Jsem sobecká na manželova syna z předchozího vztahu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lomikára
29.7.13 15:18

Podle toho, jak to čtu, mi přijde, že si to zbytečně kompliklujete sami. Za ty roky už byste mohli mít vztahy s matkou ustálené a nemám z tebe pocit, že bys ty a tvůj partner pro to příliš dělali. Opravdu za všechno může jen matka???
Když už máte střídavku, tak ji dodržujte. Proč tam jezdit pro dítě i v týdnu, kdy je u mámy? Proč vymýšlet 6letému dítěti kroužek, kde musí být 3× týdně, když dobře víte, že je každý druhý týden jinde? Jaký pak má smysl na to nadávat?
Jestli to tvůj muž chce mít takto komplikované, pak je to jeho vůle a ty můžeš působit leda na něj, aby respektoval dobu, kdy je syn u matky.
Pokud jde o školu, tak vození 15 km je celkem standard, já jezdila od 10 let sama busem 20 km, tak až bude větší, taky může jezdit sám.
BTW. - Manžel odešel od bývalky kvůli tobě?

• Citovat
  • Upravit
3379
29.7.13 16:25

Já se přiznám, že se ani nedivím, že ho matka chce do své péče, né kvůli zakladatelce a jejímu partnerovi, ale já bych na střídavku nikdy nepřistoupila a bila bych se jako lev o to, aby mé dítě mělo stálý domov a né domovy dva. Dřív nebo později se to objeví na jeho psychice, jelikož nemá stabilní místo, má stabilní místa dvě a to u rozdílné funkčnosti domácností.
Takže bych spíše si sedla s partnerem a domluvila bych mu, ať je syn na jednom místě, kor když jde do školy bych to viděla jako nutnost a ať se dohodne s matkou na pravidleném styku, kdy si syna bude brát. Prostě ať se to nějak soudně ukončí.

Já sice chápu, že chce mít syna u sebe, ale způsobem „stěhovavého ptáka“ mu víc do budoucna poškodí nežli pomůže. Malý kluk lítá mezi domácnostema jako hadr na holi, neví čí je, a to není dobrá volba.

Zatím se mi zdá z vás nejvíc rozumná matka syna, která chce pro kluka STABILNÍ DOMOV, což je to nejlepší, co může být. A této paní přeji, ať vyhraje všechny soudy nad zakladatelčiným partnerem, pro dobro samotného dítěte.

Znám 2 případy střídavky, a dítě v obou případech skončilo u psychologa, jelikož prostě nemělo stabilní zázemí. A pak teprve se rodiče dokázali dohodnout, až když viděli, že dítě má v řiti nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101780
29.7.13 17:00

@Yvonne No a proč tedy matka nenechá dítko v péči otce, když se o něj stejně stará více?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
29.7.13 17:47
@Lomikára píše:
Podle toho, jak to čtu, mi přijde, že si to zbytečně kompliklujete sami. Za ty roky už byste mohli mít vztahy s matkou ustálené a nemám z tebe pocit, že bys ty a tvůj partner pro to příliš dělali. Opravdu za všechno může jen matka???
Když už máte střídavku, tak ji dodržujte. Proč tam jezdit pro dítě i v týdnu, kdy je u mámy? Proč vymýšlet 6letému dítěti kroužek, kde musí být 3× týdně, když dobře víte, že je každý druhý týden jinde? Jaký pak má smysl na to nadávat?
Jestli to tvůj muž chce mít takto komplikované, pak je to jeho vůle a ty můžeš působit leda na něj, aby respektoval dobu, kdy je syn u matky.
Pokud jde o školu, tak vození 15 km je celkem standard, já jezdila od 10 let sama busem 20 km, tak až bude větší, taky může jezdit sám.
BTW. - Manžel odešel od bývalky kvůli tobě?

Souhlas s tím, že pravidla jsou od toho, aby se dodržovala. A jejich platnost musí dodržovat všichni včetně táty a synka.
Také nerozumím tomu, proč synek v 6 letech musí mít 3× týdně kroužek. Včetně těch přejezdů a týdenních střídaček. Těžko, aby pak byl stabilní ve svých postojech a jak už tu jednou někdo řekl, má rád tátu i mámu a chce je oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
29.7.13 17:55
@JedenTypan píše:
JA to chapu :think: Asi tu zas dostanu cocku, ale parnera s ditetem proste pokud mozno nebrat, kdyz uz dite tak jedine vlastni a ne investovat cas, prachy, nervy do cizich. :mrgreen:
…a díky tomu, že by o (rozvedené) taťky s malými dětmi nebyl zájem, by tátové neutíkali od svých malých dětí a jejich matek, popř. by řádně vybírali své budoucí partnerky a zároveň matky svých dětí.
Toť obecná úvaha - nic proti zakladatelce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
29.7.13 18:04
@j.a.n.i1 píše:
@Yvonne No a proč tedy matka nenechá dítko v péči otce, když se o něj stejně stará více?

To, co prožívá matka tady známe jen z doslechu, ještě z doslechu zaujaté osoby. A láska není o tom, který rodič zaplatí více kroužků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.13 18:15

Manžel neopustil bývalou přítelkyni kvůli mne… Byli spolu 5 měsícům a ona přišla s tím, že je ve 3 měsíci…ale to je jiný příběh… ona behem společných 3 let, měla jine partnery a on si pak našel mne… Je to složité, ale chápu její nevraživost vůči mne..
@Yvonne Tu střídavou péči chtěla i ona a s tím šla k soudu…dohodli se spolu na tom a soud to jen schválil, dokonce manžel platí ještě 1000 kč alimenty… Změnu chce vždy když je mezi ní a otcem dítěte nějaký problém… Ano jsem zaujatá, ano taky to pro ni asi není jednoduché nevidět syna a vím, že i pro prcka to není dobré… ale manžel si stojí za svým, ona taky a dohoda proto není možná…Já jsem „jen teta“… snad až bude starší rozhodne se sám kde bude chtít být

• Citovat
  • Upravit
101780
29.7.13 18:16
@Yvonne píše:
To, co prožívá matka tady známe jen z doslechu, ještě z doslechu zaujaté osoby. A láska není o tom, který rodič zaplatí více kroužků…

To už jsem v jednom z minulých příspěvků psala, že pohled jen jedné strany je vždy zkreslený, ale to nic nemění na tom, že nevidím důvod, proč by měla mít dítko v péči defacto automaticky matka. A o placení kroužků tu nikdo nepsal, spíš o vození dítka na něj…

A pokud bych se to pokusila vzít nezaujatě, tak to, že v našem státě soud schváil střídavku znamená, že má dítko u otce sakra dobré zázemí, jinak by něco takového neprošlo. A má tam i sourozence (ač nevlastního) i to hovoří pro to, aby bylo spíše u otce než u matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
29.7.13 18:41

@j.a.n.i1 Jani, ale u matky má také sourozence. A chlapi budou mít většinou vždycky lepší zázemí než ženský. Souvisí to například s tím, že žena zůstavá na mateřské a je na 24 hodin upoutaná k děcku, zatímco mužskej si může vyřídit co potřebuje, dále nemusí přerušit budování pracovní pozice, a také se mzdovou diskriminací. Hlavně neberte děti matkám jenom proto, že táta má na kroužky a čas na to, aby vozil dítě na kroužky - ostatně úplně bez problému to také není, že? Jak píše zakladatelka, také ji to zrovna netěší a bude se jednat o zdroj neshod. A že máma nevozí dítě na kroužek, když má doma malé mimino? Upřímně si to také nedovedu moc představit, že s mrňousem poskytuji staršímu dítěti komfort, jaký mu může poskytnout otec, stará-li se mu o druhé dítě partnerka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.13 20:58

Holky, řeknu vám zkušenost z mýho okolí ohledně péče, ale neberte to tak, že je to situace zakladatelky, ale jde o pohnutky od mužů a ty můžou být různé…
Můj expřítel, když řešil rozvod, tak jeho syn hrál jako kluk hokej…několikrát v týdnu tréninky a o víkendu zápasy. On došel za exmanželkou, že si jej vezme do péče, protože stejně jsou spolu skoro pořád a mají ten hokej (v té době bydleli všichni společně). Ona řekla že ANO, že stejně o nic nejde a hádejte, jak to dopadlo…On, po rozvodu, všude vykládal, jak je jeho žena hrozná, když jí soud nedal kluka do péče a pod…že to byla dohoda se již pozapomněl při tom pomlouvání zmínit. prostě skoro opičí láskou se strašně moc věnoval klukovi, ale přišlo mi, že jenom proto, aby znemožnil manželku. Když jsem se to dozvěděla, bylo mi z něj :poblion:
On je oba vpodstatě od sebe odtrhl a ještě z ní udělal to, co píšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JedenTypan
29.7.13 23:08
@kočička Evička píše:
Holky, řeknu vám zkušenost z mýho okolí ohledně péče, ale neberte to tak, že je to situace zakladatelky, ale jde o pohnutky od mužů a ty můžou být různé…
Můj expřítel, když řešil rozvod, tak jeho syn hrál jako kluk hokej…několikrát v týdnu tréninky a o víkendu zápasy. On došel za exmanželkou, že si jej vezme do péče, protože stejně jsou spolu skoro pořád a mají ten hokej (v té době bydleli všichni společně). Ona řekla že ANO, že stejně o nic nejde a hádejte, jak to dopadlo…On, po rozvodu, všude vykládal, jak je jeho žena hrozná, když jí soud nedal kluka do péče a pod…že to byla dohoda se již pozapomněl při tom pomlouvání zmínit. prostě skoro opičí láskou se strašně moc věnoval klukovi, ale přišlo mi, že jenom proto, aby znemožnil manželku. Když jsem se to dozvěděla, bylo mi z něj :poblion:
On je oba vpodstatě od sebe odtrhl a ještě z ní udělal to, co píšu.

Hele, kdyby ta matka to dite fakt chtela do pece, tak pro to udela maximum, staci se podivat kolem sebe jak tyhle maminy kopou a vadi jim jen stridavka, natoz plna pece u muze. Takze si myslim, ze je fakt divna jako matka. :think:

• Citovat
  • Upravit
2448
29.7.13 23:14
@Anonymní píše:
Holky, chtěla bych znát názor i cizích lidí… S manželem jsme spolu 3 a půl roku. Máme ve střídavé péči jeho syna 6,5 let. V září půjde do školy. celé 3 roky co střídavá péče u nás je, jsem byla v klidu.. Maličký byl týden u nás a týden u své matky…jenže teď se rozhodovalo kde bude chodit do školy a soud určil školu v místě bydliště matky..takže budeme muset jezdit se synem do školy a ze školy ho vyzvedávat. Manžel má proto hodně omezené možnosti práce. Matka ho neustále chce do péče, pořád probíhají soudy a tahanice (zatím uspěšně obhajujeme střídavku). Má to podmínku, že my vždy musíme malého vozit i si ho vyzvedávat a zajištovat jeho cestování do školy. Navíc maličký má koníček 3× týdně a i když je u matky tak pro neho manžel jezdí, veze ho do našeho města na koníček a zase ho odveze zpět. Je to časově dost náročné, finančně taky… Když jsem navrhla at ho máme na víkendy tak nesouhlasil… Chce ho mít doma co nejčastěji.. Jsem sobecká?? Začínám mít pocit, že je to na úkor mě a teď i naší 5 měsíční dcerky. Dálka je cca 15 km (20 minut autem)… s manželem se nehádáme..opravdu jsme spolu štastni…ale jediné hádky jsou kvůli maličkému… že kdykoliv se prcek rozhodne tak se pro neho jede (když je u matky a to i v tu dobu kdy máme třeba s manželem nějaké plány tak se ihned ruší)… Vím, že manžel svého syna miluje…taky ho mám moc ráda…přece jen si s ním hraju a vychovávám ho od jeho 3 let, ale je to moc těžké…

Jen by mě zajímalo, jak jste řešili školku? To chodil jeden týden do jedné školky a druhý týden do jiné? Vyzvedávání ze školky Vás přece muselo také omezovat, nebo ne? Nevidím rozdíl mezi vyzvedáváním ze školky a ze školy.

Museli se rozhodnout pro školu v místě bydliště jednoho z vás. Soud pravděpodobně vychází ze zkušenosti, že otec dřív nebo později často přestane mít o dítě zájem (neříkám Tvůj manžel, ale často to tak bohužel je) a pak by bylo nepraktické, aby tam dítě chodilo do školy. Navíc podle mě 20 minut autem není absolutně nic, nevím, kde bydlíte, ale třeba v Praze dojíždět půl hodiny není vůbec žádný čas, běžně jsem jezdila do práce hodinu.

Příspěvek upraven 29.07.13 v 23:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
29.7.13 23:18
@JedenTypan píše:
JA to chapu :think: Asi tu zas dostanu cocku, ale parnera s ditetem proste pokud mozno nebrat, kdyz uz dite tak jedine vlastni a ne investovat cas, prachy, nervy do cizich. :mrgreen:

Dostaneš čočku maximálně tak za to, že vůbec nemluvíš k tématu a místo toho si tu vybíjíš nějaké svoje osobní frustrace. To tady nikoho nezajímá. Zakladatelka si přišla pro radu, tak buď poraď nebo jdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
29.7.13 23:27
@adam75 píše:
Dostaneš čočku maximálně tak za to, že vůbec nemluvíš k tématu a místo toho si tu vybíjíš nějaké svoje osobní frustrace. To tady nikoho nezajímá. Zakladatelka si přišla pro radu, tak buď poraď nebo jdi.

Proč by měl jít dál? Mně to náhodou zajímá a zas tak od tématu to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
900
29.7.13 23:28
@Anonymní píše:
Holky, chtěla bych znát názor i cizích lidí… S manželem jsme spolu 3 a půl roku. Máme ve střídavé péči jeho syna 6,5 let. V září půjde do školy. celé 3 roky co střídavá péče u nás je, jsem byla v klidu.. Maličký byl týden u nás a týden u své matky…jenže teď se rozhodovalo kde bude chodit do školy a soud určil školu v místě bydliště matky..takže budeme muset jezdit se synem do školy a ze školy ho vyzvedávat. Manžel má proto hodně omezené možnosti práce. Matka ho neustále chce do péče, pořád probíhají soudy a tahanice (zatím uspěšně obhajujeme střídavku). Má to podmínku, že my vždy musíme malého vozit i si ho vyzvedávat a zajištovat jeho cestování do školy. Navíc maličký má koníček 3× týdně a i když je u matky tak pro neho manžel jezdí, veze ho do našeho města na koníček a zase ho odveze zpět. Je to časově dost náročné, finančně taky… Když jsem navrhla at ho máme na víkendy tak nesouhlasil… Chce ho mít doma co nejčastěji.. Jsem sobecká?? Začínám mít pocit, že je to na úkor mě a teď i naší 5 měsíční dcerky. Dálka je cca 15 km (20 minut autem)… s manželem se nehádáme..opravdu jsme spolu štastni…ale jediné hádky jsou kvůli maličkému… že kdykoliv se prcek rozhodne tak se pro neho jede (když je u matky a to i v tu dobu kdy máme třeba s manželem nějaké plány tak se ihned ruší)… Vím, že manžel svého syna miluje…taky ho mám moc ráda…přece jen si s ním hraju a vychovávám ho od jeho 3 let, ale je to moc těžké…

a co resis? je to otec, tak se stara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria