Karanténa, děti doma, matky na nervy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31439
20.7.20 12:37
@Terodaktil píše:
Urcite nejsem dokonala matka, nemusite tady prekrucovat :wink: ja se jen podivuji nad tim, ze si nekdo udela deti a pak ho obtezuji :wink:

Uz ses nekdy zamyslela nad tim, ze i Ty bys treba mohla obtezovat svoje deti :think::mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
20.7.20 12:38
@martina.se píše:
@Terodaktil doma v paneláku se 4 nudicimi se dětmi je to neskutečný opruz.. Doma na baráku je to na pohodu a budu je mít doma klidně pořád :mrgreen:

Fakt to tak máš??? V paneláku si to teda neumím představit už vůbec, ale že by v baráku po těch pár týdnech byla nějaká super zábava, to teda taky ne :(. Asi je neumím zabavit. Teď nám zrušili tábory, takže velká zábava pokračuje :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.20 12:39
@sakota píše:
Zcela cynicka, ale uprimna odpoved na tvoji otazku: jednim z duvodu bylo i to, aby se o me mel kdo postarat ve stari, vydelavat mi na duchod a zdravotni pojisteni. A bylo by fajn, kdyby moje deti vydelavaly na me a ne na ty, kteri si z vlastni pohodlnosti deti treba neporidili.

Tak to jsi hodně naivní a hloupá, jestli si děti pořizuješ v dnešní době kvůli tomu, aby tě zabezpečily v důchodu. Měla jsem za to, že dneska už lidi v produktivním věku ví, že na důchod si musí našetřit sami :think:

• Citovat
  • Upravit
10425
20.7.20 12:40
@Lama Lama píše:
Třeba dát děti do školní skupiny, školky nebo babičce na hlídání.

Nebo jen to, ze nektere rodiny maji dum se zahradou, tak ta karantena nebyla takovy peklo… zatimco v panelaku na sidlisti dva mesice zavreny, nic moc. Ani pro rodice, ani pro deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1830
20.7.20 12:41
@pikola píše:
Já zase nechápu ženský co to doma s dětma baví 3 nebo 4 roky :nevim:

Já taky ne. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
20.7.20 12:44
@Terodaktil píše:
Tak to je prece normalni? Travit cas se svymi detmi? Nebo ne? U vas asi ne. Odnosit, hodit do skolky, nejlepe x krouzku a vecer dat spat. A dite vyrusta vedle vas.

Máš babičky? Nebo máš děti nonstop jen u sebe? Se divím, že to mladší je ve školce :nevim: že taky umíš vyučovat tanec, hudbu, sporty takže nejsou potřeba kroužky, taky jazyky a jsi zručná jistě a mezitím upečete koláče a několikachodové menu několikrát denně. Pak se jistě vrátíš ke své práci vědkyně nebo tak něco :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
@Terodaktil píše:
Mam deti dve, jedno skolkove a druhe chodi do skoly :-)

A byla jsi s nima doma, nebo jsi chodila do prace, nebo jak? Nejak nevim, co řešíš. Ty nespadas do te skupiny, ktera ti „lezi v zaludku“, ne?

Me prostě otravovalo mit doma misto 2 deti 3. Hlavne ty ukoly, ktery on fakt delat nechtel a se 2 nemluvicima detma jsem byla fakt rada, ze jsme prezili a ze mohl do skoly, kde jsou i jine deti, treba i mluvici a hrajici si s nim. Je zvyklý na kolektiv a být zavřený doma a chodit jen na zahradu a vsude s miminama za prdeli, pro nej fakt nebyl vrchol blaha. Víkendy bez povinnosti me tak netizi, ale ty ukoly :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@sakota píše:
Nebo jen to, ze nektere rodiny maji dum se zahradou, tak ta karantena nebyla takovy peklo… zatimco v panelaku na sidlisti dva mesice zavreny, nic moc. Ani pro rodice, ani pro deti.

Ale on nebyl zákaz vycházení. Takže se člověk mohl projít a nemusel být zavřený 24 hodin denně v bytě, pokud tedy neměl nařízenou přímo karanténu.

• Citovat
  • Upravit
26747
20.7.20 12:45
@Terodaktil píše:
Tak to je prece normalni? Travit cas se svymi detmi? Nebo ne? U vas asi ne. Odnosit, hodit do skolky, nejlepe x krouzku a vecer dat spat. A dite vyrusta vedle vas.

Někdy mám taky takový pocit, ale… Ono fakt záleží. Někdo má práci, která není náročná a často tu ženy zmiňují, že si tam chodí odpočinout, nebo je to hodně baví nebo mají zajímavý obor a třeba nemůžou vypadnout na
4 roky. Já mám fajn práci, ale jednoduše když dám na váhy příštích 30 let makačky a nebo 3 jedinečné roky s dítětem, tak jasná volba. Děti to opravdu může bavit chodit si hrát s kamarády do školky. Já si pamatuju ale od neteře „Co děláte ve školce?“ „Brečíme“ „a proč?“ „Protože nemáme mamky“. A prostě na tohle nemám žaludek a když je ta možnost (finance, vstřícný zaměstnavatel), tak tomu dítě vystavovat nechci. A opět, někdo tohle neřeší, vždyť když zmizím za roh, tak se směje a alespoň ho to zoceli. Další věc je partnerství, to taky hraje roli třeba při dovolené bez dětí. Jsem ze studeného odchovu, tak i to hraje roli v nějakém, jak to říct, sebevědomí maminky, co si může k dítěti dovolit a co už by to dítě mohlo mrzet. A každá ti budeme tvrdit, že moje dítě je šťastné, protože jsem tu pro něj stále a ta druhá, že je šťastné, že si od sebe odpočineme a těšíme se na sebe. Já sama čekám a od okolí pořád slýchám, počkej až bude lézt, chodit, mluvit, vzdorovat, puberta, tak budeš ráda, že vypadneš do práce, budeš toho mít hodně. V podstatě krom nevyspání, což je pro mě fatální, se nic hrozného popisovaného a slibovaného neděje. Ale tak záleží, jestli se hroutis z toho, že batole kramari v šuplíku nebo jdeš s ním prohlížet úlovky. Já osobně bych bez skorpuli využila noční chůvu, to by byl pro mě zázrak! Jo a vidíš, ještě jsem zapomněla na rodinu, babičky, to je třeba taky další zásadní věc, jestli máš důvěru a oni chtějí hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
20.7.20 12:47
@sakota píše:
Nebo jen to, ze nektere rodiny maji dum se zahradou, tak ta karantena nebyla takovy peklo… zatimco v panelaku na sidlisti dva mesice zavreny, nic moc. Ani pro rodice, ani pro deti.

Dům se zahradou nemáme. Bydlíme ve velkém atypickém bytě. Ven jsme normálně chodili. Za město. Je pravda, že hlavně v pozdější karantene se tam potkavalo víc lidí, ale od začátku mám názor, že riziko přenosu venku na volném vzduchu je minimální :nevim: Zákaz vycházení tady nebyl. Všichni z paneláků a bytovek ven chodili.

Ale už jsem psala, že je to i o tom, jak se sejdou okolnosti. Nejen povahy, ale ty okolnosti. Pokud někdo přišel o práci, pozitivně to vidět nemůže :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31439
20.7.20 12:49
@pikola píše:
Máš babičky? Nebo máš děti nonstop jen u sebe? Se divím, že to mladší je ve školce :nevim: že taky umíš vyučovat tanec, hudbu, sporty takže nejsou potřeba kroužky, taky jazyky a jsi zručná jistě a mezitím upečete koláče a několikachodové menu několikrát denně. Pak se jistě vrátíš ke své práci vědkyně nebo tak něco :roll:

Mluvis o mne :mrgreen:? To jsem presne ja :jazyk:, i kdyz domaci vyuka baletu me prilis nenaplnovala :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
20.7.20 12:53
@lucenka píše:
Ale on nebyl zákaz vycházení. Takže se člověk mohl projít a nemusel být zavřený 24 hodin denně v bytě, pokud tedy neměl nařízenou přímo karanténu.

Jop. V rouskach do auta.tam si je navzdory narizeni sundat a jako padousi jet nekam do lesa. Tam vyskakat a jit se projit. Ale beda jak jsme v dalce nekoho zahlidli, honem nasadit rousky a zdaleka ae vyhnout. Ja nevim jak ty, ale mne tohle jako idealni prostredi a podminky pro stastne, treba spolecenske dite, ktere fakt vnima chybejici kontakt s vrstevniky, neprijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
20.7.20 12:54
@lucenka píše:

Projít ano. U nás zavřená hřiště, v parku narváno a 7 letou to moc jen tak bloumat nebavilo :nevim: les tu nemám, auto nemám a MHD jsem začala jezdit az nedávno. S kojencem na kolo nešlo :nevim: ven jsme chodili, ale že by to byla nějaká extra zábava to ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
20.7.20 12:55
@lucenka píše:
Tak to jsi hodně naivní a hloupá, jestli si děti pořizuješ v dnešní době kvůli tomu, aby tě zabezpečily v důchodu. Měla jsem za to, že dneska už lidi v produktivním věku ví, že na důchod si musí našetřit sami :think:

Uvdomělé, chytré a dobře vychované děti své rodiče zajistí. ;) Zvlášť, když jich na to bude víc.
Nezajistí je pouze hloupé a špatně vychované děti. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
20.7.20 12:56
@Hobitka píše:
Mluvis o mne :mrgreen:? To jsem presne ja :jazyk:, i kdyz domaci vyuka baletu me prilis nenaplnovala :mrgreen:.
:mrgreen: a vařila jsi jistě bio a z vlastních výpěstků
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect