Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Murasaki píše: Více
No to je mi jasne, ale spíše mi šlo o to, jestli třeba někdo nemá zkušenost s nějakým takovymhle zprostředkovanym prodejem toho dětského? Na genesisu jsem měla zatím dobrou s dospelackym, na dětské testují to rekiddo a čekám na to, až mi to přidají do prodeje, ale třeba už jste některá vyzkoušely úspěšně elvinku nebo ještě něco úplně jiného? Ty elvinky jsem se trochu lekla, chlubí se zákazníkům, ze mají hodně nového s cedulkama, tak vlastně nevím, jak by bylo spokojeni s tím nosenym a moc se mi už tudíž nechce jim tam něco posílat😅 i když teda píšou, ze berou i do komise i na kila🤔
@KKK85 píše: Více
No
za nosene? To tak čtvrtinu až úplně nejvíce třetinu, pokud je to fakt top značka/produkt, pokud jsou v dobrém stavu, bez vad, nosene jen krátce a ne úplně noname
kupuji si takhle spesl sportovní obuv na vyzkoušení ![]()
Takže třeba boty za dvojku jsem koupila za 480, boty za čtyřku za 1200. Oboje prakticky nové, parkrat vzate. Boty za trojku za 800 ještě.
Jinak tedy kdyby to byly nějaké tenisky nebo jiné boty, tak to bych nekoupila použité ani za čtvrtinu, kdybych nebyla v úplně nouzi, ale koupila bych si nové v Lidlu za 500 raději.
@Liberalissima tak já to dávám všecko do těch kontejneru čisté, vyprane a ty recyklační firmy si to už preberou samy, to vhodne daji charitě a ze zbytku navyrabi nějaké hadry, výplně… tak jsem to tedy aspoň četla v nějakém jejich obsahlem článku. Že tam má člověk házet úplně vše, ale čisté. Tak hazim ![]()
@mado píše: Více
přesně - sousedím s azylákem zahradou - a to co píšeš, sedí naprosto, jako by to byl ten „náš“ azylák, všechno vyhazují, všechno rozmlátí a v noci tam lezou ti jejich chlapi, okna jim umývá úklidová četa, schody uklizečka a ony dětem „vaří“ u Vietnamce hranolky a colu
@KKK85 píše: Více
Jo, za nošené boty chtít polovinu puvodni ceny je hodně. Když nemám peníze, koupím nějaké levné nové, když nemusím počítat každou korunu koupím dražší také nové. Pokud už chci boty prodat, prodávám je za 100,–. Fakt nečekám, že mi za, byť i dětské bare, dá polovinu.
@janickaIII tak hlavně takova ta konvenční obuv na denní nošení bývá za polovinu a třeba i méně docela bezne ve výprodejích😃 a zase kdo má třeba vyhrazenych 1500 na boty pro dite, proč by mu za to koupil nějaké obnosene, co predtim staly trojku? ![]()
Mě právě prošlo na FB foto od příbuzných. Jsou na horách a jejich nejstarší dítě ma na sobě oteplovaky, které odnosily obě moje děti.
Takže já jsem ráda, že ty věci slouží dál a ušetří rodičům nějakou tu kacku.
@Semtex píše: Více
To jo, do těch kontejneru se dá (čisté) dát skoro cokoli, odtamtud se to třídí a recykluje. Dokonce to tuším má být snad povinné v budoucnu.
@Liberalissima píše: Více
Viděla jsem dokument co se děje s oblečením z kontejnerů z EU. Některé vyváží do Afriky, tam to preberou, lepší si nechají pro lidi a zbytek konci v oceanu. Takže my si tady můžeme klepat na čelo, že někdo prodává lindex apod za 80% puvodni ceny a jak to není eko. Ale ony moc eko nejsou ani ty kontejnery. Proto věci prodám za pár korun a udělám radost dalším.