Jsou tyto děti přehnaně vybíravé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LKL
1114
28.12.19 17:31

@stinga proc to nejis? byvala kolegyne nepozrela zeleninu, ale ovoce teda ano. bojovala se zdravim i s vahou, ale rikala, ze se ji proste z jakekoli zeleniny obraci zaludek. u dvery to pojala statecne - hne ddo kolibky dostala plysovy lilek, pry aby v ni podporovala pozitivni vztah k zelenine uz od nejutlejsiho veku :D :D pripadalo mi to jako celkem velke omezeni, ale pry to zkousela prekonat a nepovedlo se. za zdrave nebo zadouci to zjevne nepovazovala

muzu se zeptat jak to mas ty? fascinuje me to jako fenomen, krom tehle holciny jsem se s zadnym jinym naprostym odmitacem zeleniny nikdy nesetkala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
28.12.19 17:42

@LKL mně se zelenina i ovoce hnusí, smrdí mi to, obrací se mi z toho žaludek, když mi matka jako miminu namixovala jahody, tak jsem to vyvrhla obloukem, museli malovat, rajskou omáčku jsem také vyzvracela, za nás se dělaly miminům do láhve mixované zeleninové polévky, prý jsem se propínala do luku a nechtěla to, až mi tam mamka na radu tchýně :mrgreen: mixla vařené hovězí, tak jsem to jedla
ale jako dítě jsem jedla banány a špenát, banány cca do 2 let, špenát asi do 6, pak už ne
ve školce mi dávali suchý chleba, když ostatní měli s pomazánkou
byla jsem hrozně malá a hubená, tak nakonec všichni byli rádi, že jím aspoň něco, teď teda už hubená nejsem
a s dcerou jsem žila do 2,5 roku u rodičů, takže viděla, že oni jedí všechno a přesto většinu jídel odmítá, jsem nešťastná, že nejí téměř maso
já byla živa na mase a mléce, doma se tomu smáli, že jsem byla v minulém životě kočka - ne že bysme takovým věcem věřili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
28.12.19 17:47

A tobe chutna vsechno?? Vzdyt jsou uz ve veku, kdy jsou ty chute vice ci mene ustalene. Kazdy ma neco, co nerad. Nekdo ma toho vic, nekdo min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
28.12.19 17:47

@stinga vůbec žádnou zeleninu a ovoce? To je zvláštní, to pak i vaření máš dost osekané?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
28.12.19 17:54

@Markéta80 no tak kořenovou zeleninu do polévky oškrabat zvládnu, cibuli nasekat ne, naštěstí partner rád vaří, k vánocům si přál robota :mrgreen: tak většinou vaříme společně o víkendech, jinak všichni jíme v práci, malá v mš, takže přes týden jsou velmi jednoduché večeře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
28.12.19 17:57

Jo, jsou vybirave a jo, nic ti do toho neni. U nas by treba deti zjistily, ze bud snedi, co dostanou nebo nebude nic, ale pokud by se me jejich vybiravost netykala, tak co resit, copak nemas svych starosti dost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
28.12.19 18:01
@Anonymní píše:
Nečetla jsem celou diskuzi já jsem jako dítě musela jíst vše dokud jsem to nesnedla nemohla jsem od stolu, nebo po X hodinách u stolu jsem spát hladna. Ségra nejmladší nemusela nic co jí nechutnalo. Teď v dospělosti sním vše něco mám ráda něco min ale sním vše. Sestra jí jen ty jídla které si zamilovala jako dítě. Nejí maso, knedlíky, sýry, zeleninu a další podle mě jen proto že jí to rodiče tolerovali. Takže podle mě ano děti by jedli bramb. salát žádnou kaši bych nedělala.

No, něco podobného praktikovala tchýně na manželovi. Dodneška ma problém jíst společně s námi u stolu. To radši omezený jídelníček než psychickou újmu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
28.12.19 18:05
@VilaAnalka píše:
Jo, jsou vybirave a jo, nic ti do toho neni. U nas by treba deti zjistily, ze bud snedi, co dostanou nebo nebude nic, ale pokud by se me jejich vybiravost netykala, tak co resit, copak nemas svych starosti dost?

no já tu o sobě píšu, jak jsem vybíravá od narození, kdyby na mně aplikovali to, že jiné jídlo nedostanu, tak bych umřela hlady - v roce jsem vážila 7,5 kg, ve dvou 9,5 kg :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
28.12.19 18:17

@stinga tak to bude zjevne neco podobnyho - no fakt mi to pripada zajimavy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
28.12.19 18:23

Rekla bych ze nase deti 7r, 5r a 3r ji temer vse a zrovna na Vánoce delam taky dvojí jidlo.
Na stedry den mame vzdy hribkovou polévku, deti houby neji, maji bramboracku.
Bramborovy salat taky neji, přitom vsechno co v nem je rádi maji (mrkev, hrasek, okurek, paprika…) ale nejak ještě nepřišly na chuť studene příloze a majonéze, takže maji br. kasi nebo brambory.
U našich prvni svatek vánoční zeli s knedlikem a masem, zeli neji, nechtějí ani ochutnat tak ho proste nemaji a ji jen knedlík s masem. Nijak mi to nevadí a nemam v planu je do toho nutit. :nevim: ja jako dítě taky zeli nemusela a casem jsem do toho dorostla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
28.12.19 18:27

Neřeš to :D mě syn jedl všechno, opravdu VŠECHNO! teď má 6,5roku a je těžký do něj něco nacpat..jedl by jen chleba s lučinou, chleba s medem, suchý těstoviny, těstoviny se sýrem, bramborovou kaši, hranolky, řízek a čočkovou polívku… mé nervy pění :D jinak je jídlo obrovský stres, aby snědl aspoň polívku nebo něco jinýho. mladší zatím jí vše, ale to se může změnit že :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jinak švagrová měla taky takovou péči, že nejí bramborový salát..ženský..starejte se o sebe :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
28.12.19 18:28

Já zase třeba nejim ovoce a to tak, že vůbec. Jako malá jsem ho asi trochu jedla, jablko, banan, mandarinky, to bych dneska nedala. Až po letech, kdy jsem skončila na alergii, mi zjistili, že jsem prakticky na všechno ovoce alergická a konečně mám co odpovídat těm, co to nedokážou pochopit, že to nevím. Zeleninu mám obecně ráda, ale nepozřela bych lilek, cuketu a celer. Jako dítě jsem mívala různá chuťová období. Vybírala jsem mrkev, petržel, celer, nudle z polévky, nejedla jsem maso, pak zase jedla, pak jsem zase nejedla tučné. Nemam děti ve zmiňovaném věku, ale ty jejich (ne)chutě úplně chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.12.19 18:34

Přijdou mi naprosto normální. Každý má jiné chutě. Kluk měl na Štědrý večer řízek, krevety a brambory. Salát nejí. Já zase nejím kapra, další členové rodony si kapra dají rádi
Naštěstí máme normální příbuzné a neřeší to. A v té restauraci bych si dala taky radši řízek s kaší než hranolky.

• Citovat
  • Upravit
7355
28.12.19 18:50

To muselo dát práci vysledovat, co kdo nejí, že? Byly u mne kamarádky s dětmi, přijely těsně před obědem, tak si dali všichni s námi. Vím, že každý něco nerad, ale nevím přesně co. Proto při nabírání maminky navigovaly co komu. Žádný problém, ráda vyhovím.
Tebe nějak omezovalo, že v restauraci se objednalo dětem jiné jídlo než pro dospělé? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
28.12.19 19:04

Ja delam bezne vic jidel. Mladsi neji maso, tak si da knedlik a omacku nebo kaši, hranolky mu nechutnaji. Ale miluje krevety, lososa, a morske potvory obecne. To zas, krome toho lososa, nejim ja. Z polevek ma rad jenom dynovou, vyvary a kvetakovou. Bramborovy salat a kapra do nej nedostanu. Z ovoce ma rad jahody, maliny, banany a mango, jine neji. Obcas hroznove vino. Syrova zelenina je problem. Verim, ze se to casem zlepsi. Starsi nejedl do 16ti rajcata a vypadalo to, ze bude ziv cely zivot na svickove a spagetach a jaky ma ted pekny jidelnicek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová