Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kelen píše:
@Terodaktil Matka roku si přišla plivnout jedovatou slinu na jiné matky. Co z toho máš? Jestli čekáš obdiv, tak nevím za co. Navíc kdyby tě to doma tak naplňovalo, tak by si ostatní neměla zapotřebí vůbec řešit. Takže tě to doma nebaví a prostě jenom závidíš těm, které mají víc možností.
Tak v dobe karanteny jsme mely vsechny „stejne“ moznosti ne? 😂 sedet doma na zadcich se svymi detmi. Kdo mel jinou moznost, ktera by byla zavidenihodna? A obdiv necekam, to je prave to. Kazda jsme si udelaly deti, kazda tolik kolik uznala za vhodne.
Obdiv za co? Ze si udelam deti a pak brecim, ze s nimi musim travit cas? Nebyly to roky, ale mesice a nektere se div nesesypaly.
@jkra píše:
Jinak za me v dome se zahradou, bazenem a u lesa ok. Nabehala jsem toho dost…
A teď si představ malý byt ve městě bez auta
a dvě děti a manžela doma nonstop ![]()
@Terodaktil píše:
Ahoj, chci se zeptat proc je tolik maminek, ktere maji problem byt doma s detma? Myslim po cas karanteny. Nemyslim ty, ktere pracuji, ale ty ktere maji moznost byt doma a jsou jim deti na obtiz? Jsou nestastne, ze je maji doma, tesi se az se otevrou skolky atd. Ctu to denne v diskuzich, nejvic kdyz byla karantena… proc jste si ty deti tedy delaly?
Nevím jak ostatní, ale já teda na neplacenou dětskou práci. ![]()
Jo a pak taky tím nějak prej zachraňuju evropskou civilizaci. ![]()
Příspěvek upraven 20.07.20 v 12:06
@Tarinka krásný příspěvek. My jsme si taky karantenu hodně užili. Dcera, která bude predskolacka, je od ledna(nemoc)
doma ze školky a konečně jsem měla čas se jí plně věnovat co se týče logopedie podle doporučení předních odborníků, často, v krátkých intervalech(před tím jsme to honili ráno pred školkou, po vyzvednutí v poledne a ještě minimálně třikrát odpoledne. Jako jediné me dítě měla rozsáhlejší logopedickou vadu a v červnu jsme byli na výstupní prohlídce
Také s ni mohu pracovat na predskolni přípravě podle metodiky, jakou jsem si vybrala. V karantene jsem udělala kvalifikační práci a k ní intenzivní sestitydenni výzkum s vlastními dětmi(ped.obor). U dvou dětí fungovala online vyuka, u jednoho ne. Každopádně nebylo potřeba řešit žádné odpolední aktivity, kroužky, což ocenily i starší děti. Hlavně dceři ale chyběly kamarádky, potom chodila už ven. Tři mladší děti jsou tým a taky si perfektně vyhrají. Varim, uklízím a peru i normálně. Často jsme se sbalili na celé odpoledne do biokoridoru za městem.
Ale přijde mi, že o tomto se musí mlčet a že bych měla mít pomalu pocit viny před většinou, která to nevnímá stejně
Samozřejmě chápu, že spoustu lidí to má jinak, musela řešit existenční problémy. Ale jsem ráda, když sem tam narazim na někoho, kdo to vnímá pozitivně ![]()
My jsme v byte, 5,5 leta a 8 mesicni, do skolky sla starsi az po 3,5 mesicich doma, je tam ted treti tyden (jsme v DE). Ja na to budu vzpominat pekne, mne se to libilo, nemuset po ranu vstavat do skolky, pro nas obe je ranni vstavani za trest a odchody na cas peklo a je jedno, zda az na 9 hodin nebo na 7
ale ma tam kamarady a cizi jazyk, jsme v zahranici, tak uz sla. Kdo vi, jak to pak bude na podzim, tak at si to pres leto uzije.
@pikola píše:
A teď si představ malý byt ve městě bez autaa dvě děti a manžela doma nonstop
Mame byt, neridim a mame dve deti a byla jsem spokojena, ALE! Nebyl doma chlap, byl v praci, diky bohu
jen asi dva tydny mel volno a teda prvni jsem si musela zvykat a pak uz mi bylo lito, ze jde do prace, to jsem se divila ![]()
@Terodaktil píše:
Tak v dobe karanteny jsme mely vsechny „stejne“ moznosti ne? 😂 sedet doma na zadcich se svymi detmi. Kdo mel jinou moznost, ktera by byla zavidenihodna? A obdiv necekam, to je prave to. Kazda jsme si udelaly deti, kazda tolik kolik uznala za vhodne.
Obdiv za co? Ze si udelam deti a pak brecim, ze s nimi musim travit cas? Nebyly to roky, ale mesice a nektere se div nesesypaly.
Moje děti měly soukromou školku otevřenou a tak do školky chodily celou dobu. Teď pojedou se školkou ma hory na školku v přírodě. A ano jsem doma s ročním dítětem, takže by mohly být doma, ale já nechápu proč by jako měly se mnou dřepět doma, když ted 14 dni nikam nejedeme?
@Terodaktil píše:
Ty prostě nedokážeš pochopit, že ne každého to doma s dětma zavřená baví ![]()
@Kelen píše:
Moje děti měly soukromou školku otevřenou a tak do školky chodily celou dobu. Teď pojedou se školkou ma hory na školku v přírodě. A ano jsem doma s ročním dítětem, takže by mohly být doma, ale já nechápu proč by jako měly se mnou dřepět doma, když ted 14 dni nikam nejedeme?
Bavim se o dobe karanteny. Ne o prazdninach, kdy deti muzou jet k babickam, na tabory atd.
@Jana206 nejde přece o to, jak to prožíváme. Jde o to, jak se stavíme k prožitkům ostatních. Každá máme jiný děti, jiný možnosti a jinou povahu. Vůbec takovýhle diskuze o honění trika založenýho na ukazování, že já jsem lepší než ostatní, ukazují na povahu a intelekt danýho jedince… Nesoudím jestli je někdo lepší nebo horší než já, prostě to má doma jiný…
Příspěvek upraven 20.07.20 v 12:18
@pikola píše:
Ty prostě nedokážeš pochopit, že ne každého to doma s dětma zavřená baví
Ano to prave nechapu 😃
@Terodaktil píše:
Ano to prave nechapu 😃
Tak to fakt nechápu, co na tom nechápeš
.
@Terodaktil píše:
Ano to prave nechapu 😃
Tak napiš rovnou, jsem neempatická, mám slabou sociální inteligenci a silnou potřebu kritizovat a strkat nos do věcí, který nemůžu posoudit, protože neznám všechny okolnosti… není potřeba to schovávat za takovou diskuzi…
@Terodaktil píše:
Ano to prave nechapu 😃
Já zase nechápu ženský co to doma s dětma baví 3 nebo 4 roky ![]()
@Inge píše:
Tak to fakt nechápu, co na tom nechápeš.
To, ze byla mimoradna situace a velka spousta mamin, div nebrecela, ze musi byt se svyma detma doma 😳 z meho pohledu to bude i tim, ze dnesni vychova je jaka je a hodne z nich ty svoje zlaticka nezvlada a obtezuje je pak s nimi travit cas.