Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
No nic koukam, ze toto uz nema co docineni s Norskem. Blbnete tu do rana, mejte se hezky deti ![]()
@pomenkova píše:Картофель грызет базар.
No nic koukam, ze toto uz nema co docineni s Norskem. Blbnete tu do rana, mejte se hezky deti
@Moise píše:
@RolinJá jsem zvědavá, jestli se Slovensku zadaří nějak s Norskem vyjednávat. Pokud by se jim podařilo tu malou vrátit domů, mohli by se chytit za hlavu i Češi. A jak to má ona s národností, nevíš?
Tam to bude asi složitější, když jeden z rodičů byl Nor
Já bych řekla, že ne. Pokud vím, tak poslední oficiální vyjádření je, že kauzu intenzivně sledují nebo tak něco
.
Maminka malé Maxine je Norka, otec Slovák. V Norsku z hlediska státní příslušnosti (národnost je nerozhodná) neplatí „právo místa (narození)“, ale „právo krve“, tj. Maxine má občanství po rodičích - tudíž by měla mít norské i slovenské. Ale expert na tuto problematiku nejsem
.
K případu Michalákových jsou aktuální informace zde, myslím, že tam byla někde zmínka i o Maxine: https://www.facebook.com/…eDetiRodicum
Z FB Pavla Hasenkopfa:
*Dnes jsem opět převzal právní zastoupení paní Michalákové. Protože jsem vnímal, že moje angažovanost v případu vyloženě irituje některé státní představitele, byl jsem původně rozhodnutý stáhnout se do pozadí a svou veřejnou angažovaností situaci nekomplikovat.
Včerejší den jsme strávili přípravou společného prohlášení Petičního výboru a MPSV k návrhu na adopci. Když se již ladily jen detaily, ze společného prohlášení náhle a bez nám zjevného důvodu náhle sešlo a MPSV spolupráci s Petičním výborem ukončilo. Proto ve výsledku dnes dostanou média dvě různá prohlášení. Tím padá i důvod, abych dále zůstával v ústraní. Proto jsem právě podepsal přijetí plné moci, udělené mi paní Michalákovou již 12. května. Chamberlainovskou politiku vůči BV ani vůči českým úřadům ode mne nečekejte.
Poslední vývoj ukazuje, že Petiční výbor měl pravdu, když varoval před tím, že se chystá adopce dětí. Vývoj usvědčuje z omylu všechny, kdo tvrdili, že tato možnost je zažehnána. Poslední vývoj ukazuje, že bylo správné nezveřejňovat rozsudky a další dokumenty v případu, přestože nás k tomu ÚMPOD otevřeně vyzýval - BV odůvodňuje svůj návrh na adopci fakticky jako trest za to, že Eva případ medializovala (a nedala jim pasy dětí). Z návrhu BV čpí účelovost, veškerá argumentace je zcela podřízena tomu, že pěstouni chtějí jedno z dětí adoptovat.
Krok ministryně Marksové potvrzuje i to, že české úřady nejsou vnitřně ztotožněny s tím, že by měly paní Michalákové pomáhat a konají jen na oko a pod veřejným tlakem. Norsko je paní ministryni bližší než její spoluobčané, jejichž jménem jako ministryně vystupuje. Pokud se mýlím, pak by se MPSV mělo nyní paní Michalákové veřejně omluvit za tvrzení, že by jí děti odebrala i česká sociálka nebo že nedostatečně spoluupracuje s českými úřady. Tato a podobná tvrzení byla účelová a jejich smyslem mělo být vysvětlit laxnost a zakrýt bezradnost a nepřátelství českých úřadů vůči paní Michalákové a její kauze.
Během odpoledne bude zveřejněno prohlášení PV k protinávrhu Barnevernu.*
No to je fakt síla. Blecha si povídala sama se sebou. Přišla si sama sobě na pomoc
Co na to říct?
@pomenkova no tak to zase jako néé. Gender ideologie mi fakt žádné úzkosti nevyvolává ![]()
@tiffany no tak to se moooc omlouvám. Nepsala, abych nespadla do další poruchy, ale do další úzkosti. Proto jsem na to odpověděla, že není jedna a druhá, ale že je to dlouhodobá diagnóza. Už to prosím tě chápeš? Nevím co s tím měla společného tvá poznámka, že úzkostí je víc. Nevím už jak to mám napsat blbuvzdorněji
@Antonie Bolavá píše:
@tiffany no tak to se moooc omlouvám. Nepsala, abych nespadla do další poruchy, ale do další úzkosti. Proto jsem na to odpověděla, že není jedna a druhá, ale že je to dlouhodobá diagnóza. Už to prosím tě chápeš? Nevím co s tím měla společného tvá poznámka, že úzkostí je víc. Nevím už jak to mám napsat blbuvzdorněji
Hele víš co, nech to být, nějaký blbuvzdornosti si nech třeba pro svojí rodinu, jestli ti to přijde slušné. Mě stejně žádné tvoje diagnózy nezajímají. Já tu taky nevytahuju ty svoje.
@Antonie Bolavá píše:
@pomenkova no tak to zase jako néé. Gender ideologie mi fakt žádné úzkosti nevyvolává
@Antonie Bolavá píše:
Tady je takový level, že blbuvzdornost tu nefunguje ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat