Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Januliiik Já z neho nedelám nejhorsi dite… mám ho ráda, hraju si s ním, staram se. Rekl, ze by za mamku chtel me. Jeho mamka ma taky mimi s novym partnerem, ale rozdil je ten, ze ona se mu nevenuje vubec.
takhle jsem to nemyslela, jen jsem napsala jak je to „u nás“. Fakt buď ráda, že je partner takovým otcem
@Anonymní píše:že otec se dobře stará a dokonce soudkyně už mamku „seřvala“ že řeší pořád prkotiny… že oni řeší týrání dětí atd a že by mela byt za zajem otce vdecná
Matka chtela už několikrát výhradní péči… ale soud to vždy zamítl, že není důvod odebírat otci…že otec se dobře stará a dokonce soudkyně už mamku „seřvala“ že řeší pořád prkotiny… že oni řeší týrání dětí atd a že by mela byt za zajem otce vdecná
psala jsi, že muži navrhuješ, aby si ho bral jen na víkendy a on nesouhlasí
ty se mi divíš?
co kdyby šlo o tvoje dítě?
Sice Vám to sociální pracovnice řekla, ale už jste ten návrh podali? Jedno může říkat socka, a druhé může říkat a myslet si soud. Za zkoušku nic nedáte. Pokud je vztah rodičů už takto vyhrocený, tak se na něm už bohužel nic zkazit nedá. Udělejte to dřív, než to udělá matka. Pokud to ovšem myslíš vážně a jsi přesvědčená o tom že to zvládneš. Máme syna z prvního vztahu v péči a věř mi, pro macechu to není žádný med a nikdy na to nemůžeš být připravená, ať si sebevíc myslíš že jsi (např. Střídavkou). A z toho co říkáš, tak bys musela nejdřív převychovat svého manžela aby to u vás začalo fungovat ![]()
@Bábrdl chtěla jsem puvodne aby byl u nas od po do patku a u ni na vikendy…chodil by do skoly tady, mel jednu hlavni vychovu a bylo by to ok… ale na to matka nepristoupí…tak pak me to napadlo obracene… je to špatné já vím…ale ta dvoji vychova je horsi si myslim… tady chodi spat v urcity cas, ma rezim, filmy na ktere se nesmi divat, nemluvi sproste, podekuje… tam triska dverma, urazi se, kurvu. e po městě…(to nam rekli znami kdyz ho potkali)…a pak dojede tady a trva mu par dni nez si uvedomi co smi a nesmi a nez se prestane urazet a byt protivny tak už je zase ctvrtek a za 3 dny jede zase k mamce… Má to těžké…nevím co je lepší
Já bych asi v tomhle případě podala návrh k soudu a zkusila to, za to nic nedáte
No, těžko žíct, on je pohled jen z jedné strany vždy zkreslený… nicméně taky bych prostě zkusila ten návrh na výhradní svěření do péče podat, zkusit argumentovat těmi tréninky, že ho stejně vozí vždy otec (když nic jiného, tak by to mohli přikázat matce) a uvidíte, myslím, že za současné situace už tím nemáte moc co zkazit.
@Anonymní píše:
@Bábrdl tak ho nedam ani za nic
tak takhle bys ses měla stavět i k „jeho“ dítěti. Musíš na to dívat i z partnerova pohledu
Zakladatelko, o to víc, že má matka takovéhle „jméno“ u soudu. O to víc bych zkusila svěření do vaší trvalé péče, nebo tak jak to říkáš ty- vy pondělí až pátek, matka - víkendy.
@Anonymní píše:
@Bábrdl tak ho nedam ani za nic
no právě
proto se s partnerem asi hádáte ![]()
No, otec by mel respektovat, ze ma ted „svuj“ tyden matka.
Ten malej toho zacne jednou vyuzivat… A pak zjistite, ze neni ani u vas, ani u mamky, ackoliv si obe strany mysli, ze je zrovna u „tech druhych“…
Děkuji za názory a rady… chtěla jsem někoho nestranného a to vy jste. Jeden soud kdy matka opet chtela do sve pece na zkoncil v dubnu tak jeste počkáme a uvidíme jak bude zvladat skolu a pak manzelovi navrhnu znovu soud… těch soudu uz za posledni 3 roky probehlo 5.
Upřímně, měli jste to řešit před nástupem do školy. Pokud nastoupí do školy v matčině bydlišti, tak se smiř s tím, že pokud se vám něco podří u soudu, tak ho stejně budete dovážet do této školy. Pro prvňáka je první rok neuvěřitelně důležitý, utváří si nové vazby, učí se respektovat řád, osobnosti… a těžko to budete v průběhu roku, či v druhé třídě měnit.
@esterka03 píše:
Upřímně, měli jste to řešit před nástupem do školy. Pokud nastoupí do školy v matčině bydlišti, tak se smiř s tím, že pokud se vám něco podří u soudu, tak ho stejně budete dovážet do této školy. Pro prvňáka je první rok neuvěřitelně důležitý, utváří si nové vazby, učí se respektovat řád, osobnosti… a těžko to budete v průběhu roku, či v druhé třídě měnit.
Dítě je schopné změnit ty vazby velice rychle.
Matka chtela už několikrát výhradní péči… ale soud to vždy zamítl, že není důvod odebírat otci…že otec se dobře stará a dokonce soudkyně už mamku „seřvala“ že řeší pořád prkotiny… že oni řeší týrání dětí atd a že by mela byt za zajem otce vdecná