Kam poslat/prodat dětské oblečení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12884
16.2.25 16:48
@janickaIII píše: Více

No vidíš, já zas četla, že se to recykluje a poměrně úspěšně. Každopádně prodat dál je taky super. On člověk nikdy neovlivní vše. Základ je beztak nenakupovat toho příliš (což se u skokově rostoucích dětí někdy líp říká, než dělá :mrgreen:).

Příspěvek upraven 16.02.25 v 16:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7470
16.2.25 16:50

ty joo tak já zimní od dcery frodda prodala za tisícovky, i když tam je pravda že byli po lonské zimě skoro nenošené. Ale jinak tak za 700 prodávám, nové stojí 2tis. Noo polovina to není uplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14646
16.2.25 17:02
@Liberalissima píše: Více

Jj to jsem taky četla a dokonce byl v tom článku i obrázek té dost složité třídicí linky/tridiciho stroje. Ze jsou schopni roztridit nějak tuším ze 80 druhu materiálu podle složení a pak využít :D no fakt obdivuhodne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.2.25 17:21
@Liberalissima píše: Více

Jo úspěšné to je. Uspesne se to vyveze do Afriky. A na tom není nic špatného. Špatne je to, že zbytek konci v oceanu. Kdyby to Africe zpracovali na hadry apod bylo by to lepší. Souhlasím, že 100% neohlidas vše a Souhlasím, že nejlepší je kupovat méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.2.25 17:24
@KKK85 píše: Více

No prodas no. Já to ani za tyhle peníze prodávat nechci. Boty, jakékoliv, mi přijdou z druhé ruky prostě ekl. Tak se, těch méně nosenych, ráda zbavím prodejem za symbolickou cenu. A fakt si nedávám žádnou práci s nějakým měřením, focením atd. Když mi někdo napíše jestli bych něco premerila, tak fakt ne, nepremerila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14646
16.2.25 17:29

@janickaIII tak firmy třídicí textil a vyrábějící cistici hadry působí už docela dlouhá léta i u nas, nevěřím tomu, že se to vozí do Afriky. Třeba když jsem bydlela ve městě, vybíralo ty kontejnery auto s nápisem “cistici hadry”. Prvně mi to přišlo pohorsujici a skandální :mrgreen: :mrgreen: no ale záhy jsem disk k tomu, a vlastně proč ne. Hlavně, ze je někdo schopen to nějak použít, že. A ta firma má ty kontiše i v Praze, tak jim to fám taky občas hazu. U nas na vesnici Škoda mluvit, sem do kontejneru už nehazu nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.2.25 17:39
@Semtex píše: Více

Píšu, že dokument by o hadrech z celé EU. I v ČR je několik druhů kontejnerů a několik firem. Čistící hadry jsem taky viděla, viděla jsem i diakonie apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21976
16.2.25 17:52

Tady ty kontejnery vyváží firma, která sídlí někde u Brna a mají vyrobnu, teď už nevím čeho, nějaké plsti a zbytek, co se dá využít tak dávají do charitních šatníku.
Mám to z první ruky, od ředitelky místní charity, která s nimi spolupracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7470
16.2.25 19:40

tak já přeměřím, změřím, nafotím, popíšu. Boty má v perfektním stavu. Já bych taky nekoupila nošené boty, ale tak nějak ani nee že ekl…to se dá vyčistit, vydezinfikovat…ale prostě jsou chozené. Ač se tedy říká že u barefoot to prý nevadí, tak tomu prostě nějak nevěřím. A boty za 2tis prodám v klidu za 800, ale dcera je má tedy v super stavu. Ona má pak ještě keen sandále, keen trekovky… a to je jiná.. kupují tak za 1400 a ty prodávám tak za 300… ty prostě fakt dorasuje, nosí je na hory, na zahradu, na hřiště, na kolo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76951
16.2.25 21:07

a byla tam i úspěšnost toho třídění? já jsem nedávno viděla web, zaměřený na třídění čehokoli - úspěšnost toho třídění bývá maximálně 10 %, a jsou to drahé a složité procesy,
a nejsmutnější na tom je, že se třídí a recykluje zřejmě pouze v Evropě - zanedbatelný díl zeměkoule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
17.2.25 09:41

To je fakt zajímavé, tu třídící linku bych ráda viděla. Nechápu, jak to může fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
17.2.25 10:37
@stinga píše: Více

No když nezačne aspoň za Evropa, tak nezačne nikdo a celá zeměkoule, půjde s rozmachem východu a Afriky do kopru. Třídění je poslední co mě osobně vadí. Smysl v tom vidím. Ale treba, aby se to dělalo systematicky a aby to dělali všichni. Ne že já budu třídit a soused bude vše pálit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.25 12:07

@janickaIII já jsem zkoušela po deseti dvaceti korunách když to přepočítáš, ale i tak nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
17.2.25 12:30
@Sedmikráskakrásná píše: Více
:nevim: nevim. Poslední co jsem prodala byl balík, jak jsme psala nahoře. Nevim na kolik vycházel kus. Ale asi bylo atraktivní, že v tom celém bylo zimní oblečení. Paní to brala hned.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
19.2.25 20:54
@KKK85 píše: Více

To je to co některé nepochopime- dorasovane za 300 vs nove decathlon treba 500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák