Karanténa, děti doma, matky na nervy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31439
20.7.20 11:19

@Terodaktil Ono je mit deti doma a mit deti doma. Ja teda pracuju, muz taky, doma jsme meli 1 skolacku, predskolaka a batole, my dospeli oba na HO, nedal se zajistit zadny poradny program. Dcera byla kvuli uzavreni skol zrala na psychologa, od brezna nam nespi vic jak 7 hodin denne. Klukovi skolka tolik nechybela, skorotriletacce jesle taky fest chybely, ona je hodne socialni.

Deti jsem si porizovala, abych z nich vychovala slusne vzdelane lidi a aby me mel tudiz ke staru kdo zivit :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
20.7.20 11:22
@Hobitka píše:
@Terodaktil Ono je mit deti doma a mit deti doma. Ja teda pracuju, muz taky, doma jsme meli 1 skolacku, predskolaka a batole, my dospeli oba na HO, nedal se zajistit zadny poradny program. Dcera byla kvuli uzavreni skol zrala na psychologa, od brezna nam nespi vic jak 7 hodin denne. Klukovi skolka tolik nechybela, skorotriletacce jesle taky fest chybely, ona je hodne socialni.Deti jsem si porizovala, abych z nich vychovala slusne vzdelane lidi a aby me mel tudiz ke staru kdo zivit :pankac:.

Nebavim se o maminach, ktere pracuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
20.7.20 11:24

Už vidím jak bys byl/a odvařený z toho, že musíš být zavřený pár měsíců v bytě s partou důchodců bez jakéhokoliv kontaktu s vrstevníky :lol: přesně tak to děti mají a taky se podle toho chovají. A tak nějak mám pocit, že ty děti vůbec nemáš, jinak bys věděl jak děti ovlivňuje a posouvá sociální interakce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
20.7.20 11:30

Jsem z těch co se „válí“ doma na mateřské s ročním naprosto nespícím dítětem a s unuděným druhákem… Byl doma celou dobu zavření školy.. Domácí výuka nám zabrala pět hodin denně jako ve škole do toho úklid, vaření a věnování se malé aby jsme odpoledne mohli jít ven… Druhak se celou dobu nudil chyběli mu kamarádi a doma vládla ponorkova nemoc… Opravdu to bylo náročné a neumím si představit do toho ještě pracovat na něčem svém maminky co to zvádly mají můj obdiv… A popravdě se neskutečně teším až v září odejde do školy a já budu mít dopoledne čas rozvijet dceru a během jejího čtvrt hodinového spánku si oholit nohy… A abych nezapomněla partner se zapojoval co mohl ale hold není máma :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
20.7.20 11:32

@Terodaktil a to jako ty urcujes za jakých podmínek máš nárok aby tě to s dětma nebavilo (ty co pracují) a ty co se jen válí doma na md to bavit musí a když ne tak co? Toto je diskuze jen k provokaci? Nemá právo to mít každý jinak? Ale tak samozřejmě máš nárok si o některých myslet že si neměly pořizovat děti protože je nebaví být s nemá doma zavřený, každej má právo na názor, i na ten hloupej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
20.7.20 11:34

Ja moc nechapu cemu se divis. Kazde dite je jine a jinak proziva napr tu izolaci poslednich mesicu. Najednou jsem mela doma ctyrletyho klula, ktery denne hucel, ze chce kamarady, na hriste, atd. Mame jeste mimino. Manzel doma na procentech s nejistymi vyhlidkami do budoucna. Takze bylo doma porad i takove tiche napětí. Dost mi z toho hrabalo ten prvni mesic. V dubnu jsme zacali chodit vic ven a trochu jsme rozvolnili i to striktni nestykani s ostatnimi, takze aspon se sousedovic detmi se vidal a mohl si pohrát.
Ted jsou prazdniny a zatim neodpocitavam dny do zacatku skolniho roku, ale jsem rada, ze vim presne datum kdy zas pujde do skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
20.7.20 11:34
@Barbboraaa píše:
Toto je diskuze jen k provokaci?

Typuji, že spíš pohonění ega- jsem lepší matka, než ty ostatní, rptože já mám své dítě ráda, pořizovala jsem si ho s tím, že se mu budu muset plnohodnotně věnovat a neobtěžuje mi to tak, jako Vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
20.7.20 11:37

Protože tyto matky ty děti akorát obtěžují a zvykli si na klid kdy mají děti doma a teď najednou oni chtějí todle a tamsto… prostě podle mne ty matky co jsou na nervy z toho že mají děti doma by si je neměly ani delat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
20.7.20 11:41

Se musím přiznat, že karanténa se mi docela líbila, mám dvě holčičky, jedna v druhé třídě a mladší ve školce, já pracuju normálně z domu, mně se nic neměnilo, akorát mi k tomu přibyly dvě děti :lol: ale stejně, holky si perfektně vyhrají, starší dělá školu sama, já jí jen třeba deset minut říkala, co má kde dělat, pak odejde do pokojíčku a už pracuje sama, máme zahrádku, tak byly i hodně tam, konečně k nám nechodil pořád někdo na návštěvu :lol: navečer jsme chodily do přírody a večer si dělali domácí kina, pekli špekáčky na zahrádce, jezdili na kolech… byli jsme nějak víc spolu a bylo to fajn :nevim: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
20.7.20 11:43

Vis jak z toho ty deti samy byly nestastne? Zavrene doma, casto v malem byte, bez kamaradu, v naprosto jinem rezimu nez na ktery jsou zvykle? Ja se vubec nedivim, ze to pro radu rodin bylo psycho. Vcetne me. Jedno dite cekala maturita a prijimacky, druhe pubertak v sedme tride, v praci v rizikovem prostredi ve zdravotnictvi, 3 tydny na neschopence s covidem a cela rodina v karantene. A pak prace, vareni, obstarani nakupu a leku pro vsechny seniory v rodine, domaci vyuka, protoze mladsi dohled potrebuje, a veskere domaci prace. Jeste ze manzel nebyl doma na HO, ale chodil normalne do prace, to by mi asi uz uplne cvaklo. Mam zasadu pokud mozno nikoho nesoudit a doporucuji ji kazdemu, je to osvobozujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
20.7.20 11:46
@Terodaktil píše:
Jedno to je, prece kazdy si udelal deti podle sebe :wink:

To jsou pindy. Pokud nemas osobni zkusenost, nevis, ktera bije. Nejlepe v 2plus1, bez auta a obe skolou povinne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
20.7.20 11:49
@Tarinka píše:
Se musím přiznat, že karanténa se mi docela líbila, mám dvě holčičky, jedna v druhé třídě a mladší ve školce, já pracuju normálně z domu, mně se nic neměnilo, akorát mi k tomu přibyly dvě děti :lol: ale stejně, holky si perfektně vyhrají, starší dělá školu sama, já jí jen třeba deset minut říkala, co má kde dělat, pak odejde do pokojíčku a už pracuje sama, máme zahrádku, tak byly i hodně tam, konečně k nám nechodil pořád někdo na návštěvu :lol: navečer jsme chodily do přírody a večer si dělali domácí kina, pekli špekáčky na zahrádce, jezdili na kolech… byli jsme nějak víc spolu a bylo to fajn :nevim: :D

Hele, já jsem si na tom taky našla to pěkné a v lecčems to bylo fajn. Ale to neznamená, že to někdo jako vopruz nemůže považovat. A ještě se nějak pocvyšovat a s despektem koukat na ty, co to jako fajn nevnímaj… :roll: To je rozdíl.
Zkrátka má někdo jinou životní situaci, jiné děti, jinou povahu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
20.7.20 11:51

Jinak za me v dome se zahradou, bazenem a u lesa ok. Nabehala jsem toho dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1830
20.7.20 11:54

@Terodaktil Matka roku si přišla plivnout jedovatou slinu na jiné matky. Co z toho máš? Jestli čekáš obdiv, tak nevím za co. Navíc kdyby tě to doma tak naplňovalo, tak by si ostatní neměla zapotřebí vůbec řešit. Takže tě to doma nebaví a prostě jenom závidíš těm, které mají víc možností. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.7.20 11:57

Mám doma dvě společenský děti, co je nebaví sedět doma jak knedle, ale chtějí velkou skupinu dětí. Potřebují se realizovat i jinak než s matkou doma. Teď máme zavřenou školku a ony se nudí, chtějí kamarády. Jo, šílím z toho a čekám až školku zase otevřou. Nemá to nic společnýho s láskou k dětem, ale s jejich sociálními potřebami, které nejsem schopná naplnit… Pokud má někdo pocit, že by to zvládal lépe, budu maximálně spokojená a vděčná, když mi to přijde ukázat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML