abys nabrala svalovou hmotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
22.4.23 09:51

Pokud máš nos opravdu křivý, o plastické úpravě by se dalo uvažovat, ne? Ta změna je opravdu velká, změní se celý rys obličeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková