Jsem zaujatá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7355
24.11.20 12:03
@botl píše:
Já to nevidím jako přehánění. Dám pár příkladů. Moje děti byly u tchýně, byly tam i děti švagrové. Tchýně přišla z nákupu. Moje prostřední jí šla pomoct s taška a pomáhala jí vybalovat. Při vybalování narazila na pitíčka různých příchutí. Zeptala se, jestli si může jedno vzít. Babička jí neodpověděla a místo toho zavolala nejdřív vnučky od své dcery a potom zbylé sourozence. Moje prostřední si mohla vzít až jako poslední to, co zbylo.

Babička šla nakupovat s vnuky botičky. Všem holkám koupila jeden pár bot, jen mojí prostřední o 2 čísla větší. Prý proto, že stejné boty nebyly v její velikosti a chtěla koupit vnučkám stejné. Naproti tomu starší bratr dostal 2 páry bot, protože jedny boty se líbily jemu a druhé jí, tak mu koupila oboje.

Když jsme byli na pláži, koupila babička svému vnoučkovi, mému nejstaršímu synovi, krásnou deku a několikrát opakovala - to je pro mého vnuka - a prostřední dceři nekoupila nic. (Ta nejmenší byla ještě miminko).

Když byla prostření starší, tak jednou před babičkou řekla, že by chtěla studovat na gymnáziu. Babička se zasmála a řekla „Ty?“

Mohla bych pokračovat do nekonečna. Taky jsem to zprvu neviděla a hledala jiná vysvětlení, ale měla jsem dát na instinkt.

To vše člověku dojde až s odstupem, až s nasbíranými zážitky. Nejprve si ničeho nevšimneš, potom už si všimneš, ale říkáš si néé, to určitě tak nemyslela… A najednou Ti to všechno bliká před očima všema barvama a tak jasně viditelný…
Děti jsou asi už větší, stýká se dcera nadále s touto „babičkou“? A jaký mají vztah mezi sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.11.20 12:40

@botl od toho je rodič, aby se z toho nehroutil a snažil s situaci urovnat..
U nás, když vidím, že děti tak nejsou uplně jak děti od švagorvé, tak jsem nikdy před dětmi ani mužem toto takto neřešila, ale spíš dětem řekla, že přijedeme příště celá rodina, že si zahrajeme hry společně- když jim bylo líto, že děti od švagrové byly na letních prázdninách sami a naše ne.. Vždy se snažím, aby zá toho nebylo boj, babička - matka…Pokud dostali dárek naše peníze, což kpro malé děti neni dárek, tak jsem nenadávala, ale řekla jsem klukovi, že to babička myslela dobře, že chtěla, aby si vybral co si opravdu přeje…
Ono taky záleží jak se k tomu postaví i rodič.. Je jasné, kdybych doma vyváděla, a dítě si tho všimlo, co si všimne, to napětí, že si to pravě uvědomí..Ono si to uvědomí, a le možná až bude větší a dokáže to lepší zpracovat
Co se stalo u zakladatelky, bych si všimla, ale neřešila před dítětem, ale řekla mu, že to babička špatně vypočítala- třeba by atmosféra uvolnila, těžko říct, jeslti tam sedí a dusno, a nebo se normálně baví, i sranda může být, a bude pít s nové láhve jako první, a ještě kluk by byl rád, že je první :mrgreen:
Ono možná takový názor, že jsem toto zažila a už se nechci doma řešit, co zase, ale snažím se nad tím jakoby,,, vyzrát.. nic jiného nezbyde, klukovi je 12 let, on už si to,, svoje dokáže obhájit i sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.20 14:29

@kvaček jak jsem psala moje děti jsou zvyklé si nalivat sami nikdy problém nebyl. Nevím proč přesně to udělala, ale vůči jemu mě to mrzelo.

Do jisté doby vše bylo v pohodě. Pak se tchýně dostala do vlivu švagrové a najednou moje děti museli ustoupit. Když si tchýně vykládala s mojí dcerou tak švagrová ji začala skákat do řeči a ani ji nenechala domluvit. Když nehodou hlídala tchýně moje nemocné děti tak švagrová začala být zlá že ani nemůžou za babičkou. Tak přestali hlídat.

• Citovat
  • Upravit
8397
24.11.20 20:29
@kvaček píše:
@botl od toho je rodič, aby se z toho nehroutil a snažil s situaci urovnat..
U nás, když vidím, že děti tak nejsou uplně jak děti od švagorvé, tak jsem nikdy před dětmi ani mužem toto takto neřešila, ale spíš dětem řekla, že přijedeme příště celá rodina, že si zahrajeme hry společně- když jim bylo líto, že děti od švagrové byly na letních prázdninách sami a naše ne.. Vždy se snažím, aby zá toho nebylo boj, babička - matka…Pokud dostali dárek naše peníze, což kpro malé děti neni dárek, tak jsem nenadávala, ale řekla jsem klukovi, že to babička myslela dobře, že chtěla, aby si vybral co si opravdu přeje…
Ono taky záleží jak se k tomu postaví i rodič.. Je jasné, kdybych doma vyváděla, a dítě si tho všimlo, co si všimne, to napětí, že si to pravě uvědomí..Ono si to uvědomí, a le možná až bude větší a dokáže to lepší zpracovat
Co se stalo u zakladatelky, bych si všimla, ale neřešila před dítětem, ale řekla mu, že to babička špatně vypočítala- třeba by atmosféra uvolnila, těžko říct, jeslti tam sedí a dusno, a nebo se normálně baví, i sranda může být, a bude pít s nové láhve jako první, a ještě kluk by byl rád, že je první :mrgreen:
Ono možná takový názor, že jsem toto zažila a už se nechci doma řešit, co zase, ale snažím se nad tím jakoby,,, vyzrát.. nic jiného nezbyde, klukovi je 12 let, on už si to,, svoje dokáže obhájit i sám

žádnej rodič se tu nehroutí :roll:

Jo a vůbec nevidím důvod proč by si dítě mělo „obhajovat svoje“ vůči prarodičům,
s babičkou a dědečkem to je přece o klidu, lásce bez podmínek a svobodě.
Stává se, že někdo jako rodič nestojí za nic, ale jako prarodič je fantastický.

A ještě dodám, že tak, jak někteří mají snahu všechno bagatelizovat a chybí jím špetka představivosti, takže když něco sami nezažili, tak to prostě neexsituje, tak jsou takoví,
co si vylívají žluč na svých vlastních vnoučatech.

Pámbu nás má všelijaký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
24.11.20 21:45
@dedrichov píše:
A co se třeba dělo? :kytka:

Vyloženě dávání najevo, ze jsem druhorada. Někdy, ne pokaždé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
25.11.20 08:46
@g.sandova píše:
Vyloženě dávání najevo, ze jsem druhorada. Někdy, ne pokaždé

To je moc smutné, působíš, že jsi si z toho vzala vlastní sílu a empatii, takže to nejlepší, co jsi mohla. A zvládla jsi to skvěle :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
25.11.20 08:50

@dedrichov děkuji, ale musím říct, že to někdy pořád řeším.
Nemam všechno zpracované. Na druhou stranu, jsou horší veci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
25.11.20 09:00
@g.sandova píše:
@dedrichov děkuji, ale musím říct, že to někdy pořád řeším.
Nemam všechno zpracované. Na druhou stranu, jsou horší veci

Neumím si takovou nespravedlnost představit, prožívat to jako dítě… naši prarodiče byli milující, z obou stran. Sestra je nejstarší vnouče v rodině, vždy jsem to tak brala a zároveň nikdy nepocítila, že ji mají raději nebo tak něco. Myslela jsem si, že to tak mají všichni. To až jako dospělá jsem si začala všímat, že ne všude to tak funguje.
Ber to tak, že Ty jsi si vzala z toho přehlížení obrovskou devízu pro sebe a posílilo Tě to. Ne díky jim, ale díky sobě! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
25.11.20 09:03

@dedrichov dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
25.11.20 13:25
@Anonymní píše:
@kvaček jak jsem psala moje děti jsou zvyklé si nalivat sami nikdy problém nebyl. Nevím proč přesně to udělala, ale vůči jemu mě to mrzelo.Do jisté doby vše bylo v pohodě. Pak se tchýně dostala do vlivu švagrové a najednou moje děti museli ustoupit. Když si tchýně vykládala s mojí dcerou tak švagrová ji začala skákat do řeči a ani ji nenechala domluvit. Když nehodou hlídala tchýně moje nemocné děti tak švagrová začala být zlá že ani nemůžou za babičkou. Tak přestali hlídat.

Zakladatelko, no jo, když si tchýně a švagrová káply do noty…tak to chování vůči tobě a tvým dětem pramení asi z toho, co myslíš? Předtím to šlo (hlídání…) a teď ne. A skákat komukoli do řeči se nesluší, to švagrovou neučili? A tvoje švagrová je tchýnina dcera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.20 14:39

@Helen001 ano je to matka a dcera. Ono toho bylo víc kdy tchýně své dceři ( mojí švagrové) ustoupila.
Kolikrát jsem si říkala že má malé děti a snažila se mým dětem toto vysvětlit. Ale už si myslím, že to právě bude jen horší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová