Jsou tyto děti přehnaně vybíravé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4140
28.12.19 19:39

@stinga Nemas potize se zazivanim, se zdravim obecne? Kdyz nejis zadnou vlakninu, ani vitaminy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.12.19 20:51

Mám osmiletou. A prostě nejí skoro nic. Odjakživa. Takže já už dávno nesoudim nikoho :mrgreen: ona Teda žere jak chlap, ale jen asi tak 5× jídel pořád dokola. Ovoce ani zeleninu třeba vůbec. Ale tuk tuk je to snad nejzdravější dítě co znam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.12.19 20:52

Ale řízky a lososa miluje. Takže na Štědrý večer se cpe. A já prostě dvě brambory nedám do salatu, ale nechám ji je stranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
28.12.19 20:56
@Anonymní píše:
Asi jsem zvláštní, ale nepřijde mi zcela v normě co jí, respektive nejí děti od svagru. Je jim 9,11 a 13 let. Třeba na vánoce nikdo neji bramb. salát, svagrova jim dělá kaši. Polévku jí jen vyvar. Neteř dokonce bez mrkve, synovec zase bez masa. Není téměř oběd, který jedí všichni, tchyně, když je hlídá, vyvaruje jim zvlášť. Kdyz máme nějakou rodinnou oslavu v restauraci, měli jsme všichni kuřecí špízy s hranoklama a děti jak již tradicne kuřecí řízek s bram. kaši. Vím, že je mi do toho prd, ale štve mne, jak z nich tchyně a švagrová pořád dělají skleníkové kytičky, že ten nejí to a ten zase tamto. Přijdou mi dost velcí na to, aby prostě na oslavě normálně jedli s ostatními. To naše 2 léta dcera má pestřejší jídelníček než oni.

A? Vaříš jim snad Ty? :lol: Myslím, že by měla švagrová přijít vysvětlit Ti, co bys zas podle ní měla jíst Ty nebo holka :mrgreen:. A ne, fakt nebudu nutit dítě jíst majonézový salát nebo smažený hranolky, naopak bych byla ještě ráda, kdyby je toto nelákalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Waterfall
28.12.19 21:04

Na tohle nepotřebuji ani říkat co jí a nejí děti. Na kontra stačím já.

Bramborový salát jím jen velmi osekaný a podle sebe, smazenou obalenou rybu fakt ne, já zase nemám ráda vývary, teplou zeleninu, zahuštěné omáčky, klasiku jako knedlíky a sackove testovinky s omáčkou do mě nikdo nedostane. Nesnáším vnitřnosti.

Veskere ryby jim třeba z grillu, zeleninu za syrova na tuny, zahuštění prostě nepotřebuji a omáčky zvládám udělat takové co mi jídlo dochutí (holanda, horcicova, peprova klidně i svíčková v základu bez mouky).. přílohy k životu nepotřebuji skoro žádné. Atd… (I pomazánky jím třeba jen s paprikou)

A perla, ne maminka a babička, ale tchýně a tchánova sestra mi jídlo upravují tak, aby mi chutnalo, jsem to ale rozmazlené dítě, heč ;))

Takže kdyz si dítě vymyslí, mám pochopení

• Citovat
  • Upravit
9880
28.12.19 21:12

Tak na ten věk asi je to zvláštní, ne to, že něco nejí, ale teda na naší oslavě- nebo oslavách, kde jsem byla, by se na tak velké děti vyprdli dělat jim kaši :mrgreen:
Moje děti taky taky odlišné chutě,.. to bych zase tak nebrala, že jsou vybíravé, těžko říct, třeba všechno ostatní jí, jenom nemají rádi salát, hranolky- což je divné, takové velké děti snad neznám :mrgreen: a znám dost lidi co nejí polévky vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
28.12.19 21:18

@Pajka89 ne kupodivu ne, teda trpím na zácpu, a na to mi pomáhá vývar s nudlemi :), teda od 3 do 9 let jsem byla nemocná téměř pořád - od rýmy, přes virózy, zánět hrtanu, průdušek, plic, angína - pořád dokola, brala jsem atb třeba 11× do roka, pak to ustalo a nebyla jsem nemocnější než jiné děti, co jsem dospělá, ještě jsem nemarodila, akorát když málo spím a moc pracuju, tak dostanu virózu a horečku, ležím den nebo víkend a jsem zdravá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
28.12.19 21:18
@Anonymní píše:
Asi jsem zvláštní, ale nepřijde mi zcela v normě co jí, respektive nejí děti od svagru. Je jim 9,11 a 13 let. Třeba na vánoce nikdo neji bramb. salát, svagrova jim dělá kaši. Polévku jí jen vyvar. Neteř dokonce bez mrkve, synovec zase bez masa. Není téměř oběd, který jedí všichni, tchyně, když je hlídá, vyvaruje jim zvlášť. Kdyz máme nějakou rodinnou oslavu v restauraci, měli jsme všichni kuřecí špízy s hranoklama a děti jak již tradicne kuřecí řízek s bram. kaši. Vím, že je mi do toho prd, ale štve mne, jak z nich tchyně a švagrová pořád dělají skleníkové kytičky, že ten nejí to a ten zase tamto. Přijdou mi dost velcí na to, aby prostě na oslavě normálně jedli s ostatními. To naše 2 léta dcera má pestřejší jídelníček než oni.

Někdo je mlsnej jako pras… no :nevim: Akorát že u těch dětí bych řekla, že se to ještě milionkrát změní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
28.12.19 21:36

@stinga Mám to podobně, jím jen pár druhů zeleniny, ovoce vůbec. Obrací se mně z toho žaludek, úplně nejhorší je cibule… Přítel je kuchař, takže věci, kterých se odmítám dotknout, v kuchyni zastane on :lol:
Pevně doufám, že syn nebude po mně, protože mi to dost komplikuje život. Kamkoliv jdu na oběd, tak se děsím, co bude k jídlu… ale už to asi fakt nezměním.
Takže já pro děti z prvního příspěvku pochopení mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
28.12.19 21:52

@Waterfall mně moje milovaná babička vybírala pecičky z hroznového vína, ještě když mi bylo 13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.19 21:56

Ony jsou možná podle Tebe přehnaně vybíravé, ale Ty jsi přehnaně vlezlá :roll: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2358
28.12.19 22:03

Jo, je ti po tom houby. Víš co, tak si je vem na prázdniny, pomůžou ti s malou a muzes je naučit něco z vaší rozmanité stravy. :nevim: Zrovna na svátky v restauraci bych pochopila, že to má být oslava a ne pro ně trest, aby tam do sebe cpali, co jim nechutná. Navíc to někdo platí, takže proč platit x porcí, které se prakticky vyhodí. To radši ať si vyberou, co jí. A jak jí doma nepíšeš. Mně se narodil extra nejedlík a věř, že jsem fakt vyzkoušela kde co, ale jako klečet na něm a rvát mu to do pusy fakt nebudu. Držím to v míře, že jí pár přijatelných jídel a radši udělám víckrát do týdne vývar nebo kaši než aby se cpal smazenym a sladkým a než aby byla ve stresu z jeho nejezení celá rodina. A ne, ještě jsem neviděla nejedlika, na kterého zabralo nějaké bububu, nebudeš mít sladkosti. Prostě když se rozhodne to do pusy nestrčit, nestrčí, ani kdybych mu to na stole nechala 14 dní. Obloukem zvrací jenom ze sáhnutí na potraviny, tak co? :nevim:

Příspěvek upraven 29.12.19 v 00:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
29.12.19 00:11

@KovarovaV přesně tak, hrozně to komplikuje život, taky pořád zkoumám, kde bude jaký oběd
a navíc ta dnešní obliba zeleniny, že se dává všude, to mně ničí, třeba když mi posypou brambory petrželkou, tak jsou pro mě brambory nepoživatelné
nebo nudlová polévka, dřív všude dávali jen nudle a někde tu petrželku, teď je tam víc mrkve a petržele než nudlí a vývaru
bohužel dcera to po mně zdědila s malýma odchylkama skoro komplet, navíc nechce maso
přítel začal vařit docela nedávno, ale zatím ho to moc baví :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
29.12.19 16:50

Jsou to uplne normalni deti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
31.12.19 21:32

Proč skleníkový kytičky? 8o Mimochodem i já jím na Vánoce kaši s řízkem a dělám k tomu kapra, kterýho chlap miluje a k tomu bramborový salát. Co se týče děti tak u nás to byl dobrej mix jeden salát, druhej kaše a třetí se dožadovalo rýže :mrgreen:. Jo a polévku rybí mi doma jí manžel a nejmladší ale tu máme u babičky ale ta má automaticky nachystaný i vývar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová