Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pohledzdruhestrany píše:
protože, jak jsem psal - tedy můj názor, dává to dětem takovýho samce větší šanci na přežití, evoluce podle mě fandí psychopatům…a oni nepotřebují řešit teorie her, protože kooperaci - péči za ně oddřou ty starostliví pečující blbečci, kteří ale už takový vlhko v kalhotkách nedělají
Asi jo. Asi máš pravdu.
Ale zas není to tak vždycky, spoustu ženských to umí ukočírovat. Že ten alfasamec se jim líbí, imponuje jim, ale ony ví, co mají doma a proč, takže vlhko v kalhotkách si nechají do svých soukromých fantazijních představ o alfasamci a reálně si uvědomují, že kvůli němu nemá smysl bourat to, co funguje.
Opravdu ne každá kvůli vlhkým kalhotkám bourá mosty.
@Josef_t píše:
Oblíbená finta „šmejdů“ byla, že poslali důchodci, že vyhrál… On chtěl vyhrát, tak tomu nesmyslu uvěřil…
Podobně ty ženy chtějí uvěřit, že nalezly spřízněnou duši, osudovou lásku či cokoliv jiného.
no ale jestli tohle chceme brát opravdu vážně, tak bysme pro určitý kategorie lidí měli zvážit použití dosavadního přístupu k právní způsobilosti, to v podstatě znamená, že by takoví lidi měli mít omezenou právní způsobilost a některý úkony dělat pouze s opatrovníkem…stejně jako přispěvovatelka stránku dozadu, asi 5× napsala, že něco nechce udělat, ale pak to najednou, v podstatě bez vlastní vůle, udělá … takováhle ženská má rozhodovat o svých dětech nebo volit?
@bigl píše:
Hranice je tam, kde ten druhý narušuje tvoji osobní svobodu. Jedno jestli je to ona nebo on.
Jenomže hranice osobní svobody jsou stejně nejasné, každý je má jinak a mohou se měnit v čase. Ale myslel jsem to spíš trochu jinak.
Holce kolem dvaceti může imponovat „frajírek“ v teplákové soupravě co je stále jednou nohou v kriminále a klidně kvůli němu uteče z domu.
Ve třiceti si spíš najde nějaký tichý typ agresora, se kterým bude navenek tvořit harmonickou rodinu.
K oběma se partner chová násilnicky, ale jiné sociální prostředí, jiná životní situace = jiný typ psychopata.
@bigl píše:
Asi jo. Asi máš pravdu.Ale zas není to tak vždycky, spoustu ženských to umí ukočírovat. Že ten alfasamec se jim líbí, imponuje jim, ale ony ví, co mají doma a proč, takže vlhko v kalhotkách si nechají do svých soukromých fantazijních představ o alfasamci a reálně si uvědomují, že kvůli němu nemá smysl bourat to, co funguje.
Opravdu ne každá kvůli vlhkým kalhotkám bourá mosty.
to není o bourání mostů, ale o tom, že plno ženských s psychopatama dlouhodobě žije a má s nima děti a popisují to, jako by neměly vlastní vůli
Radkyn Honzak o psychopatoch :
K lidem se chovaji spotrebitelsky, když je potřebují hyckaji si je, když je nepotřebují, odhodi je a když překazejí, zruší je. Psychopat je rozeny vůdce stada, nemá strach, je charismaticky, presvedcivy, prolze se vsim. Dokaze byt mily, ze mu nikdo neodolá, uvnitr je ale chladny a bezcitny, kruty a neslaskavy. Chybí mu take primera porce ostatních emoci, takze vyhledava riziko, sex a hlavně moc. Aby ji dosahl, není mu nic cizi a neni mu nic svate.
no ale jestli tohle chceme brát opravdu vážně, tak bysme pro určitý kategorie lidí měli zvážit použití dosavadního přístupu k právní způsobilosti, to v podstatě znamená, že by takoví lidi měli mít omezenou právní způsobilost a některý úkony dělat pouze s opatrovníkem…stejně jako přispěvovatelka stránku dozadu, asi 5× napsala, že něco nechce udělat, ale pak to najednou, v podstatě bez vlastní vůle, udělá … takováhle ženská má rozhodovat o svých dětech nebo volit?
Do určité míry asi ano ![]()
Vem si třeba chlapy co je postihne krize středního věku. V padesáti radikálně změní život, pořídí si kolo, mladou ženu a dítě… a v šedesáti ho skolí mrtvice při pravidelné padesátikilometrové projížďce…
Dámy co uvěří v nekonečnou lásku číšníka z dovolené v Egyptě.
Lidi se prostě někdy chovají jako blázni, což je ovšem nečiní neodpovědné za své chyby.
A za chyby se platí ![]()
@Josef_t píše:
Do určité míry asi ano
Vem si třeba chlapy co je postihne krize středního věku. V padesáti radikálně změní život, pořídí si kolo, mladou ženu a dítě… a v šedesáti ho skolí mrtvice při pravidelné padesátikilometrové projížďce…
Dámy co uvěří v nekonečnou lásku číšníka z dovolené v Egyptě.Lidi se prostě někdy chovají jako blázni, což je ovšem nečiní neodpovědné za své chyby.
A za chyby se platí
jenže celej koncept tzv. obětí psychopatů já vnímám jako snahu rádoby obětí vyhnout se zodpovědnosti za svoje chování
Psychopat pouziva pri baleni zen vety typu: Je mi to trapny, ale nemohu jinak, nez byt k tobe uprimnej…nikdy jsem takovou zenu nepotkal..
Psychopati jsou genialni herci a genialni manipulatori. Proto jim tolik zenskych sedne na lep. Proti manipulaci je rezistentni jen 10 procent lidi, toto procento koreluje (nejen) se schopnosti kritickeho mysleni.
Příspěvek upraven 28.07.20 v 23:50
jenže celej koncept tzv. obětí psychopatů já vnímám jako snahu rádoby obětí vyhnout se zodpovědnosti za svoje chování
Z tohoto úhlu pohledu máš pravdu. Je v tom i nechuť učinit rozhodnutí, je pohodlnější nechat rozhodovat jiné.
Dle vyskumu psychopati nejradeji studuji pravo a ekonomiku. ![]()
@Anonymní píše: …
Jinak jsem normální, dlouho vdaná za normálního chlapa, pohodového kliďase. A tamten cvok na mě každou chvíli ječí kvůli něčemu co ho zrovna naštve, to z domu neznám, vždycky se zařeknu, že už mu příště telefon nezvednu, tak ho chvíli nezvedám, on volá a volá a píše a píše, tak si řeknu, že nebudu za krávu, zvednu telefon a je to zas kde to je. Dvě kamarádky s kterými toto řeším jen opakují: „Hlavně si s ním nic nezačínej, to by byl průser.“
Ani to tedy nemám v plánu, jen prostě sama sebe v tomto nechápu.
No, není nad to, když tě přitahuje. Je mi jasné, že nemít doma kliďase, tak si takový luxus nemůžeš dovolit.
A hodně se svěřuj kamarádkám. Naplánuj společné grilování, aby tam byl tvůj kliďas a můžeš si tipnout, která bude mít hlubší výstřih a kratší sukni a která se „jako by“ podřekne jako první ![]()
@My Melody píše:
Dle vyskumu psychopati nejradeji studuji pravo a ekonomiku.
to chápu ![]()
@My Melody píše:
Psychopat pouziva pri baleni zen vety typu: Je mi to trapny, ale nemohu jinak, nez byt k tobe uprimnej…nikdy jsem takovou zenu nepotkal..Psychopati jsou genialni herci a genialni manipulatori. Proto jim tolik zenskych sedne na lep. Proti manipulaci je rezistentni jen 10 procent lidi, toto procento koreluje (nejen) se schopnosti kritickeho mysleni.
Příspěvek upraven 28.07.20 v 23:50
Takže v podstatě je to stejné jako u sňatkových podvodníků ![]()
Kdyby to nefungovalo, tak se chudáci neuživí ![]()
Oni to ale nemusí dělat úmyslně. Nevíš, jak vyrůstali, jakého měli otce, matku, co všecko si nesou na hrbu z předchozích vztahů.
Prostě ve společnosti je to a vždycky bylo tak, že jsou dominantní a vůdčí typy a pak ty stádní, těch je bohužel víc. A ty stádní potřebují vedení, oni to bez toho neumí. ![]()
V podstatě jsem se snažil vyvrátit klišé, že ženy nepřitahujou psychopati, ale pouze některé vlastnosti psychopatů, které mají i alfa samci …..podebatovali jsme o tom, jestli náhodou neexistuje průnik mezi alfasamectvím a psychopatií v tom smyslu, že alfasamectví nemůže být bez aspoň trochu té psychopatie ( bez jasného výsledku).Jednoznačný závěr žádný, pouze si stále myslím, že praví psychopati jsou velmi přitažliví pro velkou skupinu žen, která je nevědomě vyhledává a vědomě je strašlivě překvapena, že si našla psychopata.
To je s tema alfama domotany
Skutecnej Alfa je pro zenu chlap, kterej umi resit problemy, ma vuli, je vytrvalej, ma charakter, ma osobnost, je schopnej citu a umi zenu milovat, protoze takovej chlap ji podrzi, neopusti a neosere pri prvni prilezitosti.
Psychopat je prazdnej, nudi se, neni schopnej citu, byva zavisly na sexu, neumi nadvazovat emocionalni spojeni, lidi pouziva ke svemu prospechu, je zavislej na moci, aby mohl ostatni vyuzivat a manipulovat, ve skutecnosti je pod maskou studenej a bezcitnej, vsechny tyto vlastnosti z nej delaji pro zenu deltu. Proc jsou delty pro zeny pritazlive? Protoze umi mistrovsky lhat a manipulovat, proto mu zeny naleti, a umi kumulovat penize a moc, coz nejistym zenam ztracenym v zivote nabizi falesnej pocit opory a ochrany, ktere ale od delty nikdy nedostanou. Anebo pritahuji zeny, ktere doufaji, ze penize naakumulovane deltou presmeruji k sobe a vyslapnou na jeho postaveni, teda zeny z podobneho cesta, svuj k svemu.