Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Burj Chalifa píše:
Neberte si to nikdo osobně, každý to máme jinak, ale mě by ten klid zabil. Porodit ve 20 dítě a pak už žít jednotvárným životem na vísce. Den po dni stejné kolečko okolo králíkárny, do konzumu, stejný rybník, les, sousedky, s výhledem stejného programu na dalších x let, shnila bych zaživa. Klid můžu mít v důchodu, ve 20 je to předčasná rezignace. Hovořím za sebe.
tyjo, bylas někdy na vesnici? ![]()
@Burj Chalifa píše:
Pokud vylezou ze školy, nic moc neumí, v okolí práce žádná, nejdále byly za humny rodné vísky a jejich rodiče to měli stejně, tak v podstatě nic jiného než rodit děti je nenapadne. A vlastně nic jiného neumí.
To je docela ošklivě napsaný… ![]()
@martina.se píše:
Já jsem městská - velkoměstská a první dítě jsem měla ve 23nacestováno mam do zásob, nebylo mým cílem rodit děti. Ono to není o tom město-vesnice. Je to o názorech, životním stylu atd
Ty máš jen jedno, sedmileté? Musím ale říct, že to mám zase dobrý v tom, že kluk 7 let, ty 30, vlastně už samostatné dítě máš ( narozdíl od ročního
) a zároveń jsi mladá, svobodná
Víš jak to myslím
Aha, ted jsem koukla znova na tvoje metříky..ty jsi těhotná
Gratuluji ![]()
@Burj Chalifa já si teda nemyslím, že holky z vesnice umí jen rodit děti. a zdá se mi, že máš trochu zkreslené představy o vesnicích. každej kdo bydlí na vesnici nemá králíky a nechodí denně do konzumu a nedrbe sousedky
. znám spousty lidí z vesnice, co vydělávají víc než slušné peníze, cestují, chodí nakupovat do města, hezky se oblíkají atd…je to o životním postoji a o charakteru. ne o tom, jestli jsme z vesnice nebo z města
. podotýkám, že já jsem z města, takže rozhodně nehájím svoji skupinu ![]()
Delate jak kdyby matka z vesnice, nechodila mezi lidi
Chodime plavat, navstevujem kino
, dokonce i skolku
Do mesta si ráda ZAJEDU, ale opravdu ten klid jsem nasla az tady na vesnici. Jsem plne rzhodnuta, ze pokud to pujde zustanu tady. I LOVE VESNICE
![]()
Já pocházím z vesnice, je mi 28 a dítě žádné. Sice už na něm pracujeme, ale zatím bezvýsledně. Každopádně nemyslím, že by to bylo jak píše zakladatelka. Sice jsem vylezla ze školy, velice nic jsem neuměla, ostatně jako každý a je jedno, jestli je člověk z města nebo vesnice. Za humna jsem se taky dostala xkrát a světe div se, znám divadlo, kino, koncerty, hospody, fitka a spoustu další „městské“ zábavy, ne jen válení se v posteli a dělání dětí se sousedovic Frantou ![]()
Myslím že je to hlavně té dané ženě, jaké má v životě priority, jstli ji to více táhne k rodinnému životu nebo spíše kariéře. Prostředí možná také hraje roli, přece jen ženy na vesnici mjí kolikrát velký problém sehnat práci a pokuss už ano kolikrát je to velice daleko a tak když je věk pro děti raději zvolí tuto možnost než lopotit se do práce x km a dát půl výdělku za cestovné. Já sama jsem z města ale ted už žiju 8 rokem na vesnici a myslím že rozdíl není, Letos oslavím 26 let doma už mám 7 letou a 1 roční, nu a třetí je na cestě. Když se podívám zpět na kamarádky z města v mých letech nejsem jediná která už má dítě nebo několik ![]()
@Majinka7 píše:
@Burj Chalifa já žiju na vesnici, protože je tu klid a když chci změnu, vyrazím do města, pobavím se, ale z toho chaosu se zase ráda vrátím do té naší nudné vísky. Ve městě jsem žila a za sebe můžu říct NUDA, jediné plus byl obchod blízko bydliště
Okresní, krajské, hlavní město je mi málo. Otevřený je celý svět. Tam by mladí měli z české kotliny vystrčit nos(nikoli však na deku na Jadran.), aby získali nadhled. Funguje to.
Bydlím na malé vesnici. Mám VŠ /manžel také/. První dítě jsem porodila ve 33 /chtěli jsme dříve, ale bohužel to bylo trochu náročnější/ a teď čekáme druhé. Na MD budu 3 roky /tedy s tou mladší/, straší bude už 5. Pak se vrátím ráda do práce. Dokonce mám řidičák a jezdím autem - i s malou jezdíme často na výlety /nejev oba s manželem/, ale sama jedzívám ke kamarádkám, rodičům apod. S manželem jezdíváme do divadla, do kina, takže jako křováci fakt nežijem. ![]()
Mám spoustu kamarádek, které rodily děti tak mezi 18-35. Pouze jedna má jedno dítko a jedni známí /z cca 15 manželských párů našich přátel/ mají 3, jinak všichni mají dvě. Takže zábavu si zajišťuji jinak než souložením, neboť i k nám už dorazila antikoncepce.
@Ettelwen píše:
To je docela ošklivě napsaný…
JE, taky me prekvapil, ze v dnesni dobe ma nekdo jeste nazor jak pred sto lety. V dobe internetu a veskerych vymozenosti. ![]()
@zuzouš píše:
A po pár generacích se diví, že mají miminka zakrnělé ručičkyProtože kdo chce studovat a hlavně kdo na to má hlavu, stejně jde do města, neb tam jsou školy. Jakmile má člověk konečně vzdělání, ve městě stejně zůstane. Nebo je snad obvyklé, že by architektka šla dělat zpátky do rodné vsi za pokladnu Coopu? Kdo školu nedělá a končí u učňáku, není zaměstnaný nijak úžasně. Pokud se chce vyšvihnout v oboru, opět musí do města, protože za Mařenou z Prdelákova fakt nikdo dojíždět nebude, byť je úžasná kadeřnice. Pokud se vyšvihnout nechce a zůstane na venkově, přichází čas na děti. Mezitím ten, co šel do města studuje. Zkrátka na tý vesnici se přeskočí obvykle jedna etapa, protože tam jsou obecně lidi jednodušší. (obecně znamená, že nemyslím konkrétně, proto můžou potrefené husy kejhat jinde)
Proč by měla dělat za pokladnou
? Architekt, co nám dělal dům, žije na vesnici a domy dělá pořád a krásné. A do naší dědiny se přistěhovaly v poslední době dvě právničky.
No, předpokládám, že zbytek je legrace. Jinak se to tu fakt zas popere
.
@brumi přesně. Mně se často ptají, jestli se mi stýská po velkoměstě. Odpovídám, že nevím v čem, že mi to přijde stejné, žít tam nebo na vesnici ![]()
Haha dobra diskuze, na vesnici se vic soulozi ![]()
Taky myslím ze je to spis o vzdělaní, treba v mem okoli mám témeř jen zeny s VS, ani jedna nemela dite pred 30, a spousta az kolem 35.
S detma na krku těžko moc těžko uděláte atestace, advokátní zkoušky a pak jeste nakou praxi atd a to i s povinnou praxi predtim ten cas do 30 vetsinou zabere.