Jsem škrt ...

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5425
11.1.18 10:23
@ellaklw píše:
A tak to já si třeba dražší boty koupím… když mám pocit, že vydrží i chůzi :mrgreen:

Mě boty taky vydrží chůzi 8o :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30591
11.1.18 10:24
@Petruna21 píše:
@Borůvka1990 Holky jak vy to děláte :think: :think: My s přítelem rádi utrácíme oba co se týče věcí i blbostí tudíž musíme mít PlayStation a musíme mít tam to a užíváme si to na co pak jsou ty peníze a celý ten život když si neuděláte pořádnou radost? :nevim: Neříkám že utrácíme jako extrémně ale když se nám líbí boty za 3500,– tak si je koupíme když na ně máme. A obdivuji tě s těmi boty já jich mám tolik že ani všechny neunosim :roll:Ale máte můj obdiv! Chtěla bych to taky umět šetřit ale zatím se mi to moc teda vůbec nedaří :oops:

No, mne delaji radost veci, co jsou vesmes zadarmo. Ja mam nejvesti radost, kdyz cumim s rodinou na uplnek, mlecnou drahu ci hezky zapad slunce, podzimni les, rozkvetlou louku, vodopad - to jsou pro me hezke veci. Mne proste nove boty zadnou extra radost neudelaj. U me je to spis trest, kdyz nove boty potrebuju, ja nesnasim nakupy tak nejak vseobecne (pokud pominu hrackarstvi - co mam deti - a potraviny). V obchodech se mi vesmes nelibi nic :think:, asi jsem divna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
11.1.18 10:27
@berďana píše:
Tys na to přišla :palec:. Me to jenom pekne nastvalo vis? Urazi ji a pritom se schovava za anonym. To umi každej b.bec. To jsou dneska lidi ty jo. :mavam:

Jj, proto jsem si do ní taky rýpla, protože je annonymní. Navíc nechápu admin, že jí nevadí že porušuje pravidla, když annonym slouží pouze pro vkládání citlivých nebo osobních informací a ne k urážení. Takže by jí měla odtajnit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
11.1.18 10:32

Nečetla jsem diskuzi, ale zakladatelko jsi škrt, je rozdíl šetřit a škrtit jako o život. pokud nemáš problém někomu něco darovat, nebo koupit mimo např. narozeniny, není to s tebou tragické, v opačném případě, máš velký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
11.1.18 10:39
@Petule030 píše:
To mě taky napadlo. A ještě, jestli zakladatelka nekupuje žádné jídlo? My prožereme docela hodně, dokonce když jsem bydlela sama, dávala jsem za jídlo nemalou částku. Nebo má prostě tak velkou, záviděníhodnou výplatu. Mimochodem, taky jsem škrt, neutrácím za blbosti, ale s rodičovským příspěvkem žiju „od výplaty k výplatě“. :mavam:

Ale to je něco jiného. Na RD se prostě moc šetřit nedá ;) Všichni víme, co kolik stojí. Jasně, můžete z RD šetřit litra měsíčně, ale přijde výdaj a musíte na to sáhnout. Takový šetření nikoho moc nebaví ;) Zakladatelka nemá děti a sama toho třeba moc neprojí (čemuž bych rozuměla, já třeba taky ne), takže jí opravdu trápí jen okolí, že do ní rejpe. Já mám třeba kamarádku, která bere 35tis měsíčně a neušetří nic. Fakt nic. Ona to utratí ani ne za měsíc. Prostě neudrží peníze. Vždycky říká omílené že peníze jsou kulatý, tak se rozkutálejí, a nemít můj muž větší příjmy, mít např 30tis měsíčně, tak taky neušetří nic. Taky rozhazuje. Já třeba rozhazovat nemůžu a taky mi kamarádi čas od času řeknou, že bych neměla škudlit, například když nechci dát na koupáku 40kč za párek v rohlíku, který má hodnotu pět korun :nevim: Já tam utratím stovku za pití a zmrzlinu (dětem), svačinu z domova (hlavně ovoce a zeleninu) a oni tam utratí 1500 :nevim: Nechápu jak :nevim: Takže bych neřekla že se zakladatelka chlubí. Ona fakt asi jen chce vědět, jestli je divná, když jí to okolí tvrdí. Má zřejmě výčitky (já je třeba nemám), že je, jaká je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
11.1.18 10:46
@Hobitka píše:
No, mne delaji radost veci, co jsou vesmes zadarmo. Ja mam nejvesti radost, kdyz cumim s rodinou na uplnek, mlecnou drahu ci hezky zapad slunce, podzimni les, rozkvetlou louku, vodopad - to jsou pro me hezke veci. Mne proste nove boty zadnou extra radost neudelaj. U me je to spis trest, kdyz nove boty potrebuju, ja nesnasim nakupy tak nejak vseobecne (pokud pominu hrackarstvi - co mam deti - a potraviny). V obchodech se mi vesmes nelibi nic :think:, asi jsem divna.
:P :P :P Nejsi divná, mám to taky tak :P Akorát věci zadarmo mi nijak extra radost nedělají. Když něco potřebuju, tak to koupím, ať to stojí co to stojí. Jenže je tu potřeba zdůraznit to POTŘEBUJU. Já totiž skoro nic nepotřebuju :lol: S těmi zážitky souhlas, ale děti beru i do muzeí atd atd… Dětství mají jen jedno a na tom fakt šetřit nemůžu. Ale nejezdíme do muzeí/planetárií/zoologických atd atd každý týden :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25081
11.1.18 11:09
@Petruna21 píše:
@Borůvka1990 Holky jak vy to děláte :think: :think: My s přítelem rádi utrácíme oba co se týče věcí i blbostí tudíž musíme mít PlayStation a musíme mít tam to a užíváme si to na co pak jsou ty peníze a celý ten život když si neuděláte pořádnou radost? :nevim: Neříkám že utrácíme jako extrémně ale když se nám líbí boty za 3500,– tak si je koupíme když na ně máme. A obdivuji tě s těmi boty já jich mám tolik že ani všechny neunosim :roll:Ale máte můj obdiv! Chtěla bych to taky umět šetřit ale zatím se mi to moc teda vůbec nedaří :oops:

A tak když ti to vyhovuje a jsi/jste tak spokojení a šťastní, tak je to dobrý, ne?
A je taky samozřejmě rozdíl mít 20 měsíčně anebo 60. A mít nebo nemít děti, atd. Já třeba ráda nakupuju v tom sekáči. Je jich tady hodně, střídám dva. Jeden je vyloženě hrabárna, ale strašně levnej a druhej je takovej ten lepší. Ale i tak tam značkový tričko jako nový stojí třeba 150 kč. V dnešní době, kdy je všeho nadbytek mám já sama dobrý pocit, že „recykluju“, tak se tomu dneska moderně říká. Minulý týden jsem byla „utrácet“ - dostala jsem peníze na Vánoce, tak že si něco koupím. Prošla jsem tady ty obchody - Takko, C&A, Sportisimo a vyloženě otrávená jsem jela domů. Všude to samý, hrozný, jak na starý báby. Větší obchoďák máme 30 km, nebo 50 km Brno. A my na to nejsme. Považujeme to za vyhazování peněz a ztrátu času.
Ekologicky a přírodně přistupuju i ke kosmetice, úklidovým prostředkům atd. A takhle jsme zase spokojení my ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25081
11.1.18 11:11
@Hobitka píše:
No, mne delaji radost veci, co jsou vesmes zadarmo. Ja mam nejvesti radost, kdyz cumim s rodinou na uplnek, mlecnou drahu ci hezky zapad slunce, podzimni les, rozkvetlou louku, vodopad - to jsou pro me hezke veci. Mne proste nove boty zadnou extra radost neudelaj. U me je to spis trest, kdyz nove boty potrebuju, ja nesnasim nakupy tak nejak vseobecne (pokud pominu hrackarstvi - co mam deti - a potraviny). V obchodech se mi vesmes nelibi nic :think:, asi jsem divna.

Mám to podobně. My jsme loni propadli teda cyklistice a tam sice základ něco stojí. Ale ta volnost na kole. Paráda. Ještě, aby děti odrostly a daly se jet větší trasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30591
11.1.18 11:12

@Borůvka1990 Vsak my taky chodime do muzei, na vystavy, na bazen, do ZOO, botanicke (dokud jsme jeste bydleli v Nemecku, tak to bylo i nekolikrat tydne, protoze jsem to mela vse do 3km pesky a taky deti byly dve, muzea byla hodne „baby friendly“, do ZOO jsme meli permici). Ale deti se stejne nejcasteji ptaj, kdy zas pujdem na ty skaly a kdy polezeme na tu vyhaslou sopku, asi budou po nas. Ale jeste jsme nebyli v kine a v divadle byla jen ta nejstarsi asi 3krat, tam mam „vychovne mezery“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
11.1.18 11:20

@Aries6 Závidím, že můžete nakupovat v sekáčích, mívají spoustu hezkých věcí, ale když tam něco koupím tak i po vyprání se mi z té věci udělá dost přesně lokalizovaná vyrážka v místech, kde se můj úlovek dotýkal kůže. Nevím jestli je to alergie nebo psychika, ale štve mě to, protože v řetězcích s módou jsou ceny nadsazené minimálně o 40% proti tomu za co to oblečení stojí. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25081
11.1.18 11:23
@Heivka píše:
@Aries6 Závidím, že můžete nakupovat v sekáčích, mívají spoustu hezkých věcí, ale když tam něco koupím tak i po vyprání se mi z té věci udělá dost přesně lokalizovaná vyrážka v místech, kde se můj úlovek dotýkal kůže. Nevím jestli je to alergie nebo psychika, ale štve mě to, protože v řetězcích s módou jsou ceny nadsazené minimálně o 40% proti tomu za co to oblečení stojí. :,(

Fakt? I po vyprání? Já mám ze zkoušení, abych pravdu řekla, někdy divný pocit. Ale naštěstí mi to nic nedělá. Ale mě snad nejde ani tu cenu, ale ten výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
11.1.18 11:34
@Hobitka píše:
@Borůvka1990 Vsak my taky chodime do muzei, na vystavy, na bazen, do ZOO, botanicke (dokud jsme jeste bydleli v Nemecku, tak to bylo i nekolikrat tydne, protoze jsem to mela vse do 3km pesky a taky deti byly dve, muzea byla hodne „baby friendly“, do ZOO jsme meli permici). Ale deti se stejne nejcasteji ptaj, kdy zas pujdem na ty skaly a kdy polezeme na tu vyhaslou sopku, asi budou po nas. Ale jeste jsme nebyli v kine a v divadle byla jen ta nejstarsi asi 3krat, tam mam „vychovne mezery“.

Jj, naše děti mají taky rádi přírodní zajímavosti :palec: A hrady a zámky, na těch taky ujíždějí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
11.1.18 11:36
@neria55 píše:
To bereš asi pěkné peníze když za byt a tím že zvládáš odložit tolik -celkem 20.000…a jídlo platí kdo? Asi jsi pěkná vyžírka, jelikož za jídlo co člověk sni dá minimálně 6tisic.Takovou nudu si neumím představit, že přijdu domů a už nic nedělám. My o víkendu chodíme alespoň pařit, či na výlet, kde se placeném přes kapsu, ale proč se ve věku 22 a 25let nebavit. Život není věčně :dance: popremyslej jestli jen neprezivas místo toho aby jsi žila!

Hele statečná anonymní odtajněná :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
11.1.18 11:43
@jenny.fields píše:
Hele statečná anonymní odtajněná :poblion:
:cert: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
11.1.18 11:46

@Borůvka1990 No problém je ten že já to utrácení tak trošku miluji :oops: :lol: a už aby to mimčo bylo radši budu kupovat všechno mimču než sobě :pankac:

@Aries6 Tak ovšem mě to radost dělá ale chtěla bych se naučit šetřit a neutrácet furt :) jsme s přítelem mladí lidé a na to kolik nám je tak dohromady máme opravdu hodně tak že by se nestalo že by jsme pak neměli co do hub* a hlavně že by jsme měli boty drahé bůhví jak tak že tak :)

@Cuddy Úpřímně já mám úchylku si kupovat prostě boty někdo sbírá známky já boty :mrgreen: a určitě nemám stejné tipy bot mám všelijaké. Mám různé značky bot tak že se nestane že mám prostě stejný tip bot třeba 2× to fakt ne :lol: a jak si psala že to jsou třeba malé částky tak bohužel nejsou to si neumím koupit nějáké extra levné boty :oops: ale jak sem psala chtěla bych se to fakt naučit.

@berďana Tak to jsme dvě :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat