Karanténa, děti doma, matky na nervy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
377
20.7.20 12:03
@Kelen píše:
@Terodaktil Matka roku si přišla plivnout jedovatou slinu na jiné matky. Co z toho máš? Jestli čekáš obdiv, tak nevím za co. Navíc kdyby tě to doma tak naplňovalo, tak by si ostatní neměla zapotřebí vůbec řešit. Takže tě to doma nebaví a prostě jenom závidíš těm, které mají víc možností. 8)

Tak v dobe karanteny jsme mely vsechny „stejne“ moznosti ne? 😂 sedet doma na zadcich se svymi detmi. Kdo mel jinou moznost, ktera by byla zavidenihodna? A obdiv necekam, to je prave to. Kazda jsme si udelaly deti, kazda tolik kolik uznala za vhodne.
Obdiv za co? Ze si udelam deti a pak brecim, ze s nimi musim travit cas? Nebyly to roky, ale mesice a nektere se div nesesypaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
20.7.20 12:05
@jkra píše:
Jinak za me v dome se zahradou, bazenem a u lesa ok. Nabehala jsem toho dost…

A teď si představ malý byt ve městě bez auta :nevim: a dvě děti a manžela doma nonstop :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@Terodaktil píše:
Ahoj, chci se zeptat proc je tolik maminek, ktere maji problem byt doma s detma? Myslim po cas karanteny. Nemyslim ty, ktere pracuji, ale ty ktere maji moznost byt doma a jsou jim deti na obtiz? Jsou nestastne, ze je maji doma, tesi se az se otevrou skolky atd. Ctu to denne v diskuzich, nejvic kdyz byla karantena… proc jste si ty deti tedy delaly?

Nevím jak ostatní, ale já teda na neplacenou dětskou práci. :think:

Jo a pak taky tím nějak prej zachraňuju evropskou civilizaci. :think:

Příspěvek upraven 20.07.20 v 12:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228

@Tarinka krásný příspěvek. My jsme si taky karantenu hodně užili. Dcera, která bude predskolacka, je od ledna(nemoc)
doma ze školky a konečně jsem měla čas se jí plně věnovat co se týče logopedie podle doporučení předních odborníků, často, v krátkých intervalech(před tím jsme to honili ráno pred školkou, po vyzvednutí v poledne a ještě minimálně třikrát odpoledne. Jako jediné me dítě měla rozsáhlejší logopedickou vadu a v červnu jsme byli na výstupní prohlídce :) Také s ni mohu pracovat na predskolni přípravě podle metodiky, jakou jsem si vybrala. V karantene jsem udělala kvalifikační práci a k ní intenzivní sestitydenni výzkum s vlastními dětmi(ped.obor). U dvou dětí fungovala online vyuka, u jednoho ne. Každopádně nebylo potřeba řešit žádné odpolední aktivity, kroužky, což ocenily i starší děti. Hlavně dceři ale chyběly kamarádky, potom chodila už ven. Tři mladší děti jsou tým a taky si perfektně vyhrají. Varim, uklízím a peru i normálně. Často jsme se sbalili na celé odpoledne do biokoridoru za městem.
Ale přijde mi, že o tomto se musí mlčet a že bych měla mít pomalu pocit viny před většinou, která to nevnímá stejně :nevim: Samozřejmě chápu, že spoustu lidí to má jinak, musela řešit existenční problémy. Ale jsem ráda, když sem tam narazim na někoho, kdo to vnímá pozitivně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
20.7.20 12:08

My jsme v byte, 5,5 leta a 8 mesicni, do skolky sla starsi az po 3,5 mesicich doma, je tam ted treti tyden (jsme v DE). Ja na to budu vzpominat pekne, mne se to libilo, nemuset po ranu vstavat do skolky, pro nas obe je ranni vstavani za trest a odchody na cas peklo a je jedno, zda az na 9 hodin nebo na 7 :mrgreen: ale ma tam kamarady a cizi jazyk, jsme v zahranici, tak uz sla. Kdo vi, jak to pak bude na podzim, tak at si to pres leto uzije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
20.7.20 12:11
@pikola píše:
A teď si představ malý byt ve městě bez auta :nevim: a dvě děti a manžela doma nonstop :roll:

Mame byt, neridim a mame dve deti a byla jsem spokojena, ALE! Nebyl doma chlap, byl v praci, diky bohu :mrgreen: jen asi dva tydny mel volno a teda prvni jsem si musela zvykat a pak uz mi bylo lito, ze jde do prace, to jsem se divila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1830
20.7.20 12:13
@Terodaktil píše:
Tak v dobe karanteny jsme mely vsechny „stejne“ moznosti ne? 😂 sedet doma na zadcich se svymi detmi. Kdo mel jinou moznost, ktera by byla zavidenihodna? A obdiv necekam, to je prave to. Kazda jsme si udelaly deti, kazda tolik kolik uznala za vhodne.
Obdiv za co? Ze si udelam deti a pak brecim, ze s nimi musim travit cas? Nebyly to roky, ale mesice a nektere se div nesesypaly.

Moje děti měly soukromou školku otevřenou a tak do školky chodily celou dobu. Teď pojedou se školkou ma hory na školku v přírodě. A ano jsem doma s ročním dítětem, takže by mohly být doma, ale já nechápu proč by jako měly se mnou dřepět doma, když ted 14 dni nikam nejedeme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
20.7.20 12:17
@Terodaktil píše:

Ty prostě nedokážeš pochopit, že ne každého to doma s dětma zavřená baví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
@Kelen píše:
Moje děti měly soukromou školku otevřenou a tak do školky chodily celou dobu. Teď pojedou se školkou ma hory na školku v přírodě. A ano jsem doma s ročním dítětem, takže by mohly být doma, ale já nechápu proč by jako měly se mnou dřepět doma, když ted 14 dni nikam nejedeme?

Bavim se o dobe karanteny. Ne o prazdninach, kdy deti muzou jet k babickam, na tabory atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli

@Jana206 nejde přece o to, jak to prožíváme. Jde o to, jak se stavíme k prožitkům ostatních. Každá máme jiný děti, jiný možnosti a jinou povahu. Vůbec takovýhle diskuze o honění trika založenýho na ukazování, že já jsem lepší než ostatní, ukazují na povahu a intelekt danýho jedince… Nesoudím jestli je někdo lepší nebo horší než já, prostě to má doma jiný…

Příspěvek upraven 20.07.20 v 12:18

• Citovat
  • Upravit
377
@pikola píše:
Ty prostě nedokážeš pochopit, že ne každého to doma s dětma zavřená baví :nevim:

Ano to prave nechapu 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11343
20.7.20 12:21
@Terodaktil píše:
Ano to prave nechapu 😃

Tak to fakt nechápu, co na tom nechápeš 8o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.7.20 12:22
@Terodaktil píše:
Ano to prave nechapu 😃

Tak napiš rovnou, jsem neempatická, mám slabou sociální inteligenci a silnou potřebu kritizovat a strkat nos do věcí, který nemůžu posoudit, protože neznám všechny okolnosti… není potřeba to schovávat za takovou diskuzi…

• Citovat
  • Upravit
36009
20.7.20 12:23
@Terodaktil píše:
Ano to prave nechapu 😃

Já zase nechápu ženský co to doma s dětma baví 3 nebo 4 roky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
20.7.20 12:24
@Inge píše:
Tak to fakt nechápu, co na tom nechápeš 8o.

To, ze byla mimoradna situace a velka spousta mamin, div nebrecela, ze musi byt se svyma detma doma 😳 z meho pohledu to bude i tim, ze dnesni vychova je jaka je a hodne z nich ty svoje zlaticka nezvlada a obtezuje je pak s nimi travit cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí